Kösz a tanácsot. A vírust korlátozott felhasználó nyelte be, NTFS korlátoz ellenére. Tudod, erről írtam a másik topikban. Fertőzni és is fertőztem már meg

Még régebben egyszer törölni akartam egy gyanús fájlt, aztán a klikkelés duplán sikerült. De akkor azonnal lelőttem. Nem okozott semmilyen kár. Ilyen kicsi afférokat leszámítva (kb. 3 évente, kézzel irtás, korlátozott felhasználó) soha nem férgesedett el a gép. 2003 előtt se.
MS tűzfalat nem használok. Nem csak azért, mert MS. Hanem mert beépített. Ha a féreg a win foltját támadja, semmit nem ér. Meg a program control funkciója is elég felszínes. Be lehet állítani ugyan rajta, hogy xy program netre (ne) menjen. De folyamatokra, service-ekre, áttételes futtatásokra nem lehet lebontani a szabályt. Szóval továbbra is várok tanácsokat, melyik biztonsági program lenne jó program control-nak. Megbízható, objektív teszt is jöhet. Tesztek alapján most az ingyenes AVG-vel szemezgetek. Azt írják jó és kicsi erőforrásigényű. De ki tudja mennyi e-gaz az ilyen tesztekből.
Illetve még mindig játszik a
Zone Alarm is, ha valaki tudja, hogyan lehet
kikapcsolni rajta a
csomagszűrést. Lehet vészesetben megy vissza az, de sztem baromság a hálózati csomagokat duplán szűrni. Nem hatásosabb, csak jobban lassítja a netet.