HWSW Informatikai Kerekasztal: eBook olvasók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBook olvasók Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:46

Itt van a "next big thing": http://pixelqi.com/

Képzeljetek egy e-papír kijelzőt, de videót is megjeleníteni képes frissítési gyorsasággal. Mert ugye a mostani e-papíroknak 1-2 másodpercbe telik, amíg megváltoztatják a képüket. Az új, forradalmi kijelzőnek ez csak 5-30 ms lesz. Egyelőre még csak fekete-fehéret tudnak, ha szín is kell, akkor van háttérvilágítás.

De az a lényeg, hogy lesz olyan kijelzőnk, aminek egyáltalán nincsen háttérvilágítása, és kiváltja az LCD monitorokat!!!! Ez nagyon jó hír azoknak, akik sokat ülnek gép előtt, és főleg szöveget írnak/olvasnak, ugyanis egy ilyen kijelző csak annyira fogja rontani a szemet, mint egy papír könyv.

Sőt azt is ígérik, hogy az új kijelzőn sokkal olvashatóbb lesz a szöveg, mint a mostani LCD-ken (gondolom kevesebb térköz lesz a pixelek közt, vagy nemtom).

Akarom, akarom!! :) Sajnos még prototípus sincs, amit bemutattak volna, elvileg 1-2 hónapon belül lesz, az első netbook ilyen kijelzővel 2009 végén-2010 elején jöhet. Egyelőre csak 10" a legnagyobb méret. De mivel ezeket a kijelzőket ugyanolyan gyárban tudják gyártani, mint a mostani LCD-ket, ezért hamar be fog indulni a gyártás.

#342 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:53

bebizonyították, hogy a mostani monitorok sem rontják közvetletnül a szemet. ami ront, az a helytelen használat, egészségtelen módszerek. az meg független attól, hogy mit bámul az ember.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#343 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 15:54

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 13:53

bebizonyították, hogy a mostani monitorok sem rontják közvetletnül a szemet. ami ront, az a helytelen használat, egészségtelen módszerek. az meg független attól, hogy mit bámul az ember.

Akkor szerinted miért nem LCD kijelzővel gyártják az ebook olvasókat?

Ha van ebook olvasód, akkor kipróbálhatod, milyen olvasni egy könyvet a gépen pár órát, meg egy ebook olvasón pár órát.

Ez az új Pixel Qi kijelző sokkal jobb olvasási élményt fog adni. Az meg biztosan rontja a szemet, hgoy egy lámpába bámulsz bele. A mindennapi életben nem közvetlenül nézel egy fényforrást, hanem a visszaverődő fényt látod, ennél a kijelzőnél is csak a róla visszaverődő fényt fogod látni.

#344 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 16:04

Idézet: Charybdis - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 16:54

Akkor szerinted miért nem LCD kijelzővel gyártják az ebook olvasókat?

Ha van ebook olvasód, akkor kipróbálhatod, milyen olvasni egy könyvet a gépen pár órát, meg egy ebook olvasón pár órát.

Ez az új Pixel Qi kijelző sokkal jobb olvasási élményt fog adni. Az meg biztosan rontja a szemet, hgoy egy lámpába bámulsz bele. A mindennapi életben nem közvetlenül nézel egy fényforrást, hanem a visszaverődő fényt látod, ennél a kijelzőnél is csak a róla visszaverődő fényt fogod látni.

rengeteg oka van (mellesleg vna LCD-TFT-s ebook reader).

a legjobb oka az energia, gyártás technológia, felhasználás.

az ebook olvason és monitoron valo könyv olvasás nem összehasonlítható, mivel a gép előtt máshogy ülsz.

egy pda-n olvasni viszont nem sokkal másabb mint egy ebook olvason.

nameg sokan nem állítják be a monitort, ami azért nem utolsó szempont (túl fényes, rossz felbontás, rossz dpi), ebből vannak a bajok, nem magától a monitortol.

Szerkesztette: charlie 2009. 05. 17. 16:07 -kor

#345 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 14:45

Bemutatták az első Pixel Qi képernyő prototípust!
http://www.pcworld.com/article/165724/byeb...r_netbooks.html

A tervek szerint 2009 végén már lesz netbook ezzel a kijelzővel. Ez azt jelenti, hogy onnantól nem igazán fogja megérni dedikált ebook olvasót venni, hiszen a Pixel Qi képernyős netbook is ugyanolyan olvasó lesz, csak mellé kapsz még egy netbookot is, ráadásul 10"-os kijelzővel, továbbá ugyanolyan áron. Sőt a formátumokkal sem kell majd szórakozni, hiszen rendes programok futnak rajta.

Egyetlen előnye lesz csak az ebook olvasóknak, hogy jobban kézbe lehet fogni őket, kisebbek. De ha lesznek PDA-k is ilyen kijelzővel, akkor szerintem telejsen ki fog halni az E-Ink, és vele együtt az ebook olvasók is. Ez a Pixel Qi átrendezi rendesen a piacot, az tuti.

Aki eddig azért nem vett ebook olvasót, mert drága volt, az mostmár várjon év végéig :D

Aztán persze jó volna nagyobb képernyő is ezekből, illetve majd pár év múlva ugyanez színesben (amikor színes, akkor van háttérvilágítás, fekete-fehér üzemmódban nincs csak háttérvilágítás).

Szerkesztette: Charybdis 2009. 05. 31. 14:49 -kor

#346 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 14:59

na persze, a dátumhoz simán rakj hozzá egy 5-öst. ha minden akkor jönne mire megígérnék, már legalább 5 éve mindenki ebookot használna, meg ssd-t, meg most terjedne a holografikus tárolóeszközök.

#347 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 15:02

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 14:59

na persze, a dátumhoz simán rakj hozzá egy 5-öst. ha minden akkor jönne mire megígérnék, már legalább 5 éve mindenki ebookot használna, meg ssd-t, meg most terjedne a holografikus tárolóeszközök.

Téged fizetnek az E-Inknél, hogy a Pixel Qi-t alázd? :)
Amúgy szerintem is csúszni fog, de nem 5 évet, lol. Miről beszélsz? Fél-egy év múlva ez már valóság. Ez nem a nulláról indult technológia, ugyanolyan LCD-gyárakban készül, mint a mostani LCD-k. Az ebook olvasó, SSD nem jó példa, az a meglévőkhöz képest sokkal másabb technológia.

Szerkesztette: Charybdis 2009. 05. 31. 15:03 -kor

#348 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 15:25

a DVD-t követő technológia megjelenését is jó 3 évvel előbbre vizionálták. Aztán még mindig sehol nincs a BD jóformán.

Szóval az, hogy valamiről a gyártók vizionálnak, hogy mikor lesz a piacon, és az ténylegesen mikor jelenik meg a piacon (elérhető áron!!!!!!!) az két külön dolog.

#349 Felhasználó inaktív   xeon16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 18:44

Sziasztok!

A Koobe olvasóval kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a JPG kezeléssel (pl.: szkennelt képek megnyitásával) vagy ezek csak konvertálást követően kerülhetnek rá? A színes képeket is megtudja jeleníteni fekete-fehérben? PPT fájlokat hogyan jeleníti meg?
A PDF fájlokat el lehet olvasni megfelelő nagyítás mellett?

Nem tud ajánlani valaki más magyar nyelvű ebook olvasót?

előre is köszönöm válaszotok!

#350 Felhasználó inaktív   Csabesz12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 10:26

Idézet: xeon16 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 18:44

Sziasztok!

A Koobe olvasóval kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a JPG kezeléssel (pl.: szkennelt képek megnyitásával) vagy ezek csak konvertálást követően kerülhetnek rá? A színes képeket is megtudja jeleníteni fekete-fehérben? PPT fájlokat hogyan jeleníti meg?

Szia!

A beszkennelt JPG fájlok olvashatóak, nem kell minden JPG után kilépni, hanem úgy lehet lapozni, mintha mondjuk DOC-ot olvasnál. (persze a szekenneléstől is függ a minőség)
A színes képeket is megjeleníti fekete-fehérben, de a minőség elég gyenge. De a bookreadert nem képnézegetésre találták ki! :-)
PPT-t még nem próbáltam beolvasni.( Az elég ritka, hogy egy könyvet PPT-ben tárolnak.)
A PDF fájlok olvashatóak, már nem egy könyvet olyan olvastam el, ami PDF-ben volt. Az alap beállításban kb 1 centi margó van, és a betűk elég kicsik. Nagyiításkor kitölti a képernyőt, ekkor már normál a betűméret. Hátrány, hogy ekkor lelóg a lap vége, és ez miatt a lelógó pár sor miatt egyet kell lapozni.
Ha nem szkennelt PDF-ről van szó, én ez miatt át szoktam konvertálni RTF-re, mert ebben a formátumban a legtökéletesebb a megjelenítés.
Én KOOBE-t használok, meg vagyok vele elégedve. Még a régi áron vettem. :-)
Most tettem fel rá a magyar nyelvű firmware frissítést.

Üdv
Csabesz

#351 Felhasználó inaktív   Oderint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 14:02

Idézet: xeon16 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 18:44

Sziasztok!

Helló!

Megtudja jeleníteni a képeket, akár a színeseket is, de ha tényleg azt akarod élvezhető képek legyenek a következőket kell megtenni:

- 800x600 felbontásra konvertálás (ekkora a képernyő felbontása, és ekkora felbontásban gyorsabban dolgozik, mint egy nagyobban)
- A kép szürkeárnyalatosra állítása / színek nincsenek a kijelzőn
- kép színszámának csökkentése 4-re ennyit tud a kijelző, ezt GIMP-el a következő képen lehet:kép megnyitása, Kép->Mód->szürkeárnyalatos, Kép->Mód->Indexelt színek száma=4 színszórás=Floyd-Steinberg Mentés
Az Irfanwiev-ban is van erre lehetőség, kicsit máshol, de megtalálható benne

A PDF megjelenítés sajnos nem a legjobb, nekem nagyon nem tetszik, az átlagos PDF A4-es méretre van formázva és ezt B6-os méretű kijelzőn kényelmetlen olvasni.
PPT-t nem próbáltam felrakni, de lehet, hogy tudja, a DOC file-okal is elboldogul.

#352 Felhasználó inaktív   xeon16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 15:35

Köszönöm a válaszokat! :respect:

Szerintetek honnan éri meg megvenni külföldről vagy a magyar honlapról?
Várható a következő fél évben hogy lejjebb megy az ára vagy hogy más gyártótól is megjelenik termék a magyar piacon?

#353 Felhasználó inaktív   leslie.hun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 14:43

Idézet: xeon16 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 15:35

Köszönöm a válaszokat! :respect:

Szerintetek honnan éri meg megvenni külföldről vagy a magyar honlapról?
Várható a következő fél évben hogy lejjebb megy az ára vagy hogy más gyártótól is megjelenik termék a magyar piacon?

Szerintem érdemes várni.
Bár mindig lesznek jobb fejlesztések az éppen aktuálisan kapható modelnél. Szóval egyszer el kell szánnia magát az embernek. Mégis én még várnék 2-4 hónapot.
Itt egy versenyző: COOl Reader
Állítólag Júniusban megjelenik és lehet rendelni Mo-ra is online. Legalábbis én így tudom.

Következő ígéretes fejlesztés: txtr reader
Teljesen német fejlesztés, szerintem nekünk is elérhető lesz.

A Kindle is remek választás lehet, ha valaki tud szerezni.
Én úgy tudom, hogy lehet használni a mobilnet nélkül is. Bár értelemszerűen ekkor a netről való könyvletőltés nem használható. Kb. 2000 könyvet lehet tárolni a memóriájában (ami sajnos nem bővíthető).
Támogatott formátumai: AZW(saját fejl.), PRC(Mobipocket), PDF(csak a DX). A többi formátumot konvertálás útján lehet megjeleníteni.

Érdemes innen is tájékozódni Dworkyll blogja és innen MobileRead annak, aki tud angolul.

Szerkesztette: leslie.hun 2009. 06. 09. 14:45 -kor

#354 Felhasználó inaktív   xeon16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 16:50

Idézet: leslie.hun - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 14:43

Szerintem érdemes várni.
Bár mindig lesznek jobb fejlesztések az éppen aktuálisan kapható modelnél. Szóval egyszer el kell szánnia magát az embernek. Mégis én még várnék 2-4 hónapot.
Itt egy versenyző: COOl Reader
Állítólag Júniusban megjelenik és lehet rendelni Mo-ra is online. Legalábbis én így tudom.

Következő ígéretes fejlesztés: txtr reader
Teljesen német fejlesztés, szerintem nekünk is elérhető lesz.

A Kindle is remek választás lehet, ha valaki tud szerezni.
Én úgy tudom, hogy lehet használni a mobilnet nélkül is. Bár értelemszerűen ekkor a netről való könyvletőltés nem használható. Kb. 2000 könyvet lehet tárolni a memóriájában (ami sajnos nem bővíthető).
Támogatott formátumai: AZW(saját fejl.), PRC(Mobipocket), PDF(csak a DX). A többi formátumot konvertálás útján lehet megjeleníteni.

Érdemes innen is tájékozódni Dworkyll blogja és innen MobileRead annak, aki tud angolul.

Ezek a külföldről rendelt olvasók képesek megjeleníteni a magyar ékezetes betűket?
Kb. mennyi a szállítási költség? Megéri?

#355 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 17:02

Idézet: xeon16 - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 17:50

Ezek a külföldről rendelt olvasók képesek megjeleníteni a magyar ékezetes betűket?

pölö a PRS-505 megjeleníti az ékezetes betűket.
 aláírás
Spoiler

#356 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 17:14

2010 elején jönnek e-papír kijelzős netbookok, ha addig tudsz várni. Az egyben ebookolvasó és netbook számítógép lesz, és akkor eltűnik az összes szoftveres gond (formátum inkompatibilitás, ékezetek stb.).

#357 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 17:44

Idézet: Charybdis - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 18:14

2010 elején jönnek e-papír kijelzős netbookok, ha addig tudsz várni. Az egyben ebookolvasó és netbook számítógép lesz, és akkor eltűnik az összes szoftveres gond (formátum inkompatibilitás, ékezetek stb.).

Majd ha tablet lesz, rendes készenléti idővel és ereader súllyal (<300 gramm). Egy netbookot (egy) kézben tartani és úgy olvasni nem túl kényelmes (zavar a billentyűzet, nehéz) és a kijelző orientációja is rossz.

Szerkesztette: worxland 2009. 06. 11. 17:45 -kor

aláírás
Spoiler

#358 Felhasználó inaktív   xeon16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 15:30

Helló!
Erről mit gondoltok: http://www.foxitsoftware.com/ebook/

#359 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 16:49

Idézet: worxland - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 17:44

Majd ha tablet lesz, rendes készenléti idővel és ereader súllyal (<300 gramm). Egy netbookot (egy) kézben tartani és úgy olvasni nem túl kényelmes (zavar a billentyűzet, nehéz) és a kijelző orientációja is rossz.

Tuti lesz ilyen is. A Pixel Qi jövő év elejére ígéri a 10"-os videó sebességű e-papír kijelzőt, azt aztán be tudják építeni mindenféle készülékbe. Én addig elvagyok a Bebookkal, de ha tényleg kijön az új kijelző, tuti veszek vele egy netbookot.

#360 Felhasználó inaktív   KL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 20:42

Helló!

Vettem egy Koobe olvasót. Fasza is, tetszik. Úgy tűnik az rtf formátumot jól kezeli, elfogadhatóan tördeli, akármilyen betűnagyságot belőhetek.

Ezért nekiálltam pdf-ről rtf-re és doc-ról rtf-re konvertálni.
A pdf-ről ezzel: VeryDOC PDF To Word Converter,
a doc-ról a 2003-as wordel.

Windowsból megnyitva kiválóan sikerülnek a konverziók, koobe-n a forma szintén jó, DE az ékezetes betűk helyett ciril betűk jelennek meg.

Kösz!

ui: még jó hogy megvan a régi felhasználónevem, mert újra nem tudnék regelni, az ellenőrző kép nem jelenik meg, az adminokkal meg pm-ben lehet csak felvenni a kapcsolatot :D

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.