HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1371 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 23. 22:26

Idézet: pojzon - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:15

Lényeg hogy sikerült. :)

Nekem nem volt ilyen problémám mert én csak azt a funkciót kapcsoltam ki ami az állandó megerősítéseket kérte minden proginál, még akkor is ha csak be akartam állítani. :)

Magyarul az UAC-ot? ;)  :D
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1372 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 01:37

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 22:26

Magyarul az UAC-ot? ;)  :D

Biztos :D

#1373 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 24. 04:40

Akkor máris kilőtted a Vista egyik fő védelmi vonalát.  :D
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1374 Felhasználó inaktív   Szig 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 24. 14:07

na kérem szépen, felraktam én is a vistát, de csak félig vagyok eddig kibékülve vele, ugyanis:

- amíg fut, addig tökéletesen jó és gyors is, de olyan nincs hogy "kicsit belassul", hanem szinte úgy beáll a rendszer hogy kattintani nem lehet. ezt pl akkor sikerült tapasztalnom, amikor elindítottam egy Photoshopot, egy Office-t, egy videólejátszást meg 2 msn beszélgetőablakot. ennek pedig nevetve menni kellene 1 giga rammal, ehhez képest úgy hazavágta a rendszert hogy 10 perc volt mire sikerült helyreráznom

- másik dolog: milyen videócodecet raktatok fel, mert ép próbálgattam tök alap core avc + ac3 + xvid, erre videólejátszás közben többször is észre lehet venni, hogy megakad a film

Nincs valakinek olyan listája, amitől gyorsabb lesz az ember vistája :D na jó, ez szar volt, de komolyra fordítva, valami olyan funkciólista amit nyugodtan ki lehet kapcsolni, mert feleslegesen lassítja a rendszert, mert az hogy sima videólájátszás akad, az valahogy nem nyerő, és a végén még astala vista lesz belőle. Pedig tetszene a dolog, mert játszani nem játszom, szóval ilyen ez nem megy az nem megy szituáció nincs, amire szükségem van az minden megy, csak hát épp maga a rendszer rosszalkodik.

Jelenleg ilyen configon fut a rendszer: AMD 2600+, 1 giga ram, geforce 6600GT

#1375 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 16:37

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 4:40

Akkor máris kilőtted a Vista egyik fő védelmi vonalát.  :D

inkább minthogy állandóan ugasson hogy indulhat-e a progi vagy sem. Egy darabig jé dejó pofa aztán utána kezd idegesíteni, hogy egy mezei everest elindításához is 3x kell kattintanom. :)

#1376 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 17:19

Idézet: pojzon - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 17:37

inkább minthogy állandóan ugasson hogy indulhat-e a progi vagy sem. Egy darabig jé dejó pofa aztán utána kezd idegesíteni, hogy egy mezei everest elindításához is 3x kell kattintanom. :)

Talán úgy kellett volna megoldani, hogy megtudja jegyezni azokat a programokat amikben megbízunk.
Ez így tényleg idegesítő.

#1377 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 18:52

Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 17:19

Talán úgy kellett volna megoldani, hogy megtudja jegyezni azokat a programokat amikben megbízunk.
Ez így tényleg idegesítő.

És ha egy vírus vagy egyéb megváltoztatja a kedvenc programodat?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1378 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 19:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 19:52

És ha egy vírus vagy egyéb megváltoztatja a kedvenc programodat?

A vírus futtatása előtt szólna, hogy az ismeretlen programot engedem-e.
Úgy mint a tűzfalak tanuló funkciója.
Jelenlegi formájában abszolút nem felhasználóbarát és egy idő után irritáló.

Szerkesztette: smyle 2006. 12. 24. 19:11 -kor

#1379 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 19:14

Viszont ha nincs rendszergazdai jogod, akkor nem tudod szétcseszni a gépet.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1380 Felhasználó inaktív   gh0st 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 19:41

Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 20:10

Jelenlegi formájában abszolút nem felhasználóbarát és egy idő után irritáló.

Ez igaz és ezért is kapcsoltam ki! :smoker:
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

#1381 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:08

Sziasztok!

RC1-em van. Nincs hozzá új hivatalos végleges IE7??

Vagy melyik a legújabb??

És Media Player. Mert az mondjuk nagyon gáz...

jah és 64 bites kellene.
nc4000; A64 X2;

#1382 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:49

Kerdes: nekem 4 particiom van, egy ext3, egy lnx swap, egy fat32, es egy acer(sys). A WinXP-m azert van fat32-n, mert eredeti, az uj Acer laptophoz kapott, legalis. A helyebe tudok Vistat telepiteni? Vagy mashogy fogalmazva: telepul a Vista nem NTFS-re, hanem FAT32-re? Koszi!

#1383 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:05

Én 512 ram mellé nagyon nem javaslok vistát  ;)

#1384 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:11

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 17:05

Én 512 ram mellé nagyon nem javaslok vistát  ;)

Az Acer azt cimkezte ra, hogy Windows Vista Capable, meg hogy Windows Vista Ready.
Megy FAT32-n akkor a Vista, vagy csak NTFS-en?

#1385 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:14

Jah, es az Acer szerint ez 512MB DDR2 RAM-os laptop, de mivel az ATi Radeon Xpress 1100 shared memory-s benne, ezert nyugodtan vehetjuk ugy, hogy mintha 384MB RAM lenne benne..

#1386 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:16

Akkor pláne felejtsd el. Kb 400mb system memot élből megeszik.
A címke meg semmit nem jelent.

#1387 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:28

Kikapcsolt Aeroval, kikapcsolt effektekkel, kikapcsolt UAC-al es kikapcsolt backup / restore-al? Na ne vicceljunk mar, hogy ugy nem futogatna el ilyen laptopon. Akkor gyakorlatilag semmilyen laptopra nem lenne telepitheto a Vista..

#1388 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:51

Ok, ahogy gondolod. Vedd úgy hogy nem szóltam.

#1389 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:53

Megtalaltam az MS oldalan az erre vonatkozo informaciokat:

File Systems

Windows XP Professional supports the FAT16, FAT32, and NTFS file systems. Because NTFS has all the basic capabilities of FAT16 and FAT32, with the added advantage of advanced storage features such as compression, improved security, and larger partitions and file sizes, it is the recommended file system for Windows Vista.

Some features that are available when you choose NTFS:

File encryption allows you to protect files and folders from unauthorized access.

Permissions can be set on individual files, as well as on folders.

Disk quotas allow you to monitor and control the amount of disk space used by individual users.

Better scalability allows you to use large volumes. The maximum volume size for NTFS is much greater than it is for FAT. Additionally, NTFS performance does not degrade as volume size increases, as it does in FAT systems.

Recovery logging of disk activities helps restore information quickly in the event of power failure or other system problems.

When you perform a clean installation of Windows Vista, it is recommended that you use NTFS. If you upgrade computers that use NTFS as the only file system, continue to use NTFS with Windows Vista.
Converting vs. Reformatting Existing Disk Partitions

Important You cannot upgrade compressed Windows 98 volumes; you must uncompress them before you upgrade them to Windows Vista.

Before you run Setup, you must decide whether to keep, convert, or reformat an existing partition. The default option for an existing partition is to keep the existing file system intact, thus preserving all files on that partition.

Windows Vista provides support for Windows 95, Windows 98, or Windows Me file systems, including FAT16 and FAT32 file systems. If you upgrade computers that use FAT or FAT32 as their file system, consider converting the partitions to NTFS.

Use the conversion option if you want to take advantage of NTFS features, such as security or disk compression, and you are not dual-booting with another operating system that needs access to the existing partition. You cannot convert an NTFS volume to FAT or FAT32. You must reformat the NTFS volume as FAT. However, when you convert a volume from FAT to NTFS, you cannot use the uninstall feature to roll back to a previous operating system installation.

Important Once you convert to NTFS, you cannot revert to FAT or FAT32.

You can reformat a partition during a clean installation only. If you decide to convert or reformat, select an appropriate file system (NTFS, FAT16, or FAT32).

Caution:

You can reformat a partition as either FAT or NTFS; however, reformatting a partition erases all files on that partition. Make sure to back up all files on the partition before you reformat it.
Multiple-Booting and File System Compatibility

NTFS is the recommended file system for Windows Vista. However, you might need a different file system to multiple-boot Windows XP Professional with an operating system that cannot access NTFS volumes. If you use NTFS to format a partition, only Windows XP, Windows 2000, and Windows NT 4.0 (with Service Pack 4) can access the volume.

If you plan to install Windows Vista and another operating system on the same computer, you must use a file system that all operating systems installed on the computer can access. For example, if the computer has Windows 95 and Windows XP Professional, you must use FAT on any partition that Windows 95 must access. However, if the computer has Windows NT 4.0 or Windows XP Professional and Windows Vista, you can use FAT or NTFS because both operating systems can access all those file systems. However, certain features in the version of NTFS included with Windows Vista are not available when the computer runs Windows NT 4.0. For more information about file system compatibility and multiple booting, see “Determining How Many Operating Systems to Install” in this chapter.

Important

You can access NTFS volumes only when running Windows Vista, Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, or Windows XP.

#1390 Felhasználó inaktív   Szig 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 18:47

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 18:28

Kikapcsolt Aeroval, kikapcsolt effektekkel, kikapcsolt UAC-al es kikapcsolt backup / restore-al? Na ne vicceljunk mar, hogy ugy nem futogatna el ilyen laptopon. Akkor gyakorlatilag semmilyen laptopra nem lenne telepitheto a Vista..

Akkor csak egy egyszerű kérdésem lenne: ha totál visszabutítod a rendszert, akkor minek is akarod feltenni?
Egyébként szerintem is felejst el 384 megával.. sőt még az 512-vel is.
De ahogy M@Xtreme mondta: "ahogy gondolod"

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.