HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 10:18

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:07

De igen.

Ebből következően, akkor hiába végzett az első helyen a Tűzfalak között: matousec.com teszt a Comodoi "varánusz GYIK-ot" óvatosan érdemes használni!
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#242 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 16:10

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 17:52

igen :up:

Köszi. :up:

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 22:54

Idézet az Agnitum outpost support fórumáról egy moderátortól:

matousec again, i would not trust him. he supposedly finds bugs & vulnerabilities and will reveal all if you pay him $2000, and also says he will periodically publish them 'for the good of the community' and he tries to force software co. to pay him by releasing bad but vague reviews. he's a blackmailing hacker in my view. a seach here on matousec will reveal more. he's been thrown off a number of other security forums for touting his wares and threatening to publish bad comparisons and tests unless you pay him. do a search on wilders, there's more info there too on their blackmail/protection racket business model.

Érdekesen hangzik. :) Magyarra lefordítva ez azt jelenti (imho), hogy a Comodo befoltozta a biztonsági réseket, a maradék húsz tűzfal legtöbbje meg teszi a dolgát, ahogy kell. (Már ha azt veszem alapul, hogy a tűzfal elsődleges dolga az, hogy csekkolja a portokat, amikor bármilyen irányú forgalom indul. De lehet, hogy leegyszerűsítettem a folyamatot. :Đ )

#243 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 20:05

Idézet: akaido - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 10:18

Ebből következően, akkor hiába végzett az első helyen a Tűzfalak között: matousec.com teszt a Comodoi "varánusz GYIK-ot" óvatosan érdemes használni!

Kipróbáltam. Élt 2 napot. :) Nekem nem nyerte el a tetszésemet. Ment vissza az Outpost. :up:
Különben is, másokhoz hasonlóan van egy olyan érzésem, hogy csak egy kis felhajtást akartak csapni a "sárkány" körül.
Mert, ha egy átalagos (tehát nem tök lama Pistike vagy Laci bácsi, aki néha ir egy levelet Wordben) szintű felhasználót veszek alapul. Az mondom: Outpost, Kerio, Zone Alarm. Mi az? Egyből mondják tűzfalprogik, ismerem/használtam/láttam működés közben. De ha azt mondom Comodó sokan csak lesni fognak. Bizony itt a fórumon is néhányan csak most hallottak róla először. Most a Matuosec csinált egy kis felhajtást körülötte. :) A célját elérte...sokan kipróbálják majd a Comodót. És közel sem biztos, hogy a legjobb. Más tűzfaltesztek egész más sorrendet hoznak.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#244 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 10:26

Ha már oly sokan beszéltek más megbízhatóbb tesztekről, postoljatok néhány linket.

#245 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 09. 11:13

Hali

:mad:
Én is feltettem ezt a comodót de dettó azt csinálta mint a keiró nálam
Egyszerüen a gépemen eddig semmilyen tűzfalprogi nem ment jól kivétel a sygate
A comodó a adsl csatalkozós programon kívül nem engedett ki se be semmit, hát én ezt nem értem miért szivatnak engem a programok. Ha kikapcsoltam vagy beállítottam a programot kézileg vagy azt mondtam neki hogy pihizzél és engedj ki és be mindent akkor sem mozdult semmi, csak lökték hogy nem találják a címet vagy xyxy1212121 mittudomén hiba ..., még a ping sem működött
Bezzeg mikor letörültem, isteni szál szerencséje hogy visszállított mindent

Igy tényleg 100% os a védelem ha seki, sebe :D

leszedtem az outpost-tot de félek kipróbálni még meglincselem a gépet :cool:

#246 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 09. 11:23

Számomra is minimum "gyanús" ez az egész teszt. Én azóta Zone Alarm Pro-t használok, mióta van internet hozzáférésem.

Namost ott kezdődik, hogy a Pro változat nem "otthoni" tűzfal, hanem cégek számára készített változat. Az otthoni az a Zone Alarm.

A tesztben említett "egyszerűség" maximum az utóbbira lehet igaz, de aki ismeri a Zone Alarm Pro-t, az tudja, hogy milyen széleskörű beállítási lehetőségeket tartalmaz (sokan éppen emiatt idegenkednek tőle), s ezek mellett "e-mail protection", "anti-spyware" és "anti-virus monitoring" funkciója is van. Még beépített antivírus is, ha valaki a ZoneLabs termékét akarja használni a célra.

Én speciel a Panda Antivirus Platinum-ra esküszöm szintén a kezdetek óta.

S nem hiszek a teszt hangulatkeltésében. Egy otthoni gépre a felhasználók 99,99%-ának bőven elég egy ilyen megbízható antivirus-firewall kombó (attól függően, hogy ki melyik gyártó termékére esküszik) napi frissítéssel, az internetre kapcsolt számítógép védelmére.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#247 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 13:14

Egy weboldal olvasói közül a Za-t ajánlják a legtöbben.

Kép

A Teljes cikk itt van

Az nem lepett meg, hogy a Za-ra szavaznak a legtöbben, de hogy ilyen arányban az igen. Bár általában mindig a piac vezető a hackerek első számú célpontja. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#248 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 13:19

Idézet: freebit - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 11:13

Hali

:mad:
Én is feltettem ezt a comodót de dettó azt csinálta mint a keiró nálam
Egyszerüen a gépemen eddig semmilyen tűzfalprogi nem ment jól kivétel a sygate
A comodó a adsl csatalkozós programon kívül nem engedett ki se be semmit, hát én ezt nem értem miért szivatnak engem a programok. Ha kikapcsoltam vagy beállítottam a programot kézileg vagy azt mondtam neki hogy pihizzél és engedj ki és be mindent akkor sem mozdult semmi, csak lökték hogy nem találják a címet vagy xyxy1212121 mittudomén hiba ..., még a ping sem működött
Bezzeg mikor letörültem, isteni szál szerencséje hogy visszállított mindent

Igy tényleg 100% os a védelem ha seki, sebe :D

leszedtem az outpost-tot de félek kipróbálni még meglincselem a gépet :cool:

Akkor valószínüleg nem a tűzfalak hibája. Vagy te állítottál be rosszul valamit, vagy valami más gubanc van nálad.

#249 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 13:45

Na itt van egy újabb teszt, amiről ordít, hogy meg van bundázva ráadásul hihetlenül amatőr. Aki egy ilyen alapján megy el tűzfalat venni, hát az nagyon félre van vezetve.

Néhány példa az agnitum outpost "teszt" szövegéből:

"When we first installed the software and rebooted, it presented a complicated-looking warning that we didn't understand."

ezzel szemben a "teszt" vége felé:

"Outpost is very easy to use, reasonably priced and will block hackers effectively as long as you don't intend to run internet services on your desktop or laptop PC."

Annyira sem voltak képesek, hogy picit beleássák magukat az outpost beállításaiba és bekonfiguráljanak egy tcp/ip alapú szervert vagy bármilyen kiszolgálót, ugyanis meglehet oldani, számtalan esetben telepítettem már én is OP-t olyan gépre amely valamilyen szerver funkciót is ellát és gyönyörűen belehet állítani. Mondjuk az igaz, hogy egy olyan juzernek aki a wördben pötyög vagy maximum elküld néhány emailt, nem lesz könnyű beállítani egy ilyet de ettől még meglehet csinálni.

Ja ez lemaradt: a link

Szerkesztette: McElroy 2006. 12. 09. 13:45 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#250 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 20:06

Hali!

Ez a Comodo két tesztnél [FPR (?/38); Wallbreaker (?/4)] csak előconfigolással lett maximális.
http://www.matousec.com/projects/windows-p...hp#result-table
Tudja valaki, hogy vélhetőleg mit kellett átállítani ezekhez?

Sada

#251 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 22:30

az új nod32, illetve outpost 4-ből létezik már magyar??
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#252 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 01:32

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 10:26

Ha már oly sokan beszéltek más megbízhatóbb tesztekről, postoljatok néhány linket.

Parancsolj!

Firewall test

Ez csak egy link igaz, de már itt is egész más a leányzó fekvése. :)

Idézet

az új nod32, illetve outpost 4-ből létezik már magyar??

Igen és igen.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 10. 01:32 -kor

ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#253 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 05:29

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 1:32

Firewall test
Ez csak egy link igaz, de már itt is egész más a leányzó fekvése. :)

Itt más a sorrend, de mások (régebbiek) a progi verziók is.
Azt meg csak a fejlesztők tudják, hogy az egyes verzióik, buildjeik között milyen lakeproof különbségek vannak. Persze általában fel lehet olyat tételezni, hogy ami eddig jó volt, az megmarad az új verzióban is.

Próbaképp lecseréltem a régi Kerios Keriomat erre a Comodora. Nem tűnik rossznak, de ha magyarítva lenne az igazán a király.

Sada

Szerkesztette: Sada 2006. 12. 10. 05:30 -kor

#254 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 09:21

Az Outpost próbaverziója szépen elérhető az agnitum oldaláról, viszont ha jól értelmezem a NOD oldalán a legújabb magyar kipróbálható még nincs fönt, mert nekem ez jött le:

Kép

még egy kérdés: az outpostban ugye van kémprogram védelem. szükségem van nekem még plussz webroot spysweeperre, illetve windows defenderre, vagy egyszerre mindkettőre? nem elég az outpost a noddal karöltve biztonsági védelemnek?
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#255 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:48

Az Outpostban van kémprogi modul. De a biztonság kedvéért én még használok mellette mást is.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 10. 13:54 -kor

#256 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:00

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 13:48

Az Outpostban van kémprogi modul. De a biztonság kedvéért én még használok mellette mást is.

Értem. De amikor az a fene nagy biztonság a teljesítmény rovására megy, akkor érdemes átgondolni, átértékelni a dolgokat, szerintem...
Az új magyar NOD32 kipróbálható verziójának a letöltési helyében tudsz segíteni?
Köszönöm.

#257 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:04

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 14:00

Értem. De amikor az a fene nagy biztonság a teljesítmény rovására megy, akkor érdemes átgondolni, átértékelni a dolgokat, szerintem...
Az új magyar NOD32 kipróbálható verziójának a letöltési helyében tudsz segíteni?
Köszönöm.

Utánanéztem: úgy néz ki, hogy egyelőre meg kell elégedned az angollal. Mikor az uj NOD-ot kérdezted én a 2.50 --> 2.51 váltásra gondoltam. A magyar oldalon még nem is írnak a 2.7-es változatról, ha te nem emlegeted nekem sem jut eszembe megnézni az angol site-ot. Én is csak most láttam, hogy nov.-tól van 2.7-es.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 10. 14:05 -kor

#258 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:24

Hello

Fél évig kerio-t használtam mindkét gépemen, alapvetően elégedett voltam vele csak egy két dolog zavart. (kikpacsoltam a programok alkalmazás alapú viselkedésének figyelését, mert össze vissza blokkolt mindent, valami oknál fogva nem engedte betöltödni a taskbar-ra az ikonokat, filecsere alatt a a kezelőfelület használhatatlan volt 100% prociterhelés mellett, a javascript-es dolgokat állandóan blokkolta, hiába kapcsoltam ki igy sok oldal rosszul müködött, javascript-es linkre kattintva nem töltödött be semmi)
Mivel most újraraktam a gépet, az outpost mellett döntöttem.
Az összetevők ellenőrzési szintjét alacsonyra vettem, igy már nincs olyan sok idegesítő kérdés ami majd fél percenként előjött, bonyolultabb mint a kerio és közel nem tud blokkolni annyi reklámot,  mivel nem vagyok hálozat szakértő többször fogalmam sincs, hogy mit akar, de ami a legnagyobb gondom bekapcsoláskor 15-25 megát vesz el a rendszermemóriából ahogy telik az idő ez egyre több lesz, jelenleg 85 megánál tartok, de tegnap este 115 mega volt, ezzel párhuzamosan a prociterhelés elkezd ingadozni, néha felugrik 55-65% -ra majd vissza ezt sajnos észreveszem mikor futtatok valamit.
Ezzel mit lehetne kezdeni?
Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#259 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 15:23

Az miért van hogy az emulelal csak lowidben tudok csatlakozni, hiába van minden engedélyezve a comodo-ban? Tudja valaki hogy a gyakorlatban mit jelent  "skip parent" és a "learn parent" beállítás?

#260 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 15:31

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 14:04

Utánanéztem: úgy néz ki, hogy egyelőre meg kell elégedned az angollal. Mikor az uj NOD-ot kérdezted én a 2.50 --> 2.51 váltásra gondoltam. A magyar oldalon még nem is írnak a 2.7-es változatról, ha te nem emlegeted nekem sem jut eszembe megnézni az angol site-ot. Én is csak most láttam, hogy nov.-tól van 2.7-es.

:respect: Semmi probléma, csak azt hittem ennyire süsü vagyok, de akkor abból még magyar nincs, ami végülis működését tekintve lényegtelen, csak az olyan lámák, mint én szeretik érteni mit is okéznak le...  :D

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.