HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#411 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 21:05

Miért nem használod XP alatt? :think:

#412 Felhasználó inaktív   zekm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 21:45

Mert most csak a Vista van fent, de lehet visszatérek az XP-re! A következő verzió már kompatibilis lesz.
Azért köszi  ;)
Még valami hogy lehet olyan kinézetet csinálni a vistának mint az xp? mert csak olyat találtam mint a 9x.

Szerkesztette: zekm 2006. 11. 15. 21:46 -kor

#413 Felhasználó inaktív   ForrestFire 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 01:06

sziasztok

nem tudom itt-e a kérdés helye, de az USB-s BlueTooth-omat hogyan tudom feltelepíteni Vista alatt? (RTM)

köszi
desktop: Asus P5K, Core2duo E6550, 2x1 Gb Geil Ultra ram, Galaxy 9600 GT OC 512 Mb with zalman VF 1000 led, 320Gb samsung sata2, 420W Xilence, Samsung SyncMaster 223BW [21.6'' wide, 1650x1080@60],
laptop: Acer 5101 aWLMi ~ AMD Turion 64 MK36,  15.4" WXGA, ATI X1100, 100Gb HDD, 2 Gb DDR2
phone: iPhone 3GS 16 Gb, jailbraked

#414 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 07:12

Idézet: zekm - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 21:45

Még valami hogy lehet olyan kinézetet csinálni a vistának mint az xp? mert csak olyat találtam mint a 9x.

Majd ha kijön a végleges, biztos lesz hozzá egy kazal skin, hátha lesz köztük XP-s is. Alapból nincs benne, a "9x skin" egy erőforrás-takarékos megjelenítés, ha nincs szükséged a "csicsára", de szükséged van egy kis plusz teljesítményre. Én az XP-t is úgy használom. :)

#415 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 07:15

Idézet: ForrestFire - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 1:06

nem tudom itt-e a kérdés helye, de az USB-s BlueTooth-omat hogyan tudom feltelepíteni Vista alatt? (RTM)

Milyen típusú? Nekem a nóném, másfél éve háromezerért vett widcomm BT donglet mind a Beta1, mind az RC1 probléma nélkül felismerte, és használni is tudtam.

#416 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 16. 07:35

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 21:09

Ez nem tudom, hogyan jött ki nekik.  :Đ

Hát ez nagyon gáz... mármint nem az, hogy Te nem tudod :)

Igazitsatok ki ha rosszul gondolom, ha igaz az, hogy a Microsoft 50 000 Ft körüli árat kér a Home Premiumért, de a magyar kereskedők 74 000 Ft-ot akarnak érte felszámolni, talán úgyis, hogy az MS csak a hivatalos világpiaci árat kapja érte, tehát a többletett megtartják a kereskedők, akkor az a Microsoftnak is rossz nem ? Azért kérdezem és nem jelentem ki, mert normális helyzetben ez evidens lenne, de a számítástechnikát áthatjkák a gyári szinten folytatott titkos egyezségek, és megállapodások kéz kezet mos alapon. Erre csak egy példát mondok, amikor a RAM gyártók kartelbe tömörültek :)

#417 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 07:45

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 7:35

talán úgyis, hogy az MS csak a hivatalos világpiaci árat kapja érte, tehát a többletett megtartják a kereskedők, akkor az a Microsoftnak is rossz nem ?

Miért lenne? Ő megkapja azt az árat, amit kér a termékéért, akkor is ennyit kapna, ha 51 ezerért kínálná a kereskedő a Vistát. Ha kijön a végleges verzió, és az utolsó sarki zugboltban is meg lehet majd venni, szerintem az majd lejjebb nyomja az árakat. Nem hiszem, hogy sok bolt foglalkozna jelenleg a Vistával (gondolom, előrendeléses alapon csinálják), most még kérhetnek akkora árat, amekkorát még éppen nem szégyellnek, a sok hülye, akinek mindig a legújabb kell mindenből, meg megy előrendelni, nehogy a szomszédnak előbb legyen. :Đ

Idézet

de a számítástechnikát áthatjkák a gyári szinten folytatott titkos egyezségek, és megállapodások kéz kezet mos alapon.

Nem jobban, mint a többi iparágat. :) Csak ez jobban szem előtt van.

#418 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 08:31

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:45

Miért lenne? Ő megkapja azt az árat, amit kér a termékéért, akkor is ennyit kapna, ha 51 ezerért kínálná a kereskedő a Vistát. Ha kijön a végleges verzió, és az utolsó sarki zugboltban is meg lehet majd venni, szerintem az majd lejjebb nyomja az árakat. Nem hiszem, hogy sok bolt foglalkozna jelenleg a Vistával (gondolom, előrendeléses alapon csinálják), most még kérhetnek akkora árat, amekkorát még éppen nem szégyellnek, a sok hülye, akinek mindig a legújabb kell mindenből, meg megy előrendelni, nehogy a szomszédnak előbb legyen. :Đ

Nem jobban, mint a többi iparágat. :) Csak ez jobban szem előtt van.

Mi, ti, én meg a sok régi itteni fórumozó, megvesszük a szoftvereket de sokan nem.

A lényeg amire ráakartam térni, hogy persze az MS megkapja a példányonkénti pénzét, a dolog onnantól lő vissza a kereskedő kapzsisága miatt, és itt kikell számítaniuk, hogy megveszik e annyian a jóval magasabb áron, hogy az kompenzálja, és esetleg még plussz profitot is hozzon azokkal az elmaradt bevételi tételekkel szemben, akik csakis az 50 000 Ft-os árat tudják vagy hajlandóak megfizetni, és nem az uzsora kamatos árat. Mdeert hát ez egy jó 50%-os áremelésnek tekinthető.

Egyszerűbben:
ha 50 000 Ft os áron megveszi 100 ember = 50 000 00
de 75 000 Ft-os áron csak 30 = 30x75000 =  22 500 00 ember veszi meg akkor nem biztos, hogy jó üzlet
és innentől rossz az MS nek is mert ő nem 100 egységet kap, hanem csak harmincat.

Persze lehet, hogy úgy gondolkoznak, hogy nekik (mármint a boltnak) lesz meg elsőként az országban jó pár napig, addig ha ketten veszik is meg csak plussz, aztán hamár mindehol kapható, akkor beárazzák rendesen.

A másik meg az, hogy ahogy megjelenik az MS igyekszik mindehova eljuttatni majd, mert neki nem elég egy országban egy bolt, mert az csak kis rés, neki az kell, hogy minden ország minden pontján minél többen azonnal megtudják venni.

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 16. 08:44 -kor

#419 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 08:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:31

hogy megveszik e annyian a jóval magasabb áron...

Ha valakinek most kell, akkor megveszi most ennyiért. Ha valakinek nem sürgős, majd megveszi akkor, amikor a legtöbb boltban meg lehet majd venni, és ezért valószínűleg kialakul egy átlagos, a jelenleginél alacsonyabb ár.

Idézet

és innentől rossz az MS nek is mert ő nem 100 egységet kap, hanem csak harmincat.

Szerintem aki meg akarja venni, az meg is fogja venni. Ha a Microsoft nem kapja meg most a száz egységet, hanem csak harmincat, a maradék hetvenet megkapja akkor, amikor már valóban kapható a termék.

Idézet

Persze lehet, hogy úgy gondolkoznak...

Igen, tapasztalataim alapján sokan gondolkoznak így. :)

#420 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:03

nemvágom, hogy miért paráztok egy majd' fél év múlva esedékes problémán...
Per Aspera Ad Astra

#421 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 9:40

Ha valakinek most kell, akkor megveszi most ennyiért. Ha valakinek nem sürgős, majd megveszi akkor, amikor a legtöbb boltban meg lehet majd venni, és ezért valószínűleg kialakul egy átlagos, a jelenleginél alacsonyabb ár.

Szerintem aki meg akarja venni, az meg is fogja venni. Ha a Microsoft nem kapja meg most a száz egységet, hanem csak harmincat, a maradék hetvenet megkapja akkor, amikor már valóban kapható a termék.

Igen, tapasztalataim alapján sokan gondolkoznak így. :)

Igen, de amelyik cég így gondolkozik, nem tekintendő korrektnek a már meglévő ügyfélkörével szemben sem, valamint a ha lesz az újabb ügyfeleivel szemben sem.

Mivel elég sok játékprogramot szoktam rendelni webshopokban, ezért van némi tapasztalatom, sűrűn előfordul velem is , hogy előrendelek, nem azért hogy előbb legyen mint a szomszédnak, mert nem is ismerem a szomszédaimat :D, azt meg pláne nem feltételzem róluk, hogy Battlefield series fanok lennének :)

Azért rendelem, elő az újabb részeket a webshopokból, mert a Battlefield 2 és 2142 pont rendszerű játék ranked szervereken, azaz a pontok megmaradnak, és hogy a ranglistában minél előbb legyek minél több ponttal ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mihelyst csak lehet elkezdjek vele játszani... nade a lényeg kine maradjon...

Ha megnézem hogy egy oprendszer ha windowsról van szó 50 000 Ft, egy premier játék meg 10 000 - 15 000 Ft, úgy gondolom, hogy a játék összege is elég húzos, nem elhanyagolható, ezt azért mondom, mert lentebbi példában ne mondja senki sem azt, hogy hát merrt az csak egy játék.

Amikor megjelennek ezek a játékok ,előlehet rájuk rendelni, és mindig van ugyebár olyan ahova előszőr jelenik meg. A Battlefield 2 esetében amikor megjelent az ország legnagyobb szoftverkereskedése (legalábbis ők rendeltek belőle a legtöbbet, mert ezért volt promóciós), legalábbis ami a játékokat illeti, 2 nappal előbb leszálította mindenkinek a játékot, az előrebeharangozottnál, és ráaádsul adott hozzá fül hallgatót is annyi pénzért amiéert a többiek nem adtak mellé Battlefield 2 -es fül hallgatót, és még előbb is leszállította, na persze mint mondtam az is fontos, hogy nem adta drágábban. Azt hiszem az ilyen cégek a korrektek, és ezzel a magatartásukkal alapozzák meg a hírnevüket.

Met mit gondol szerintetk az a vevő (azon felül, hogy buta volt) aki előrendeli 75 000-ért két nap múlva meg amikor már mindehol kapható, akkor ugyanott ahol vette 75-ért most volt egy laza 25 000-es áresés :)

Szerintetek megy még oda vásárolni ?:)

#422 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:10

Amúgy egyetértek veled, a sok hülye rohan, hogy első legyen :)

Magam részéről azon filozom, hogy sp1 előtt vagy után érdemes e megvenni.

#423 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:37

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 9:03

nemvágom, hogy miért paráztok egy majd' fél év múlva esedékes problémán...

Mert a kérdéses összeg mondjuk több, mint egyhavi fizetésem :Đ

Amúgy, GoodSpeed példája érdekes a játékprogramokkal. Azoknak az előrendelési árképzésében az az érdekes (a DVD-lemezekkel együtt), hogy néha az előrendelési ár olcsóbb, mint amiért véglegesen meg tudod vásárolni a terméket. És nem fordítva.

Szerkesztette: FleetCommand 2006. 11. 16. 09:40 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#424 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 10:05

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 10:37

Mert a kérdéses összeg mondjuk több, mint egyhavi fizetésem :Đ

Amúgy, GoodSpeed példája érdekes a játékprogramokkal. Azoknak az előrendelési árképzésében az az érdekes (a DVD-lemezekkel együtt), hogy néha az előrendelési ár olcsóbb, mint amiért véglegesen meg tudod vásárolni a terméket. És nem fordítva.

így van, ez is nagyon fontos része a dolognak :) Pont a BF2-nél volt, hogy 12990 Ft volt előrendeléssel, a többiek meg akik lemaradtak az előrendelésről megvehették 13990 ért fejhallgató nélkül :)

szerk. Amúgy a Battlefield 2-t az 576.-ból vettem, főleg a CDgalaxisból, meg az 576-ból szoktam vásárolni, mert nagyon korrekt cég mind a kettő. A Battlefield Special Forces-t, meg a Battlfield 2142-t a CD galaxisból vettem.

Nem ez a reklám helye,  csak ... mert :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 16. 10:14 -kor

#425 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 11:04

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 20:08

Most jöttem haza róla. :D Priviben elmondom ha érdekel.  ;)

Köszi. Jöhet  PÜ.  :)

Olvastam a buzz-odon, hogy "További változás, hogy már a mennyiségi licencben kapott példányokat is aktiválni kell, valószínűleg ez a Campus programban fog problémákat okozni."
Mivel én is így akarom beszerezni, kíváncsi vagyok mit fognak összehozni.  :D

#426 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 11:32

Leginkább én is erre vagyok kíváncsi. Ha jól emlékszem, mikor a windows xp kijött hónapokig nem volt még benne a camusban. Sejtésem szerint most is kell majd rá várni egy csomót. Meg nagyon kíváncsi vagyok hogy azonkívűl, hogy aktiválni kell a mennyiségi licenckulcsos termékeket is, mi és hogyan fog még változni a campusban. Vajon a campusban elérhető Vista termékek egyenértékűek lesznek e a kereskedelemben kapható dobozos társaikkal és ugyanaz vonatkozik rájuk is, tehát hogy akárhányszor újratelepíthetőek és aktiválhatók lesznek, mert ha nem, akkor megette a fene az egészet.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#427 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 11:55

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 12:32

Leginkább én is erre vagyok kíváncsi. Ha jól emlékszem, mikor a windows xp kijött hónapokig nem volt még benne a camusban. Sejtésem szerint most is kell majd rá várni egy csomót. Meg nagyon kíváncsi vagyok hogy azonkívűl, hogy aktiválni kell a mennyiségi licenckulcsos termékeket is, mi és hogyan fog még változni a campusban. Vajon a campusban elérhető Vista termékek egyenértékűek lesznek e a kereskedelemben kapható dobozos társaikkal és ugyanaz vonatkozik rájuk is, tehát hogy akárhányszor újratelepíthetőek és aktiválhatók lesznek, mert ha nem, akkor megette a fene az egészet.

most nem azért ... de nem akarsz egy kicsit sokat ? Ahhoz képest, hogy neked ingyen lesz, és saz állam fizet helyetted is a megszorítások idején, nem kellene elvárnod, hogy olyan kényelmes legyen mint nekünk ,akik megvesszük.

#428 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 12:55

most nem azért ... de nem akarsz egy kicsit sokat ? Ahhoz képest, hogy neked ingyen lesz, és saz állam fizet helyetted is a megszorítások idején, nem kellene elvárnod, hogy olyan kényelmes legyen mint nekünk ,akik megvesszük.

Most én tehetek róla, hogy egy olyan helyen dolgozom, ahol van lehetőség a campus licenszben részt venni? Majd az állam eldönti hogy milyen szerződést köt az MS-el, nehogymár engem hibáztass azért, hogy az állam milyen szerződseket köt.  :omg:  :( És maximálisan ki is fogom használni a kínálkozó lehetőségeket ha tetszik, ha nem. lol. A személyeskedést itt fejezzük be! Egyébként meg nem hiszem, hogy sokat akarok. Tudod itt ahol dolgozom több ezer számítógép van, nap mint nap előfordulhat hogy gépeket kell újratelepíteni... ezért kérdeztem. Egyszerű és könnyen átlátható, nem agyonbonyolított licenc feltételek kellenek az ilyen helyekre, más különben nem lehet majd hatékonyan dolgozni, az sosem jó ha a bürokrácia miatti faszságokra túl sok energiát kell fordítani.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#429 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:22

Egyébként meg, mikor azt mondtam kettővel ezelőtti hozzászólásomban, hogy valszeg túlsokat kell várni a Vista campusba vételére, azt úgy is értettem, hogy nem akarok annyit várni, ezért én is meg fogom venni a dobozos ultimate editiont, szal nekem se lesz ingyen semmi, csak 124ezret nem fogok kiadni, (Szoftver ABC) hanem majd egy nirmális kereskedőnél, 80ezerért max, amennyi a hivatalosan ajánlott MS ár.

#430 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:25

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:12

Most én tehetek róla, hogy egy olyan helyen dolgozom, ahol van lehetőség a campus licenszben részt venni? Majd az állam eldönti hogy milyen szerződést köt az MS-el, nehogymár engem hibáztass azért, hogy az állam milyen szerződseket köt.  :omg:  :( És maximálisan ki is fogom használni a kínálkozó lehetőségeket ha tetszik, ha nem. lol. A személyeskedést itt fejezzük be! Egyébként meg nem hiszem, hogy sokat akarok. Tudod itt ahol dolgozom több ezer számítógép van, nap mint nap előfordulhat hogy gépeket kell újratelepíteni... ezért kérdeztem. Egyszerű és könnyen átlátható, nem agyonbonyolított licenc feltételek kellenek az ilyen helyekre, más különben nem lehet majd hatékonyan dolgozni, az sosem jó ha a bürokrácia miatti faszságokra túl sok energiát kell fordítani.

tudod mi a baj? Az hogy ahol dolgozol sok a lámer, és az állam képviselői azt is mondhatják, hogy azért kell ilyen szerződéseket kötniük, mert a sok láma maximum a windows tudja kezelni de az ingyenes linuxot már nem , így aztán pár száz millió ft kimegy ezen a címen az országból, na ez a baj kisbarátom.

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.