HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#581 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:18

Üdv!

melyik biztonságosabb a Vista-ban?
iexplorer vagy a firefox?

tegyük fel h kritikus hiba van mind kettőben. ha standard userként használom akkor elvileg nem tudják feltörni a rendszert.

ha administrator módban böngészgetek akkor mi újság?
elvileg az explorer "homokozóban" fut... védett módban.
firefoxal mi a helyzet?

#582 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:39

Egyébként én otthoni használatra soha nem fogom érteni, hogy miért az ultimatet rakják fel, abból kiindulva, hogy pontosan 2x annyi a memória éhsége, mint a home verzióknak. És a legtöbb ember az ultimatet rakja fel, és a legviccesebb az, hogy szidja az ms-t, hogy minek pakol fel ANNYIT, hisz ő nem is használja ki minden dolgát a rendszernek. És még azt is mondja ezek után, hogy ugyanmár miért eszik meg annyi ramot, és ezt általában mondják a vistára, nem pedig csak az ultimatera. Ezt persze most nem mindenkire értem, de én ezt figyelmtem meg.

A home basic és a home premium között is csak annyi a különbség, hogy az előbbiben nincs forgatható ablak és windows media center. Semmi szükségét nem éreztem egyiknek sem. Főleg nem az ultimate verziókra, főleg otthonra. Azt se felejtsétek el, hogy az alfa, béta, gamma, rc1 és rc2 változatok ultimate változatok voltak, így aki azt egy picit "lassabban" érezte, mint az xp-t, javaslom kipróbálni valamelyik végleges !HOME! verziót. Én a home basicet raktam fel (természetesen defender, tűzfal, minden egyéb hülye nyalánkságot tartalmaz ez is), és a ha virtuális memóriától eltekintünk, illetve a hibarnálást kikapcsoltam, mert engem az sem érdekel, akkor kemény 2.5 gigát foglalt el.
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#583 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:39

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 0:17

Létezik, hogy a Vistában nincs SpeedStep funkció Dothan procikhoz? A Pentium M 760 a notimban ha kell, ha nem, 2GHz-en pörög... és sajna ez az akkun is meglátszik.
Én néztem el valamit, vagy ezt tényleg kihagyták?  :reklamacio:
szerk.: RTM van fent természetesen

na majd az sp2  :Đ
macbook air 2014

#584 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:41

Idézet: csavar - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:18

Üdv!

melyik biztonságosabb a Vista-ban?
iexplorer vagy a firefox?

tegyük fel h kritikus hiba van mind kettőben. ha standard userként használom akkor elvileg nem tudják feltörni a rendszert.

ha administrator módban böngészgetek akkor mi újság?
elvileg az explorer "homokozóban" fut... védett módban.
firefoxal mi a helyzet?

Csaba a biztonságos böngészés globálisan, általában sosem a böngésző programtól függöt, hanem hogy az adott user alkalmazott e valamilyen védekező progtamot - pl. nod, ilyesmi - és magától a usertől fügött. Én több éve használok ie-t, de nem emléxem arra, hogy számomra ismeretlen szolgáltatás futott volna, vagy a semmiből jöttek volna elő ablakok, vagy csak úgy magától elkezdett betelni a háttértár vagy a memória. Sok más imserősömnél kik sajnos nem értettek annyira a számítógéphez már viszont igen. És ez böngésző függetlenül értsd. Volt ie, ff, opera, nn, minden volt. Hidd el, hogy sokkal több múlik a useren, hogy mennyire "készítette" fel a gépet és magán a useren is...

Szerkesztette: droland 2006. 11. 19. 10:43 -kor

#585 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:41

Idézet: droland - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 10:39

Egyébként én otthoni használatra soha nem fogom érteni, hogy miért az ultimatet rakják fel, abból kiindulva, hogy pontosan 2x annyi a memória éhsége, mint a home verzióknak. És a legtöbb ember az ultimatet rakja fel, és a legviccesebb az, hogy szidja az ms-t, hogy minek pakol fel ANNYIT, hisz ő nem is használja ki minden dolgát a rendszernek. És még azt is mondja ezek után, hogy ugyanmár miért eszik meg annyi ramot, és ezt általában mondják a vistára, nem pedig csak az ultimatera. Ezt persze most nem mindenkire értem, de én ezt figyelmtem meg.

A home basic és a home premium között is csak annyi a különbség, hogy az előbbiben nincs forgatható ablak és windows media center. Semmi szükségét nem éreztem egyiknek sem. Főleg nem az ultimate verziókra, főleg otthonra. Azt se felejtsétek el, hogy az alfa, béta, gamma, rc1 és rc2 változatok ultimate változatok voltak, így aki azt egy picit "lassabban" érezte, mint az xp-t, javaslom kipróbálni valamelyik végleges !HOME! verziót. Én a home basicet raktam fel (természetesen defender, tűzfal, minden egyéb hülye nyalánkságot tartalmaz ez is), és a ha virtuális memóriától eltekintünk, illetve a hibarnálást kikapcsoltam, mert engem az sem érdekel, akkor kemény 2.5 gigát foglalt el.

home basic es xp kozott mennyi kulonbseg van?  nem ertem, pl osx-bol nincsenek ien light verziok, benne van az alap rendszerbe minden, itt meg ha azt akarom hogy minden uj funkcioval gazdagabb legyek, amivel tobb a vista akkor a legdragabbat kell vennem, viszont ha csak a home basicet veszem, akkor nemsok mindennel tud tobbet a rendszerem az xp prohoz kepest  :confused:
macbook air 2014

#586 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:44

Úgy tudnám megfogalmazni ilyen "basicuser" módján, hogy a home basic az xp home, a home premium pedig az xp pro. Az e felettiekre egy otthoni usernek rohadtul semmi szüksége, csak szidná, hogy miért foglal annyit, hisz nem is használja ki. ÉS IGAZA VAN! De akkor home valamit rakjon fel!

#587 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:48

UI: Ha figyelembe vesszük mindazt, hogy az xp és a vista között 5 (?) év van, és azt hogy jelenleg az xp-m feltelepítve üresen 180-200, a vista home basic pedig 260-280mbyteot eszik meg. Akkor is ilyen szörnyűnek látszik szerintetek a helyzet? 5 kemény év alatt a p2/p3-tól a p4en át eljutottunk a 64bitit, és a dualcoreig. 5 év alatt az átlag 64/128mbyte ramtól eljutottunk az 512/1024mbyte ramig. 5 kemény év alatt a procik sebessége dupla/triplázódott, a memoria 2x, 4x, 8x méretre nőtt. Ennek ellenére a vista home verzió kemény 100megával eszik többet induláskor, ami az xp-nél kb. 30%-al több. NEM 2x, 4x, 8x annyit, hanem kb. egyegészháromtizetszer több. És így olyan szarnak néz ki a helyzet? Szerintem nem, csak néhány embernek jó kimondani, hogy JÚJ 200 mega felett eszik induláskor. Pedig szerintem ez annál több vitát érdemel, lásd fenn említett véleményem. Persze ez csak az én szerény véleményem...

#588 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:18

És HOME premiumot kulcs nélkül lehet telepíteni?
Tehát 30 napig használható?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#589 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:25

Telepítő kulcs mindenhova kell. Legfeljebb van 30 napod arra, hogy megoldást keress az aktivációra :)

#590 Felhasználó inaktív   MrManson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:36

dualcore-t milyen szinten használja ki a Vista?
*** nope

#591 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:37

Idézet: MrManson - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 12:36

Mivel teszteljem?

#592 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:46

A dupla processzoros rendszer kezelését már a windows nt4 (akkoriban ugye egy alaplapon több processzor tok volt), windows 2000, a windows xp (home-ról lejjebb írok) pro is kezelte.

Egyedüli kakukktojás itt az xp home, aki gyak. csak 1 magot kezelt, kezel, de az intel hyperthreadingnél kezelte a másodlagos "kamu" magot is, mivel a proci gyak. csak 1 mag volt.

A teszt pedig borzasztó egyszerű :) elóhívod a feladatkezelőt (taks manager) és ha a teljesítmény fülnél két magocska van, akkor látja. De nem kell megnézni, mert innen is megmondom, hogy látja.

Szerkesztette: droland 2006. 11. 19. 11:48 -kor

#593 Felhasználó inaktív   kzsolthy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:11

hi all.... vkinek lennne valami használható ötlete a következő problémámra... én is felraktam a vistát... tök szuper meg minden... pár napig müködött is normálisan.. de tegnep le akartam állítani a shut downnal és le is lötte az opredszert meg a vinyokat de a gép nem kapcsolt ki... nah kiprobáltam többféleképpen.. és arra jöttem rá.. hogy ha elinditom a gépet és nem csatlakozok a netre akor le is fogom tudni normálisan állítani... viszont ha csatlakozok a netre... és hiába bontom a kapcsolatot manuálisan... akkor se fog leállni a gép..... mi zavarhatja be??? vmi ötlet.. amugy meg ugyanez volt a pre rtm változatnál is... pár napig müködött most meg nem.... légyzsi segítsetek..

#594 Felhasználó inaktív   MrManson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:22

Idézet: droland - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:46

A dupla processzoros rendszer kezelését már a windows nt4 (akkoriban ugye egy alaplapon több processzor tok volt), windows 2000, a windows xp (home-ról lejjebb írok) pro is kezelte.

Egyedüli kakukktojás itt az xp home, aki gyak. csak 1 magot kezelt, kezel, de az intel hyperthreadingnél kezelte a másodlagos "kamu" magot is, mivel a proci gyak. csak 1 mag volt.

A teszt pedig borzasztó egyszerű :) elóhívod a feladatkezelőt (taks manager) és ha a teljesítmény fülnél két magocska van, akkor látja. De nem kell megnézni, mert innen is megmondom, hogy látja.

teljesitmény növekedésre gondoltam!
*** nope

#595 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:41

Idézet: MrManson - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:36

:respect: jól. nekem nagyon gyors. pedig ez ultimate, mi lessz a basiccel?? hasítani fog?! :think:

#596 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:00

ATi overlay dologra senkinek sincs ötlete? (tehát dsub-on megy a monitor, s-video-n a tv (extended módban), és nem tudok overlayt beállítani neki (theater módot)
Per Aspera Ad Astra

#597 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:42

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 8:19

Szerintem van benne speedstep. Ugyan én nem a véglegest, hanem RC2-t (Build 5744) használok, de abban a Core duos notimmal lehet terhelés függően szabályozni az órajelet.

Az első általam próbált verzióban még nekem sem ment (kb fél éve), de a Beta2 és RC2 alatt már müxik.

biztos van benne, csak a dothan procikat nem támogatja  :think:
legalábbis google-ban rákerestem, elég sokan szívnak ezzel...
+

#598 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:04

konkrétan ez a bajom:

mint látjátok az overlay beállítások ki vannak szürkítve:D

Kép

Szerkesztette: Sumi 2006. 11. 19. 14:05 -kor

Per Aspera Ad Astra

#599 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:23

Idézet: evone - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 10:41

home basic es xp kozott mennyi kulonbseg van?  nem ertem, pl osx-bol nincsenek ien light verziok, benne van az alap rendszerbe minden, itt meg ha azt akarom hogy minden uj funkcioval gazdagabb legyek, amivel tobb a vista akkor a legdragabbat kell vennem, viszont ha csak a home basicet veszem, akkor nemsok mindennel tud tobbet a rendszerem az xp prohoz kepest  :confused:

Home basic-ben még glass sincsen, továbbá a home premium az közel sem az xp pro szintje. Az xp pro inkább a business verziónak felel meg, ezért ha házirendek, adatmentés stb érdekel akkor a home premium nem való neked.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 11. 19. 14:25 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#600 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:26

Idézet: droland - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:41

csak úgy magától elkezdett betelni a háttértár vagy a memória.

Ez mitől van? Pont mostanában volt ilyen nálam az operával.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.