HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 01. 22:01

Idézet: Asker - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 21:02

jaja, fasza nagyon, de én azt vallom újabban hogy egy írtó nemírtó így nálam párhuzamosan fut a nod meg a kis  :D  :D  :D

Ez meg így ebben a formában faszság, mert kioltják egymást, vagy éppen ramban valamelyik benthagy egy vírus szekvenciát, másik meg visít. Meg Office pluginnál akkor miképpen futnak le, ha egy csatolási pontot hagynak neki?
Make love not Wor.

#1422 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 01. 23:16

kioltják? honnan veszed? benyomjak egy printscreent? ott van mindkettő jobb oldalt a tálcán ikonban...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1423 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 23:22

Idézet: Asker - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 0:16

kioltják? honnan veszed? benyomjak egy printscreent? ott van mindkettő jobb oldalt a tálcán ikonban...

Okés, nyertél, SQL-t meg tegyük ki net felé, hiszen működik.
Make love not Wor.

#1424 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 02. 09:24

Idézet: Asker - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 23:16

Te még nem hallottál olyanról, hogy ha egyszere 2 vagy több rezidens antivírus fut a gépen, az rendszerösszeomláshoz vezethet?

#1425 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 03. 00:15

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 14:48

Nem "integrált" rendszer, csak együttműködő... de ez megint ízlés kérdése.  A AVG Free-vel is jól együttműködik, meg a fizetőssel is.

Laptopra csak a Spyware Terminatort telepítettem védelemnek a Clam AntiVirussal integrálva. Biztos elegendő védelmet nyújt ez? Frissen telepített gép, a windows jelez, hogy nincs vírusirtó telepítve, pedig ott van integrálva elvileg a Clam... :confused:

Vagy így a kettő mellé értetted pluszba az AVG-t? (vagy Avast! NOD32..stb)

#1426 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 05:02

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 0:15

Laptopra csak a Spyware Terminatort telepítettem védelemnek a Clam AntiVirussal integrálva. Biztos elegendő védelmet nyújt ez? Frissen telepített gép, a windows jelez, hogy nincs vírusirtó telepítve, pedig ott van integrálva elvileg a Clam... :confused:

Vagy így a kettő mellé értetted pluszba az AVG-t? (vagy Avast! NOD32..stb)

Ebben az esetben a Windows a "buta", mert nem ismeri ezt a vírustesztert, de hát az újabb jóval...  :)

Emellé legfeljebb egy tűzfalprogramot, de laptop lévén azt mindenképpen.... vagy a Windows sajátjának alapos kiismerését és beállítását.

A vírusok elleni védekezés pedig mindig egy eljárás és soha nem eszköz, de legfőképpen nem eszközök halmozása. Az "egy teszter, nem teszter" annyit jelent, hogy egy programot rezidensen és állandóan használsz, és meghatározott rendszertelenséggel egy másikkal is végigpásztázod a gépet, gyanús jel esetén pedig minden rendelkezésedre álló eszközzel egymás után végignézed...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1427 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 05:32

Nem tudom, mit takar az integráció, de a ClamWin - amúgy magában - nem rezidens.

Idézet: "www.clamwin.com"

Please note that ClamWin Free Antivirus does not include an on-access real-time scanner. You need to manually scan a file in order to detect a virus or spyware.

Szóval ha windows lennék, én sem látnám aktív vírusvédelemnek.

#1428 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 06:07

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 5:32

Nem tudom, mit takar az integráció, de a ClamWin - amúgy magában - nem rezidens.

Idézet: "www.clamwin.com"

Please note that ClamWin Free Antivirus does not include an on-access real-time scanner. You need to manually scan a file in order to detect a virus or spyware.

Szóval ha windows lennék, én sem látnám aktív vírusvédelemnek.

Ja, ebben az országban sokan nem tudnak valamit... de még így is sokkal jobban tudják.... 

#1429 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 06:38

Ez aztán kőkemény volt. Jah, az ezer éves átok. Meg satöbbi. Horn Gyula mongyon le!

De ezek szerint neked pontos információid vannak a kérdésről, amit akkor talán megoszthatnál velünk. A Spyware Terminátor honlapján meglehetősen homályos és kevés infó van az integrált ClamWin valós idejű védelméről és további infók lelőhelyeként a ClamWin honlapját ajánlják, ahonnan előző hozzászólásom idézete származik.

Tehát akkor - itt, ebben az országban - valami konkrétumot, ha lehetne.

#1430 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 06:59

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 6:38

Ez aztán kőkemény volt. Jah, az ezer éves átok. Meg satöbbi. Horn Gyula mongyon le!

De ezek szerint neked pontos információid vannak a kérdésről, amit akkor talán megoszthatnál velünk. A Spyware Terminátor honlapján meglehetősen homályos és kevés infó van az integrált ClamWin valós idejű védelméről és további infók lelőhelyeként a ClamWin honlapját ajánlják, ahonnan előző hozzászólásom idézete származik.

Tehát akkor - itt, ebben az országban - valami konkrétumot, ha lehetne.

Olyanoknak, akik nem tudják, de még akkor is jobban tudják? :D

Ha nem vetted violna észre, míg nem kezdtél el okoskodni, azt tettem. Olyanoknak, akik nem okoskodni, hanem olvasni akarnak... Konkrétan.

#1431 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 07:04

Aha. Már abba is hagytam az okoskodást. Oktass tovább nyugodtan.  Meg sem érdemlünk. :D

#1432 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 07:19

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 7:04

Aha. Már abba is hagytam az okoskodást. Oktass tovább nyugodtan.  Meg sem érdemlünk. :D

Oszt mi vagy te, hogy érdekeljen bárkit is?  :smoker:

#1433 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:01

Idézet: zvaragabor - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 10:24

Te még nem hallottál olyanról, hogy ha egyszere 2 vagy több rezidens antivírus fut a gépen, az rendszerösszeomláshoz vezethet?

Ohh, a suliban a helyi pécéboltos ürge megoldotta, hogy a NAV, a Nod32 és az AVG egyszerre fussanak rezidensen... Más kérdés, hogy 8 perc volt egy nyomtatás elküldése az egyébként Celeron 2,5GHz/512MB gépről...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:09

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 8:19

Oszt mi vagy te, hogy érdekeljen bárkit is?  :smoker:

Házigazda. Ne folytassuk.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1435 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:59

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 8:09

Házigazda. Ne folytassuk.

Mit?

#1436 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 09:54

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 9:59

Mit?

A témához nem kapcsolódó párbeszédet, melyben némi személyes vonulatok is előkerültek.

#1437 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:02

Ehh... jól nyomjátok srácok :D

Gyanús nekem ez a WinClam amúgy is. Még egy rohadt ikon sem jelenik meg külön, hogy fut a gépen rezidens vírusirtó, csak el van bújtatva a terminatorban, ahol szintén nem túl meggyőző a leírása.... :think:

Arról pedig, hogy a windows nem ismeri fel mert régebbi... háát szerintem ezért is vannak az állandó frissítések, hogy ne legyeek ilyen problémák, szal illene neki, főleg, hogy elvileg rezidens... :confused:

A védelmet nem szeretem nagyon háborgatni, de szerintem megy a levesbe a Clam, bár még azért megvárom a fejleményeket.:D Remélem nem járok úgy vele mint az AVG-vel, sehogy sem sikerült eltávolítani a rendszerből. Uninst, aztán továbbra is jelzett a gép, hogy AVG elavult lehet...  aztán format:mad:

#1438 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:11

Avira AntiVir PersonalEdition Classic ( http://www.free-av.de ) - ingyenes, gyors, hatékony, "könnyűsúlyú".
Egyetlen zavaró momentum: a napi frissítéseknél 1 db. reklámablak. (XP is vírusvédelemnek érzékeli. Biztosan baromi régi...  ;) )

#1439 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:14

Sziasztok!

Lehet nem a megfelelő topicba írok, akkor szóljatok légyszi, és máshol kérdezem meg! :) Szóval, lenne egy nagyon idegesítő problémám. Asszony gépén pop-upok ugornak fel netezés közben, lassan már szinte minden második weblap megnyitásakor IE-vel, s nem tudom neki kiírtani. CiD: felirat olvasható az ablak nevében, s hol angol, hol magyar hirdetéseket mutat. Olvasgattam a dologról, azt írják, hogy elvileg ha az Msn Plus! telepítésénél engedélyezzük a szponzorprogit, akkor települ föl. Tudtommal nem telepítettem a szponzorprogit, erre mindig is vigyáztam (bár ez nem biztos, mert lehet anno az asszony tette föl a Plus!-t... Általában én telepítek, ha kell valami megkér rá, de mostanság saját kezébe vette a dolgokat. :D ) Egyesek szerint a telepített programok között ott kell lennie egy CiD nevűnek, s simán lehet uninstallálni. Nos, nekünk nincs a listában... Mások szerint egy bizonyos NoLop.exe nevű cuccal lehet leszedni - ennek futtatása nem talált semmi gyanúsat. Ja igen, futtattam Ad-aware-t, meg AVG Spyware elleni cuccost is, egyik sem talált semmit (ezzel kapcsolatban) - hmm, kicsit azért gyanús... Aki tudna valami megoldást a dologra, az kérem ne tartsa titokban! :) Köszi!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1440 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:24

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 8:01

Ohh, a suliban a helyi pécéboltos ürge megoldotta, hogy a NAV, a Nod32 és az AVG egyszerre fussanak rezidensen... Más kérdés, hogy 8 perc volt egy nyomtatás elküldése az egyébként Celeron 2,5GHz/512MB gépről...

"...rendszerösszeomláshoz vezethet?"

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.