Az én tapasztalataim a következők:
A nod32 nem rossz progi, alacsony erőforrás igény, jó sebesség, de trójaikban talán a létező legrosszabb. (Sajnos). Nálam van egy olyan hiba, hogy egy oldalt nem tudok megnézni mióta a nod32 van fent a gépen, mert csontra fagy a böngésző (ff 2.0.1 és IE 6 is). Az oldal nevét nem írom ide, mert haveri körünk oldala és nem akarok reklámot.

Ez egy e107 alapú fórum.
Más vírusírtóknál nem jelentkezik ez a probléma. Az okot nem értem, de ez van.
A bitdefender és panda, nagyjából egy kategória, el lehet velük lenni, de nagy biztonságot ne várjon tőlük az ember. Az újabb verziók egész kellemes erőforrás igényűek.
AVG, szvsz nagyon tré. Sok mindent beenged, igaz nem összeveszős más alkalmazásokkal.
KAV 6 megbízható, trójaiban az egyik legjobb. Kicsit nagyobb erőforrás igényű, de amúgy gyors.
KIS 6 szvsz talán jelenleg a legmegbízhatóbb otthoni védelem, de elég nagy erőforrás igényű és kicsit lassú.
Ezeket próbáltam, saját tapasztalataim, nem vagyok egyik cég által sem szponzorálva. Sajnos
Tűzfalból nagyon jó a kerio, és az outpost is, de talán kicsit több hozzáértést kívánnak, mint pl az általam nagyon kedvelt, ZA.
Spy írtó, az egyik legjobb a Spysweeper, viszont szeret összeveszni másokkal. Amúgy kitűnően helyettesíti egy AD-Aware és Spybot S&D kombó.
Én jelenleg a nod32+nVfirewall+AD-Aware&Spybot kombót használom.
Tökéletes biztonságot ezek sem szavatolnak, de okosan böngészve & letöltve elég mebízhatóak.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW :: Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..