Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 23:27
Akkor képzeld el az avast! keresését
Ti mit képzeltek hogy 3 perc alazz lerendezi a gépet a vírusírtó? :confused: :confused: :confused:
Nem vártam, hogy 3 perc alatt végezzen. Ennyire nem vagyok béna.
De nagyon sok tesztben a leggyorsabbnak hozták ki a Nod32-t. Gondolom a sebesség nem a valós idejű védelemre vonatkozik, hanem a mélyreható vizsgálatra. Saját tapasztalatom viszont azt mutatja, hogy nagyon lassú. Nod32 (28 óra) vs. KAV 6 (60 perc) 500 Gb adatnál (vegyes: oprendszer és telepített játékok,programok, zenék, filmek, képek, stb...)
A másik rossz tapasztalat, több dolgot sorol a gyanús kategóriába. Értem én, hogy így lehet az, hogy 98 óta nem engedett át vadon élő "ismeretlen" vírust. De egy kicsit idegesítő.
Pár post-tal előbb írtam, reklamált az eredeti SpySweeper telepítő lemezére. 2 percenként, addig míg ki nem vettem a meghajtóból.
A harmadik, számomra kellemetlen vonása, a beállítások. Nem mondom, hogy profi vagyok, de pár vírusírtó programot ismerek, használtam több félét is. A Nod32-t én egyszerűen ákom-bákomnak találom. A kedvenceim az AMON, IMON, EMON és társai. Ha nem adna buborékban infót mi ez és nem lennék elég kreatív, akkor nem tudnám hová tenni ezeket a nagyszerű elnevezéseket.
Az átlag felhasználó ismerőseim, pl bátyám, barátaim nagy része, még 2 év után sem tud semmit beállítani, a magyar nyelvű Nod32-ben.
Érdekes az angol nyelvű KAV-ban, pedig nem igazán beszélnek angolul, egyszer megmutattam a beállításokat és a mai napig elboldogulnak vele.
A beállításokról még annyit, egy otthoni használatra szánt antivírus programnak, alap beállításokkal tökéletesen működni kell. Nem lehet elvárni, hogy mindenki képzett informatikus legyen.
A beállítások, inkább a tapasztalt felhasználóknak valók.
Ettől függetlenül, mivel most nincs felesleges pénzem fizetős antivírus programra, és mint mondottam a Nod32-t legálisan használhatom, ingyen egy évig, ezért megbarátkozom vele valahogy.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW :: Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..