Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 10:31
Meglehet, hogy épp a system volume information könyvtár tartalmára van szükség, ha esetleg nem indul a rendszer, vagy valami nem úgy működik, ahogy kéne, s a rendszervisszaállítás a megoldás. Még akkor is, ha rengeteg vírust találni az említett könyvtárban. Én nem töröltetném szó nélkül, csakis abban az esetben, ha a rendszer egyébként tökéletesen működik.
értem, ez végülis igaz, de...
Láttam én már olyat, hogy a valamelyik szemét kis spyware mindig innen írta vissza magát.
Hiába töröltem kézzel, a rendszer mindig a sys. vol. information mappába tette, ahonnan aztán sehogyan sem lehetett törölni (access denied), viszont valahogy mindig visszakerült követkető indításkor a rendszermappákba (aztán ha egy kevésbé hozzáértő felhasználó esik neki, akkor magyarázd el neki távolról, hogy miért

) úgy veszem észre, hogy a modernizálódott kártevők nagyszerűen kihasználják a rendszervisszaállítás előnyeit, és nem a mi hasznunkra, meg csak a kavarodás van belőle..
Az mondjuk megoldás lehet még, hogy vírusírtás előtt az egész sys.vol.information mappára full jogot kell adni magunknak és talán akkor nem lesz ilyen probléma (de legalábbis érdemes törölni a korábbi visszaállítási pontokat és újat létrehozni). ezt még nem próbáltam, de a rendszervisszaállítás teljes kikapcsolásával eddig mindig biztosra mentem, és a vizsgálat is sokkal gyorsabb, ha nem kell még plusz többtízezer fájlt átnyálazni a SVI mappában, ha leírtok valamit.
szóval fene tudja
Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 06. 09:06 -kor