HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 30. 12:51

Idézet: kissmiska - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 9:29

.....mert a panda hagy maga után sokszor! Főleg a System volume information-ban...

hát... ezért mondjuk azt, hogy a kártevők leírtásának legelső lépése mindig a Rendszer-visszaállítás teljes kikapcsolása.  :)

#2042 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 11:32

Idézet: kissmiska - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 9:29

...
AVK 2009 (G Data)     99.8%(MalWare szürés hatékonyság)     99.8% (AdWare szürés hatékonyság)
...

Azért, mielőtt valaki megijedne a látszólag magas számok láttán, elárulhattuk volna, hogy ezek a 100-hoz közeli magas értékek a többi, "piacképes" keresőn is jellemzőek... Másrészt nem lehet tudni, hogyan is mérték őket, milyen környezetben, mert ami egyik földrészen bejön, arról lehet 1 országgal odébb mit sem sejtenek... Szóval a káoszelmélet szerint gyakorlatilag lényegtelen, mennyi a százalék, az csakis marketingcélokat szolgál.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2043 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 11:35

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 13:51

hát... ezért mondjuk azt, hogy a kártevők leírtásának legelső lépése mindig a Rendszer-visszaállítás teljes kikapcsolása.  :)

Főleg, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a system volume information könyvtárban nincs fertőzés.

Nincs egyértelmű válasz, rengeteg paraméter vanik, lehet, hogy valahol épp a system restore-ra van szükség. Még akkor is, ha előszeretettel találunk ott hamis babákat.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2044 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 12:34

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 12:35

Főleg, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a system volume information könyvtárban nincs fertőzés.

Nincs egyértelmű válasz, rengeteg paraméter vanik, lehet, hogy valahol épp a system restore-ra van szükség. Még akkor is, ha előszeretettel találunk ott hamis babákat.

Kifejtenéd bővebben, kérlek? :confused:  :respect:

#2045 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 12:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 12:32

Azért, mielőtt valaki megijedne a látszólag magas számok láttán, elárulhattuk volna, hogy ezek a 100-hoz közeli magas értékek a többi, "piacképes" keresőn is jellemzőek... (...)

A legjobb ilyen kártevőkergető termékek esetében, ha jól tudom, 80 százalék hatékonyság már inkább reálisnak és piacképesnek mondható. :think:

Egyébként a hatékonyság megnövelésével a vakriasztások száma is egyre inkább megnő.

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 31. 12:38 -kor

#2046 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 09:31

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 13:34

Kifejtenéd bővebben, kérlek? :confused:  :respect:

Meglehet, hogy épp a system volume information könyvtár tartalmára van szükség, ha esetleg nem indul a rendszer, vagy valami nem úgy működik, ahogy kéne, s a rendszervisszaállítás a megoldás. Még akkor is, ha rengeteg vírust találni az említett könyvtárban. Én nem töröltetném szó nélkül, csakis abban az esetben, ha a rendszer egyébként tökéletesen működik.

#2047 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 09:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 10:31

Meglehet, hogy épp a system volume information könyvtár tartalmára van szükség, ha esetleg nem indul a rendszer, vagy valami nem úgy működik, ahogy kéne, s a rendszervisszaállítás a megoldás. Még akkor is, ha rengeteg vírust találni az említett könyvtárban. Én nem töröltetném szó nélkül, csakis abban az esetben, ha a rendszer egyébként tökéletesen működik.

értem, ez végülis igaz, de... :think:

Láttam én már olyat, hogy a valamelyik szemét kis spyware mindig innen írta vissza magát.
Hiába töröltem kézzel, a rendszer mindig a sys. vol. information mappába tette, ahonnan aztán sehogyan sem lehetett törölni (access denied), viszont valahogy mindig visszakerült követkető indításkor a rendszermappákba (aztán ha egy kevésbé hozzáértő felhasználó esik neki, akkor magyarázd el neki távolról, hogy miért :) ) úgy veszem észre, hogy a modernizálódott kártevők nagyszerűen kihasználják a rendszervisszaállítás előnyeit, és nem a mi hasznunkra, meg csak a kavarodás van belőle.. :)

Az mondjuk megoldás lehet még, hogy vírusírtás előtt az egész sys.vol.information mappára full jogot kell adni magunknak és talán akkor nem lesz ilyen probléma (de legalábbis érdemes törölni a korábbi visszaállítási pontokat és újat létrehozni). ezt még nem próbáltam, de a rendszervisszaállítás teljes kikapcsolásával eddig mindig biztosra mentem, és a vizsgálat is sokkal gyorsabb, ha nem kell még plusz többtízezer fájlt átnyálazni a SVI mappában, ha leírtok valamit.

szóval fene tudja :think:

Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 06. 09:06 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 01:32

Sziasztok!

Egy programot szeretnék letiltani a netről a vista tűzfala segítségével.
Megnyitom a Fokozott biztonságú Windows tűzfalat, új kimenő szabályt hozok létre, kiválasztom a programot és tiltom minden kimenő kapcsolatát.
De nem működik! Próbáltam hogy az IE-t vagy az Operát letiltom, de semmi, ugyanúgy megy, hiába hozom létre és engedélyezem a tiltásra vonatkozó szabályt.
Mi lehet a gond, miért nem működik?

Köszi a segítséget előre is!

#2049 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 04:31

A beépített tűzfal helyett használj valami rendeset és akkor menni fog a tiltás.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2050 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 05:28

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 2:32

Sziasztok!

Egy programot szeretnék letiltani a netről a vista tűzfala segítségével.
Megnyitom a Fokozott biztonságú Windows tűzfalat, új kimenő szabályt hozok létre, kiválasztom a programot és tiltom minden kimenő kapcsolatát.
De nem működik! Próbáltam hogy az IE-t vagy az Operát letiltom, de semmi, ugyanúgy megy, hiába hozom létre és engedélyezem a tiltásra vonatkozó szabályt.
Mi lehet a gond, miért nem működik?

Köszi a segítséget előre is!

Próbáld meg ezzel:

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2051 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:42

http://www.iobit.com...ml?Str=download

erről valakinek vélemény esetleg ? :think:

#2052 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:02

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 4:31

A beépített tűzfal helyett használj valami rendeset és akkor menni fog a tiltás.

Éveken át tök jól megvoltam külön (háttérben futó és gépet lassító) tűzfal progi nélkül, ezért az 1 dolog miatt így nem szívesen telepítenék egyet.

Eleanor, ez csak rákérdez ha kapcsolódni akar a progi, vagy előre tiltani is lehet egy programot benne?

#2053 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:25

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 10:02

Eleanor, ez csak rákérdez ha kapcsolódni akar a progi, vagy előre tiltani is lehet egy programot benne?

Rákérdez és beállíthatod a szabályt. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2054 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 11:57

Kb. pár hónapja kipróbáltuk Win2k-n az Eset Smart Security akkori verzióját, de iszonyatosan megborított mindent. A tűzfal használhatatlan volt benne. Akárhogy állítottam be, blokkolta időnként a böngészőket. Bejövő kapcsolat pedig abszolút nem volt. A rendszer leállítását megakadályozta időnként. Nem tudott leállni a Windows. :confused: XP alatt is ilyen az új ESS? Mik a tapasztalatok? :confused:

#2055 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:05

Van már magyarosítás a CIS-hez ha érdekel valakit: http://forums.comodo...ungarian-b76.0/

de felhívnám figyelmet, hogy még nincs kész!

registztráció után lehet letölteni a fórumról.
kipróbáltam, de az első újraindítás után pár perccel megdöglött tőle a grafikus felület (csak az, a szolgáltatás és a védelem azért még működött rendesen), úgyhogy csak óvatosan...

#2056 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:47

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 10:02

Éveken át tök jól megvoltam külön (háttérben futó és gépet lassító) tűzfal progi nélkül, ezért az 1 dolog miatt így nem szívesen telepítenék egyet.

A külön tűzfalnak az az előnye, hogy szolgáltatások is elérhetőek lesznek amelyek a beépítettben nem elérhetőek. Ilyen lehet a weboldalaknak a tartalmi szűrése és blokkolása, komplett hálózati és rendszer naplózás, ki- és bemenő forgalmat is szűrő, belső tűzfal (olyan kártevőket blokkol amelyek más már engedélyezett programon keresztül próbál kommunikálni), különböző hozzáférés védelem (Vista UAC komolyabb változata).
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2057 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 08:30

Van egy gepem. A sasser ujrainditgatja neha. Am, sem a rajta levo nod32, sem az eset es fsecure-fele gyorsmentesito, sem a microsoftos keretlen alkalmazasos cucc nem talalja meg :/ Na ilyenkor mi az eljaras?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2058 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 08:38

Ha tudod, hogy mi az akkor működni kellene a célzott irtónak. Elég régi kártevő már a sasser így biztos, hogy minden irtó ismeri már, próbálj ki néhány online mentesítőt EZEK KÖZÜL.
Canon Pixma MP540

#2059 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 10:08

Idézet: asdf - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 9:30

Van egy gepem. A sasser ujrainditgatja neha. Am, sem a rajta levo nod32, sem az eset es fsecure-fele gyorsmentesito, sem a microsoftos keretlen alkalmazasos cucc nem talalja meg :/ Na ilyenkor mi az eljaras?

Windows update pl., egyrészt. Másrészt:

sasser removal/info

A windows update-et tessék használni. Ismerősök rendszeresen kikapcsolták, de maguk sem tudták, hogy miért, amolyan pletyka volt, hogy mások szerint az hülyeség. Napersze pár hónappal később, amikor jöttek, hogy baj van a géppel, akkor az már nem pletyka volt.
A microsoft állítása szerint, amikor a sasser felütötte a fejét, a windows update-en már 14 napja elérhető volt rá a hivatalos javítás. Nem tudom, igaz-e, de mint fentebb írták, ez bizony jó rég volt.

Úgyhogy a windows update-et mindenki a saját felelősségére kapcsolja ki.

Szerkesztette: Warrior 2009. 06. 12. 10:11 -kor

#2060 Felhasználó inaktív   Hollys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 11:09

Most barátkozom az ESET Smart Security-vel. Nem semmi, amit ez tud. Gépem szervízben volt (winyócsere, brrrrr), utána tettem fel.  Pentdrive-ot használtam netkávézóban, rámászott a Win32 Conficker AE! Azonnal lecsapott a zsákmányára és bevágta a karanténba, tegnap este a tűzfala egy időre a netet is letiltotta, nyílván okkal. Kár, hogy nem ingyenes, de valamit valamiért.  ;)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.