HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#431 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:26

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 11:55

most nem azért ... de nem akarsz egy kicsit sokat ? Ahhoz képest, hogy neked ingyen lesz, és saz állam fizet helyetted is a megszorítások idején, nem kellene elvárnod, hogy olyan kényelmes legyen mint nekünk ,akik megvesszük.

Vagy a sulinetes gépektől sem kell elvárni, hogy hibátlanul működjenek?

Miért ne várhatná el? Ha jogosultsága van megszerezni Campus licensszel a Vistát, azért valamit le is rak az asztalra. Te a pénzedet, ő a jelenlegi/jövendőbeli munkáját.

#432 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:27

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:22

Egyébként meg, mikor azt mondtam kettővel ezelőtti hozzászólásomban, hogy valszeg túlsokat kell várni a Vista campusba vételére, azt úgy is értettem, hogy nem akarok annyit várni, ezért én is meg fogom venni a dobozos ultimate editiont, szal nekem se lesz ingyen semmi, csak 124ezret nem fogok kiadni, (Szoftver ABC) hanem majd egy nirmális kereskedőnél, 80ezerért max, amennyi a hivatalosan ajánlott MS ár.

Otthonra veszed? Mert gondolom nem a munkahelyedre :) Akkor meg felesleges Ultimate-et venni elég a Home Premium, ja és ha két géped van otthon helyi hálóban akkor is elég :)

#433 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:29

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:25

tudod mi a baj? Az hogy ahol dolgozol sok a lámer, és az állam képviselői azt is mondhatják, hogy azért kell ilyen szerződéseket kötniük, mert a sok láma maximum a windows tudja kezelni de az ingyenes linuxot már nem , így aztán pár száz millió ft kimegy ezen a címen az országból, na ez a baj kisbarátom.

Hát ez beszarás. :D Most had ne menkjek bele abba hogy windowson kívál használunk novell és linux szervereket is, nem is kis számban. Egyébként meg közöm nincs az állami képviselőkhöz, nem az állam igazgatásban dolgozom, hanem a felső oktatásban. Rossz helyen kopogtatsz. Fejezd be mostmár. Én is azt teszem.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#434 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:26

Miért ne várhatná el? Ha jogosultsága van megszerezni Campus licensszel a Vistát, azért valamit le is rak az asztalra. Te a pénzedet, ő a jelenlegi/jövendőbeli munkáját.

Márha lesz munkája :)

Vagy állami pénzen kitanulja a szakmáját megszerzi a diplomát, és itthagyja az országot mintahogy ez manapság divat :) Volt ilyesmire a fősulis társaim között példa :)

#435 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:27

Otthonra veszed? Mert gondolom nem a munkahelyedre :) Akkor meg felesleges Ultimate-et venni elég a Home Premium, ja és ha két géped van otthon helyi hálóban akkor is elég :)

Otthonra veszem csakis, a munkahely teljesen más tészta, nyilván itt fontos a campusos kérdés.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#436 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:33

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:22

Egyébként meg, mikor azt mondtam kettővel ezelőtti hozzászólásomban, hogy valszeg túlsokat kell várni a Vista campusba vételére, azt úgy is értettem, hogy nem akarok annyit várni, ezért én is meg fogom venni a dobozos ultimate editiont, szal nekem se lesz ingyen semmi, csak 124ezret nem fogok kiadni, (Szoftver ABC) hanem majd egy nirmális kereskedőnél, 80ezerért max, amennyi a hivatalosan ajánlott MS ár.

whehehe :))

Idézet: debaj @ 2006. nov. 16. - Dátum: csütörtök - 8:45

Nem hiszem, hogy sok bolt foglalkozna jelenleg a Vistával (gondolom, előrendeléses alapon csinálják), most még kérhetnek akkora árat, amekkorát még éppen nem szégyellnek, a sok hülye, akinek mindig a legújabb kell mindenből, meg megy előrendelni, nehogy a szomszédnak előbb legyen.

:D

#437 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:35

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:29

Márha lesz munkája :)

Vagy állami pénzen kitanulja a szakmáját megszerzi a diplomát, és itthagyja az országot mintahogy ez manapság divat :) Volt ilyesmire a fősulis társaim között példa :)

Ez az utolsó offtopic hozzászólás a részemről. Nagyon messzire mentél az eredeti témától, ami ebben a topicban a Vista úgyhogy szóljon erről a társalgás. A többire nem reagálok, mert teljesen felesleges. Tehát Vista. /ON

#438 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 12:52

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:35

Ez az utolsó offtopic hozzászólás a részemről. Nagyon messzire mentél az eredeti témától, ami ebben a topicban a Vista úgyhogy szóljon erről a társalgás. A többire nem reagálok, mert teljesen felesleges. Tehát Vista. /ON

erre, csak annyit, hogy az igazság nem mindig egyszerű..
a campushoz meg annyit még, hogy úgy kellene módosítani, hogy csak a szociális alapon rászorultaknak legyen elérhető, ne pedig azoknak akik költségtérítésesen kifizetnek félmillkát is ha kell szemeszteren, vagy van otthon négy laptopjuk

#439 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:09

Campus-ban előre láthatólag márciusban lesz Vista. Valószínűleg business vagy enterprise verzió, mivel mennyiségi licencben csak ezek elérhetőek. Amit mindenkinek ajánlok az az MSDNAA. Ha jól tudom ez a legtöbb főiskolán, egyetemen elérhető és várhatóan sokkal korábban benne lesz a Vista mint campusban, továbbá teljes példányokokat tartalmaz.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#440 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:09

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:52

erre, csak annyit, hogy az igazság nem mindig egyszerű..
a campushoz meg annyit még, hogy úgy kellene módosítani, hogy csak a szociális alapon rászorultaknak legyen elérhető, ne pedig azoknak akik költségtérítésesen kifizetnek félmillkát is ha kell szemeszteren, vagy van otthon négy laptopjuk

Már mondtam, hogy légyszíves fejezd be a személyeskedést. Nyilván ismered a fórumszabályzat ide vonatkozó részét. Egy egyszerű kérdést tettem fel, ami szerintem rajtam kívűl még sok hwsw-s kollegát érint, amihez nem érdemben szóltál hozzá, hanem egyből elkezdesz fricskázni. Nyilván semmi belelátásunk nincs az állam által kötött szerződésekbe, amik lehet hogy nem jók ebben a formában, főleg itt, ahogy te is mondtad a megszorítások idején, de erről nem én tehetek és nem azok akik a campusban részt vesznek. Az igazságról meg fingod sincs.
Tehát... Nyilán nem nagyon tudjuk még, hogy alakul mindez, állambácsi és az MS majd egymás közt el fogja dönteni. Az eredeti kérdésem főként MS-hez közelállóknak szólt pl (gyorgy_ms), hátha tudnak valami infot ezzel kapcsolatban. Ennyi.

#441 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:11

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 14:09

Campus-ban előre láthatólag márciusban lesz Vista. Valószínűleg business vagy enterprise verzió, mivel mennyiségi licencben csak ezek elérhetőek. Amit mindenkinek ajánlok az az MSDNAA. Ha jól tudom ez a legtöbb főiskolán, egyetemen elérhető és várhatóan sokkal korábban benne lesz a Vista mint campusban, továbbá teljes példányokokat tartalmaz.

Flowman, köszönöm, ez használható info!  :up:

#442 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:11

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 12:12

Most én tehetek róla, hogy egy olyan helyen dolgozom, ahol van lehetőség a campus licenszben részt venni? Majd az állam eldönti hogy milyen szerződést köt az MS-el, nehogymár engem hibáztass azért, hogy az állam milyen szerződseket köt.  :omg:  :( És maximálisan ki is fogom használni a kínálkozó lehetőségeket ha tetszik, ha nem. lol. A személyeskedést itt fejezzük be! Egyébként meg nem hiszem, hogy sokat akarok. Tudod itt ahol dolgozom több ezer számítógép van, nap mint nap előfordulhat hogy gépeket kell újratelepíteni... ezért kérdeztem. Egyszerű és könnyen átlátható, nem agyonbonyolított licenc feltételek kellenek az ilyen helyekre, más különben nem lehet majd hatékonyan dolgozni, az sosem jó ha a bürokrácia miatti faszságokra túl sok energiát kell fordítani.

A mennyiségi licenc változásairól már van információm, nem lesz vele gond. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#443 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:35

Hát ez nagyon gáz... mármint nem az, hogy Te nem tudod :)

Igazitsatok ki ha rosszul gondolom, ha igaz az, hogy a Microsoft 50 000 Ft körüli árat kér a Home Premiumért, de a magyar kereskedők 74 000 Ft-ot akarnak érte felszámolni, talán úgyis, hogy az MS csak a hivatalos világpiaci árat kapja érte, tehát a többletett megtartják a kereskedők, akkor az a Microsoftnak is rossz nem ? Azért kérdezem és nem jelentem ki, mert normális helyzetben ez evidens lenne, de a számítástechnikát áthatjkák a gyári szinten folytatott titkos egyezségek, és megállapodások kéz kezet mos alapon. Erre csak egy példát mondok, amikor a RAM gyártók kartelbe tömörültek :)

50000*1.11*1.11*1.2 = ~74e
Nagyker (Forgalmazó) haszna, Kisker haszna, ÁFA.  :smoker:  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#444 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 14:43

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 14:12

50000*1.11*1.11*1.2 = ~74e
Nagyker (Forgalmazó) haszna, Kisker haszna, ÁFA.  :smoker:  :Đ

Fenomenális... akkor mindehol ennyi lesz vagy még több ? Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért van az, hogy közvetlenül a Microsofttól lelehet rendelni Service Pack CD-t Trial DVD-t, de full oprendszert csak így hogy legalább kettő a nagyker meg a kisker rányomja a hasznát ?

Az EA-nál már megvan hogy közvetlenül tőle lehet vásárolni, de sajnos csakúgy hogy letölthetővé teszi amint levette az MC-ről a pénzt, EA Downloaderen keresztül.
http://www.ea.com/pc_download.jsp

#445 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 14:44

Ja még valami úgy tudtam, hogy 50 000 a kisker meg a nagyker hasznával együtt lesz.

#446 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 14:49

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 14:09

Az igazságról meg fingod sincs.

pff, mindegy :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 16. 14:59 -kor

#447 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 19:06

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 13:09

Tulajdonképpen akkor a Campus kell az Office-hoz, MSDNAA meg az XP-hez, meg majd a Vista-ra. A sokkal korábban az kb mit takar?  :)

Már várom a Vista előadást. Mondjuk azt nem tudom, hogy hogy férünk el, mert elég sok emberrel beszéltem akik jönnek (infóstól kezdve, matematikuson át, orvosokig). A terem meg nem túl nagy, ahova meghírdették.  :)

#448 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 19:24

http://msdnaa.bme.hu...naa_program.htm

#449 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 20:22

Rákérdeztem a Vista-ra a Tisztaszoftert bonyolító cégnél (rufusz kft) ezt a választ küldték:

Tisztelt !

Jövõ évtõl lesz elérhetõ Tisztaszoftver Program keretében a Windows Vista, valamint az Office 2007, mert a megjelenésétõl számított három hónapon belül tudják csak szerzõdés alá vonni.

A terjesztés, megrendelés menetérõl sajnos még nem tudjuk Önt tájékoztatni, mert errõl nem született döntés, nem kaptunk róla információt. A pontos ügymenet megismeréséig kérjük szíves türelmét!

Köszönettel:

Petrics Patrícia
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#450 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 20:26

Idézet: bon - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 20:22

Rákérdeztem a Vista-ra a Tisztaszoftert bonyolító cégnél (rufusz kft) ezt a választ küldték:

Tisztelt !

Jövõ évtõl lesz elérhetõ Tisztaszoftver Program keretében a Windows Vista, valamint az Office 2007, mert a megjelenésétõl számított három hónapon belül tudják csak szerzõdés alá vonni.

A terjesztés, megrendelés menetérõl sajnos még nem tudjuk Önt tájékoztatni, mert errõl nem született döntés, nem kaptunk róla információt. A pontos ügymenet megismeréséig kérjük szíves türelmét!

Köszönettel:

Petrics Patrícia

MSDNAA-ban még az évben lesz, de nem tőlem tudjátok. :D

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.