HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2046 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 01. 09:31

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 13:34

Kifejtenéd bővebben, kérlek? :confused:  :respect:

Meglehet, hogy épp a system volume information könyvtár tartalmára van szükség, ha esetleg nem indul a rendszer, vagy valami nem úgy működik, ahogy kéne, s a rendszervisszaállítás a megoldás. Még akkor is, ha rengeteg vírust találni az említett könyvtárban. Én nem töröltetném szó nélkül, csakis abban az esetben, ha a rendszer egyébként tökéletesen működik.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2047 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 09:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 10:31

Meglehet, hogy épp a system volume information könyvtár tartalmára van szükség, ha esetleg nem indul a rendszer, vagy valami nem úgy működik, ahogy kéne, s a rendszervisszaállítás a megoldás. Még akkor is, ha rengeteg vírust találni az említett könyvtárban. Én nem töröltetném szó nélkül, csakis abban az esetben, ha a rendszer egyébként tökéletesen működik.

értem, ez végülis igaz, de... :think:

Láttam én már olyat, hogy a valamelyik szemét kis spyware mindig innen írta vissza magát.
Hiába töröltem kézzel, a rendszer mindig a sys. vol. information mappába tette, ahonnan aztán sehogyan sem lehetett törölni (access denied), viszont valahogy mindig visszakerült követkető indításkor a rendszermappákba (aztán ha egy kevésbé hozzáértő felhasználó esik neki, akkor magyarázd el neki távolról, hogy miért :) ) úgy veszem észre, hogy a modernizálódott kártevők nagyszerűen kihasználják a rendszervisszaállítás előnyeit, és nem a mi hasznunkra, meg csak a kavarodás van belőle.. :)

Az mondjuk megoldás lehet még, hogy vírusírtás előtt az egész sys.vol.information mappára full jogot kell adni magunknak és talán akkor nem lesz ilyen probléma (de legalábbis érdemes törölni a korábbi visszaállítási pontokat és újat létrehozni). ezt még nem próbáltam, de a rendszervisszaállítás teljes kikapcsolásával eddig mindig biztosra mentem, és a vizsgálat is sokkal gyorsabb, ha nem kell még plusz többtízezer fájlt átnyálazni a SVI mappában, ha leírtok valamit.

szóval fene tudja :think:

Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 06. 09:06 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 01:32

Sziasztok!

Egy programot szeretnék letiltani a netről a vista tűzfala segítségével.
Megnyitom a Fokozott biztonságú Windows tűzfalat, új kimenő szabályt hozok létre, kiválasztom a programot és tiltom minden kimenő kapcsolatát.
De nem működik! Próbáltam hogy az IE-t vagy az Operát letiltom, de semmi, ugyanúgy megy, hiába hozom létre és engedélyezem a tiltásra vonatkozó szabályt.
Mi lehet a gond, miért nem működik?

Köszi a segítséget előre is!

#2049 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 04:31

A beépített tűzfal helyett használj valami rendeset és akkor menni fog a tiltás.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2050 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 05:28

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 2:32

Sziasztok!

Egy programot szeretnék letiltani a netről a vista tűzfala segítségével.
Megnyitom a Fokozott biztonságú Windows tűzfalat, új kimenő szabályt hozok létre, kiválasztom a programot és tiltom minden kimenő kapcsolatát.
De nem működik! Próbáltam hogy az IE-t vagy az Operát letiltom, de semmi, ugyanúgy megy, hiába hozom létre és engedélyezem a tiltásra vonatkozó szabályt.
Mi lehet a gond, miért nem működik?

Köszi a segítséget előre is!

Próbáld meg ezzel:

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2051 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:42

http://www.iobit.com...ml?Str=download

erről valakinek vélemény esetleg ? :think:

#2052 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:02

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 4:31

A beépített tűzfal helyett használj valami rendeset és akkor menni fog a tiltás.

Éveken át tök jól megvoltam külön (háttérben futó és gépet lassító) tűzfal progi nélkül, ezért az 1 dolog miatt így nem szívesen telepítenék egyet.

Eleanor, ez csak rákérdez ha kapcsolódni akar a progi, vagy előre tiltani is lehet egy programot benne?

#2053 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:25

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 10:02

Eleanor, ez csak rákérdez ha kapcsolódni akar a progi, vagy előre tiltani is lehet egy programot benne?

Rákérdez és beállíthatod a szabályt. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2054 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 11:57

Kb. pár hónapja kipróbáltuk Win2k-n az Eset Smart Security akkori verzióját, de iszonyatosan megborított mindent. A tűzfal használhatatlan volt benne. Akárhogy állítottam be, blokkolta időnként a böngészőket. Bejövő kapcsolat pedig abszolút nem volt. A rendszer leállítását megakadályozta időnként. Nem tudott leállni a Windows. :confused: XP alatt is ilyen az új ESS? Mik a tapasztalatok? :confused:

#2055 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:05

Van már magyarosítás a CIS-hez ha érdekel valakit: http://forums.comodo...ungarian-b76.0/

de felhívnám figyelmet, hogy még nincs kész!

registztráció után lehet letölteni a fórumról.
kipróbáltam, de az első újraindítás után pár perccel megdöglött tőle a grafikus felület (csak az, a szolgáltatás és a védelem azért még működött rendesen), úgyhogy csak óvatosan...

#2056 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:47

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 10:02

Éveken át tök jól megvoltam külön (háttérben futó és gépet lassító) tűzfal progi nélkül, ezért az 1 dolog miatt így nem szívesen telepítenék egyet.

A külön tűzfalnak az az előnye, hogy szolgáltatások is elérhetőek lesznek amelyek a beépítettben nem elérhetőek. Ilyen lehet a weboldalaknak a tartalmi szűrése és blokkolása, komplett hálózati és rendszer naplózás, ki- és bemenő forgalmat is szűrő, belső tűzfal (olyan kártevőket blokkol amelyek más már engedélyezett programon keresztül próbál kommunikálni), különböző hozzáférés védelem (Vista UAC komolyabb változata).
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2057 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 08:30

Van egy gepem. A sasser ujrainditgatja neha. Am, sem a rajta levo nod32, sem az eset es fsecure-fele gyorsmentesito, sem a microsoftos keretlen alkalmazasos cucc nem talalja meg :/ Na ilyenkor mi az eljaras?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2058 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 08:38

Ha tudod, hogy mi az akkor működni kellene a célzott irtónak. Elég régi kártevő már a sasser így biztos, hogy minden irtó ismeri már, próbálj ki néhány online mentesítőt EZEK KÖZÜL.
Canon Pixma MP540

#2059 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 10:08

Idézet: asdf - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 9:30

Van egy gepem. A sasser ujrainditgatja neha. Am, sem a rajta levo nod32, sem az eset es fsecure-fele gyorsmentesito, sem a microsoftos keretlen alkalmazasos cucc nem talalja meg :/ Na ilyenkor mi az eljaras?

Windows update pl., egyrészt. Másrészt:

sasser removal/info

A windows update-et tessék használni. Ismerősök rendszeresen kikapcsolták, de maguk sem tudták, hogy miért, amolyan pletyka volt, hogy mások szerint az hülyeség. Napersze pár hónappal később, amikor jöttek, hogy baj van a géppel, akkor az már nem pletyka volt.
A microsoft állítása szerint, amikor a sasser felütötte a fejét, a windows update-en már 14 napja elérhető volt rá a hivatalos javítás. Nem tudom, igaz-e, de mint fentebb írták, ez bizony jó rég volt.

Úgyhogy a windows update-et mindenki a saját felelősségére kapcsolja ki.

Szerkesztette: Warrior 2009. 06. 12. 10:11 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2060 Felhasználó inaktív   Hollys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 11:09

Most barátkozom az ESET Smart Security-vel. Nem semmi, amit ez tud. Gépem szervízben volt (winyócsere, brrrrr), utána tettem fel.  Pentdrive-ot használtam netkávézóban, rámászott a Win32 Conficker AE! Azonnal lecsapott a zsákmányára és bevágta a karanténba, tegnap este a tűzfala egy időre a netet is letiltotta, nyílván okkal. Kár, hogy nem ingyenes, de valamit valamiért.  ;)

#2061 Felhasználó inaktív   Hollys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 11:16

Windows Update: nem ment hónapokig az Automatikus frissités, tűzfal hibát jelzett. Amikor töröltem a ZoneAlarmot, a 3.0 NOD akkor találta meg benne a Win32 Myweb Search Toolbar trójait, karanténba tette, de nem lehetett törölni a zonealarm.exe-t. Újra kellett telepíteni az XP-t. Beleült a mocskos trójai.  :mad:

#2062 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 11:18

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 12:09

Most barátkozom az ESET Smart Security-vel. Nem semmi, amit ez tud. Gépem szervízben volt (winyócsere, brrrrr), utána tettem fel.  Pentdrive-ot használtam netkávézóban, rámászott a Win32 Conficker AE! Azonnal lecsapott a zsákmányára és bevágta a karanténba, tegnap este a tűzfala egy időre a netet is letiltotta, nyílván okkal. Kár, hogy nem ingyenes, de valamit valamiért.  ;)

A PCworld-höz illetve a Chip-hez adják.

#2063 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 11:52

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 12:18

A PCworld-höz illetve a Chip-hez adják.

Milyen licensszel?

#2064 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 12:19

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 12:52

Milyen licensszel?

30 napos, az újsághoz mindig mellékelik a hivatalos kulcsokat. Újabban már a Vipre-t is mellékelik.

Mondjuk én egyiket sem használom, mert nekem NIS license-m van vásárolva ;)

Szerkesztette: GoodSpeed 2009. 06. 12. 12:21 -kor

#2065 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 18:34

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:08

Windows update pl., egyrészt. Másrészt:

nod32 av 4.0 van rajta, ertelemszeruen friss adatbazissal, meg xp sp3 (majdnem fullra updatelve, most neztem, a remote adminban van vmi hasfajasa, hogy nem teljesen uptodate a rendszer, de ezen szerintem most nem akadok fenn sp3 rajta van, 2004-es virusrol van szo). Es egyszer raadasul a sajat szememmel lattam, a visszaszamolos ablakot, tehat nem a juzer vicceskedik velem. Ezert nem ertem en ezt a dolgot ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.