HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 22:28

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 22:15

Ez Ismeritek?
Ingyenes cucc.
A Kaspersky keresőmotorját használja. Mondjuk kinézetre is nagyon hasonlít rá  :)

Ez az aminek nincs rezidens védelme? :D  :D  :D  :D

Sztwm a mai világba már nem megy fel a netre normális ember rezidens írtó nélkül. :cool:

#402 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:22

Érdeklődve olvasom a NOD32 kapcsán írt véleményeket. Pár gondolat.
Azt hiszem, az elterjedtebb víruskergetők között nincs olyan nagy eltérés - már ami az alapfunkciót , a vírusellenőrzést illeti -, hogy ne lehetne bátran akármelyiket használni. Az egyéb szolgáltatások, vagy a működés-kezelés minősége-sebessége döntheti el valaki számára, hogy melyiket választja.
Ezt a választást pedig véleményem szerint nem lehet elintézni egy fórumban feltett kérdéssel.
Ki kell próbálni. Telepíteni, átnézni a beállításait, a lehetőségeit, és használni egy darabig. Ha tetszik, maradhat, ha nem unins, és jöhet a következő.
Na persze, ha valaki nem akar - vagy nem tud, mert nem ért hozzá - ilyesmivel tökölni, akkor számítson rá, hogy nem fog egyértelmű javaslatot kapni.

A konkrét postokra pár szó.
Nekem még soha nem jutott eszembe rávenni a vírusölőmet, hogy nézze át egy 20 gigás kódolt, tömörített fájlomat; ahogy azt sem várom el tőle, hogy mondjuk a lehetséges vírust az 5 gigás Ghost partíció-mentésben találja meg (úgysem fogja). Sőt, ha magától kezdene ilyesmibe, felvenném a kiterjesztést a listába, és letiltanám az ellenőrzését.
A mélyvizsgálat a NOD32-nél arra való, hogy elalvás előtt elindítod- vagy beütemezed -, és akkor nyugodtabban alszol. Nem emiatt kapta a "leggyorsabb" jelzőt - mert nem is ezt vizsgálták, nem ez az alapfunkciója.

Végül elmondanám, hogy nekem is van egy kis gondom a NOD32-vel. Idegesít, hogy egyszerűen nem érzékelem, hogy működik. De komolyan. Régebben még csak-csak dumált fertőzött leveleknél, de mióta a szolgáltatóm is szűri a vírusokat, kuss van. Néha már ráeresztem a vírusgyűjteményemre, hogy lássam, tényleg dolgozik-e.
Dolgozik. Csak nem veszem észre.
És nekem ez a lényeg.

#403 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 05:37

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 23:22

Nekem még soha nem jutott eszembe rávenni a vírusölőmet, hogy nézze át egy 20 gigás kódolt, tömörített fájlomat; ahogy azt sem várom el tőle, hogy mondjuk a lehetséges vírust az 5 gigás Ghost partíció-mentésben találja meg (úgysem fogja). Sőt, ha magától kezdene ilyesmibe, felvenném a kiterjesztést a listába, és letiltanám az ellenőrzését.
kem ez a lényeg.

Éppen ez történt.....
A kutya nem kérte a frissen feltelepített nodot hogy nézze át a kódolt fájlt, de amint leért a lemezre (hálózatról) már rögtön nekilátott. Gépet kinyirta.

Sebaj, restart. Kb két perc után ismét halál.....

Következő restartnál már rájöttem hogy a nod (task managert indítottam már a bootnál), amont fejbe is vertem. Nem is volt gond. Aztán csak visszakapcsoltam, hogy ne legyen baj. No itt már kiderült, hogy mihez nyúl, így tudtam meg hogy a kabinet fáljomat baszakodja.

Következő restart után kitiltottam a kiterjesztést. Nem volt elég. Következő restartnál kitiltottam a konkrét fájlnevet. Azóta nincs gond.

Na ennyi a történet....

Tesztnek jó.... lerakom a kabinet fájlt bármilyen nodos gépre, 2 percen belül satu.....

#404 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:42

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 23:27

Akkor képzeld el az avast! keresését :D

Ti mit képzeltek hogy 3 perc alazz lerendezi a gépet a vírusírtó? :confused:  :confused:  :confused:

Nem vártam, hogy 3 perc alatt végezzen. Ennyire nem vagyok béna. :p
De nagyon sok tesztben a leggyorsabbnak hozták ki a Nod32-t. Gondolom a sebesség nem a valós idejű védelemre vonatkozik, hanem a mélyreható vizsgálatra. Saját tapasztalatom viszont azt mutatja, hogy nagyon lassú. Nod32 (28 óra) vs. KAV 6 (60 perc) 500 Gb adatnál (vegyes: oprendszer és telepített játékok,programok, zenék, filmek, képek, stb...)

A másik rossz tapasztalat, több dolgot sorol a gyanús kategóriába. Értem én, hogy így lehet az, hogy 98 óta nem engedett át vadon élő "ismeretlen" vírust. De egy kicsit idegesítő.
Pár post-tal előbb írtam, reklamált az eredeti SpySweeper telepítő lemezére. 2 percenként, addig míg ki nem vettem a meghajtóból.

A harmadik, számomra kellemetlen vonása, a beállítások. Nem mondom, hogy profi vagyok, de pár vírusírtó programot ismerek, használtam több félét is. A Nod32-t én egyszerűen ákom-bákomnak találom. A kedvenceim az AMON, IMON, EMON és társai. Ha nem adna buborékban infót mi ez és nem lennék elég kreatív, akkor nem tudnám hová tenni ezeket a nagyszerű elnevezéseket.
Az átlag felhasználó ismerőseim, pl bátyám, barátaim nagy része, még 2 év után sem tud semmit beállítani, a magyar nyelvű Nod32-ben.
Érdekes az angol nyelvű KAV-ban, pedig nem igazán beszélnek angolul, egyszer megmutattam a beállításokat és a mai napig elboldogulnak vele.

A beállításokról még annyit, egy otthoni használatra szánt antivírus programnak, alap beállításokkal tökéletesen működni kell. Nem lehet elvárni, hogy mindenki képzett informatikus legyen.
A beállítások, inkább a tapasztalt felhasználóknak valók.

Ettől függetlenül, mivel most nincs felesleges pénzem fizetős antivírus programra, és mint mondottam a Nod32-t legálisan használhatom, ingyen egy évig, ezért megbarátkozom vele valahogy.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#405 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 08:51

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 22:28

Ez az aminek nincs rezidens védelme? :D  :D  :D  :D

Nemtom, nem próbáltam  :)

#406 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:18

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 7:42

A harmadik, számomra kellemetlen vonása, a beállítások. Nem mondom, hogy profi vagyok, de pár vírusírtó programot ismerek, használtam több félét is. A Nod32-t én egyszerűen ákom-bákomnak találom. A kedvenceim az AMON, IMON, EMON és társai. Ha nem adna buborékban infót mi ez és nem lennék elég kreatív, akkor nem tudnám hová tenni ezeket a nagyszerű elnevezéseket.
Az átlag felhasználó ismerőseim, pl bátyám, barátaim nagy része, még 2 év után sem tud semmit beállítani, a magyar nyelvű Nod32-ben.
Érdekes az angol nyelvű KAV-ban, pedig nem igazán beszélnek angolul, egyszer megmutattam a beállításokat és a mai napig elboldogulnak vele.

A beállításokról még annyit, egy otthoni használatra szánt antivírus programnak, alap beállításokkal tökéletesen működni kell. Nem lehet elvárni, hogy mindenki képzett informatikus legyen.
A beállítások, inkább a tapasztalt felhasználóknak valók.

Ettől függetlenül, mivel most nincs felesleges pénzem fizetős antivírus programra, és mint mondottam a Nod32-t legálisan használhatom, ingyen egy évig, ezért megbarátkozom vele valahogy.

Ha már a beállításokról van szó...
Én arra nem tudtam rájönni hogy ne frissítse az adatbázist naponta tucatszor, mert az agyamra megy.
Nekem elég lenne naponra egyszer vagy ritkábban.

#407 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:34

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 23:22

Dolgozik. Csak nem veszem észre.
És nekem ez a lényeg.

Éppen ez a lényege hogy az embert ne idegesítse. Csendben végzi a dolgát. :D

Egyébként én ezért is szeretem az avast!-ot mert látszik ha dolgozik.

#408 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:41

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 7:42

Nem akarlak megbántani de sztem meg igenis hogy nem kell nagy ész a beállításokhoz..,....

Én kb 5 perc alat rájöttem hogy mit hogy kell.

Utánna meg minden eggyes felrakásnál kb 2 percet vet igénybe a beállítás :D  :D (egy ideig az ingyenes havit raktam mindig ujra) Szal én ezt is abszurdnak tartom hogy nehéz beállítani  pedig én se vagyok szaki csak egy átlag felhasználó.

Egyébként az avast-ba még több rész van. :smoker:

Én arra nem tudtam rájönni hogy ne frissítse az adatbázist naponta tucatszor, mert az agyamra megy.

SZERINTED MI A RÁKÉR ADNAK KI NAPONTA TÖBB FRISSÍTÉST?!  talán nem azért hogy biztonságba legyen az ember????

Amúgy a frissítési beállításoknál lehet neki sajátprofilban megadni hogy mikor frissítsen.

Nálam óránkéntire volt állítva :cool:

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 12. 22. 12:45 -kor

#409 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 13:57

Bocee: "A beállításokról még annyit, egy otthoni használatra szánt antivírus programnak, alap beállításokkal tökéletesen működni kell."

No és mi a tökéletes...? Havernak nem feltétlen ugyanaz, mint nekem. Mzso-t pl. zavarja, hogy naponta többször frissít, én meg igénylem. Olyan beállítás, ami mindenkinek megfelelne, egyszerűen nem létezik. Ergo, végig kell nyálazni a beállításokat, hogy olyan legyen amilyennek én akarom.
Amúgy meg csak akkor frissít, ha van mit. Most pl. nálam még a tegnapi adatbázis van. De nem is értem miért zavar ez valakit? Én soha nem veszem észre, hogy frissítene, annyira a háttérben teszi. Gondolom Mzso sem 56K-s modemmel Internetezik...

#410 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 17:33

Ez számomra is hihetetlen hogy az hogy frissít a vírusírtó mi a francér zavaró.

Az a jó ha minél több frussítés van hozzá,

#411 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:25

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:41

Nem akarlak megbántani de sztem meg igenis hogy nem kell nagy ész a beállításokhoz..,....

Én kb 5 perc alat rájöttem hogy mit hogy kell.

Utánna meg minden eggyes felrakásnál kb 2 percet vet igénybe a beállítás :D  :D (egy ideig az ingyenes havit raktam mindig ujra) Szal én ezt is abszurdnak tartom hogy nehéz beállítani  pedig én se vagyok szaki csak egy átlag felhasználó.

Egyébként az avast-ba még több rész van. :smoker:

SZERINTED MI A RÁKÉR ADNAK KI NAPONTA TÖBB FRISSÍTÉST?!  talán nem azért hogy biztonságba legyen az ember????

Amúgy a frissítési beállításoknál lehet neki sajátprofilban megadni hogy mikor frissítsen.

Nálam óránkéntire volt állítva :cool:

Engem akkor is idegesít hogy óránként frissít!
Frissítés közben lefogja a gépet szaggat, szaggat mint állat. És szerintem teljesen fölösleges napi egynél többször frissíteni.

Szerkesztette: mzso 2006. 12. 22. 18:26 -kor

#412 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 19:08

Hát akkor álliCCSD be napi egyszerire. ;) Nekem is úgy van egyébként, én sem igénylem az óránkénti frissitést. (ütemezésénél "naponta"-t választani és kész) Igaz, én nem veszem észre mikor frissit csak mikor feljön a buborék, hogy megtörtént.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 22. 19:08 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#413 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:35

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 19:08

Hát akkor álliCCSD be napi egyszerire. ;) Nekem is úgy van egyébként, én sem igénylem az óránkénti frissitést. (ütemezésénél "naponta"-t választani és kész) Igaz, én nem veszem észre mikor frissit csak mikor feljön a buborék, hogy megtörtént.

Azért sztem nem árt beállítani napi 2 frissítést nem ritka a napi többszöri adatbázis.

#414 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:39

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 18:25

Engem akkor is idegesít hogy óránként frissít!
Frissítés közben lefogja a gépet szaggat, szaggat mint állat. És szerintem teljesen fölösleges napi egynél többször frissíteni.

Mi szaggat? P1-el nyomod vazz?  :think:  :D
Engem 1x nem zavart meg semmiben ha épp frissített a nod.
HA meg zavar kapcsold ki, Te fogod a kárát látni, nem más  :D

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 22. 21:40 -kor

#415 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:17

mzso

Csinálj amit akarsz!  SŐT VÍRUSÍRTÓT SE TEGYÉL FEL! (ELVÉGRE BIZTOS FOGJA A GÉPEDET :D  :D  :D )

Nálam sose még csak felse tűnt mikor frissített.....

A napi töbszöri adatbázis frissítés se véletlenül van.

Csatlakozom az előttem szólohoz ennek csak te fogod meginni a levét nem más...

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 12. 22. 23:19 -kor

#416 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:33

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 23:17

mzso

Csinálj amit akarsz!  SŐT VÍRUSÍRTÓT SE TEGYÉL FEL! (ELVÉGRE BIZTOS FOGJA A GÉPEDET :D  :D  :D )

Nálam sose még csak felse tűnt mikor frissített.....

A napi töbszöri adatbázis frissítés se véletlenül van.

Csatlakozom az előttem szólohoz ennek csak te fogod meginni a levét nem más...

A páróránkénti frissítés szerintem kissé túlzás, annyira nem fenyeget veszély. Hamegy a tűzfal nemnagyon jön új vírus.
Amúgy jól megvoltam vírus írtó nélkül is amikor egyszer csakbejött egy vírus valamelyik  fájból.
De akkoesem egyvől raktamfel csak amikor már nagyon untam megjelentek ilyen fura folyamatok és járatták a vincsit meg ilyesmi. Aztánfeltettem egyet az kitisztította mind a 700+ fertőzött exe fájlt. Aztán feltettem anodot mert az nem fog sokat.

#417 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:45

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 14:57

Bocee: "A beállításokról még annyit, egy otthoni használatra szánt antivírus programnak, alap beállításokkal tökéletesen működni kell."

No és mi a tökéletes...? Havernak nem feltétlen ugyanaz, mint nekem. Mzso-t pl. zavarja, hogy naponta többször frissít, én meg igénylem. Olyan beállítás, ami mindenkinek megfelelne, egyszerűen nem létezik. Ergo, végig kell nyálazni a beállításokat, hogy olyan legyen amilyennek én akarom.
Amúgy meg csak akkor frissít, ha van mit. Most pl. nálam még a tegnapi adatbázis van. De nem is értem miért zavar ez valakit? Én soha nem veszem észre, hogy frissítene, annyira a háttérben teszi. Gondolom Mzso sem 56K-s modemmel Internetezik...

Természetesen értem ,nincs 2 egyforma ember.
A védelem alap beállításokkal is legyen megbízható.
Aztán legyen buherátoroknak, parásoknak, kevésbé paársoknak 1000 apró beállítás. Akinek más igénye van, az akár órákat is eljátszhat a finomítással.

A frissítés engem sem zavar, ha akár 5 percenként is frissíthet. Ami zavar, miért kell ezt egy buborékban a tudtomra hozni. Néha akár jéték közben is bevillog. Tegye a háttérben csendben a dolgát, aztán ha akarom megnézem milyen az adatbázis verzió.

Bár a KAV-ba jobban szerettem, hogy kiírta mikori kiadás és hány bejegyzés található az adatbázisban. A nod32-ben meg ennyi az infó: az adatbázis verziója 1923. Ez nekem semmit nem mond.
De ettől még megszokható.

Még egy apróság, a fájlmásolás 2 Sata II vinyóm között a KAV-al kb 55-58 Mb/s volt, amióta a nod32 van fent, másolás sebessége max 23 Mb/s. Akárhogyan állítottam, akkor is. Csak akkor gyorsul fel ha teljesen kikapcsolom a másolás közbeni vírus ellenőrzést.

Szóval azt nem értem miben a leggyorsabb a Nod32. A proci használata kb 3 szorosa a KAV-nak, a teljes átvizsgálása 28* lassabb, a másolási sebessége kb fele a KAV-nak.

Lehet én vagyok érzékeny, de ezek után megvan a véleményem a vírustesztekről.

Üdv.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#418 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:18

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 0:33

Hamegy a tűzfal nemnagyon jön új vírus.

És ezt így hogy? Te új távlatokba helyezed a biztonságos rendszer fogalmát.  :Đ
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#419 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:38

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 23:33

A páróránkénti frissítés szerintem kissé túlzás, annyira nem fenyeget veszély. Hamegy a tűzfal nemnagyon jön új vírus.
Amúgy jól megvoltam vírus írtó nélkül is amikor egyszer csakbejött egy vírus valamelyik  fájból.
De akkoesem egyvől raktamfel csak amikor már nagyon untam megjelentek ilyen fura folyamatok és járatták a vincsit meg ilyesmi. Aztánfeltettem egyet az kitisztította mind a 700+ fertőzött exe fájlt. Aztán feltettem anodot mert az nem fog sokat.

Ezen nem vitázom veled láthatóan nem vagy szakember!

A szakemberek mind azt mondták nekem hogy a naponkénti több frissítés nem árt.

Bocee  a beállításokbas valahol meg lehet mondani neki hogy ne értesítse.  A vírusadatbázisokat meg a nod angol honlapján lehet ellenőrizni.

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 12. 23. 20:41 -kor

#420 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:41

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 20:18

És ezt így hogy? Te új távlatokba helyezed a biztonságos rendszer fogalmát.  :Đ

Hagyd rá látjatóan fingja sincs erről....

:D

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.