HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#501 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:14

Miattad felesleges offolni, de hátha okosodsz belőle

[url="https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/kenyszercsel20051026/hazkutatas20060627.html#paragr2"]https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugy...27.html#paragr2[/url]

[url="http://www.szavazo.hu/Publicisztika/szamtech/hazkuti.html"]http://www.szavazo.hu/Publicisztika/szamtech/hazkuti.html[/url]

[quote name='http://www.szavazo.hu/Publicisztika/szamtech/hazkuti.html']

Házkutatás szoftver-ügyben , avagy ágyúval verébre

Egy este csöngettek otthonomban. Két rendőr állt az ajtóban egy a nevemre kiállított házkutatási paranccsal, melyet a paksi rendőrkapitányság adott ki. Először viccre gyanakodtam, majd miután látszott, hogy komoly az ügy, beengedtem őket. Köpni-nyelni nem tudtam, mikor kijelentették, hogy a számítógépemet jöttek lefoglalni, adjam elő a készüléket.

Két gyermekem csak nézett, mit akarnak a rendőr bácsik apától.

A házkutatás során végignéztek mindent, végül elkoboztak egy darab CD-t, ez illegálisnak tűnt úgy ránézésre. Egyébként egy izgató videofilm van rajta. Remélem tetszett nekik. Annak idején én is sokszor megnéztem�
"Közben nyugdíjas szüleimnél is házkutatást tartottak. Megállapították,
hogy nincs számítógépük."

Legális Win98 van a gépen, címke a gép jobb oldalán, ahogy kell. Ingyenes Star Office, néhány segédprogram, ingyenes vírusirtó, legális számlázó és készletnyilvántartó és egy csomó pótolhatatlan dokumentum. Ja, és egy régebbi kiadású játék. Persze meg sem nézték, hiszen, mint mondták, õk nem szakemberek, õk csak kutatni jöttek, az ügy a paksiakra tartozik, ott érdeklődjek. Kihúzták a csatlakozókat a gépből, majd a jegyzőkönyvbe beírták, hogy lefoglaltak egy darab számítógépet, és egy darab CD lemezt. A lemez sorozatszámát felírták, a számítógép semmilyen adatát nem rögzítették. Ez olyan, mintha egy lefoglalt gépkocsiról csak annyit írnánk fel: 1 db autó[/quote]

Na off topic off, csak nem túl intelligens fórumtársunknak idéztem :)

#502 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:19

Na ezt még csak neked ...

Mivel feltételezem nem vagy tisztában azzal sem, hogy bűncselekmény, és bűncselekmény között is különbség van ezért elmondom, hogy van bűncselekmény vétség, és bűncselekmény bűntett megkülönböztetve a BTK szerint, a vétségek rendszerint maximum két éves szabadságvesztéssel sújthatóak, amíg a bűntettek, 3 éves szabadságvesztéstől kezdődnek. A jogosulatlan szoftverhasználat pedig bűncselekmény bűntett a btk szerint.

Idézet

A házkutatás

103.§ (1) Ház, lakás, egyéb helyiség vagy azokhoz tartozó bekerített hely, továbbá jármû átkutatásának a hatóság határozata alapján akkor van helye, ha alaposan feltehetõ, hogy az a bûncselekmény elkövetõjének kézrekerítésére, a bûncselekmény nyomainak felderítésére vagy tárgyi bizonyítási eszköz megtalálására vezet.

(2)A házkutatást rendszerint az érdekelt jelenlétében kell elvégezni; megkezdése elõtt közölni kell vele a házkutatást elrendelõ határozatot, és fel kell õt szólítani, hogy a keresett tárgyat önként adja elõ. Ha az érdekelt távol van, és megbízottja sincs, érdekeinek védelmére a hatóság képviselõt rendel ki.

(3)Házkutatás a hatóság határozata nélkül akkor tartható meg, ha

a) a késedelem az intézkedés eredményességét veszélyezteti;

b) a tetten ért elkövetõ megszökött;

c) olyan terheltet kell kézrekeríteni, akinek az elõzetes letartóztatását rendelték el;

d) a házkutatás bûncselekmény megakadályozása céljából szükséges.

#503 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:41

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:48

ClearType vagy egyéb beállítások?

Fura ez a ClearType, mert én is ugyanezt tapasztaltam, annak ellenére, hogy elvileg pontosan szépnek kellene látnom a betűket, ha engedélyezve van. Megjegyzés: nekem a ClearType kikapcsolása után az RC1-nél újra kellett indítanom a gépet, úgyhogy Charles neked is lehet, hogy kell majd restartolnod.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#504 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:06

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 8:19

Na ezt még csak neked ...

Mivel feltételezem nem vagy tisztában azzal sem, hogy bűncselekmény, és bűncselekmény között is különbség van ezért elmondom, hogy van bűncselekmény vétség, és bűncselekmény bűntett megkülönböztetve a BTK szerint, a vétségek rendszerint maximum két éves szabadságvesztéssel sújthatóak, amíg a bűntettek, 3 éves szabadságvesztéstől kezdődnek. A jogosulatlan szoftverhasználat pedig bűncselekmény bűntett a btk szerint.

Idézet: http://www.sztaki.hu/providers/torvenytar//jog_33/jog_3335.htm

A házkutatás

103.§ (1) Ház, lakás, egyéb helyiség vagy azokhoz tartozó bekerített hely, továbbá jármû átkutatásának a hatóság határozata alapján akkor van helye, ha alaposan feltehetõ, hogy az a bûncselekmény elkövetõjének kézrekerítésére, a bûncselekmény nyomainak felderítésére vagy tárgyi bizonyítási eszköz megtalálására vezet.

(2)A házkutatást rendszerint az érdekelt jelenlétében kell elvégezni; megkezdése elõtt közölni kell vele a házkutatást elrendelõ határozatot, és fel kell õt szólítani, hogy a keresett tárgyat önként adja elõ. Ha az érdekelt távol van, és megbízottja sincs, érdekeinek védelmére a hatóság képviselõt rendel ki.

(3)Házkutatás a hatóság határozata nélkül akkor tartható meg, ha

a) a késedelem az intézkedés eredményességét veszélyezteti;

b) a tetten ért elkövetõ megszökött;

c) olyan terheltet kell kézrekeríteni, akinek az elõzetes letartóztatását rendelték el;

d) a házkutatás bûncselekmény megakadályozása céljából szükséges.

:offtopic: jó elvagy te itt magadba  :omg:  mi már nem is írunk inkább, már teljesen szénné offolod a topicot a buzis BSA-val.  :mad:

#505 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:08

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 8:41

Fura ez a ClearType, mert én is ugyanezt tapasztaltam, annak ellenére, hogy elvileg pontosan szépnek kellene látnom a betűket, ha engedélyezve van. Megjegyzés: nekem a ClearType kikapcsolása után az RC1-nél újra kellett indítanom a gépet, úgyhogy Charles neked is lehet, hogy kell majd restartolnod.

:think: elvileg nem úgy volt, hogy még bonyolultabb változtatások után sem kell majd a vistában restart?

#506 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:09

Idézet: FKornel - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 21:03

Én is köszönöm a MS-nek a legal Vista-át :) Nem is gondoltam volna soha, h ilyennnel lepnek meg :)

:D  :Đ én már a viennára akarok teszter lenni, hátha kapok ajándékba majd egy doboz viennát :omg:

#507 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 09:09

Azt nem tudom, de azt igen, hogy a CT kikapcsolása után (engem ez leginkább a BCDC-ben irritált, mivel azt nézegettem), nem minden ablakom lett olvasható. Van, amelyik igen, de mindegyik csak az újraindítás után.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#508 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:10

/OFF

GoodSpeed a  2295 hozzászólásodnak hány %-a nem offolás itt a fórumon? Megvan azért a 5%?

/ON
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#509 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 20:19

mi vagy te??? szofverzsaru??  :mad:

:omg:
macbook air 2014

#510 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:29

Idézet: evone - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 12:24

:omg:

:offtopic:  :mad: te ugye késztetést érzel hogy mindenbe beledugjadd az orrod? ez egy téma volt, amihez persze újfent értelmesen nem tudsz hszelni, így természetesen maradsz a tőled megszokott álltalános off-nál. ez tényleg: :omg:

#511 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:34

Szerintem pedig jó lenne lezárni, mert nem túl izgalmas, hogy egymást utáljuk ahelyett, hogy valami értelmesről beszélnénk. És nem, nem kérek választ erre a hozzászólásra. Köszi :)

#512 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:36

Idézet: Basic - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 12:29

:offtopic:  :mad: te ugye késztetést érzel hogy mindenbe beledugjadd az orrod? ez egy téma volt, amihez persze újfent értelmesen nem tudsz hszelni, így természetesen maradsz a tőled megszokott álltalános off-nál. ez tényleg: :omg:

nem is te lennel ha nem biralnad az embereket :D
macbook air 2014

#513 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:40

:o na egy kis ON: mi, akik május 31 ig használjuk a hivatalosan beszerzett RC1-es Vistánkat, az hogy a végleges megjelent-fog az nekünk jó? esetleg lesznek windows updatek hozzá? :think:

#514 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:51

[quote name='Basic' date='2006. nov. 18., szombat - 10:06'] [/QUOTE]
:offtopic: jó elvagy te itt magadba  :omg:  mi már nem is írunk inkább, már teljesen szénné offolod a topicot a buzis BSA-val.  :mad: [/quote]
Leslie Power neked nincs erkölcsi alapod hogy kritizálj, mellesleg te folytatod, és nem tisztaoffolás volt, hanem válasz.

#515 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:53

ClearType-hoz van finomhangoló szoftver MS-nél, szóval állítgassatok. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#516 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:57

Idézet

GoodSpeed,2006. nov. 18., szombat - 12:51] :offtopic: jó elvagy te itt magadba  :omg:  mi már nem is írunk inkább, már teljesen szénné offolod a topicot a buzis BSA-val.  :mad:
Leslie Power neked nincs erkölcsi alapod hogy kritizálj, mellesleg te folytatod, és nem tisztaoffolás volt, hanem válasz.

:offtopic: privibe akartam válaszolni, de meggondoltam magam: a lesliepower-t soha senki nem tudta bebizonyítani, pedig kivizsgálták, de mineggy. nem is lehetett volna, mert nem igaz.
ha már személyeskedünk: sok embert ismerek, akik azt mutatják kívülre hogy milyen tisztességesek, meg minden, közben sunyi, hazug, álszent emberek.
kiváncsi lennék te mennyi jogtiszta programot használ, úgy igaziból.  :mad:

ha tudnám a pontos címed, te lennél az első akit felnyomnék a hőn imádott bsádnál... tudod: aki másnak vermet ás, maga esik bele...

Szerkesztette: Basic 2006. 11. 18. 13:03 -kor

#517 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 12:59

Idézet: Basic - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 13:57

Idézet: Basic - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 13:57

:offtopic: privibe akartam válaszolni, de meggondoltam magam: a lesliepower-t soha senki nem tudta bebizonyítani, pedig kivizsgálták, de mineggy. nem is lehetett volna, mert nem igaz.
ha már személyeskedünk: sok embert ismerek, akik azt mutatják kívülre hogy milyen tisztességesek, meg minden, közben sunyi, hazug, álszent emberek.
kiváncsi lennék te mennyi jogtiszta programot használ, úgy igaziból.  :mad:

Velem mellé fogtál... ugyanis nekem minden szoftveremről számla van,  csöpögj bele a dlágaszááágok topicba, és nézd meg mennyit vásároltam, ott van a számla is pl a windowblindsemrről , az iconpackagerről, a wincustomize subscriptionról, melyet mind a MasterCardommal vettem, és ez csak pár a felsoroltak közzül, most pedig fejezd be az offolást Leslie Power. Olvass vissza Gyorgy_ms, is Leslie Powernek hív, és mindenki úgy hív, amúgy nem tudom ki z a Leslie Power, de jó firma lehet, ha az egész fórum ismeri és negatív személynek tartja, szóval ha valaki venné a fáradtságot és leírná, hogy mit követett el, megköszönném ;)

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 18. 13:04 -kor

#518 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:04

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 12:59

Velem mellé fogtál... ugyanis nekem minden szoftveremről számla van,  csöpögj bele a dlágaszááágok topicba, és nézd meg mennyit vásároltam, ott van a számla is pl a windowblindsemrről , az iconpackagerről, a wincustomize subscriptionról, melyet mind a MasterCardommal vettem, és ez csak pár a felsoroltak közzül, most pedig fejezd be az offolást Leslie Power. Olvass vissza Gyorgy_ms, is Leslie Powernek hív, és mindenki úgy hív, amúgy nem tudom ki z a Leslie Power, de jó firma lehet, ha az egész fórum ismeri és negatív személynek tartja, szóval ha valaki venné a fáradtságot és leírná, hogy mit követett el, megköszönném ;)

:mad: gyuri meg is kapta a maga százalékát érte...

#519 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:32

FlowM@an írta pár hozzászólással korábban, hogy az Aero felület 64 MB grafikus memóriával is működik, ha felbontás nem nagyobb 1280x1024-nél. Na, most nekem 64 MB a videokártya memória, a felbontás 1280x1024, viszont csak 512 MB RAM van a gépben. Ha mondjuk ezt kibővitem 1 GB RAM-ra, akkor az Aeronak mennie kellene?
Üdv Warynski

#520 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 13:36

Idézet: warynski - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 13:32

FlowM@an írta pár hozzászólással korábban, hogy az Aero felület 64 MB grafikus memóriával is működik, ha felbontás nem nagyobb 1280x1024-nél. Na, most nekem 64 MB a videokártya memória, a felbontás 1280x1024, viszont csak 512 MB RAM van a gépben. Ha mondjuk ezt kibővitem 1 GB RAM-ra, akkor az Aeronak mennie kellene?

Kézzel bekapcsoalható (egy kis szerkesztgetés után) ha alapból nem támógatná a kártyád. Tudtommal nem rendszer memória függő hanem a videókártya.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.