HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 11:45

Mostanában figyeltem, hogy az Agnitum Outpost v4 házirendje a Szabályok szerint-ből átvált Tiltó módba. Tálcán a kérdőjel tiltóra változik:

Kép

Mitől van ez?

#342 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:03

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 11:45

Mostanában figyeltem, hogy az Agnitum Outpost v4 házirendje a Szabályok szerint-ből átvált Tiltó módba. Tálcán a kérdőjel tiltóra változik:

Kép

Mitől van ez?

gagyi :Đ
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#343 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:04

nem. komolyra fordítva: otthon is, meg bent az irodában is, ugyanezt tapasztaltam. lehet, hogy ez a 4-es nincs még olyan jól kiforrva.  :rolleyes:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#344 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:20

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 11:45

Kép

Mitől van ez?

Én még az eggyel régebbit használom. :D

#345 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:31

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 12:45

Kép

Mitől van ez?

Ha teljes képernyős alkalmazást futtatsz akkor rákérdez arra hogy akarod e aktiválni az entertainment mode-ot vagy autómatikusan is lehet ez. Az entertainment mód alapértelmezett policy -je a Block Most Mode, valszeg nálad is ezért vált át. Egyébként meg, nem rules wizardban kell használni az outpostot hanem block most modeban. Vagy ti ennyire élvezitek, ha kérdésekkel bombáz az outpost? nem hiszem, hogy olyan sok új, netre kimenő programot telepít nap mint nap mindenki, hogy kelljen a rules wizard. Egy olyan gépen, ahol már be van konfiguálva az Outpost, és megvan a kialakult szoftver környezet, teljesen fölösleges a rules wizardot használni attól még minden működni fog, hogy block most-ot használunk.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#346 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:34

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 13:04

nem. komolyra fordítva: otthon is, meg bent az irodában is, ugyanezt tapasztaltam. lehet, hogy ez a 4-es nincs még olyan jól kiforrva.  :rolleyes:

Ilyeneket ne terjesszünk, hogy nincs jól kiforrva. Semmi baj nincs a policy kezeléssel. Pont ezelőtt írtam le, hogy miért van ez a jelenség.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#347 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:28

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 12:34

Ilyeneket ne terjesszünk, hogy nincs jól kiforrva. Semmi baj nincs a policy kezeléssel. Pont ezelőtt írtam le, hogy miért van ez a jelenség.

:( ööö, bocsi. nem terjesztés, csak személyes tapasztalat. kb. 3-4 gépen egymástól teljesen függetlenül, de biztos csak a véletlen műve.  :D

#348 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:58

nem tudja valaki, az outpost 4-es verziója tud távoli asztal kapcsolatot kezelni? vagy van erre vmilyen külön mágia nála, h sikerüljön belépni távoli asztallal az adott gépre, amin outpost van?
helyi hálón lévő gépről van szó, nem neten keresztül.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 14. 14:59 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#349 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 17:22

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 8:40

Sada használd azt ami tetszik és tudod kezelni.

Például az avast!-ra is sok helyen fulyolnak meg hát a biztonsági teszteken is hátul van de mégis sokan használják. Szal ne hagyd hogy bogarat rakjanak a füledbe használd azt ami tetszik azt kész. Ha v-ki be akar jutni a gépbe és télleg profi azt mayimum csak hátráltatja a tűzfal meg a vírusírtó de meg nem állítja (sztem)

Most egy kicsit még Outpostolok, de szerintem visszatérek a varánuszhoz.

#350 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:34

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 12:31

Ha teljes képernyős alkalmazást futtatsz akkor rákérdez arra hogy akarod e aktiválni az entertainment mode-ot vagy autómatikusan is lehet ez. Az entertainment mód alapértelmezett policy -je a Block Most Mode, valszeg nálad is ezért vált át. Egyébként meg, nem rules wizardban kell használni az outpostot hanem block most modeban. Vagy ti ennyire élvezitek, ha kérdésekkel bombáz az outpost? nem hiszem, hogy olyan sok új, netre kimenő programot telepít nap mint nap mindenki, hogy kelljen a rules wizard. Egy olyan gépen, ahol már be van konfiguálva az Outpost, és megvan a kialakult szoftver környezet, teljesen fölösleges a rules wizardot használni attól még minden működni fog, hogy block most-ot használunk.

Nekem is úgy tanították hogy kérdőjel legyen kinn.

Nem tudom mit peoblémázol  ami nálam van 3.5-ös az alig kérdez pedig kérdőjel módba van.

#351 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:36

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 14:28

:( ööö, bocsi. nem terjesztés, csak személyes tapasztalat. kb. 3-4 gépen egymástól teljesen függetlenül, de biztos csak a véletlen műve.  :D

Ne aggódj ezt más fórumon is mondták már szakemberek hogy még forrnia kell.

nem montál marhaságot.

Sada  mibaj az outpost-al: :think:

Majdnem hogy beállítja magát (nálam)  mindenre van beépített szabálya. Alig kérdez pedig kérdőmódba van.

Szerkesztette: Airbus A380 2006. 12. 14. 18:39 -kor

#352 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 19:12

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 19:34

Nekem is úgy tanították hogy kérdőjel legyen kinn.

Nem tudom mit peoblémázol  ami nálam van 3.5-ös az alig kérdez pedig kérdőjel módba van.

Akkor tégy úgy ahogy a "nagyok" tanították . És nem problémázok, próbáltam észérvekkel alá támasztani, hogy miért jobb ha block most modeban használod a tűzfalat. Nem értem mitől jobb az, ha csak néha is, de a tűzfal kérdezget, tényleg nem hiszem, hogy mindennap új, eddig még be nem konfigurált programok tömkelegét akarod ki engedni a netre, mert akkor van értelme a rules wizardnak. Na mind1, te tudod.

#353 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 20:02

Idézet: lewis73 - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 10:11

1.
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
MICROSOFT
CURRENT VERSION
RUN

INNEN töröld a kulcsot ha még benne van

2.
futtatás
services.msc
keress utalásokat  a Kaspersky-ra és tiltsd le ha van !

ha nem sikerül szólj megnézzük mit tehetünk

Nos ma elmentem a "kollégához" ismét és "szőrvíz"-ként nem találom a listában a Kaspersky-t.
Továbbra is állandóan indul, hiába tiltom le akár az msconfigban, akár a registryben, egy pillanat múlva újra ott látom az automatice rajtoló listában.
Kissé mélyebbre ásva az említett gép lelkivilágágba, automatice indul pl. a SweetIM és a Messenger Plus(ezek már gyanúsak, mivel ezek letiltása és leinstallálása után is ott vannak az autostartban), azon kívül egy Démon is autostartos. Az Ad-Aware Ad Watch is autostartot vesz.
A NOD32 StandAlone virnyakergetővel futólag(idő hiányában) átnézettem pl. a system32 mappát és lőn csoda Win32Adware/Aureate hívatlan látogatóból 5 db fájl is fent volt. Nem lesz ollan egyszerű ez a Kaspersky autostart, pontosabban kav.exe" /minimize.

Szerkesztette: akaido 2006. 12. 14. 20:03 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#354 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:23

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 21:27

Nem ismerem a Kerio belső lelki világát, de nem tudod a screenshoton is szereplő ip címet állandó tiltás alá tenni? Esetleg a tűzfal logját vagy a benne szereplő adatokat elküldeni ide, néhány sorral kiegészítve: abuse@tiscali.nl .

Nem ez az egy ip cim zaklat. Ó ha csak ő nyomulna mit érdekelne! Simán letiltanám őkelmét.
De sajnos rengeteg sok ip-ről jönnek ezek a kérések.

Majd küldök akkor a fent emlitett emailcimre egy levelet. kösz.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#355 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:31

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 0:26

Mi lenne hakipipálnád és nyomnál egy deny-t?

Semmi. egy másik ip-cim azonnal támad és jönnek az ablakok.
Azt is letilom, másik ip-cimről jön a támadás..
Ha fájlcserélrő progi meg van nyitva, rengeteg ilyen jön.
De ha nem fut, akkor is jönnek az ablakok, csak akkor óránként 1-2.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#356 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:40

Idézet: topeti - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 22:31

Semmi. egy másik ip-cim azonnal támad és jönnek az ablakok.
Azt is letilom, másik ip-cimről jön a támadás..
Ha fájlcserélrő progi meg van nyitva, rengeteg ilyen jön.
De ha nem fut, akkor is jönnek az ablakok, csak akkor óránként 1-2.

Akkor tűzfalnak lehet valami baja. Ha fájlcserélő progi használatánál sokasodik akkor valószínüleg csak a peerek.

Szerkesztette: mzso 2006. 12. 15. 11:44 -kor

#357 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 15:10

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 18:36

Ne aggódj ezt más fórumon is mondták már szakemberek hogy még forrnia kell.

nem montál marhaságot.

Sada  mibaj az outpost-al: :think:

Majdnem hogy beállítja magát (nálam)  mindenre van beépített szabálya. Alig kérdez pedig kérdőmódba van.

Néha az is baj, hogy ha egy sw sokat tud. Hiába van magyarul (nekem  :( ) nehéz átlátni.
Nameg ez a legújabb matousec-es teszt engem az ősgyík használata felé indít.

Sada :)

#358 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 16:00

Idézet: akaido - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 20:02

Nos ma elmentem a "kollégához" ismét és "szőrvíz"-ként nem találom a listában a Kaspersky-t.
Továbbra is állandóan indul, hiába tiltom le akár az msconfigban, akár a registryben, egy pillanat múlva újra ott látom az automatice rajtoló listában.
Kissé mélyebbre ásva az említett gép lelkivilágágba, automatice indul pl. a SweetIM és a Messenger Plus(ezek már gyanúsak, mivel ezek letiltása és leinstallálása után is ott vannak az autostartban), azon kívül egy Démon is autostartos. Az Ad-Aware Ad Watch is autostartot vesz.
A NOD32 StandAlone virnyakergetővel futólag(idő hiányában) átnézettem pl. a system32 mappát és lőn csoda Win32Adware/Aureate hívatlan látogatóból 5 db fájl is fent volt. Nem lesz ollan egyszerű ez a Kaspersky autostart, pontosabban kav.exe" /minimize.

Megoldottam a kav.exe automatice indulási problemot: letiltottam a Daemon tools automatice indulását, és érdekes módon a kav.exe sem indul többé. Igaz nem értem az összefüggést, hogy miért tette ezt eddig így, autostartos daemonnal :confused:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#359 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:04

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 19:12

Akkor tégy úgy ahogy a "nagyok" tanították . És nem problémázok, próbáltam észérvekkel alá támasztani, hogy miért jobb ha block most modeban használod a tűzfalat. Nem értem mitől jobb az, ha csak néha is, de a tűzfal kérdezget, tényleg nem hiszem, hogy mindennap új, eddig még be nem konfigurált programok tömkelegét akarod ki engedni a netre, mert akkor van értelme a rules wizardnak. Na mind1, te tudod.

Én pont azt szeretem ha kérdez....

Egyébként az újak alig kérdeznek.

#360 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:07

Idézet: Sada - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 15:10

Néha az is baj, hogy ha egy sw sokat tud. Hiába van magyarul (nekem  :( ) nehéz átlátni.
Nameg ez a legújabb matousec-es teszt engem az ősgyík használata felé indít.

Sada :)

Párszor már leírtam én se vagyok számtech zseni mégis elvagyok vele ismét mondom az újjab Agnitumokat bárki beállítja... (tullkép saját magát beállítja)

Nekem is és más fórumon másnak is feltűnt hogy ez a teszt gyanús.... egy eddig névtelen tűzal lenyom egy olyat ami évekóta vezeti a biztonsági listát......

na mindegy azt használsz amit akarsz a te géped

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.