HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1391 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 19:41

Idézet: Szig - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 18:47

Akkor csak egy egyszerű kérdésem lenne: ha totál visszabutítod a rendszert, akkor minek is akarod feltenni?

Valoszinuleg azert, mert en egy rendszert nem a csicsa-micsai es csili-vili dolgai miatt teszek fel, hanem mert stabilabb (remelhetoleg), mint az elodje, uj, foltozott kernel van alatta, es probaltak betomni a legtobb biztonsagi rest tobb-kevesebb sikerrel. Tehat ha felteszem, akkor azt nem az Aero miatt fogom tenni, ATi Radeon Xpress 1100-al amugy sem lenne sok ertelme.

#1392 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 25. 19:46

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 18:28

Kikapcsolt Aeroval, kikapcsolt effektekkel, kikapcsolt UAC-al es kikapcsolt backup / restore-al? Na ne vicceljunk mar, hogy ugy nem futogatna el ilyen laptopon. Akkor gyakorlatilag semmilyen laptopra nem lenne telepitheto a Vista..

nana.... 384MB RAM-nál több van a legtöbb 130 000 Ft-os laptopba is.

#1393 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 19:47

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 17:28

Kikapcsolt Aeroval, kikapcsolt effektekkel, kikapcsolt UAC-al es kikapcsolt backup / restore-al? Na ne vicceljunk mar, hogy ugy nem futogatna el ilyen laptopon. Akkor gyakorlatilag semmilyen laptopra nem lenne telepitheto a Vista..

De. Mondjuk Vista ready laptopokra. Ahogy XP-t is XP ready laptopokra tesznek fel.
JóSebesség

#1394 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:04

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 19:41

Valoszinuleg azert, mert en egy rendszert nem a csicsa-micsai es csili-vili dolgai miatt teszek fel, hanem mert stabilabb (remelhetoleg), mint az elodje, uj, foltozott kernel van alatta, es probaltak betomni a legtobb biztonsagi rest tobb-kevesebb sikerrel. Tehat ha felteszem, akkor azt nem az Aero miatt fogom tenni, ATi Radeon Xpress 1100-al amugy sem lenne sok ertelme.

Elmondanám neked hogy az Aero nem eszik olyan veszettül sok memóriát.
A vista nálan netezés és zenehalgatás közben úgy megeszi a maga kis 600mb rendszermemóriáját, hogy öröm nézni.

#1395 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:08

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 19:41

Idézet

Windows Vista Capable

* modern processor (min. 800MHz)
    * 512MB system memory
    * DirectX 9-capable graphics processor

Windows Vista Premium-Ready

* 1GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
    * 1GB system memory
    * Support for DirectX 9 graphics w/ WDDM driver; min. 128MB graphics memory; Pixel Shader 2.0; 32 bits-per-pixel
    * 40GB hard drive with 15GB free space
    * DVD-ROM Drive
    * Audio output
    * Internet access

384MB memóriával szerintem nem is engedi telepíteni...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1396 Felhasználó inaktív   Szig 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:25

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:41

Na azért össze nem fogunk veszni, csak mondtad hogy mindent kikapcsolsz, akkor...
Amúgy ha olyan nagyon stabil rendszert akarsz, használj Linuxot :), Bár megjegyzem nekem az xp-vel sem volt semmi bajom, sp2, normális tűzfal + vírusírtó és egyszer sem azért kellett újraraknom, mert összeomlott volna.
Mellékesen még erről a ram dologról: olykor 1 giga is kevés neki (és nem, nem játékra gondoltam), 3-4 progi párhuzamosan és már figyel is a 80%-os memóriahasználat.
De továbbra is azt mondom, hogy ki kell próbálni, és ha úgy fog menni, ami megfelel neked, akkor semmi gond. Próbáld ki, max nem jön össze.

#1397 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:33

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 19:47

De. Mondjuk Vista ready laptopokra. Ahogy XP-t is XP ready laptopokra tesznek fel.

Az Acer dobozomon levo feliratok szerint is, meg a laptop also paneljenek fecnije szerint is 512 MB DDR2 RAM van benne (tehat nem 384!!!!!!!!!!!!), es mindenhol Vista ready meg Windows Vista Capable logok viritanak raragasztgatva. Tehat az enyem az Vista ready, es ki is fogom probalni rajta. Itt a kerdes nem az, hogy kiprobalom-e, vagy sem, hanem a file system volt. De ezek szerint telepulne talan FAT32-re, de az MS is erosen ajanlja a telepites elotti NTFS-e konvertalast.

#1398 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:35

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:08

384MB memóriával szerintem nem is engedi telepíteni...

Mint irtam mar joparszor, 512 MB RAM van benne, meghozza DDR2-es. Az XP sysinfo szerint is 512, a feliratok szerint is, a doboz szerint is..

#1399 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:39

:omg:
De épp te mondtad az előbb vazze (helyesen) hogy a vga lenyúl belőle x mennyiséget.. így szted hogy lesz meg az 512? (Megjegyzem az sem lenne elég neki)
A matricáról meg annyit hogy 1 laptopnál nem a rammenyiség határozza meg hogy kap, vagy nem kap Vista ready címkét.
(Erről a címkés dologról 1ébként annyit hogy haverom Fx5700-as vgajan is bőszen reklámozzák a doom3-at, hogy ilyen meg olyan ready.. had ne mondjam hogy megy vele.. Akkor most ez hogy van?)
Node én befejztem. Csinálsz amit akarsz.

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 25. 20:40 -kor

#1400 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:40

Idézet: Szig - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:25

Na azért össze nem fogunk veszni, csak mondtad hogy mindent kikapcsolsz, akkor...
Amúgy ha olyan nagyon stabil rendszert akarsz, használj Linuxot :), Bár megjegyzem nekem az xp-vel sem volt semmi bajom, sp2, normális tűzfal + vírusírtó és egyszer sem azért kellett újraraknom, mert összeomlott volna.
Mellékesen még erről a ram dologról: olykor 1 giga is kevés neki (és nem, nem játékra gondoltam), 3-4 progi párhuzamosan és már figyel is a 80%-os memóriahasználat.
De továbbra is azt mondom, hogy ki kell próbálni, és ha úgy fog menni, ami megfelel neked, akkor semmi gond. Próbáld ki, max nem jön össze.

Itt a forumon az egyik legnagyobb linux-parti en vagyok.  ;) Ha nem utkoztem volna most ilyen gondokba: http://www.linuxforu...p?topic=20463.0 , akkor most is az alol irnek.

#1401 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:45

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:39

Node én befejztem. Csinálsz amit akarsz.

Neked is Boldog Karacsonyt!  :D  :respect: Egyebkent, ok, ertem, hogy feltetek engem a vistatol, de meg fogom proszalni.  :)

#1402 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 21:17

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:35

Mint irtam mar joparszor, 512 MB RAM van benne, meghozza DDR2-es. Az XP sysinfo szerint is 512, a feliratok szerint is, a doboz szerint is..

No akkor azért kapott Capable matricát. DX9-es VGA + valami normális proci + 512RAM = Vista Capable
Azonban az ajánlás szerint 512MB memóriának kell maradnia a grafikus számítások elvégzése után is. Ultimate-t egyáltalán nem ajánlom, mert nem tudsz annyi cuccot kikapcsolni, hogy menjen normálisan. Szegény ultimate 2giga RAM alatt elég lassú tud lenni.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 12. 25. 21:18 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1403 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 23:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 21:17

No akkor azért kapott Capable matricát. DX9-es VGA + valami normális proci + 512RAM = Vista Capable
Azonban az ajánlás szerint 512MB memóriának kell maradnia a grafikus számítások elvégzése után is. Ultimate-t egyáltalán nem ajánlom, mert nem tudsz annyi cuccot kikapcsolni, hogy menjen normálisan. Szegény ultimate 2giga RAM alatt elég lassú tud lenni.

Home + UAC OFF + csicsa off? Az talan elfutogatna vele?

#1404 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 23:40

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan nero változat amit fel lehet telepíteni rendesen Vista 64-re? mert sajna a telepítés közben a reghelp szépen lepusztul, aztán cseszeget, hogy írjam be megint a serial numbert..Amit persze nem fogad el sajna...

#1405 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 23:52

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 23:10

Home + UAC OFF + csicsa off? Az talan elfutogatna vele?

512-vel megyeget, 384-re én is kíváncsi lennék. Gyors biztosan nem lesz. :)

#1406 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:25

Hali!

Vista Home Premiumot tettem a notimra.
Zavar, hogy 2gb swap és 2gb hiberfil.sys van a 2gb memóriám mellett.

powercfg -h off már kinyírta a hiberfilt, a swapet meg levettem 512mb fixre.
Elég lesz neki ennyi swap?

Kellően gyors, de nem ártott neki pár optimalizációs beállítás.
Mit optimalizálhatok még (superprefetch, háttér defrag, indexelés kikapcsolva)?

Szerkesztette: FőDudu 2006. 12. 26. 15:27 -kor

#1407 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 17:12

http://index.hu/tech...tver/vista1226/

no comment.

#1408 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 17:17

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:41

Aha, a fentebbi cikket olvasd el :D

#1409 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:31

Ujabb lama kerdesem lenne, ha szabad. Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)-em van az uj Acer laptopomban. Ezt kezeli rendesen a Vista? Alapban van hoyya benne driver, es lehetlessz wireless net-kapcsolatot letesiteni vele? (ha egyaltalan foltelepul ilyen hulladek vasra a vista..)

#1410 Felhasználó inaktív   CoryB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:43

hello nekem bootolas temaban lenne 1-2 kerdes. szitu a kovetkezo:

1 hdd 3fele osztva
c meghajtora vista kellene, d data, e: xp
namost mivel a c van tarolva az xp boot data ja igy ha format utan rainstalalom a vistat akkor az nem "latja" az e;xp... probaltam manualisan bcd.exe editalni de nem engedi a vista mint admint sem... hogy kaphatom vissza MINDKET oprendszerem...
ha a xp repairelem eltunik a vista boot ha vistat eltunik xp boot////

5let valaki?? (vista boot pro nem akar futni vista alatt, easy bcd pedig valamit nem megfeleloen is be bcd mert ha azzal editalom a boot menut akkor az xp kivalasztva /ntdlr not found jon, holott mar azt is odaraktam ahol kellene hogy legyen...)

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.