HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 21:49

hmm, és erről a párosról mi a véleményetek:
CA eTrust AntiVirus r8
COMODO personal firewall
:think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#142 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 23:14

nos 1enlőre úgy tűnik a számomra megfelelő páros most avast! + comodo! :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#143 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 11:13

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 21:28

CSS (game) alatt lelassult a rendszer, érezhetően szaggatott a játék...na akkor megköszöntem részvételét...

Te bajod.  :D

De akkor sem kéretik siránkozni ha valami bejut a gépbe amit az OP megállíthatott volna.  :D  :D  :D

#144 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 11:34

nekem is sokat evett az OP, meg sztem bonyolult volt, mindenbe beleszólt nekem, ezután vettem egy routert  és most nyugalom van. NOD32+Router+Windows tüzfal
semmi gond, kicsi fogyasztás. a router sokkal jobban megéri mint a szoftvertüzfal, mert (ez) csak 9000 ft volt és 3év gar. van rá, az outpost meg 1 évre  kb 12e  ;)

UI.: csütörtök felé a nod nem frissített, csak ma éjjel, és közben már kijött az új verziójú virusdefiníció, két számmal nagyobb, másnak is csak napokkal később frissített????

#145 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 12:39

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 11:13

Te bajod.  :D

De akkor sem kéretik siránkozni ha valami bejut a gépbe amit az OP megállíthatott volna.  :D  :D  :D

:smoker:

#146 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 13:20

Idézet: critical_source - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 11:34

nekem is sokat evett az OP, meg sztem bonyolult volt, mindenbe beleszólt nekem, ezután vettem egy routert  és most nyugalom van. NOD32+Router+Windows tüzfal
semmi gond, kicsi fogyasztás. a router sokkal jobban megéri mint a szoftvertüzfal, mert (ez) csak 9000 ft volt és 3év gar. van rá, az outpost meg 1 évre  kb 12e  ;)

UI.: csütörtök felé a nod nem frissített, csak ma éjjel, és közben már kijött az új verziójú virusdefiníció, két számmal nagyobb, másnak is csak napokkal később frissített????

Ezt a bonyolult az OP szöveget annyíra bírom.

Akkor nekem mértnem bonyolult?

Pedig én is tök hülye vagyok hozzá még is jol elvagyunk.

Nekem avast! van az frissít mindig.  :up:

#147 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 19:53

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 23:14

nos 1enlőre úgy tűnik a számomra megfelelő páros most avast! + comodo! :up:

Comodonál figyelj a frissítésre! Ha nem képes végrehajtani, csak "teker", de nem frissül, akkor lehet némi gáz, még azt is kiírta, hogy így nem véd hatásosan. Nálam is működött a Comodoi sárkány_GYIK, de a fentebb említett problem miatt leszedtem.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#148 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:37

üdv
egy ideje outpost firewallt használok, de csúnyán elszaporodtak a kékhalálok és sztem köze van neki hozzá
az hogy kekhalál után elöjön az error reportja az azt jelenti hogy ő okozta a hibát vagy csak egy iylen kis kiegészitő? egész uj win, NTOSKERNEL vagy mi a file név, mikor arra gyanakodom hogy ez bekavart valamit...

nekem olyan tüzfal kell amiben nincs ilyen sok idiotaság amiket amugyis csak kikapcsolnék hogy spyware szürö meg AD blocker meg ilyen content szűrők, tul sok alkalmazásba nyulkál bele és ez nem tetszik

anyni kell hogy legyen egy betörés gátlója, portscan ellen csináljon valamit,a gépen ne kérdezzen rá a programokra állandoan, hanem "allow most mód" aztán amit nem akarok netre engedni azt felveszem a blocked vagy partially blocked listára, és amiket enged a netre azoknak se nagyon nézze a portjait mert pl torrentezésnél szeritntem csak pluszba leterheli, hogy meg kell jelenitenie a sok peerhez kapcsolódásokat meg sebességeket...

ha nortont kizárjuk tudtok valami egyszerüt és nagyszerüt?
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#149 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:44

Idézet: critical_source - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 12:34

Bonyolult? Hát ezzel vitatkoznék. Egy csomó fejlesztés folyt az irányba, hogy minnél egyszerűbb legyen a használata a maximális biztonság megtartása mellett. Ilyen pl. az autómatikusan letöltődő alkalmazás szabályok, most valami 375 program, alkalmazásnál a felhasználónak tulajdonképpen semmit sem kell tennie, mert az első netre való kijutási kísérletkor,  autómatikusan alkalmazza a szabályokat az OP az adott programra, amit persze lehet módosítani bármikor vagy teljesen tiltani, annak aki ezt szeretné. Tehát nem zaklatja felesleges kérdésekkel a usert az OP. Az a "mindenbe beleszólt" sem véletlenül van. Egyébként sokszor elhangzott már, hogy csak akkor kell rules wizard policyben használni az OP-ot ha valamilyen új programot akarsz kiengedni a netre, egyébként block most mode-ot érdemes használni. Nálam is így van, szinte el is felejtettem hogy fut az OP a háttérben, teszi a dolgát hangtalanul. Egy router is nyújt védelmet, ezzel nem vitatkozom, (egyébként a Linksys bizonyos routereihez Agnitumn Outpost Firewallt ad ajándékba egy éves szoftver követéssel, nem véletlenül) de egy routerben sosem lesz aktív tartalom szűrő, mint ami az OPban egyébként ott van. Pl Activex vezérlőkben tudnak ám csúnya program kódokat elrejteni, és milyen jól jött nekem a beépítet activex szűrő, mikor véletlenül olyan weboldalra tévedtem ahol ebben rejtettek el egy csúnya trójait.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#150 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:57

Idézet: FireShadow - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 23:37

üdv
egy ideje outpost firewallt használok, de csúnyán elszaporodtak a kékhalálok és sztem köze van neki hozzá
az hogy kekhalál után elöjön az error reportja az azt jelenti hogy ő okozta a hibát vagy csak egy iylen kis kiegészitő? egész uj win, NTOSKERNEL vagy mi a file név, mikor arra gyanakodom hogy ez bekavart valamit...

nekem olyan tüzfal kell amiben nincs ilyen sok idiotaság amiket amugyis csak kikapcsolnék hogy spyware szürö meg AD blocker meg ilyen content szűrők, tul sok alkalmazásba nyulkál bele és ez nem tetszik

anyni kell hogy legyen egy betörés gátlója, portscan ellen csináljon valamit,a gépen ne kérdezzen rá a programokra állandoan, hanem "allow most mód" aztán amit nem akarok netre engedni azt felveszem a blocked vagy partially blocked listára, és amiket enged a netre azoknak se nagyon nézze a portjait mert pl torrentezésnél szeritntem csak pluszba leterheli, hogy meg kell jelenitenie a sok peerhez kapcsolódásokat meg sebességeket...

Jézus isten.  :omg: Ne kérdezzen rá a programokra, hanem mindent kontroll nélkül engedjen ki? Akkor meg ne is használj tűzfalat, mert ilyen elvárások mellett teljesen fölösleges. Viszont ha pár nap netezés után csak ugy hemzsegnek majd a trójaik és spywarek a gépeden akkor ne csodálkozz. Egyébként nem tudom ilyen torrent klienst használnsz, de én a bitcometet, és be lehet úgy konfigurálni OP-ban hogy nem teszem be a trusted alkalmazások közé, mégis tökéletesen működik. Egy vagy két porton kellett neki engedélyezni neki a forgalmat, mert minden az összes forgalma ezeken a portokon zajlik de azt most meg nem mondom hogy tcp vagy udp-n. De ha nagyon érdekel utána nézek. A kék halálról szóló információ így picit kevés. Jó lenne ha pontosan leírnád hogy mi van az ntoskernellel? Egyébként a 4.0 OP valóban tud kék halált okozni, a sandbox.sys nevű file a bűnös, de ez is csak abban az esetben ha bizonyos esetekben az anti leak controlt rosszul alkalmazod egy egy alkalmazásra. Nekem pl a Poserben okozott kékhalált, de csak egyszer, aztán kicsit átkonfiguráltam az anti leak controlt a Poser.exe-re, azóta nincs baj. Ntoskernellel a legjobb tudomásom szerint nem akad össze, nem voltak ilyen visszajelzések ezért is furcsa. Mindenesetre a sandbox.sys hibát kifogják javítani a következő buildben.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#151 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 23:30

erdekes modon nincs spywarem soha, lehet hogy szerencsés vagyok de egy darab virusos emailt, trojait spywaret sem kaptam be soha életmebe.. egyszer volt 1 kezdölapmegvaltozas az is azert emg valaki idiota ravett hogy DC helyett valami ruszki oldalon keressek serialt valamihez... en netezési szokásom nem terjed ki arra hogy beszopjak ilyen progikat :o

majd keresek fotot az iylen ntoskerneles finomságokrol
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#152 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 12. 20:36

Az avast ingyenes verziójának hálózati védelme mennyire képes megvédeni egy gépet a hálózaton? Vagyis tűzfalnak mennyire használható? Ha nem jó, akkor tudna valaki egy jó ingyenes tűzfalat ajánlani, ami magyarul is tud?

#153 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 08:41

Azért az életed ne bízd rá.  :D  :D  :D

Tessék itt a Kerio  ez magyar  bár engem az ingyenes butított változata nem volt képes megvédeni.

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 11. 13. 08:41 -kor

#154 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 08:43

Idézet: FireShadow - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 22:37

üdv

Neked akkor minek tűzfal?  :D  :D  :D

#155 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 08:14

megrendeltem NOD32-őt 1 éves frissítéssel diákkedvezménnyel. szvsz 4700 pénzt megér :up:  :)

#156 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 10:54

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 8:14

megrendeltem NOD32-őt 1 éves frissítéssel diákkedvezménnyel. szvsz 4700 pénzt megér :up:  :)

Három évre még olcsóbb lett volna :).

Keriot nézegetem. Kicsit bizalmatlan vagyok, de lehet, hogy nem lesz ez rossz, ha sikerül belőni. Kicsit sok az erőforrásigénye.

#157 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 20:28

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 10:54

Három évre még olcsóbb lett volna :).

Keriot nézegetem. Kicsit bizalmatlan vagyok, de lehet, hogy nem lesz ez rossz, ha sikerül belőni. Kicsit sok az erőforrásigénye.

jah, nekem fent volt pár napig de nem győzött meg.
ellenben ez a COMODO pf, ami tök ingyenes, ez eddig tetszik, kevest fogyaszt, és szvsz jó is, elég szélekörűen, részletekbe menően konfigolható! :up:

#158 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:23

Csak ma vettem észre hogy november 7.én kijött egy újabb build a 4.0 Outpost Firewallból. Ez a legutóbbi változat a szeptember 27-i megjelenés óta. Az auto updaten keresztül nem figyelmeztet, hogy van uj build, szvsz ez direkt van így. Egyenlőre túl sok mindent nem tudok mondani az új builddel kapcsolatban, picit gyorsult, a GUI is gyorsabban töltődik be windows induláskor és költözik le a kis ikon a sarokba, illetve szerintem az anit-leak control is gyorsabb lett, pl windows live messengerben az előző builddel lassabban nyiltak meg az ablakok. Remélem nem kell a kékhaláltól sem tartani ls kijavították a sandbox.sys hibáját, de erre nem tér ki a change log, azért reménykedem. :)

Szerkesztette: McElroy 2006. 11. 14. 22:23 -kor

#159 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:30

A change log erre tér ki, csak a kiemelt dolgokat említek meg:

Outpost Firewall Pro 4.0 (build 971/584). Release date: November 7, 2006

The following issues are fixed (only significant ones are listed):
          o Anti-leak support for alternative way to install system-wide hooks is added
          o Several incompatibility issues with third-party products (McAfee Virusscan Enterprise 8, Spysweeper 5.0.x/Enterprise, Avast, and others)
          o The attempt to establish a dial-up connection was performed on starting windows after updating to version 4.0
          o Outpost Firewall blocked access to Start > Search > For Files and Folders
          o Startup mode did not changed from Disabled to Normal after reboot
          o Zero IP address could appear in macroaddresses
          o Outpost Firewall could freeze on disabling self-protection
          o Anti-Leak and Self-Protection buttons were available on Windows 9x
          o Anti-Leak Control blocked process self-injection
          o Anti-Spyware monitor could hang on ignoring spyware
          o Several interface issues

#160 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 10:56

Azért még megbízhatón a 3.5-ös is nem?

(op)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6