HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 30. 10:44

USB BOOT antivirus-t tudtok ajánlani?
Amit ki lehet írni PenDrive-ra, arról bebootolni, egyszerű, friss, jó, és megbízható?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2282 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 30. 11:22

Idézet: mikike - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 10:44

USB BOOT antivirus-t tudtok ajánlani?
Amit ki lehet írni PenDrive-ra, arról bebootolni, egyszerű, friss, jó, és megbízható?

SACLI: Sophos Antivirus command-line edition. http://www.sophos.com/support/knowledgebas...icle/13383.html
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2283 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 31. 19:48

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 8:30

De minek? Tűzfala van saját, víruskergetőnek/kémprogrameltávolítónak lerántod rá az essentials-t.

Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik MS operációs rendszernek megbízható beépített tűzfala és vírusirtója lenne.

Tudom... a semminél biztosan többet jelent, de ha létezik sokkal jobb ingyenes program, akkor nem látom be, miért lenne érdemes a Windows saját megoldásait használni!?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2284 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 14:23

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 10:15

Azért az Essentials rendületlenül többet foglalkozik az eredetiséggel, mint a vírusokkal... :)

a mivel?  :think: vilageletemben angol wint hasznaltam...lehet, hogy attol meg kene tudnom, de mi az az "eredetiseg"? (Windows genuine?)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2285 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 15:19

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 15:23

a mivel?  :think: vilageletemben angol wint hasznaltam...lehet, hogy attol meg kene tudnom, de mi az az "eredetiseg"? (Windows genuine?)

Idézet

Kép

Mi az Eredeti Windows – Valódi elony program?

A Microsoft Genuine Advantage programok, beleértve az Eredeti Windows – Valódi elony programot, segítenek Önnek meghatározni, hogy az Ön birtokában lévo Windows példány eredeti-e vagy sem. Az eredeti Microsoft szoftver a Microsoft által kiadott, megfelelo licenccel rendelkezo szoftver, melyhez a Microsoft vagy egy hivatalos partner támogatást nyújt, így Ön az összes funkciót igénybe veheti, hozzáférhet a legújabb frissítésekhez, és bízhat abban, hogy várakozásának megfelelo élményben részesül. A Microsoft továbbra is erofeszítéseket tesz az oktatás, fejlesztés, valamint a jogszabályok betartása területén, hogy hatékonyabban szállhasson szembe a szoftverkalózkodással. A Microsoft elkötelezettségének része, hogy segítsen megvédeni szellemi tulajdonát, és segítsen a felhasználóknak elkerülni a problémákat, mielott azok bekövetkeznének.

Igen.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2286 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 16:11

Találtam egy (nekem legalábbis új) ingyenes víruskergetőt, melynek neve Rising Free Antivirus. A standard dolgok mellett van cloud funkciója is. Próbaképp felraktam, de érdekelne az itteni szakik véleménye is.

#2287 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 20. 11:26

Én "szaki" ugyan nem vagyok, de érdekel, hogy számodra hogyan válik be a program!?

Megköszönöm, ha majd írsz egy gyakorlati beszámolót 1-2 hét múlva. Addig maradok az AVAST-nál, mert elégedett vagyok vele.

Viszont mindig nyitott vagyok újabb, ingyenes programok használatára, amelyek tényleg megbízhatóan működnek, s jól használhatóak a mindennapok során.

#2288 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 13:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 10:26

Én "szaki" ugyan nem vagyok, de érdekel, hogy számodra hogyan válik be a program!?

Megköszönöm, ha majd írsz egy gyakorlati beszámolót 1-2 hét múlva. Addig maradok az AVAST-nál, mert elégedett vagyok vele.

Viszont mindig nyitott vagyok újabb, ingyenes programok használatára, amelyek tényleg megbízhatóan működnek, s jól használhatóak a mindennapok során.

Egy fals pozitívja volt, a Fahrenheit másolásvédelmi driverének telepítőjét szúrta ki. Jópár másban bizonytalan volt, így inkább elküldte a cloudba további vizsgálatra. Naponta kb. 3x frissül, a rezidens védelme egész széleskörűen konfigurálható, a Windows loginnél már véd (kinn az ikonja a jobb felső sarokban). Úgy tűnik, a bootnál picit lefogja a gépet, de ezután észrevétlen. Teljes scannelésnél minden egyes file-t átnéz, tekintet nélkül a kiterjesztésre (emiatt "picit" hosszú, és olyankor nagyon lefogja a gépet). Összességében véve meg vagyok vele elégedve. Ja, és van külön user mode-ja, maikor nem engedi magát piszkálni, átkapcsolásnál pedig CAPCHA-t kell megfejteni - szvsz ezt remek ötletnek tartom önvédelemnek...

#2289 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 20:29

Adott egy régebbi P4 gép, (nem volta rajta vírusírtó, de tűzfal volt, a gépen XP-van), a gép bekapott egy olyan vírust, hogy amikor a gépet indítanám el, akkor megjelenik az indító menű (csökkentett mód, normál indítá ...stb.) itt bármelyikre megyek a gép nem indul el, mindig újraindul, ezzel mit lehetne kezdeni vagy csak a teljes újratelepítés segít?

:think:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2290 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 06:38

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 21:29

Adott egy régebbi P4 gép, (nem volta rajta vírusírtó, de tűzfal volt, a gépen XP-van), a gép bekapott egy olyan vírust, hogy amikor a gépet indítanám el, akkor megjelenik az indító menű (csökkentett mód, normál indítá ...stb.) itt bármelyikre megyek a gép nem indul el, mindig újraindul, ezzel mit lehetne kezdeni vagy csak a teljes újratelepítés segít?

Használni kell az olyanvírusírtót....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2291 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:36

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 21:29

HDD-t kiszereled, s rádugod egy friss vírusirtóval rendelkező PC-re, ahol teljes, alapos víruskeresést indítasz...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2292 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:51

Üdv.. Van egy kis problémám, de nem találok rá megoldást egyelőre.

Symantec Endpoint tegnap este óta támadást észlel és blokkolja is, ezt írja mellé HTTP Gumblar Request, gúgliban ezt találtam, de nem nagyon tudom értelmezni, gondolom valamilyen weblapról szedtem össze.  http://www.symantec.com/business/security_....jsp?asid=23616

Ez lehet amiatt, hogy én kinyittattam a szolgáltatóval minden port-ot? És, hogyan kellene ezt kíirtani/megszüntetni? Kb. 4-5 percenként van egy blokkolása, Local host 239.255.255.250, remote port 1900.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2293 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 14:53

Idézet: Gabesz - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:51

Üdv.. Van egy kis problémám, de nem találok rá megoldást egyelőre.

Symantec Endpoint tegnap este óta támadást észlel és blokkolja is, ezt írja mellé HTTP Gumblar Request, gúgliban ezt találtam, de nem nagyon tudom értelmezni, gondolom valamilyen weblapról szedtem össze.  http://www.symantec.com/business/security_....jsp?asid=23616

Ez lehet amiatt, hogy én kinyittattam a szolgáltatóval minden port-ot? És, hogyan kellene ezt kíirtani/megszüntetni? Kb. 4-5 percenként van egy blokkolása, Local host 239.255.255.250, remote port 1900.

Egy botnet támad tégedet folyamosan. Ellene tenni sem sokat lehet, az jó, hogy a tűzfal megfogja.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2294 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 18:51

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:36

HDD-t kiszereled, s rádugod egy friss vírusirtóval rendelkező PC-re, ahol teljes, alapos víruskeresést indítasz...

Rendben, ezt fogom tenni. :Đ
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2295 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 18:58

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 14:53

Egy botnet támad tégedet folyamosan. Ellene tenni sem sokat lehet, az jó, hogy a tűzfal megfogja.

És ez most meddig fog támadni? Meg pl. az összes gépet támadni fogja ami a router-re csatlakozik?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2296 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 20:05

Idézet: Gabesz - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 19:58

És ez most meddig fog támadni? Meg pl. az összes gépet támadni fogja ami a router-re csatlakozik?

Ha átjut a routeren a támadás akkor valószínűleg ha tartalmazza azt a hibát amely a támadás célpontja.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2297 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 09:34

Kedvenc magazinom év eleji antivírus tesztje elég meglepő volt.
A fizetős csomagok közül a Norton IS 2010 kapta a legtöbb pontot és a tesztelők is írták, hogy amilyen rossz volt az elmúlt években, a 2010-es meglepően jól sikerült. 98%-os felismerés, 14 másodperces töltési idő indulásnál és csak 83MB memória foglalás.
Ami számomra és a tesztelők számára is meglepő volt, hogy a Kaspersky az elmúlt évek sikerei ellenére nagyon gyengén teljesített a 2010-es verzióval. Évek óta ezt használom, eddig nem volt vele problémám. A felismerés 92%, indulás 23mp és 110MB memória. Ez utóbbit nem tudom hogy mérték, mert most néztem meg és futás közben 16MB-ot foglalt.
Az ingyenesek közül az AVG nyert. 93%, 4mp, 49MB.

#2298 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 09:56

Dear BoGyesz... én jobban hiszek ennek a tesztnek: http://www.matousec....

;)

#2299 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 10. 09:34

Kedvenc magazinom év eleji antivírus tesztje elég meglepő volt.
A fizetős csomagok közül a Norton IS 2010 kapta a legtöbb pontot és a tesztelők is írták, hogy amilyen rossz volt az elmúlt években, a 2010-es meglepően jól sikerült. 98%-os felismerés, 14 másodperces töltési idő indulásnál és csak 83MB memória foglalás.
Ami számomra és a tesztelők számára is meglepő volt, hogy a Kaspersky az elmúlt évek sikerei ellenére nagyon gyengén teljesített a 2010-es verzióval. Évek óta ezt használom, eddig nem volt vele problémám. A felismerés 92%, indulás 23mp és 110MB memória. Ez utóbbit nem tudom hogy mérték, mert most néztem meg és futás közben 16MB-ot foglalt.
Az ingyenesek közül az AVG nyert. 93%, 4mp, 49MB.

Csak 83MB? :eek: Be is b.szna, ha ennyit fogna egy víruskergető usereim gépén. Amúgy feladatkezelőben válaszd ki a virtuális memória sort is, ott fogod látni a többit. Meg egy víruskergető nem csak egy exe fájl, 2-3 szolgáltatása minimum szerintem mindnek van.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2300 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 01. 31. 19:48

Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik MS operációs rendszernek megbízható beépített tűzfala és vírusirtója lenne.

Tudom... a semminél biztosan többet jelent, de ha létezik <u>sokkal</u> jobb ingyenes program, akkor nem látom be, miért lenne érdemes a Windows saját megoldásait használni!?

Ez nem azzal függ össze, hogy MS készítette. Ez egyszerű, mindennapi tapasztalat. A második kérdésed relatív. Nekem nem jobb az a szoftver,ami teszemazt a 100%-ot két nagyságrenddel megközelíti, miközben a gépre szó szerint nehezedik és baszogat. A mérleg nyelén nem csak a biztonság van, hanem egy sor más szempont is. Abban a konfigurációban pedig, ahogy én rakom a gépeimet, szó szerint elvétve van probléma vírussal, féreggel. Kérdezem akkor így: Ha valami beépített, rendszer része és minimális erőforrással üzembiztosan működik, sok év tapasztalatával felkonfigurált, azt mi a péknek bolygassam meg, csak azért, mert a matyiszek.com-on piros csík van mellette? Met én egyáltalán ne tapasztalom azt, hogy a zöldcsíkos programokkal kevesebb baj lenne a felhasználóknál, akkor meg mi értelme?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.