na jah, minden házba benéznek ez hülyeség... szoftvert max. irodában, de ott is nagyobb cégeknél csekkolnak. nálunk vagy 2 éve pl. nem voltak... meg honnét tudnák hogy egy lakásban van e számítógép v. nincs?!
Állampolgári bejelentés alapján is kimennek házkutatást tartani bármely személyhez, ugyanis az illegális szoftverhasználat közvádas bűncselekmény, melyet a BTK 329/A§-a ír le.
Állampolgári bejelentés alapján is kimennek házkutatást tartani bármely személyhez, ugyanis az illegális szoftverhasználat közvádas bűncselekmény, melyet a BTK 329/A§-a ír le.
[url="http://209.85.129.104/search?q=cache:Pvy8rdwFakIJ:www.sbgk.hu/documents/Bacher/DrBacherAszellemiTulajdonBuntetojogiVedelme.doc+Btk+329.%C2%A7&hl=hu&gl=hu&ct=clnk&cd=2&client=firefox-a"]Dr. Bacher Vilmos: A szellemi tulajdon büntetőjogi védelme, figyelemmel a jogsértő magatartások polgári jogi összefüggéseire [/url]
Dr. Bacher Vilmos: A szellemi tulajdon büntetőjogi védelme, figyelemmel a jogsértő magatartások polgári jogi összefüggéseire [/URL]]II.
A hazai büntetőjogi rendelkezések
Az új büntetőjogi szabályozásunk a szellemi tulajdon sérelmére elkövetett cselekményeket a vagyon elleni bűncselekmények körében szabályozza, ugyanakkor az áru hamis megjelölését a Btk. 296. §-a a gazdasági bűncselekmények körében pönalizálja.
A törvény a bűncselekmények alábbi eseteit különbözteti meg:
329. § bitorlás
329/A § a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése
329/B § a szerzői vagy szerzői jogok védelmét biztosító, műszaki intézkedések kijátszása
329/C § a jogkezelési adatok meghamisítása
329/D § az iparjogvédelmi jogok megsértése
[/quote]
Felrobanok az irigységtöl!!
Tuti valami gyatra bugos vackot kapot ajándékba a sok arc és csak szivni fog vele!
Aztán 1 honap mulva meg benyögik hogy meg kell venni mert csak a dvd ajándék!Remélem lesz valami!
Nemnem! Nehogy bedőljetek! Alapos indok, a nyomozóhatóság ügyészség felé fölterjesztett és ott elfogadott alapos gyanú kell a házkutatáshoz! Egy nagy kakát megy ki házkutatni "állampolgári bejelentés" alapján bárki is. Hazudsz!
be is toszna! kinyitnám a telefonkönyvet és mindenkit bejelentenék szépen sorrendben, az tuti.
Jaja, kezdeném goodspeeddel. Amúgy meg a BSA könnyen ugrál a Microsofttól vagy egyéb szoftvergyártóktól kapott legális gépenkénti félmilliós szoftverrel pötyögő titkárnőkkel. De még többet mondok. Ha ti BSA-kisfőnökök lennétek, nem futna át a kis magunk-fajta-seggfej-magyar agyatokon, hogy a szoftverre kapott pénzt lenyeljétek, illegális szoftvert használjatok, és audival járjatok??? Nekem átfutna! Ki ellenőrzi a BSA-t? És ha már itt tartunk, kedves badslow nobrain, az előbbi 5letem megfogant: állampolgári bejelentést teszek a BSA magyarországi képviselete ellen. Sosem tudhatjuk, az 5. hadoszlop hol munkál. Meg: Hajrá, kommunisták!!!! Meg izé.
Nálam a Vista képe csúnya, és ez szerintem a nem létező monitor driver miatt van.
Hiába van fenn az elérhető legújabb nVidia driver, a betűk körül lilás-zöldes maszat van!
6800GT-vel, és DVI-n át egy 17" Hyundai montoron.
XP-n semmiféle ilyet nem látok. Ahol ilyen van, az a melóban az intgerált GMA900 vga analóggal + 17" HP 1740 tft...
Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D
Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:37
Nálam a Vista képe csúnya, és ez szerintem a nem létező monitor driver miatt van.
Hiába van fenn az elérhető legújabb nVidia driver, a betűk körül lilás-zöldes maszat van!
6800GT-vel, és DVI-n át egy 17" Hyundai montoron.
XP-n semmiféle ilyet nem látok. Ahol ilyen van, az a melóban az intgerált GMA900 vga analóggal + 17" HP 1740 tft...
Aktiválni is kell majd pár héten belül, de szerintem a hétvégén ránézek a kis Vistámra a másik vinyón.
Amúgy az 1280-as felbontás nekem jó, nvidia-val.
Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D
Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 0:37
Felejtsd el a monitor drivert. A monitor alapvetően passzív eszköz: ha valahogy működik, már tökéletesen is teszi azt. A monitor driver max csak az op.rendszeren keresztül azt tudja megmondani a videokártya drivernek, hogy melyik felbontáshoz milyen frissítések tartoznak, és ezt is csak azért, nehogy túlvezérelje a vid driver a monitort. Nem ott van a bibi.
Nemnem! Nehogy bedőljetek! Alapos indok, a nyomozóhatóság ügyészség felé fölterjesztett és ott elfogadott alapos gyanú kell a házkutatáshoz! Egy nagy kakát megy ki házkutatni "állampolgári bejelentés" alapján bárki is. Hazudsz!