HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Zultan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 19. 19:14

Idézet: Zultan - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 10:38

Sziasztok!

Problémám a következő: Laptopomon XP alatt már régen a Comodo+AVG párost használtam. Eddig semmi gondom nem volt, sőt sokaknak már én ajánlottam és telepítettem a Comodot. Most váltanunk kellett internet szolgáltatást, illetve a hiányt pótolni, így került a gépre egy USB-s modil szélessáv. A második napon viszont nem indult a net, na mondom, befürödtem ezzel a mobil szélessávval. De nem, kiderült, hogy a Comodo tiltotta a netet, de nem tudom miért, mi változott. Próbáltam állítgatni, de nem ment, csak ha minden forgalmat engedélyeztem, vagy kikapcsoltam. Gondoltam, Comodot újra rakom, az majd segít, majd ő mindnet beállít magának újra. Nem, ugyan az a jelenség. Okés, mondom akkor legyen Outpost. Na az is tiltotta a netet. Biztosan be lehetne állítani, hogy menjen, de eddig akárhány tűzfal progit használtam, az volt a követelmény, hogy minél kevesebb beavatkozással stabilan működjön. Na ez most valamiért teljesen megszűnt. A win tűzfalával megy a net.
Van ötletetek?  :think:

Kipróbáltam egy asztali géppel is.

Comodo frissen telepítve, ment a net, Comodo frissítette magát, gép újraindult, majd tiltja a netet. De miért???  :think:  :(  :think:  :(  :think:  :(

#1402 Felhasználó inaktív   Zultan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 20:41

Idézet: Zultan - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 20:14

Kipróbáltam egy asztali géppel is.

Comodo frissen telepítve, ment a net, Comodo frissítette magát, gép újraindult, majd tiltja a netet. De miért???  :think:  :(  :think:  :(  :think:  :(

Már megint én...  :)

Szóval úgy tűnik, megoldódott, illetve megoldottam.
A Comodo nem engedte a töredezett csomagokat, kikapcsoltam a tiltást, és láss csodát, megy a net!  :fly:
Csak azt nem tudom, hogy ez igazából milyen egyéb kockázattal járhat?  :think:

#1403 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 15:14

>>Ez az oldal<< mennyire tekinthető megbízható eredményűnek tűzfalak szempontjából?
----------
rohamkocka

#1404 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 21:47

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 16:14

>>Ez az oldal<< mennyire tekinthető megbízható eredményűnek tűzfalak szempontjából?

Időközben több beidézést találtam róla itt is, így gondolom, megbízható.  :)
----------
rohamkocka

#1405 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 29. 22:06

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:51

Éljen a paranoia.

-Az XP tűzfalában azt tiltasz le, amit akarsz. Bármelyik porgramnak megtilthatod bármelyik porton a nethez való hozzáférést.
-Az XP és a Vista felesleges szolgáltatásait a services.msc-n keresztül tetszőlegesen letilthatod.
-Az XP (és gondolom, a Vista is) rendelkezik automatikus frissítéssel, ami az internetkapcsolatod szabadidejében tevékenyen dolgozik géped minél naprakészebb védelme érdekében.
-A közhiedelemmel ellentétben a Windows-ok nem küldik el Bill központi gépére/Apeh-hez/NBH-hoz/BSA-hoz/KoVi-nak barátnődről készült cica képeidet, féltve őrzött puskáidat, warez mp3 fájljaidat és warez módon telepített programjaid sorozatszámát (természetesen nem vádollak semmi illegálissal, de ugye félni többnyire azok szoktak, akiknek van mitől).
-A kívülről vigéckedő kalózokkal szemben pedig nem a tűzfal egymaga az egyetlen pajzs, ahogy azt már itt sokszor leírtuk. Hanem csak a pajsz egyik eleme, vagyis magában alig ér valamit.
-Az állatul dolgozó modem ugyanúgy villog 100M-s fájl letöltésekor, mint egy 64k-s adathalom elküldésekor.

Tévhit ha megbízható xp tűzfalról van szó, hogy miért? Nem tudtam befoltozni néhány nyitott és kritikus portokat, valami lehetetlen módon nem tudtam beállítani sehogy. Így a Kaspersky Internet Security 6.x-re váltottam és hónapok óta használom és valóban meg vagyok elégedve, elég érdekes a beépített vírusírtója, elég jó sasszeme van, sok minden backdoor trójai vírusos fájlokat fogott ki, miközben észrevetlenül futatták a programot másik nem nyilvános kommenteken, felszólítottam őket, hogy vírusos. :Đ Nem semmi a többi vírusírtó programok, a nod32 még mindig sem tökéletes. :rolleyes:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1406 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 07:58

Ne bánsd a nodot egészen megszerettem.  :D  :D

Amúgy annyira valóban nem jó amennyíre egyesek sztárolják. 1példa egy csomó fájlt a nod zároltnak vél és meg se nyitja. Avast ezt gond nélkül megteszi rendes tehát nem boot keresésnél.

#1407 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 08:36

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 8:58

Ne bánsd a nodot egészen megszerettem.  :D  :D

Amúgy annyira valóban nem jó amennyíre egyesek sztárolják. 1példa egy csomó fájlt a nod zároltnak vél és meg se nyitja. Avast ezt gond nélkül megteszi rendes tehát nem boot keresésnél.

Akkor írj ide 1példa fájlt amit a nod zároltnak jelez, az avast meg ellenőriz... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1408 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 00:41

Sziasztok!

Van egy kb. 5-6 éves Amilo D-7800-as laptopom. Újratettem a rendszert 1-2 hónapja, de nem igazán akar szuperálni, mondjuk nem egy atomerőmű. :D

A napokban szeretném ismét leformázni, és abbankérném a segítségeteket, hogy milyen védelmet telepítsek rá.

Tehát olyan vírus és spyirtóra lenne szükségem, ami a legkevésbé terheli le a gépet. Általában routerről netezek, nemtom ilyenkor mennyire van szükség külön tűzfalra.

Megköszönném ha mondanátok nekem néhány tippet, párosítást, kombinációt...stb. :D  :respect:

Üdv.: Charger

#1409 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 08:33

http://www.spywarete...nl/landing.aspx

A Windows XP SP2 telepítése automatikusan bekapcsolja a tűzfalat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1410 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 12:51

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 8:33

http://www.spywarete...nl/landing.aspx

A Windows XP SP2 telepítése automatikusan bekapcsolja a tűzfalat.

Nagyjából tisztában vagyok a windows tűzfallal. Outpost, Comodo...stb ilyesmikre gondoltam, mert elég sokan mondják, hogy a windowsé nem valami fényes.

Megnéztem a SpywareTerminatort, a leírás alapján jónak tűnik, köszönöm a segítséget. ;) Vírusirtóra esetleg valami tipp? Nem muszáj ingyenesnek lennie. :D

#1411 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 13:47

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 12:51

Nagyjából tisztában vagyok a windows tűzfallal. Outpost, Comodo...stb ilyesmikre gondoltam, mert elég sokan mondják, hogy a windowsé nem valami fényes.

Megnéztem a SpywareTerminatort, a leírás alapján jónak tűnik, köszönöm a segítséget. ;) Vírusirtóra esetleg valami tipp? Nem muszáj ingyenesnek lennie. :D

Használatra jó, polírozni meg.... magánügy. :)

http://www.eszbonto.hu/letoltes/letoltes_p...s.php?a=768&k=6

Csatolt fájl:

#1412 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:15

Feltettem az asztali gépre először, mondom kipróbálom. ;)  Tetszik nagyon, különösen a Web Security Guard funkció. Többen is használjuk a gépet, Avant Browser és Mozilla van böngészőnek, de csak a Mozillában települt a Web Sec. Megoldható, hogy az Avantban is legyen? Az Avnant  megnyitásakor és bezárásakor kiterjesztésmódosulást érzékel a Terminator. (Extension Change  .key) Ez mennyire lehet veszélyes?

A vírusirtó részét is láttam a proginak, majd utánaolvasok, még nem hallottam a Clam AntiVirus-ról bár az ilyen egyesített dolgokban nem annyira bízom. :confused: 

#1413 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:47

Avast vagy nod32.  :cool:    ha a nodot 30 naponta ujra pakolod (havi kb 10 perc) akkor az is ingyenes a triál is teljes értékű állítólag.

#1414 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:48

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 14:15

Feltettem az asztali gépre először, mondom kipróbálom. ;)  Tetszik nagyon, különösen a Web Security Guard funkció. Többen is használjuk a gépet, Avant Browser és Mozilla van böngészőnek, de csak a Mozillában települt a Web Sec. Megoldható, hogy az Avantban is legyen? Az Avnant  megnyitásakor és bezárásakor kiterjesztésmódosulást érzékel a Terminator. (Extension Change  .key) Ez mennyire lehet veszélyes?

A vírusirtó részét is láttam a proginak, majd utánaolvasok, még nem hallottam a Clam AntiVirus-ról bár az ilyen egyesített dolgokban nem annyira bízom. :confused:

IE mellé is települ... ebből következően a többi IE alapú mellé is kell... de nem tudom.

Egyszer minden módosulást jelez, aztán eldöntheted, hogy megtanulja-e a beállítást, vagy mindig újra kérdezzen.... beállításfüggő. Nálad a kulcsa.

Nem "integrált" rendszer, csak együttműködő... de ez megint ízlés kérdése.  A AVG Free-vel is jól együttműködik, meg a fizetőssel is.

#1415 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 14:58

A Comodo-nak mikor lesz elérhető magyar nyelven a többi terméke :confused: (vírusírtó , spy írtó)  ill mikor kerülnek olyan állapotba hogy nyugottan rájuk lehet bízni a gépet mint mondjuk a nod32-re.  :think:

#1416 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 15:06

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 14:48

IE mellé is települ... ebből következően a többi IE alapú mellé is kell... de nem tudom.

Egyszer minden módosulást jelez, aztán eldöntheted, hogy megtanulja-e a beállítást, vagy mindig újra kérdezzen.... beállításfüggő. Nálad a kulcsa.

Nem "integrált" rendszer, csak együttműködő... de ez megint ízlés kérdése.  A AVG Free-vel is jól együttműködik, meg a fizetőssel is.

Értem. Most AVG+Comodo van fent, a Terminatornak meg csak a Spy része, a vírusirtóját nem telepítettem. Az avant beállításokat pedig majd megnézem.

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Üdv.: Charger

#1417 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 15:10

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 14:47

Avast vagy nod32.  :cool:    ha a nodot 30 naponta ujra pakolod (havi kb 10 perc) akkor az is ingyenes a triál is teljes értékű állítólag.

Avast!-ot még nem próbáltam, a nod32 meg nem igazán jött be. Az AVG-vel egyelőre meg vagyok elégedve. A Comodonak én csak a tűzfalát használom, úgy hallottam a spy és vírusírtója még elég gyengusz...

#1418 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 01. 16:36

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 14:58

A Comodo-nak mikor lesz elérhető magyar nyelven a többi terméke :confused: (vírusírtó , spy írtó)  ill mikor kerülnek olyan állapotba hogy nyugottan rájuk lehet bízni a gépet mint mondjuk a nod32-re.  :think:

Nem magyarosított comodo termékek akkor lesznek magyarosítva, ha egy vagy több vállalkozó szellemű user elvállalja a magyarosításukat.

Mikor kerülnek megbízható állapotba? Szerintem ezt nehéz megmondani. Én személy szerint egy végleges szoftverben már megbíznék.

Szerkesztette: zvaragabor 2007. 07. 01. 16:36 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 19:14

Felraktam a Kaspersky
Internet Security 6.0-t eddig nagyon tetszik.  :D

#1420 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 20:02

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. Jul. 1., Sunday - 19:14

Felraktam a Kaspersky
        Internet Security 6.0-t eddig nagyon tetszik.  :D

jaja, fasza nagyon, de én azt vallom újabban hogy egy írtó nemírtó így nálam párhuzamosan fut a nod meg a kis  :D  :D  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.