HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 21. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: tombar - Dátum: 2010. 12. 20. 21:37

helló. (nem tudom, h jó helyre írom-e) egy pár 7tel nod32mben az AMON feladta a szolgálatot és ezt kb 2-3 nappal később vettem észre. nyilvánvalóan beszedhettem vírusokat, főleg úgy, h a szürkeimportom meg nem frissített vagy 2 hétig. most fölraktam egy triált. de nem sok mindent talált, csak az I-n 2 confickert (ami előtte egy szűz képen volt, feltehetőleg amikor felraktam akkor mehetett át a pendrivera. viszont a merevlemezen nem talált semmit)
ez mind szép és jó, de egy olyan jelenségre lettem figyelmes, h a zenéknél egyes hangot nem játszik le, vagyis csak nagyon halkan. teszem azt gitárszóló, különböző effektek, sőt még énekhangot is. ez engem nagyon idegesít, mert minden videómegosztón is halk (először azt hittem a lejátszó a rossz).
egyszer már voltam ilyen szituban, de ott egy sima vírusirtás megtette a magáét. most viszont nem. esetleg vmi tipp (remélem a formatc elkerülhető)?
olyanról is hallottam, h jót tehet egy töredezettség mentesítés. azt hol tudom eszközölni?
remélem tudtok segíteni. előre is köszi :D:D:D

Nézd csak meg ezt a videót, még Ádámka is tudja: (2'44''-től, de amúgy az egész anyag kíváló :laugh: ).

Van egy nagy halom ingyenes vírusirtó, pl:

http://www.cloudantivirus.com/en/

http://www.microsoft...ity_essentials/

http://www.avira.com...-free-antivirus

http://www.avast.com...ivirus-download

http://linkscanner.avg.com/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2482 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: tombar - Dátum: 2010. 12. 20. 21:37

helló. (nem tudom, h jó helyre írom-e) egy pár 7tel nod32mben az AMON feladta a szolgálatot és ezt kb 2-3 nappal később vettem észre. nyilvánvalóan beszedhettem vírusokat, főleg úgy, h a szürkeimportom meg nem frissített vagy 2 hétig. most fölraktam egy triált. de nem sok mindent talált, csak az I-n 2 confickert (ami előtte egy szűz képen volt, feltehetőleg amikor felraktam akkor mehetett át a pendrivera. viszont a merevlemezen nem talált semmit)
ez mind szép és jó, de egy olyan jelenségre lettem figyelmes, h a zenéknél egyes hangot nem játszik le, vagyis csak nagyon halkan. teszem azt gitárszóló, különböző effektek, sőt még énekhangot is. ez engem nagyon idegesít, mert minden videómegosztón is halk (először azt hittem a lejátszó a rossz).
egyszer már voltam ilyen szituban, de ott egy sima vírusirtás megtette a magáét. most viszont nem. esetleg vmi tipp (remélem a formatc elkerülhető)?
olyanról is hallottam, h jót tehet egy töredezettség mentesítés. azt hol tudom eszközölni?
remélem tudtok segíteni. előre is köszi :D:D:D

Nézd csak meg ezt a videót, még Ádámka is tudja: (2'44''-től, de amúgy az egész anyag kíváló :laugh: ).

Van egy nagy halom ingyenes vírusirtó, pl:

http://www.cloudantivirus.com/en/

http://www.microsoft...ity_essentials/

http://www.avira.com...-free-antivirus

http://www.avast.com...ivirus-download

http://linkscanner.avg.com/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2483 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 13:35

Bocs a tripláért, valami net gondom volt/van...
"Mindörökké! Enter."

#2484 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 12. 21. 13:35

Bocs a tripláért, valami net gondom volt/van...

Mindegy, a lényeg ott volt benne: feltört vírusirtót és tűzfalat csak az használjon, akit nem zavar, ha esetleg a törés más kiskapukat is nyit a gépén.

#2485 Felhasználó inaktív   tombar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 12. 21. 18:44

Mindegy, a lényeg ott volt benne: feltört vírusirtót és tűzfalat csak az használjon, akit nem zavar, ha esetleg a törés más kiskapukat is nyit a gépén.

igen nagyon vicces. gratulálok hozzá.
nyilván szövegértés rulz, mert vírus téma megoldva.
de amúgy is felesleges erőlködnöm.

#2486 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 06:19

Teljesen passzív víruskeresésre melyik ingyenes irtót érdemes feltenni? A legjobb lenne, ha még telepíteni se kéne. Időszakos, kézi fájlvizsgálatra kéne. Nem kéne tehát a rendszerrel indulnia és aktív módban futnia, sem e-mail spameket szűrni, sem pedig böngészés közben védeni. Csak arra használnám, hogy offline csatlakoztatott meghajtókon ránézzek a fájlokra.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2487 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 07:19

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2488 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 04. 06:19

Teljesen passzív víruskeresésre melyik ingyenes irtót érdemes feltenni? A legjobb lenne, ha még telepíteni se kéne. Időszakos, kézi fájlvizsgálatra kéne. Nem kéne tehát a rendszerrel indulnia és aktív módban futnia, sem e-mail spameket szűrni, sem pedig böngészés közben védeni. Csak arra használnám, hogy offline csatlakoztatott meghajtókon ránézzek a fájlokra.

A legtöbb gyártónak van letölthető, gyors mentesítésre használható terméke ami mindig a legfrissebb adatbázissal töltődik le. Ezeket nem kell telepíteni, csak kicsomagolod és futtatod.

Szerkesztette: Gubek 2011. 01. 04. 10:35 -kor

------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2489 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 20:12

A Malware Cleaner jónak tűnik, de azért ne tartsd magadban melyik ez a legtöbb gyártó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2490 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 04. 06:19

Ingyenes VIPRE Rescue

Idézet

Az ingyenes, telepítést nem igénylő, parancssorban futó vírusirtó és kémprogram eltávolító segítségével a fertőzött számítógép teljesen megtisztítható, majd újraindítást követően újra tisztán használható.

A VIPRE Rescue használatát olyan esetekben javasoljuk, amikor a számítógépre a károkozók miatt a VIPRE Antivirus vírusirtó telepítése sem lehetséges.
A VIPRE Rescue vírusirtó letöltése naponta többször frissül a legújabb adatbázissal. A hatékony eltávolításért ezért javasoljuk, hogy mindig a használat előtt töltse le honlapunkról az elérhető legújabb változatot.
A letöltést követően a programot a fertőzött számítógépen futtassa! A károkozók terjedését és újabb fertőzések letöltését hatékonyan meg tudja akadályozni, ha erre az időre kihúzza a számítógépet a helyi hálózatból, vagy bontja a vezetéknélküli internet kapcsolatot.
Ha a fertőzött számítógép nem rendelkezik internetkapcsolattal, akkor egy USB adattárolón (pendrive), memóriakártyán vagy CD/DVD-re írva is eljuttathatja a programot a számítógépre.

"Mindörökké! Enter."

#2491 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 10:52

Idézet

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2492 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 05. 08:32

Kösz :up: Ezt is megnézem magamnak.

#2493 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 16:53

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Comodo Firewall legfrissebb verziójában hol lehet beállítani, hogy melyik portot blokkolja?

#2494 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 23:14

Közben sikerült rájönnöm, törölhető a kérdésem. :-)

#2495 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 17:33

Gépre akarok venni védelmet, és kinéztem két programot: az egyik az Avira Premium Security Suite, a másik az Eset Smart Security.
Azért, mert mind kettőben van vírus védelem, tűzfal, teljes körű védelem (az f-secure-t magas árazása miatt kihúztam). Az Avira felé hajlok, az AV-comperatives tesztjén való jó szereplés miatt, de a tűzfaláról nem tudom milyen jó.
A kérdésem, hogy ti melyiket ajánljátok (vagy 3. programot)? Vagy esetleg két külön programot érdemes tűzfalra és vírusra (ebben az esetben melyik kombinációt ajánljátok)?

Szerkesztette: Daihelyon 2011. 02. 13. 17:33 -kor

Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2496 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 19:02

Én személy szerint az Agnitum Outpost Security Suite-ot ajánlom, van belőle fizetős és ingyenes verzió is.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2497 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 02. 13. 17:33

Gépre akarok venni védelmet, és kinéztem két programot: az egyik az Avira Premium Security Suite, a másik az Eset Smart Security.
Azért, mert mind kettőben van vírus védelem, tűzfal, teljes körű védelem (az f-secure-t magas árazása miatt kihúztam). Az Avira felé hajlok, az AV-comperatives tesztjén való jó szereplés miatt, de a tűzfaláról nem tudom milyen jó.
A kérdésem, hogy ti melyiket ajánljátok (vagy 3. programot)? Vagy esetleg két külön programot érdemes tűzfalra és vírusra (ebben az esetben melyik kombinációt ajánljátok)?

Szia!

Érdemes elolvasnod ezt a tesztet: http://www.matousec....nge/results.php

Elég jó kiindulási alapot nyújt arra vonatkozóan, hogy melyik program biztonságos, s melyik nem.

Az Avira-t személyes tapasztalat alapján nem javaslom. A vírusirtó része legalábbis meglehetősen "szellős" védelemmel rendelkezik. Legszigorúbb beállítások, s rendszeres frissítés mellett is igen sok vírust engedett be két haverom számítógépére is.

(Az ESET féle NOD32-től sem vagyok "elájulva".)

Az AVAST ilyen téren sokkal jobb, ráadásul az ingyenes változata is mindent tud, ami szükséges. (Természetesen 100%-osan megbízható vírusirtó nincsen. Gyanú esetén érdemes több féle programmal átvizsgálni a számítógépet.)

Szóval én a külön szoftverek (vírusirtó + tűzfal + anti-spyware) mellett tettem le a voksomat, de ha számodra a komplex megoldások szimpatikusak, akkor javaslom, hogy a Comodo, a PC TOOLS, az Agnitum és a Kaspersky termékei között néz körül! ;-)

Jó ideje az élen állnak a szoftveres védelmek között. Ráadásul a Comodo és az Agnitum kiváló, ingyenes megoldásokat is kínál.

Szerkesztette: Piftuka 2011. 02. 13. 19:36 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2498 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 19:50

Agnitum megoldásáról ITT van egy felhasználói teszt, ez "csak" a tűzfal, a komplett csomagban még teljes kártevő védelem + spam szűrő van.
Canon Pixma MP540

#2499 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 15. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 02. 13. 17:33

Tesztek nem sokat érnek, maga az éles használat dönti el, melyik a neked megfelelőbb.

Avira:

Nekem az Avira vírusirtójával állandóan frissítési gondjaim voltak, több gépen is. Az istennek nem akart rendszeresen frissíteni, pedig minden jól volt beállítva. A program amúgy jó lenne.

NOD32?

Dolgoztam már vele, szerintem nagyon leterheli a rendszert, ráadásul van nála olcsóbb.

Nekem a Comodo (CIS) vált be eddig a legjobban, ráadásul otthoni gépre freeware változata is van. Persze azon is sok múlik, hogy hogyan konfigurálod.

Ha nem tudsz dönteni, akkor teszteld 30-30 napig a termékeket, és amelyik jobban beválik véglegesíted.

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#2500 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 17:20

Nektek erre az oldalra riaszt a vírusírtó?

http://www.7days.hu

Nekem az avast igen.

Pedig FTP-n megtisztítottam a tárhelyet, a gyökér teljesen vírusmentes. Meg az almappák is. Megnéztem egyenként a fájlokat.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.