HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 05. 10:38

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 3:19

A COMODO zsír, otthon az fut az asztalin ;)

A kölcsön kapott laptopom nem egy erőmű, szal beérem a routerrel meg a spyware terminatorral és az avirával. Eddig zsaíroskenyér, bár ígyse sieti el a dolgot. :D

A vírusirtók cseréje meg hááát... mit szólnál minden hónapban egy laza kis végbéltükrözéshez??? :D

Najó lehet kicsit elragadtatam magam, most értem haza egy kis iszogatásból, nem vagyok szomjas. ;)

A registryből amúgy hogy tudok törölni? mer az elmaradt a terminator uninstall után... :confused:

Nahh, jóreggelt gyerekek! :D

Start/Futtatás begépeled: regedit
A Szekresztés/Keresés-nél:
Kép
A megtalált bejegyzések közül pl. törölhető:
Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
F3-mal folytathatod a keresést, de ha bizonytalan vagy akkor ajánlott egy szakival töröltetni, mert a registry matatása, és óvatlan bejegyzéstörlés a Win. rendszer sérülését is jelentheti.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1482 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 10:46

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 7:27

Ha nem cserélgetem őket akkor hogy vegyem észre hogy valamelyik nem vesz észre valamit?

Üdv
szabi

Pl. két irtót használsz, de csak az egyiknek működik az állandó védelmi pajzsa. A másikat pedig "kézi keresésre" használod, azaz kijelölöd melyik meghajtót, könyvtárt szeretnéd meóztatni: pl. ClamAV-nak létezik akár USB pen drive-ról futtatható verziója.
Egyszer az állandó víruspajzzsal rendelkező irtóval ellenőrzöl, aztán a másikkal. Időigényes, de hasznos lehet.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1483 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:17

Idézet: akaido - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 10:46

Pl. két irtót használsz, de csak az egyiknek működik az állandó védelmi pajzsa. A másikat pedig "kézi keresésre" használod, azaz kijelölöd melyik meghajtót, könyvtárt szeretnéd meóztatni: pl. ClamAV-nak létezik akár USB pen drive-ról futtatható verziója.
Egyszer az állandó víruspajzzsal rendelkező irtóval ellenőrzöl, aztán a másikkal. Időigényes, de hasznos lehet.

Hát ezért mondják, hogy a vírus elleni védelem nem csilivili program - és soha nem egy program - hanem eljárás. De hát oldalanként csak kétszer van leírva.... :)

De vannak akik mindig jobban tudják...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1484 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:21

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 9:31

Azért nézesd át néha mással az ad-aware-nél köztudottan vannak jobb cuccok. Nálam a spywareterminator nem győzött takarítatan utána.  :down: mint aolvashattad a nod után is maradhat gányadék szal az sem nagy szám.  :down:

azért a useren is SOK múlik, ha tudja mit nem szabad akkor túl nagy baj nem lehet, és hidd el észrevenném ha lenne vmi gubanc a géppel...
másik meg az, hogy nekem legális NOD32m van, napjában van hogy 2-3 alkalommal is frissül vírusdefiníciós adtabázisa :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1485 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:36

@laragirl83

Amikor nodot használtam nekem minimum 2x mindig frissített egy nap.
Egyébként a fixelt nod is ugyan annyiszor frissít, mint a legálisan használt.  :)

#1486 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:49

Jól van, ezek után úgy döntöttem, lesz két virusirtó a gépen, egyik állandóra a másik csak két havonta egyszer lesz keresésre elindítva.
Ezzel oda a trial verziós használat.  :smoker:
Az alapértelmezettnek a kaspersky lesz, kiegészítőnek meg jó lesz az avast!  :cool:

Majd egy normális spy irtó is kell, utóljára a spysweeper volt fenn, de az állandóan vitatkozott a kaspival, igy az nem lesz most jó, ráadásul hiába állítottam be manuális használatra, hogy ne töltödjön be a win indulásakor, attól még elindult a kis sunyi, csak nem rakott ki ikont a tálcára.
Azt hiszem megnézem ezt a spyware terminatort.

Köszi a tanácsokat.  ;)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1487 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:57

Idézet: akaido - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 10:46

:think:  Én nem merném megreckirozni de az avast nod páros így szvsz működik mint montam rövidebb időkre nálam is voltak eggyüt baj nélkül.

#1488 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:59

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 11:21

van hogy 2-3 alkalommal is frissül vírusdefiníciós adtabázisa :up:

Ez nem nagy szám a kaspersky napi többször frössül avasthoz is volt mikor 4 adatbázis volt 1 nap.

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 07. 05. 12:04 -kor

#1489 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 12:03

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 11:49

Jól van, ezek után úgy döntöttem, lesz két virusirtó a gépen, egyik állandóra a másik csak két havonta egyszer lesz keresésre elindítva.
Ezzel oda a trial verziós használat.  :smoker:
Az alapértelmezettnek a kaspersky lesz, kiegészítőnek meg jó lesz az avast!  :cool:

Majd egy normális spy irtó is kell, utóljára a spysweeper volt fenn, de az állandóan vitatkozott a kaspival, igy az nem lesz most jó, ráadásul hiába állítottam be manuális használatra, hogy ne töltödjön be a win indulásakor, attól még elindult a kis sunyi, csak nem rakott ki ikont a tálcára.
Azt hiszem megnézem ezt a spyware terminatort.

Köszi a tanácsokat.  ;)

Üdv
szabi

Kasperskyvel nem tudom megmarad e a kaspi borzasztó kényes nekem egyszer közölte hogy nem telepszik fel amég más írtónak a nyomát észleli nem biztos hogy mennek együtt.    Úgyís belevagy gyógyulva a nodba használd azt az avastal. Bár nekem csak 1 darab írtó van.  ;)

#1490 Felhasználó inaktív   hanoi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 05. 12:15

Prevx 2.0

Csak ma ingyenesen $24.95 helyett 1 évre érvényes licensszel!

Mostantól még kb. 19-20 órán belül fel kell rakni az ingyenességhez.

http://www.giveawayo...y.com/prevx-20/

#1491 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 13:17

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 7:19

Nem látom a tükrözés vs. virusirtó csere közötti összefüggést

Hajnali mámoromban arra céloztam, amit laragirl tökéletesen megfogalmazott, vagyis h nagyon mélyen beágyazzák magukat, és galibát okozhatnak. ;)  (nekem is volt már ezzel kapcsolatban rossz tapasztalatom)

Az Avira és a Terminator mellett néha én is lefuttatom at  Ad-Aware SE Pro-t és ennyi, sztem nagy gáz nem lehet. ;)

Router mögül netezek, tűzfal akkor is ajánlott, vagy így azért nem lehet nagy gond?

akaido, ismételten köszönöm! :respect:  Mondjuk azért ezt még átgondolom, sztem nem piszkálok bele. :D

#1492 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 13:24

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 11:17

Hát ezért mondják, hogy a vírus elleni védelem nem csilivili program - és soha nem egy program - hanem eljárás. De hát oldalanként csak kétszer van leírva.... :)

De vannak akik mindig jobban tudják...

1. Nem értem mire célzol ezzel a "Nagy Jó Főnök gungan hasonlattal" már másodszor.
2. Segíteni próbáltam.

(perdone me... az off-ért.)

#1493 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 13:33

1. Nyugi! Rám. ;)

#1494 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 14:32

Idézet: akaido - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 13:24

2. Segíteni próbáltam.

(perdone me... az off-ért.)

Szerintem segítettél is. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1495 Felhasználó inaktív   lck 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 14:34

Idézet: hanoi - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 12:15

Prevx 2.0

Csak ma ingyenesen $24.95 helyett 1 évre érvényes licensszel!

Mostantól még kb. 19-20 órán belül fel kell rakni az ingyenességhez.

http://www.giveawayo...y.com/prevx-20/

Valaki próbálta már ezt a Prevx vírus illetve spyware írtót?

Feltettem - nagyon szimpatikus.
Tud valaki konkrétabbat a hatékonyságáról ?
Nekem úgy rémlik hogy régebben hallottam, hogy nagyon jó cucc, csak nem lehetett 15 napon túl használni (ingyen). :)

Egyébként köszi a linket!

#1496 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 18:27

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 14:32

Szerintem segítettél is. :)

Akkor még egy  :offtopic:  ami a bocsánatkérésé, hogy így benéztem a dolgot.

#1497 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 18:35

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 13:33

1. Nyugi! Rám. ;)

Nem is checkoltam, hogy a feszültség nemcsak az op. rencerben hanem e totyikban is vibrál. :)
Be kellene vetni valami jóféle anti feszültség irtót: :beer:

#1498 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 06:28

A KIS 7.0 mikor lesz magyarul nem tudja valaki?

#1499 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 01:23

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:11

Avira AntiVir PersonalEdition Classic ( http://www.free-av.de ) - ingyenes, gyors, hatékony, "könnyűsúlyú".
Egyetlen zavaró momentum: a napi frissítéseknél 1 db. reklámablak. (XP is vírusvédelemnek érzékeli. Biztosan baromi régi...  ;) )

Halihó!

Már lassan egy hónapja használom az Avira Classicot, gondoltam leírom a véleményem. :)  Teljesen meg vagyok vele elégedve, nem terheli a gépet, gyors és hatékony is, viszont a frissítés nem az erőssége... Néha percekig keresi a kiszolgálót, vagy meg se találja, dehát annyi baj legyen, valahogy mindig megoldja. :D  Ettől eltekintve télleg nagyon bejön. ;)

A laptopon és az asztalin is ezt használom a Spyware Terminatorral, plusz az asztalin még fent van a COMODO tűzfal. Jól működnek együtt, nincs semmi galiba, viszont az asztali gépen nagyon sokáig tart mire betölt a terminator...  :confused: A laptopon pikk-pakk megvan, ezen meg 30-60 sec, mikor hogy... :think:

Esetleg van valami tipp, hogy mitől lehet ez?

Illetve lenne még1 kérdésem, bár ez nem pont ebbe a topicba tartozik. A laptop nem mai gyerek már, kb. 6éves... XP, SP2 fut rajta, eredetileg XP, Home volt hozzá de az a cd nincs meg. Egy ideig egész jól bírta, de mostmár megint kezd köhögni a gép. Sokkal lassabban nyitja meg a programokat, mappákat...stb. :confused:

Szóval a kérdés: Van valami különbség erőforrásigény szempontjából az SP2 és a Home között, vagy egyszerűen csak öreg a gép és kész? Jobb lenne inkább a Win 2000 vagy az ME? :confused:

Üdv.: Charger

#1500 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 06:41

SP2 van ám Home alá is!  :D Amúgy talán a Professional elméletileg kicsit többet eszik, mert van pár szolgáltatás, ami Home-on nincs, ilyen például a távoli asztal. De én úgy gondolom, nem jelentős a különbség.

Hogy a témához is hozzászóljak, az elmúlt pár hónap tapasztalata vírusirtás szempontjából:
- F-Secure: pár ismerősöm netszolgáltatója fizetős kiegészítésként használja; nos, az Avast egész szép trójai-tenyészeteket irtott le mellőle. Ismerősök pedig nem kicsit mérgesen mentek asztalt verni a szolgáltatóhoz.
- Avast: mind XP prof, mint Vista alatt behalt egyszer: egyszerűen egyetlen rezidens része sem volt hajlandó futni, elindítási lehetőség kiszürkítve. Újraraktam, ugyanez. Fél óra szenvedés után csere AVG Free-re
- AVG Free: téves risztást küldött a Battlefield 2142-re és hiába mondta neki, hogy ne törődjön vele, nem engedte futni a játékot, az indító exe meg a karanténban kötött ki. Visszamásoltam, csakazértse megy. Azóta nem tudom újrarakni a BF2142-t egyik rendszeremen sem. :(
- KAV 6: Ez végre normálisan megy. Meg mivel fizetős, itt joggal csapkodhatom a pultot, ha beüt a ménkű...  :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.