HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 14:17

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 8:43

No, nem hiába használom a Comodo-t! :cool:

Most hallok róla először.  :eek: Csak a sárkányt ismertem. :D
Viszont az Outpost elkeserített. Nem igaz, hogy ilyen gyengén szerepelt. Nem igazán bizom meg ebben a tesztben.  :(

Idézet

Egydül az nem lepett meg, hogy a legnagyobb nevek tűzfalai nagyon rosszul szerepeltek (Norton, stb) ezt eddig is tudni lehetett, hogy az erőforrás zabáláson kívűl másra nem lehet használni őket.

Hát az Outpost egyáltalán nem erőforrás zabáló. Én eddig elégedett voltam vele (kicsit finomhangoltam is), szóval nem értem a rossz szereplést.  :confused:

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 07. 14:53 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#222 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 16:47

Én Kerio-t használok, bár nem a tesztben szereplő, hanem egy régebbi (4.1.3) verziót. Igazából a tesztek engem sem győztek meg túlzottan, de - biztos, ami biztos - leszedtem a Comodot. :D
Megnéztem pár tesztet is >> itt <<, ezek tekintetében végülis nem állok rosszul. (Az egyik tesztnél a KPF feldobta az ablakot, hogy az alkalmazás önmagát akarta indítani mégegyszer, ami így ki tudta küldeni a megadott oldalra a szöveget, mondván "ez jelszó is lehetett volna"; természetesen leokéztam a teszt kedvéért. :)  Két fájlt le sem tudtam tölteni, mert az AVG azt mondta, hogy talán nem kéne :think: , másik tesztnél meg a tűzfal riasztott, hogy xy.exe szeretne kimenni.)

Kérdés a Comodo-használók felé: tud olyat, hogy észreveszi, ha egy exe egy másikat akar indítani, és észreveszi, ha az alkalmazás megváltozik? Ezek nélkül ki sem próbálom. :Đ

#223 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 16:51

Idézet: freebit - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 21:40

(vannak ezek magyarul is vagy kinlódjak)

Kerio tud magyarul is, a teszt szerint a 9. legjobb tűzfal. :)

#224 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 16:52

Idézet: John Black - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 16:47

Én Kerio-t használok, bár nem a tesztben szereplő, hanem egy régebbi (4.1.3) verziót. Igazából a tesztek engem sem győztek meg túlzottan, de - biztos, ami biztos - leszedtem a Comodot. :D
Megnéztem pár tesztet is >> itt <<, ezek tekintetében végülis nem állok rosszul. (Az egyik tesztnél a KPF feldobta az ablakot, hogy az alkalmazás önmagát akarta indítani mégegyszer, ami így ki tudta küldeni a megadott oldalra a szöveget, mondván "ez jelszó is lehetett volna"; természetesen leokéztam a teszt kedvéért. :)  Két fájlt le sem tudtam tölteni, mert az AVG azt mondta, hogy talán nem kéne :think: , másik tesztnél meg a tűzfal riasztott, hogy xy.exe szeretne kimenni.)

Kérdés a Comodo-használók felé: tud olyat, hogy észreveszi, ha egy exe egy másikat akar indítani, és észreveszi, ha az alkalmazás megváltozik? Ezek nélkül ki sem próbálom. :Đ

igen :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#225 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:41

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:17

Hát az Outpost egyáltalán nem erőforrás zabáló. Én eddig elégedett voltam vele (kicsit finomhangoltam is), szóval nem értem a rossz szereplést.  :confused:

Idézet: Mcelroy - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:53

A végén leírják pár gyártó reakcióját a tesztre, Agnitum pl pozitivan reagált és figyelembe veszi az eredményeket de ennél többet nem igen tett. szemét dolognak érzem a részükről (már csak azért is mert agnitum előfizető vagyok már több mint 3 éve).

én is és én se. Az Agnitumot nem sorolom természetesen a Norton, McAfee Trendmicro és társaik közé...

Szerkesztette: McElroy 2006. 12. 07. 18:42 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#226 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:49

Azért sztem egy olyan neves tűzfalat mint az agnitum nem kell temetni. Én ezek után is ugyanúgy bízom benne  :D

#227 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:02

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 16:52

igen :up:

Hol kell beállítani? Defaultból be van kapcsolva?

#228 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:09

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:49

Azért sztem egy olyan neves tűzfalat mint az agnitum nem kell temetni. Én ezek után is ugyanúgy bízom benne  :D

Szerintem senki se temette. Az Agnitum szerencsére elég jól figyel a júzerek és a piac visszajelzéseire. Én valószínűnek tartom, hogy a tesztben feltárt hibákat és hiányosságokat meg fogják oldani az agnitumos fiúk. Azt még most sem tudtam megemészteni hogy (a számomra legalábbis) neve sincs comodo nevű csoda hogy tudott bizonyos tesztekben olyan kurva jó lenni.

Szerkesztette: McElroy 2006. 12. 07. 19:10 -kor

CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#229 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:45

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:09

Szerintem senki se temette. Az Agnitum szerencsére elég jól figyel a júzerek és a piac visszajelzéseire. Én valószínűnek tartom, hogy a tesztben feltárt hibákat és hiányosságokat meg fogják oldani az agnitumos fiúk. Azt még most sem tudtam megemészteni hogy (a számomra legalábbis) neve sincs comodo nevű csoda hogy tudott bizonyos tesztekben olyan kurva jó lenni.

És ha lányok?  :D  :D  :D

Agnitum vagy Kerio a jobb? (elgondolkottam hogy kipróbálom az új kerio-t )

#230 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:28

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:45

És ha lányok?  :D  :D  :D

És ha fiúk, lányok vegyesen?  :D

Azért valszeg kipróbálom azt a "sárkányt". Ha kiugróan jobb tapasztalataim nincsnek vele, akkor marad az Outpost (az beszél magyarul, van benne egész tűrhető kémprogramvédelemi modul). Szóval mérlegelek majd. :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#231 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 21:54

Idézet az Agnitum outpost support fórumáról egy moderátortól:

Idézet

matousec again, i would not trust him. he supposedly finds bugs & vulnerabilities and will reveal all if you pay him $2000, and also says he will periodically publish them 'for the good of the community' and he tries to force software co. to pay him by releasing bad but vague reviews. he's a blackmailing hacker in my view. a seach here on matousec will reveal more. he's been thrown off a number of other security forums for touting his wares and threatening to publish bad comparisons and tests unless you pay him. do a search on wilders, there's more info there too on their blackmail/protection racket business model.

Temészetesen a Matousecféle tesztről van szó. Nem kell 100%-ig megbizni ebben a tesztben sem.

Akit érdekel az egész topic, itt megtalálja: http://outpostfirewa...ead.php?t=18884

#232 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 21:58

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:49

Attól hogy valami neves még nem biztos hogy még jó. Sőt ha van egy kialakult vevő réteg, hajlamosak a sz@rt is megvetetni velük.

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:45

Agnitum vagy Kerio a jobb? (elgondolkottam hogy kipróbálom az új kerio-t )

Érdekes hogy a tesz a kerio kipróbálására ösztönzött.  :D

#233 Felhasználó inaktív   CMX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 22:07

Saját rendszerem tesztje:
Win XP SP2
Opera 9.02 - alapértelemezett net kapcsolat ugye nincs beállítva, mert minek.
Kerio 4.2.2

1.
Teszt a tesztgyőztes COMODO által készített CPILSuit  progival, amin csak az ő T.Ű.Z.F.A.L progijuk nem bukik meg. Hát sajnálom, de nálam ez a cucc egyik teszt módban se tudott semmit csinálni. Lehet, hogy az IE felhasználók már megint veszélyben vannak? :)

2.
A fenti teszt meg csak kimenő forgalmat generál, a bejövőt hacket nem teszteli, mert azon meg szinte minden tűzfal hibátlanul teljesít. Tehát ahhoz, hogy a veszély tényleg veszély legyen, először be kell valakinek jönni.

A fentiek alapján így elég reklámszagú a dolog - persze attól még lehet jó a COMODO - de akkor meg minek ez az átlátszó tákolmány?

#234 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 22:16

Idézet: CMX - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 23:07

Saját rendszerem tesztje:
Win XP SP2
Opera 9.02 - alapértelemezett net kapcsolat ugye nincs beállítva, mert minek.
Kerio 4.2.2

1.
Teszt a tesztgyőztes COMODO által készített CPILSuit  progival, amin csak az ő T.Ű.Z.F.A.L progijuk nem bukik meg. Hát sajnálom, de nálam ez a cucc egyik teszt módban se tudott semmit csinálni. Lehet, hogy az IE felhasználók már megint veszélyben vannak? :)

2.
A fenti teszt meg csak kimenő forgalmat generál, a bejövőt hacket nem teszteli, mert azon meg szinte minden tűzfal hibátlanul teljesít. Tehát ahhoz, hogy a veszély tényleg veszély legyen, először be kell valakinek jönni.

A fentiek alapján így elég reklámszagú a dolog - persze attól még lehet jó a COMODO - de akkor meg minek ez az átlátszó tákolmány?

szia és üdv a fórumon!

Most hogy az Agnitum és a wilders security fórumokat olvasgatom, nagyon sok érdekes dologra derül fény. Nem egyszerűen reklám szaga van a dolognak, az egyik moderátor egyenesen a maffiához hasonlitja ezt a Matousecet, pont a -fogalmazzunk így- rendkívűl "érdekes" üzleti modellje miatt. Mert mit tesz? Állítólagos bugokat, hibákat, sebezhetőségeket fedez fel és ezeket pénzért akarja eladni a tűzfal gyártó cégeknek. Ha nem ezt tenné, egyrészt fele ennyire sem lenne érdekes, másrészt akkor kiderülne az igazi igazság. Így viszont csak terrorizálja a tűzfalgyártó cégeket és a felhasználókat.

#235 Felhasználó inaktív   CMX 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 07. 22:28

Szia mindenkinek!

Régebben futottam itt, csak vagy 2 éve nem fordultam elő, és a régi jelszavam meg nem ment...

Ez tuti jó üzlet, de tényleg csak a felhasználókat ijesztgetik vele. Aki egy kicsit is utánajár, maga is láthatja, h. csak "próbálkozás" volt. /persze ma az újracsomagolt kaja is eldható/

Szerkesztette: CMX 2006. 12. 07. 22:32 -kor

#236 Felhasználó inaktív   CMX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 22:40

-- A lényeg a hogy hogyan lehet bemenni egy rendszerbe. --
Kijönni sokal egyszerűbb, mert minek szórakozni az explorer hack-el. rákiabálok az SMTP portra, azt ha megy, akkor már teszem is ki a cuccot...

Bemenni kicsit nehezebb, bár sok felhasználó nem frissített az SP2 után és ott a DHCP kliens mindegyik Win-ben hihi :)

#237 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 07:37

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 21:58

Érdekes hogy a tesz a kerio kipróbálására ösztönzött.  :D

Semmire se ösztönzött én nem nagyon bízom az ilyen tesztekbe.

A Kerio új verziója már elég régóta foglalkoztat és gondoltam a melyik jobb kérdésre egy szakértő mondjuk FHD is válaszol ugyanis egy csomó helyen olvasni hogy rendesen haptákba kapták a kerio-t. Mivel én régebben a kerio-t is nagyon szerettem ezért gondolkodok el néha azon hogy kipróbálom.  De ált. csak eddig jutok.  :D  :D  :D

Nincs szivem lezúzni az Agnitumot.

Ha tesztek alapján választanék védelmi szoftvert akkor most nem avast!-om lenne hanem nod32...

Ez tuti jó üzlet, de tényleg csak a felhasználókat ijesztgetik vele. Aki egy kicsit is utánajár, maga is láthatja, h. csak "próbálkozás" volt. /persze ma az újracsomagolt kaja is eldható/ 
.

Sajnos az ilyen teszteket nagyon sokan kézpénznek veszik és a már jól bevált cuccaikat gyorsan lecserélik az éppen aktuális győztesre. pl egy csomó embert nem tudtam még csak arra se rávenni hogy próbálja ki az avast!-ot  mer ugye az nem szerepel az elsők között az ilyen teszteken. És hiába mondom hogy ezt nem kell kézpénznek venni,. :mad:

Apropó nem tudjátok a 4-es agnitum van már magyarul? Ill megvan már a kiforott rendes változat vagy még csak béta?

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 12. 08. 07:45 -kor

#238 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:04

Érdekes hogy a tesz a kerio kipróbálására ösztönzött.  biggrin_2.gif

Agnitumnak kissé több pipája van :Dszal a retro kerio eddig tartott már csak az a kérdés feltegyem e az új op-ot. :D

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 12. 08. 08:08 -kor

#239 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:07

Idézet: akaido - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:09

A Comodo-nál a frissítésre figyelj oda, mert nekem valmiért nem sikerált ez a művelete, így egy idő után már nem tekintette védettnek a gépemet, ezért leszedtem. Lehet csak egyedi eset volt ez a frissítési problémám, és másnál nem fordul elő remélhetőleg. :rolleyes:

De igen.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#240 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:09

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:09

Elnézve az itteni reakciókat is, volna tippem. Fel kell futtatni...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.