Tele van a hócipőm az AVG-vel.
A gép terhelése szempontjából sokkal rosszabb, mint a Panda Antivirus. Annak az avengine.exe nevű fájlja indult el mindig 99%-os processzor terhelést csinálva (talán emlékeztek, erről írtam itt korábban), ennek pedig az avgrsx.exe nevű fájlja.
A Panda esetében a dolgot meg lehetett oldani azzal, hogy az avengine.exe-t párszor egymás után a feladatkezelőből leállítottam.
De az AVG-n ez sem segít. Állandóan elindul, s minden alkalmazás indításakor is 99%-os leterheltséget csinál, hiába van ott az ismert, nem szkennelendő objektumok között az adott alkalmazás.
Nem új a gépem, de az AVG egy tetű lassú csigát csinált belőle.
Amellett az SWG-ben (online játék) 4000-es pingeket és 50-99%-os packet loss-okat csinál, játszhatatlanná téve azt.
Lekapcsoltam, s a packet loss probléma megoldódott, de a ping még mindig nem tökéletes. Lekapcsoltam az Online Armor Personal Firewall 3.5.0.14 (ingyenes) tűzfalat is, valamint a Spyware Terminator-t és máris megoldódott a ping probléma is.
Tűzfalban most kipróbálom a Comodo Internet Security 3.8.65951.477 ingyenes változatot, mert a Matousec oldalán a legjobbak között szerepel mindig. Remélem az segít! Ebben van vírusirtó is... még nem használtam soha ilyen "öszvérmegoldást", de remélem beválik!
Igazából a Spyware Terminator-al elégedett voltam, de nem gondoltam, hogy az is növeli a ping-et. Miért van mindez? Mi okozza ténylegesen? :confused:
Ha a Comodo vírusirtó része mégsem válna be...tudtok olyan ingyenes vírusirtót, ami megbízhatóságát, védelmi értékét tekintve hasonlóan jó, mint a Panda AV Platinum, vagy az AVG, de nem terheli le a számítógépet? :confused:
Valamint tippeket várok olyan anti-spyware programra, ami a fent említett Comodo-val és az új vírusirtóval jól tud együttműködni!
Minden segítséget köszönök!
Szerkesztette: Piftuka 2009. 07. 06. 13:00 -kor