HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 24. 08:20

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:41

Hagyd rá látjatóan fingja sincs erről....

:D

Abban igaza van, ha az ember kellő óvatosággal netezik és van egy jól konfigolt tűzfala, akkor elég kicsi a kockázata, annak hogy valami fertőzőt szedjen össze.
Nekem a vírusírtó progim egy éveben max 3 szor fogott valamit. Újabban a szolgáltatók is elég szépen szűrik a forgalmat.
Tökéletes biztonság amúgy sincs.

Azért ez a 3 dolog: egy jó tűzfal (hardveres és/vagy szoftveres), egy jó antivírus progi és 2 megbízható spy írtó elég megnyugtató tud lenni.

Nekem eddig a bevált recept: Router tűzfala+nVfirewall+KAV+SpySweeper+SpyBot.
A KAV változott most Nod32-re. Működésével semmi probléma, egy-két dolog fura nekem. (Majd megszokom :) )

Üdv,
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#422 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 11:39

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 20:41

Hagyd rá látjatóan fingja sincs erről....

:D

De az legalább megnyugtat hogy nálad jobban értek hozzá.
Nekem legalább nem azért van a gépem hogy a vírusírtó tűzfal miegymás jól ellegyen rajta. Nem vagyok beleszerelmesedve a jól reklámozott erőforrás zabáló sz@rokba. Megvagyok egy nod32-vel meg az sp2 tűzfalával és nem jön egy féreg sem. Vírusos exéket meg nem nagyon szoktam futtatni, arra meg ottvan a nod.

Idézet

Ezen nem vitázom veled láthatóan nem vagy szakember!

Úgy látom inkább az vagyok mint te.

Idézet

A szakemberek mind azt mondták nekem hogy a naponkénti több frissítés nem árt.

Nem árt, de haszna nem sok van.

#423 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 12:15

Az utolsó szakember, aki itt megfordult, FHD volt. De érdekes módon neki nem volt nagy arca. Némely fórumtársunk viszont igen sokat jeleskedik önbizalommal teli hozzászólásokkal e témában. De az önbizalom nem pótolja sem a hozzáértést, sem a helyesírási készséget.  ;)

#424 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 13:24

Bocee: Ha zavar az értesítés az új frissítésről (ahogy pl. engem is), hát kapcsold ki. Rendszerezközök->Beállítások->Csendes üzemmód (amúgy ezt a beállítást már telepítéskor módosíthatod a - számodra -minél "tökéletesebb" működés érdekében...;-)
Az adatbázis verziószáma mellett pedig zárójelben ott van a dátuma is - sőt, elég a tálcán az ikonjára húzni az egeret, akkor is mutatja.
Ami a NOD alatti másolás lassulását illeti, mivel most nem akaródzik KAV-ot feltennem, így hát csak lelőttem a NOD-omat, és úgy néztem meg mennyivel gyorsabb nálam a másolás így. Nem igazán tapasztaltam különbséget, igaz az én vinyóim lassabbak, egyik sem SATA. Ha esetleg tömörített fájlokat másolgatsz, érdemes kikapcsolni a tömörített fájlok ellenőzését (majd szól, ha kicsomagolod).

Más.
Meddő vita ez a napi hányszori frissítésről - akár szakemberek vagyunk, akár nem.
Hiszen az egész a következőről szól "csak".
Adott egy vadiúj vírus, amit a labor most azonosított, és "élő" vírusról van szó, tehát jelenleg is terjed, ezért sűrgős lenne kiadni az új adatbázist. Ez a NOD32 - és sok más víruskergető - esetében nem probléma, hiszen egyszerűen felteszik az újat, és kész. Én pl. akinek óránkéntire van állítva - azaz az alapbeállítás - legkésőbb egy órán belül megkapom az új vírus azonosításához szükséges frissítést, akinek meg mondjuk napira van állítva, esetleg 24 órán át védtelen a gépe az új vírussal szemben.
Ennyi az értelme az óránkénti frissítésnek.
És még valami. Az hogy "óránkénti frissítés" NEM azt jelenti, hogy óránként letölt egy újat - ahogy ezt már írtam is - , csupán óránként megnézi, hogy van-e új.

#425 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 13:58

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 12:15

Az utolsó szakember, aki itt megfordult, FHD volt. De érdekes módon neki nem volt nagy arca. Némely fórumtársunk viszont igen sokat jeleskedik önbizalommal teli hozzászólásokkal e témában. De az önbizalom nem pótolja sem a hozzáértést, sem a helyesírási készséget.  ;)

Csak nem szeretem ha olyan okít ki akinek színtén nem sok köze van a témához.

#426 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 14:36

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 14:24

Bocee: Ha zavar az értesítés az új frissítésről (ahogy pl. engem is), hát kapcsold ki. Rendszerezközök->Beállítások->Csendes üzemmód (amúgy ezt a beállítást már telepítéskor módosíthatod a - számodra -minél "tökéletesebb" működés érdekében...;-)
Az adatbázis verziószáma mellett pedig zárójelben ott van a dátuma is - sőt, elég a tálcán az ikonjára húzni az egeret, akkor is mutatja.

Kösz, így már tökéletes.  :up:
:respect:
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#427 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:51

Bocee:
Utánagondolva nem értettem mégsem, hogyan lehet nálad annyival lassabb a másolás NOD alatt, nálam meg nem. Ránéztem picit, és most jut eszembe, hogy én a kiterjesztett heurisztikát kikapcsolom mindig (azt hiszem alapból be van kapcsolva). Próbaképp bekapcsoltam, és valóban komolyan lassabb lett. Szóval kapcsold ki, és próbáld újra.
Ez talán némi magyarázatra szorul.
A kiterjesztett heurisztika lényege, hogy egy esetlegesen új vírust, ártó programot akkor is próbál felismerni, ha az nincs benne - még - az adatbázisában (ahogy az többször is előfordult már a NOD és más vírusírtók esetében). Ez jól hangzik, de akkor miért kapcsolom ki??
A következőképpen gondolkodok: ha jön egy új vírus, amit a heurisztika felismer, akkor az igen hamar a NOD labor tudomására fog jutni, magával hozva egy új frissítést, amivel már védve leszek. Annak valószínűsége pedig (megfontolt géphasználat mellett), hogy az új vírus nálam felbukkanjon még mielőtt a labor kiadná a frissítést  - igen csekély, számomra vállalható.

#428 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 18:55

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 13:58

Csak nem szeretem ha olyan okít ki akinek színtén nem sok köze van a témához.

Sorry, nem te voltál a célszemély. A némi spéttel történő reagálást az "Ezen nem vitázom veled láthatóan nem vagy szakember!", "Hagyd rá látjatóan fingja sincs erről...." mondatok váltották ki belőlem.

Üdv,

johnnyrotten

#429 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:09

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 12:15

Tényleg FHD hova tűnt?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#430 Felhasználó inaktív   sanchopanza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 23:10

Üdv!

Ki akartam próbálni az F-secure Internet Security 2006-ot, telepítés közben szólt, hogy vagy lekaszálja az Ad-aware-t és a Norton System work-öt, vagy nem települ...

miféle marhaság ez...?
:confused:

#431 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 23:53

Nem tökölnek azzal, hogy mi akadhat össze mivel, hanem szépen legyalultatnak mindent. Hát ilyen egyszerű. A Quick Installation Guidejukban is benne van.

#432 Felhasználó inaktív   sanchopanza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 01:18

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 22:53

Nem tökölnek azzal, hogy mi akadhat össze mivel, hanem szépen legyalultatnak mindent. Hát ilyen egyszerű. A Quick Installation Guidejukban is benne van.

Köszi!

Akkor figyelmetlen voltam!
Ment is az F-secure a túróba, mindenesetre hagyott maga után 1300 registry bejegyzést, pedig még csak kezdte volna a települést.

#433 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:15

Idézet: sanchopanza - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 23:10

Üdv!

Ki akartam próbálni az F-secure Internet Security 2006-ot, telepítés közben szólt, hogy vagy lekaszálja az Ad-aware-t és a Norton System work-öt, vagy nem települ...

miféle marhaság ez...?
:confused:

Ez a macera az F-Secure termékekkel. Leinstallálja a szerinte! :(  fölösleges védelmeket, utána települ, majd nyugisan fel lehet tenni utólag a már egyszer F-Secure szerint fölös progikat. Szép :confused:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#434 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:16

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 21:09

Tényleg FHD hova tűnt?

Valszeg rászólt a B.B.B. Big Brother Boss, hogy ne fórumozzon, hanem "dógozzon". :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#435 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:41

Helló Srácok!
Nem vesztem el, csak most megint az anyacégnél vagyok egy darabig, onnan csak olvasni tudok. Az ünnepekre viszont hazajöttem. Szép kis háborút generáltatok  ;)
Dióhéjban néhány reagálás:
A KAV és a KIS azért gyorsabb másolás közben, és nagy vinyók ellenőrzésénél, mert rendelkezik az un. ISWIFT technológiával. Ez minden filehoz egy ellenörző összeget rendel, és ennek a változását figyeli. Ha nem változott az érték, akkor azonnal átlépi. Ezért lehet, hogy az első 500 GB vinyó ellenőrzés 20 óra, a következő viszont lefut 20 perc alatt.
A NOD viszont áttért a 2.7-es verzióval a stream ellenőrzésről a belső proxy ellenőrzésre. Ezáltal a sebesség megtartása mellett már képes a rootkitek felderítésére is. Ez az Anti-Stealth Technology.
Ezek a motorok az igazán nagy értékek. Annyira levédik őket, hogy még hasonlót sem lehet összeütni. Vagy licenszelni kell őket, vagy újat kitalálni. A licenszből befolyó összegek az igazán nagy pénzek, a kész, és a nagyközönség számára eladott vírusírtók csak az apró.
Az összes nagynak van valami egyedi motorja, és mindegyik jó. Hogy kinek melyik, azt az egyéni izlés, és persze a gépe és a háttérben futó programjai döntik el.
A sokszori frissítés:
Szakmai körökben is megoszlanak a vélemények. Az azonnali adatbázisba kerüléssel megnőtt a téves riasztások száma. Lsd. Kaspersky. Napi és ellenőrzöttnél viszont nagyon alacsony lsd. AVG. A lukak kitöltésére szolgál a heurisztika. Ezen mi is vitázunk a fórumokon  :D

Mivel a vállalati rendszerek egyre inkább digitális erődhöz kezdenek hasonlítani, a célterület sajnos az otthoni gépek irányába tolódik el. Botnet hálozatok, otthoni munka és hozzá a céges belépés kódja, internetes vásárlás stb. El kell felejteni a mi a francot találna az én gépemen? kérdést. Minden gép érdekes. Ha nem ma, holnap biztos lehet használni valamire. Pl. a német hatóságok be szeretnék vezetni a virtuális házkutatást.
Ennyi fért dióhéjba  :)

#436 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:54

Idézet: akaido - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 11:16

Valszeg rászólt a B.B.B. Big Brother Boss, hogy ne fórumozzon, hanem "dógozzon". :)

A Comodo minősítésemért hivatalosan kaptam a pofámra, nem is kicsit  :(

#437 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:21

Hm, nem háborúzni szeretnék. Komolyan.  ;)
Csak én azt tapasztaltam, hogy a Nod32 nagyon lassan végez a mélyvizsgálattal. A KAV nálam elsőre is hamar végzett, az volt kb 60 perc. Másodszor se több, az eltérés lehetséges, az azóta megváltozott adatok mennyisége és minősége.
A lényeg: lehetséges, hogy a Nod32 sokkal gyorsabb, sokkal megbízhatóbb, de én ezentúl a teszteknek nem igazán hiszek, mert én nem ezt tapasztaltam. De ez lehet egyedi eset is. ESET. :)

#438 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:24

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 18:21

Hm, nem háborúzni szeretnék. Komolyan.  ;)
Csak én azt tapasztaltam, hogy a Nod32 nagyon lassan végez a mélyvizsgálattal. A KAV nálam elsőre is hamar végzett, az volt kb 60 perc. Másodszor se több, az eltérés lehetséges, az azóta megváltozott adatok mennyisége és minősége.
A lényeg: lehetséges, hogy a Nod32 sokkal gyorsabb, sokkal megbízhatóbb, de én ezentúl a teszteknek nem igazán hiszek, mert én nem ezt tapasztaltam. De ez lehet egyedi eset is. ESET. :)

Én már nagyon régóta nem az ilyen teszteknek hiszek hanem magamnak.  :D

#439 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:16

Hellósztok! Tudna valaki segíteni? Szeretnék visszatérni a jól megszokott biztonsági rendszereimhez(NOD32, Outpost, Windows Defender) és szeretnék megválni ettől a híres Norton 360-tól, és befejezni tesztelői korszakomat, mert a hócipőm tele van vele (nem részletezném), de ez a túró nem enged el! Nem tudom uninstallálni, uninstallkor mindig valami hibával leál. Működni viszont már nem működik, újratelepítés nem sikerült, más víruskereső vagy tűzfal vagy bármi legyen is, nem tudom telepíteni! Segítsetek! Előre is köszönöm.

Szerkesztette: vidéki srác 2006. 12. 28. 11:21 -kor

MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#440 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:49

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 12:16

Hellósztok! Tudna valaki segíteni? Szeretnék visszatérni a jól megszokott biztonsági rendszereimhez(NOD32, Outpost, Windows Defender) és szeretnék megválni ettől a híres Norton 360-tól, és befejezni tesztelői korszakomat, mert a hócipőm tele van vele (nem részletezném), de ez a túró nem enged el! Nem tudom uninstallálni, uninstallkor mindig valami hibával leál. Működni viszont már nem működik, újratelepítés nem sikerült, más víruskereső vagy tűzfal vagy bármi legyen is, nem tudom telepíteni! Segítsetek! Előre is köszönöm.

Vagy a Symantec oldaláról, vagy a googliról szerezz be egy Norton uninstall toolt. Anélkül nem fog menni, mivel mélyen beássa magát a registrybe.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.