HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:18

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 18:42

Ne értelmezzétek félre amit és ahogy írtam, köszi. NEM ÍRTAM, hogy a VB minősítés nem ér semmit. A lényeg az, hogy ha X irtó VB 100% minősítést kap Windows XP szoftverére, akkor egyenértékű az a VB Y készítő XP-s szofterének hatékonyságával ha az is azt kapott rá. Hogy Y több VB-vel rendelkezik, mert több operációsrendszerre megkapta azt, az valami olyan plusz, amit általában nincs értelme értékelni, mert neked egy operációs rendszered van otthon. Stim?

Nem értelmeztem semmit félre, te írtál féligazságot. Én nem kezdtem ettől hisztizni, szerintem neked is felesleges. Stimmt? :cool:

#1382 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:39

Idézet: zvaragabor - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:45

Nem fognak összeakadni, csak akkor az Outpostban kapcsold ki a kémprogram elleni védelmet.

Aha értem. Az Outpostnak amúgy milyen a Spyirtója? Mert ha jó akkor lehet h fölösleges a Counterspy, bár sztem nagyon jó progi.

#1383 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:47

@Charger5

Tedd fel a countert, outpost antispy-ja nem ér sokat sztem. Counternél mindenféleképpen gyengébb.

#1384 Felhasználó inaktív   Zultan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:38

Sziasztok!

Problémám a következő: Laptopomon XP alatt már régen a Comodo+AVG párost használtam. Eddig semmi gondom nem volt, sőt sokaknak már én ajánlottam és telepítettem a Comodot. Most váltanunk kellett internet szolgáltatást, illetve a hiányt pótolni, így került a gépre egy USB-s modil szélessáv. A második napon viszont nem indult a net, na mondom, befürödtem ezzel a mobil szélessávval. De nem, kiderült, hogy a Comodo tiltotta a netet, de nem tudom miért, mi változott. Próbáltam állítgatni, de nem ment, csak ha minden forgalmat engedélyeztem, vagy kikapcsoltam. Gondoltam, Comodot újra rakom, az majd segít, majd ő mindnet beállít magának újra. Nem, ugyan az a jelenség. Okés, mondom akkor legyen Outpost. Na az is tiltotta a netet. Biztosan be lehetne állítani, hogy menjen, de eddig akárhány tűzfal progit használtam, az volt a követelmény, hogy minél kevesebb beavatkozással stabilan működjön. Na ez most valamiért teljesen megszűnt. A win tűzfalával megy a net.
Van ötletetek?  :think:

#1385 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:48

Jelentés a norton 360 kontra vista ügyben.
-Ahogy észrevettem, csak az explorer-t védi kémprogram és tsai ellen. Én mint firefox user, sajnos semmi védelmet nem kaptam. 1 nap alatt 5-6  kellemetlen dolgot találta  spybot search and destroy. Nálam ez már sok és elfogadhatatlan.
Előnyei:
-All in one, tehát minden egyben. Előnyét nem kell ecsetelnem, hátránya hogy relatív sok erőforrást eszik. Aki explorer-t user az nyugodt szívvel próbálja ki. Alternatív böngészőt alkalmazóknak nem túlzottan nyerő a dolog.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1386 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:09

Sziaszok!

32 bites Windows XP SP2 alá a legjobb (ingyenes) párosítás szvsz a következő:

- Avira Antivir Personal Edition
- Comodo Firewall pro

Viszont! 64 bitest Windows Vista alá milyen tűzfalat ajánlanátok? :confused: Kicsit el vagyok veszve ilyen téren. Antivírust már találtam (az Avast! állítólag nem rossz), de megfelelő tűzfal nélkül nem szívesen raknám fel a Vistát. :think:

Szerk: A Kerio az biztos működne, de az állítólag nem a legjobb... :confused:

Szerkesztette: Rhino666, az médium 2007. 06. 11. 14:12 -kor

Rhino666

#1387 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 12. 09:55

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 15:09

Sziaszok!

32 bites Windows XP SP2 alá a legjobb (ingyenes) párosítás szvsz a következő:

- Avira Antivir Personal Edition
- Comodo Firewall pro

Viszont! 64 bitest Windows Vista alá milyen tűzfalat ajánlanátok? :confused: Kicsit el vagyok veszve ilyen téren. Antivírust már találtam (az Avast! állítólag nem rossz), de megfelelő tűzfal nélkül nem szívesen raknám fel a Vistát. :think:

Szerk: A Kerio az biztos működne, de az állítólag nem a legjobb... :confused:

De miért nem jó neked a sajátja? :think: XP esetén is felesleges komolyabb tűzfal, ha az XP sajátját az ember jól beállítja. Vista alá meg főleg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1388 Felhasználó inaktív   igu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 16:59

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 9:55

De miért nem jó neked a sajátja? :think: XP esetén is felesleges komolyabb tűzfal, ha az XP sajátját az ember jól beállítja. Vista alá meg főleg.

Ezzel mondjuk nem feltétlenül értek egyet, a Vista ugyanis erőszeretettel mászkál a neten, noha nem értek hozzá annyira, de nem értem, mi a fenét csinál az én engedélyem nélkül az online állapot 90%-a alatt. Dolgozik a modem, mint az állat és látom a feljegyzéseket, mennyi adat megy ki-be a remek tűzfalon. Teszi ezt alap Ultimate 64bit-tel, semmi extra program install nélkül.

A külső tűzfal egyik remek tulajdonsága, hogy az oprendszerünk néhány olyan komponensét is letilthatjuk vele, amit mi "bizonyos" okokból nem szeretnénk kiengedni informálni másokat. Közismert a MS-os botrány a  felhasználok adatainak kezelésével kapcsolatban. Lássuk be, kicsiny azánkabn kevesek ondhatják sajátukénak a windows bármely jogtiszta verzióját.

Tehát igenis legyen csak tűzfal, méghozzá jó kemény. Eddigi xp-men egy Istencsászár megoldást a McAfee Security Center jelentett, eszméletlenül ver bármit!!! Az internet kapcsolatok mellett a szoftverek futását engedélyező/megakadályozó eszközök, a netes nyomainkat eltüntető cuccok, rendszergyorsító megoldások, anitspyware-ek, és még a fene tudja miknek a professzionális elegye. Ha azt mondom, kaptam már telefont a t-onlinetól, hogy valami gubanc van a netemmel, mert valami rutin művelet során folyton fennakadnak valahol a gép meg a központjuk között, azzal úgy hiszem sokat elárulok. IP alapján térképen jelzi a betörési kísérlet kezdőpontját /pl. Budapest, vagy Atlanta/. A win szolgáltatásainak felét install után letiltotta, csak úgy durrant és még meg is jegyezte, hogy nincs nekem arra szükségem, hogy a Microsoft ilyen-olyan szerverével kommunikáljak, úgyhogy ez+az le van blokkolva. S láss csodát, modem villogása leállt. Természetesen 2 gombnyomással azonnal kiengedhetem, amit akarok. Felhasználóbarát, tele diagnosztikai eszközökkel, áttekintő adathalmazokkal. Tiszta durva.

Úgy tudom évek óta valami legjobb díjat is visz a termék, de pontosan a nevére már nem emlékszem.
Sajnos most, hogy Vistán kell dolgoznom, nem működik a régi jó kis McAfee, helyette a Norton 360 van fent, mert 64 bit kompatibilis, de sajnos a nyomába nem ér a fenti terméken. Nem csinálok semmit, csak online vagyok, de a modemem izzik az adatforgalomtól.  :mad:

#1389 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:51

Idézet: igu - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 17:59

a modemem izzik az adatforgalomtól.  :mad:

Éljen a paranoia.

-Az XP tűzfalában azt tiltasz le, amit akarsz. Bármelyik porgramnak megtilthatod bármelyik porton a nethez való hozzáférést.
-Az XP és a Vista felesleges szolgáltatásait a services.msc-n keresztül tetszőlegesen letilthatod.
-Az XP (és gondolom, a Vista is) rendelkezik automatikus frissítéssel, ami az internetkapcsolatod szabadidejében tevékenyen dolgozik géped minél naprakészebb védelme érdekében.
-A közhiedelemmel ellentétben a Windows-ok nem küldik el Bill központi gépére/Apeh-hez/NBH-hoz/BSA-hoz/KoVi-nak barátnődről készült cica képeidet, féltve őrzött puskáidat, warez mp3 fájljaidat és warez módon telepített programjaid sorozatszámát (természetesen nem vádollak semmi illegálissal, de ugye félni többnyire azok szoktak, akiknek van mitől).
-A kívülről vigéckedő kalózokkal szemben pedig nem a tűzfal egymaga az egyetlen pajzs, ahogy azt már itt sokszor leírtuk. Hanem csak a pajsz egyik eleme, vagyis magában alig ér valamit.
-Az állatul dolgozó modem ugyanúgy villog 100M-s fájl letöltésekor, mint egy 64k-s adathalom elküldésekor.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1390 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 09:48

Biztos hülye vagyok, de szvsz a kalózok a beépített Vista tűzfalat törik fel legkönnyebben és leghamarabb. :think: Különben mi szükség lenne külön tűzfal programokra? :confused:
Rhino666

#1391 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:07

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jún. 14., csütörtök - 10:48

Biztos hülye vagyok, de szvsz a kalózok a beépített Vista tűzfalat törik fel legkönnyebben és leghamarabb. :think: Különben mi szükség lenne külön tűzfal programokra? :confused:

Kérlek írj már le egy példát arra, hogy mikor törték fel kívülről az XP tűzfalát. Mindenki csak azt harsogja, hogy így szar meg úgy szar meg nem ér semmit meg feltörik, feltörték de eddig senki nem prezentált konkrét infot arról, hogy feltörték volna.
Nem kell ennyire parázni. Az XP tűzfala mint klasszikus tűzfal azaz kívülről érkező behatolások elleni védelem szempontjából kiváló. Sokszor írtam már, hogy a gépet a külső támadásoktól kell megvédeni és nem azt kell megakadályozni, hogy már a gépben lévő kártevő nyomuljon kifelé. Ha már a gépet feltörték, trójai vagy egyéb kártevő bekerült akkor már régen rossz. A jó védelemhez nem kell más mint az XP tűzfala, és egy korrekt kártevőfigyelő/írtó program és folyamatos rendszerfrissítés mind a Windows-ra mind a kertevőírtóra vonatkozóan.

Idézet

Különben mi szükség lenne külön tűzfal programokra?

A paranoia miatt.  :Đ  Meg amiatt, hogy legyen választék.
De ha teszem azt beraksz egy korrekt hardware-es tűzfalat akkor meg a Windows-ra nem kell semmilyen tűzfal.  :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 14. 10:08 -kor

#1392 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 16:18

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 9:48

Mintha fordítva történt volna a dolog, én úgy emlékszem. Voltak tűzfalprogramok - mert szükség volt rájuk - aztán a Microsoft is készített egyet és mellékelte az XP-hez. Ebből a szempontből pontosan ugyanolyan, mint a többi tűzfalprogram...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1393 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 10:07

Kérlek írj már le egy példát arra, hogy mikor törték fel kívülről az XP tűzfalát. Mindenki csak azt harsogja, hogy így szar meg úgy szar meg nem ér semmit meg feltörik, feltörték de eddig senki nem prezentált konkrét infot arról, hogy feltörték volna.
Nem kell ennyire parázni. Az XP tűzfala mint klasszikus tűzfal azaz kívülről érkező behatolások elleni védelem szempontjából kiváló. Sokszor írtam már, hogy a gépet a külső támadásoktól kell megvédeni és nem azt kell megakadályozni, hogy már a gépben lévő kártevő nyomuljon kifelé. Ha már a gépet feltörték, trójai vagy egyéb kártevő bekerült akkor már régen rossz. A jó védelemhez nem kell más mint az XP tűzfala, és egy korrekt kártevőfigyelő/írtó program és folyamatos rendszerfrissítés mind a Windows-ra mind a kertevőírtóra vonatkozóan.

A paranoia miatt.  :Đ  Meg amiatt, hogy legyen választék.
De ha teszem azt beraksz egy korrekt hardware-es tűzfalat akkor meg a Windows-ra nem kell semmilyen tűzfal.  :D

Úgy emlékszem ez volt híres: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=window...l+bug+rpc&meta=

De extra tűfalakra ezekért lehet szükséged:
- adatfolyam ellenőrzés;
- kimenő forgalom szabályozás;
- protokoll analízis;
- részletesebb testreszabás;
- trójai-, kém- és féregprogik megállítása;
- titkosított adatátvitel több programhoz és/vagy adott kapcsolathoz;
- fel tudj készülni esetlegesen felbukkanó windows hibákat kihasználó támadókra;
- pontosabb naplózás hálózati hibákhoz (pl. helyi háló kiépítésnél a tűzfal naplók jól jönnek);
- valamiért nyitott portjaid lezárása (pl. NetBIOS, fájl- és nyomtatómegosztás használat feleslegesen, pár kattintással tiltható lehet);
- jelentés az esetlegesen próbálkozó kilétéről (rdns);
Biztos van még pár érv, ennyi jutott eszembe hirtelen.
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#1394 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 16:14

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 15:25

Úgy emlékszem ez volt híres: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=window...l+bug+rpc&meta=

De extra tűfalakra ezekért lehet szükséged:
- adatfolyam ellenőrzés;
- kimenő forgalom szabályozás;
- protokoll analízis;
- részletesebb testreszabás;
- trójai-, kém- és féregprogik megállítása;
- titkosított adatátvitel több programhoz és/vagy adott kapcsolathoz;
- fel tudj készülni esetlegesen felbukkanó windows hibákat kihasználó támadókra;
- pontosabb naplózás hálózati hibákhoz (pl. helyi háló kiépítésnél a tűzfal naplók jól jönnek);
- valamiért nyitott portjaid lezárása (pl. NetBIOS, fájl- és nyomtatómegosztás használat feleslegesen, pár kattintással tiltható lehet);
- jelentés az esetlegesen próbálkozó kilétéről (rdns);
Biztos van még pár érv, ennyi jutott eszembe hirtelen.

Ezeknek a dolgoknak a nagy része otthoni, 1 bites felhasználónak és a hwsw tagok nagy részének is messze feleslegesek, másik része a windows-on belül is pár kattintással tiltható-fogható, illetve olyan feladatok, melynek ellátása már nem a tűzfal feladata kellene legyen...A Zone Alarm is remek tűzfal volt mindaddig, amíg csak tűzfal akart lenni. Ma már kávét is főz, de azért a fórumon is még rendszerint tűzfalnak becézik és milyen jó, mert mennyivel többet tud, mint pl. az XP sajátja. Hát persze :D .

Szerkesztette: didyman 2007. 06. 15. 16:15 -kor

#1395 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:36

ZoneAlarm? :confused: Az már jóideje beenged mindent. :(
Rhino666

#1396 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 12:53

Idézet: monguru - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 11:00

Idézet a comodo forumából:

Helló.

Ha jól sejtem az a gondod, hogy nem vagy aktív a torrentezéshez.
Nekem is hasonló problémám volt, de már sikerült megoldanom.
Az én működő beállításaim:
A progiban keresd a Network Monitor-t
Itt kattints az +Add-ra.
Az Action legyen Allow
A Protocol TCP or UDP
A Direction pedig In/Out
Ezek után a harmadik fülön, a Source Port-nál
válaszd ki A single port opciót és írd be azt a számot amit az uTorrent használ portként.
A másik három fülnél (Source IP, Destination IP, Destination Port) az Any van beállítva.
Okézd le.
Ezután a listában válaszd ki az egyetlen pirossal jelzett (Block & Log) bejegyzést és gondoskodj róla,
hogy ez legyen legalul (Move Down). Nekem így van beállítva és mindig aktív vagyok.

Idézet vége!

Hello!

Az Outpost nekem elég bonyolultnak tűnt, ezért feltettem a COMODO-t. Az Outposttal sehogy nem sikerült beállítani a uTorrentet, teljesen blokkolta a forgalmat. a COMODO-nál már jobb ahelyzet, van adatforgalom, viszont alul a szokásos zöld pipa helyett egy piros felkiáltójel van ezzel a szöveggel:

"Nem lehet kapcsolódni. A tűzfal/router korlátozza a hálózati forgalmat. Nyitnod kell egy portot, hogy mások kapcsolódni tudjanak hozzád."

A monguru által leírt beállításokat alkalmaztam, és úgy is ez a helyzet...  :think:  :confused:

Elvileg aktív vagyok, de akkor miért nem tudnak hozzám kapcsolódni?

Mi a teendő ebben a helyzetben?

#1397 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 15:20

didyman    Bill Gates adja a zsebpénzed :think:  :taps:

#1398 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 16:06

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 16:20

Ismétlem, mint klasszikus tűzfal az XP tűzfala tökéletes. Mi kell még? A tűzfalnak csak és kizárólag az a szerepe, hogy a kívülről érkező behatolási kísérletet megakadályozza ill. az elemzések miatt naplózzon. Mást a tűzfalnak nem kell tudnia. A trójai, vírus, féreg, kémprogram kiszűrése, fertőzés esetén a késztővel való kommunikáció megakadályozása, kimenő forgalom szűrése, analízis, stb. már nem a tűzfal feladata. Az ilyen feladatokra vannak a vírusellenőrző rendszerek, az IDS (Intrusion Detection Systems), és egyebek.

Szerk:
Céges LAN esetén pedig a WAN oldali támadások megakadályozására külső hardware-es ill. valamilyen Linux/Unix alapokon nyugvó de mindenképpen különálló védelmi rendszert telepít az ember. Otthoni célokra meg tökéletes az XP-ben lévő tűzfal. A probléma ott van, hogy senki nem akar a korrekt vírusvédelemre áldozni. Mert ugyebár a gépért igen súlyos összegeket kipengetnek, a Windows-t muszájból megveszik de a többi meg szépen le van sz*rva.
Ha a kártevők elleni védelem is olyan fontos lenne mint a gigamega VGA és netezés közben  mielőtt kattintunk legalább elolvasnák és felfognánk, hogy mire is mondjuk az igent akkor mindenki belátná, hogy elegendő az XP beépített tűzfala.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 16. 16:21 -kor

#1399 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 16:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 16:06

Ha a kártevők elleni védelem is olyan fontos lenne mint a gigamega VGA és netezés közben  mielőtt kattintunk legalább elolvasnák és felfognánk, hogy mire is mondjuk az igent akkor mindenki belátná, hogy elegendő az XP beépített tűzfala.

Ellenkező esetben viszont a csili-vili-szuper-űber sem...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1400 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:33

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 16:20

Hát persze. Egy körlevélben mesélte, követnek minden levelet. Neked nem küldött?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.