HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#761 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 23. 21:22

Itt is én tegyek rendet?  :Đ Na jó nem. Most vissza a Vistához!
Tegnap kipróbáltam a hangfelismerőjét! Hát elvoltam vele rendesen! ;) Kár, hogy a magyar verzióban nem lesz beépítve. :(
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#762 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 22:22

Itt is én tegyek rendet?  :Đ Na jó nem. Most vissza a Vistához!
Tegnap kipróbáltam a hangfelismerőjét! Hát elvoltam vele rendesen! ;) Kár, hogy a magyar verzióban nem lesz beépítve. :(

Igen, talán majd a Viennába beleteszik ezt az opciót is.

#763 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:38

köszönöm, az új DT-vel tényleg megy!

#764 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:42

Idézet: kukacwap - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 22:38

köszönöm, az új DT-vel tényleg megy!

:up:  :smoker:

#765 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 23:42

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 21:27

Igen, talán majd a Viennába beleteszik ezt az opciót is.

Akkor most mondjam, hogy a hangfelismerés már az Office-ban és az XP-ben is benne volt? De a magyar verzióba a nyelvi nehézségek miatt nem lehet "központilag" beleépíteni. Ez a magyar programozókra vár...

#766 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 08:04

32bites RC1 (5728):  McAfee VirusScan Enterprise 8.0i telepítése után kékhalál  :D  De nem akármilyen mivel a Vista többé nem áll fel (normál módban indulás után kékhalál és ismét újraindul majd ismét kékhalál és újraindul aztán megint ........).
Persze csökkentett módban rendszer-visszaállítással feléleszthető a Vista de azért az elgondolkodtató, hogy egy alkalmazás képes úgy hazavágni a Vistát, hogy az soha többé ne induljon el.

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 08:07 -kor

#767 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 08:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:04

RC1 (5728):  McAfee VirusScan Enterprise 8.0i telepítése után kékhalál  :D  De nem akármilyen mivel a Vista többé nem áll fel (normál módban indulás után kékhalál és ismét újraindul majd ismét kékhalál és újraindul aztán megint ........).
Persze csökkentett módban rendszer-visszaállítással feléleszthető a Vista de azért az elgondolkodtató, hogy egy alkalmazás képes úgy hazavágni a Vistát, hogy az soha többé ne induljon el.

a viruskerdgetok mindenfele kernelmodu drivereket, interceptorokat injektalnak a rendszerbe, ezek utan eleg kritikus alkalmazasokka valnak. mostanaban bevett szokas gonoszeknal hogy mar eleve a NAV-ot tamadjak meg es igy fernek hozza a rendszer belehez. javallot a nod32 hasznalata, ami talan az egyik legjobb virusirto jelenleg, raadasul van mar vista komaptibilis verzioja.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#768 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 08:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:10

a viruskerdgetok mindenfele kernelmodu drivereket, interceptorokat injektalnak a rendszerbe, ezek utan eleg kritikus alkalmazasokka valnak. mostanaban bevett szokas gonoszeknal hogy mar eleve a NAV-ot tamadjak meg es igy fernek hozza a rendszer belehez. javallot a nod32 hasznalata, ami talan az egyik legjobb virusirto jelenleg, raadasul van mar vista komaptibilis verzioja.

Itt most nem a víruskeresőről van szó hanem arról, hogy a Vistát haza lehet vágni egy olyan alkalmazással mely XP alatt tökéletesen működik. És a hangsúly pont a Vista védelmi mechanizmusán van mivel az lenne a lényeg, hogy nem enged bármilyen alkalmazásnak kernel szintű piszkálódást és ha az alkalmazás nem kompatibilis ill. olyan szintű piszkát akar a kernelben ami veszélyezteti az op. rendszer stabilitását akkor az alkalmazást parkolópályára küldi. Számomra pont az volt a meglepő, hogy a Vista zokszó nélkül engedte az alkalmazás kernelszintű kalózkodását.

Szerk:
Anno az XP kezdetének hajnalán mikor még igencsak kevés "XP kompatibilis" alkalmazás volt a WinonCD mely 9x, és Win2000 rendszerekre volt telepíthető XP-n telepítve az első újrainduláskor közölte a rendszer, hogy az alkalmazás nem kompatibilis az XP-vel és mivel veszélyezteti a rendszer stabilitását ezért megakadályozta a program indulását.

És mivel a Vista védelmi kialakításának pont az lenne a lényege, hogy egy alkalmazás ne tudjon olyan kernel piszkát végrehajtani ami a rendszert padlóra is küldheti ezért furcsa számomra ez az összeomlás. Az összeomlást a szó szoros értelmében kell érteni mivel az op. rendszer már nem indult el.

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 08:37 -kor

#769 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 24. 08:38

Valószínűleg itt is lesz ilyen védelem, ha kiderül, melyik program veszélyezteti a rendszert. Anno a Win2000-nél ha feltetted az Easy CD Creator régebbi verzióit, a 2000 sem volt elindítható, ráadásul ott nem is lehetett csökkentett módot kérni. ;)
Azóta minden rendszerhez jelenik meg valamiféle kompatibilitási lista, hogy mit ne használj.

#770 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 08:54

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:38

Valószínűleg itt is lesz ilyen védelem, ha kiderül, melyik program veszélyezteti a rendszert. Anno a Win2000-nél ha feltetted az Easy CD Creator régebbi verzióit, a 2000 sem volt elindítható, ráadásul ott nem is lehetett csökkentett módot kérni. ;)
Azóta minden rendszerhez jelenik meg valamiféle kompatibilitási lista, hogy mit ne használj.

Ez szép meg jó csak éppen arról van szó, hogy a Vista pont abban tér el a régebbi MS rendszerektől, hogy sokkal komolyabb és megbízhatóbb védelmi rendszere van ami biztosítja az alkalmazások és az op. rendszer elszigeteltségét azaz egy "mezei" alkalmazás mely még nem rendelkezik jogosultsági szintek átlépéséhez szükséges információ szolgáltatási kiegészítéssel az nem férhetne hozzá közvetlenül a rendszer kerneléhez. A virtualizációs környezetnek pont az lenne a lényege, hogy ha az alkalmazás nem képes közölni a rendszerrel azokat az információkat melyek szükségesek a magasabb szintre lépéshez akkor az op. rendszer egy virtuális környezetbe kényszeríti az alkalmazást és így megóvja magát a káros kernelpiszkák okozta összeomlástól. (Még a szerdai Technet-en is ezt sulykolták belénk az előadók.)
Továbbá még az sem lehet indok a magasabb szintre lépéshez, hogy az alkalmazás admin jogokkal lett telepítve és elindítva hiszen a Vistában az admin jog nem olyan tejhatalmú mint az XP-ben azaz attól mert admin joggal fut egy alkalmazás még alapból nincs joga a rendszer alsóbb rétegeihez. Márpedig ha a McAffe ezen verziója így képes belepiszkítani a rendszer legalsó rétegébe akkor op. rendszer szinten még igencsak nagy problémák vannak (persze az is lehet, hogy ez az 5728-as RC1 egy igen jelentős buggal van felvértezve).

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 09:02 -kor

#771 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 09:10

Takarítás idejére zárva.

#772 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 09:30

Nyitva. A szemem a témán lesz, vagy hogy mondják... ;)

#773 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 09:34

Érdekességek:

Nod 2.70 nem megy fel. Azt mondja a Vista, hogy nem kompatibilis és nem engedi telepíteni.
Ha lesleepelem a notimat, akkor az ethernet csati mellett lévő mindkét led világít.

#774 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 09:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:18

Itt most nem a víruskeresőről van szó hanem arról, hogy a Vistát haza lehet vágni egy olyan alkalmazással mely XP alatt tökéletesen működik. És a hangsúly pont a Vista védelmi mechanizmusán van mivel az lenne a lényeg, hogy nem enged bármilyen alkalmazásnak kernel szintű piszkálódást és ha az alkalmazás nem kompatibilis ill. olyan szintű piszkát akar a kernelben ami veszélyezteti az op. rendszer stabilitását akkor az alkalmazást parkolópályára küldi. Számomra pont az volt a meglepő, hogy a Vista zokszó nélkül engedte az alkalmazás kernelszintű kalózkodását.

Szerk:
Anno az XP kezdetének hajnalán mikor még igencsak kevés "XP kompatibilis" alkalmazás volt a WinonCD mely 9x, és Win2000 rendszerekre volt telepíthető XP-n telepítve az első újrainduláskor közölte a rendszer, hogy az alkalmazás nem kompatibilis az XP-vel és mivel veszélyezteti a rendszer stabilitását ezért megakadályozta a program indulását.

És mivel a Vista védelmi kialakításának pont az lenne a lényege, hogy egy alkalmazás ne tudjon olyan kernel piszkát végrehajtani ami a rendszert padlóra is küldheti ezért furcsa számomra ez az összeomlás. Az összeomlást a szó szoros értelmében kell érteni mivel az op. rendszer már nem indult el.

Ha jol Latom RC1-es vistat hasznalsz. mibol gondolod, hogy a golden code vista enegdelyezni fogja a nem kompatibilis szoftver telepiteset? a beta/teszt allapotu szoftver pontosan azert beta/teszt allapotu, hogy teztelni lehessen alatta dolgokat. az ilyen szoftver nem arra van tervezve hogy a vegfelhasznalo mindennapi igenyeinek megfeleljen. ezen szoftvertipus developereknek ill. informatikai szakembereknek keszul, ez utobbiak szamara pontosan azert, hogy lathassak, a meglevo alkalamazasparkjuk mennyire hasznalhato vista esetere.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 11. 24. 09:37 -kor

#775 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 09:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 9:36

Ha jol Latom RC1-es vistat hasznalsz. mibol gondolod, hogy a golden code vista enegdelyezni fogja a nem kompatibilis szoftver telepiteset. a beta/teszt allapotu szoftver pontosan azert beta/teszt allapotu, hogy teztelni lehessen alatta dolgokat. az ilyen szoftver nem arra van tervezve hogy a vegfelhasznalo mindennapi igenyeinek megfeleljen. ezen szoftvertipus developereknek ill. informatikai szakembereknek keszul, ez utobbiak szamara pontosan azert, hogy lathassak, a meglevo alkalamazasparkjuk mennyire hasznalhato vista esetere.

Látom nem érted. Én pont, hogy szakmabeli vagyok és éppen ezért dobtam egy hátast hiszen eddigi tapasztalataim a Vistával ill. a technet-es konzultációk alapján nem számítottam ilyen jellegű hibára. Ma este majd megnézem RC2 alatt is mert lehet, hogy ez csak az 5728-as bugja.

Idézet

Ha jol Latom RC1-es vistat hasznalsz.

Nem használom hanem informatikus lévén kivesézem.  :D

Szerk:

Idézet

ezen szoftvertipus developereknek ill. informatikai szakembereknek keszul, ez utobbiak szamara pontosan azert, hogy lathassak, a meglevo alkalamazasparkjuk mennyire hasznalhato vista esetere.

Nem csak videózással foglalkozom ám  :)  A főállásom rendszergazda. Régebben pedig software készítéssel is foglalkoztam  :D

Idézet

mibol gondolod, hogy a golden code vista enegdelyezni fogja a enegdelyezni fogja a nem kompatibilis szoftver telepiteset.

Ha egy kicsit belemélyedsz a Vista működésébe ill. ha átrágod magad az MS által kiadott szakembereknek szóló dokumentációkon akkor érteni fogod, hogy pont az a lényeg, hogy a legalsó szinthez mezei alkalmazás nem férhet hozzá. Éppen a teljesen átírt szintkezelés az aminek meg kellene akadályoznia azt, hogy egy alkalmazás olyan jellegű beavatkozást végezzen az op. rendszer kernelében, hogy az rendszerösszeomláshoz vezessen. (Persze mint ahogy azt már írtam lehet, hogy ez csak ennek a verzónak a hibája.)
Ha eltekintünk az op. rendszer bugjaitól akkor a Vistában elméletileg egy alkalmazás nem generálhat teljes rendszerösszeomlást.

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 10:30 -kor

#776 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 9:44

Látom nem érted. Én pont, hogy szakmabeli vagyok és éppen ezért dobtam egy hátast hiszen eddigi tapasztalataim a Vistával ill. a technet-es konzultációk alapján nem számítottam ilyen jellegű hibára. Ma este majd megnézem RC2 alatt is mert lehet, hogy ez csak az 5728-as bugja.

Nem használom hanem informatikus lévén kivesézem.  :D

Szerk:

Nem csak videózással foglalkozom ám  :)  A főállásom rendszergazda. Régebben pedig software készítéssel is foglalkoztam  :D

Ha egy kicsit belemélyedsz a Vista működésébe ill. ha átrágod magad az MS által kiadott szakembereknek szóló dokumentációkon akkor érteni fogod, hogy pont az a lényeg, hogy a legalsó szinthez mezei alkalmazás nem férhet hozzá. Éppen a teljesen átírt szintkezelés az aminek meg kellene akadályoznia azt, hogy egy alkalmazás olyan jellegű beavatkozást végezzen az op. rendszer kernelében, hogy az rendszerösszeomláshoz vezessen. (Persze mint ahogy azt már írtam lehet, hogy ez csak ennek a verzónak a hibája.)
Ha eltekintünk a bugoktól akkor a Vistában elméletileg egy alkalmazás nem generálhat teljes rendszerösszeomlást.

Ugye megnyitották a kernelt a víruskergetők számára, mert az EU pattogott. Na ez lett az eredménye. Egyébként meg a Vista nem engedné a hozzáférést, de te megnyomtad az "ALLOW" gombot a telepítésnél. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#777 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:33

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:31

Egyébként meg a Vista nem engedné a hozzáférést, de te megnyomtad az "ALLOW" gombot a telepítésnél. :)

Persze, hogy megnyomtam.  :D 

Szerk:
Kíváncsi leszek, hogy jövő ilyenkorra mennyire fogják szétcseszetni az MS-el az alapból igen jól megtervezett kernelvédelmet az EU-s tagállamok mondván, hogy az MS megint visszaél a hatalmával  :reklamacio:

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 10:36 -kor

#778 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:33

Szerk:
Kíváncsi leszek, hogy jövő ilyenkorra mennyire fogják szétcseszetni az MS-el az alapból igen jól megtervezett kernelvédelmet az EU-s tagállamok mondván, hogy az MS megint visszaél a hatalmával  :reklamacio:

Megpróbálom beszerezni ezt McAfee izét, aztán megnézem RTM-en mit produkál. Egyébként ha jól tudom hamarosan lesz 8.5, az már talán kompatibilis.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#779 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:45

szal a rencer szolt, hogy baj lehet belole. te bevallatad es lett. igy jartal :D

az MS által kiadott szakembereknek szóló dokumentációkon akkor érteni fogod, hogy pont az a lényeg, hogy a legalsó szinthez mezei alkalmazás nem férhet hozzá.
mezei alkalmazas-e az, ami a RAM-ba toltott kodszegmenseket/adatszegmenseket analizalhat, sot force-olhatja az unloadukat? mit gondolsz? egy modern viruskereso nagyon melyen beleepul az OS magjaba, kernel modu driverei vannak, monitorozza az osszes i/o forgalmat...

Szerkesztette: SFIJ 2006. 11. 24. 10:48 -kor

#780 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:46

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:39

Megpróbálom beszerezni ezt McAfee izét, aztán megnézem RTM-en mit produkál. Egyébként ha jól tudom hamarosan lesz 8.5, az már talán kompatibilis.

Amit én próbáltam az a cégünknél használatos Active Virus Defense Suite csomag (3.5f verzió) része melyben ott csöcsül az E-Policy Orchestrator, GroupShield, stb.

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 10:48 -kor

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.