Tegnap kipróbáltam a hangfelismerőjét! Hát elvoltam vele rendesen!
Windows Vista IV avagy Longhorn
Elküldve: 2006. 11. 23. 21:27
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 22:22
Tegnap kipróbáltam a hangfelismerőjét! Hát elvoltam vele rendesen!
Igen, talán majd a Viennába beleteszik ezt az opciót is.
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2006. 11. 23. 21:38
Elküldve: 2006. 11. 23. 21:42
Idézet: kukacwap - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 22:38
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2006. 11. 23. 23:42
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 21:27
Akkor most mondjam, hogy a hangfelismerés már az Office-ban és az XP-ben is benne volt? De a magyar verzióba a nyelvi nehézségek miatt nem lehet "központilag" beleépíteni. Ez a magyar programozókra vár...
Elküldve: 2006. 11. 24. 08:04
Persze csökkentett módban rendszer-visszaállítással feléleszthető a Vista de azért az elgondolkodtató, hogy egy alkalmazás képes úgy hazavágni a Vistát, hogy az soha többé ne induljon el.
Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 08:07 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 08:10
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:04
Persze csökkentett módban rendszer-visszaállítással feléleszthető a Vista de azért az elgondolkodtató, hogy egy alkalmazás képes úgy hazavágni a Vistát, hogy az soha többé ne induljon el.
a viruskerdgetok mindenfele kernelmodu drivereket, interceptorokat injektalnak a rendszerbe, ezek utan eleg kritikus alkalmazasokka valnak. mostanaban bevett szokas gonoszeknal hogy mar eleve a NAV-ot tamadjak meg es igy fernek hozza a rendszer belehez. javallot a nod32 hasznalata, ami talan az egyik legjobb virusirto jelenleg, raadasul van mar vista komaptibilis verzioja.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 11. 24. 08:18
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:10
Itt most nem a víruskeresőről van szó hanem arról, hogy a Vistát haza lehet vágni egy olyan alkalmazással mely XP alatt tökéletesen működik. És a hangsúly pont a Vista védelmi mechanizmusán van mivel az lenne a lényeg, hogy nem enged bármilyen alkalmazásnak kernel szintű piszkálódást és ha az alkalmazás nem kompatibilis ill. olyan szintű piszkát akar a kernelben ami veszélyezteti az op. rendszer stabilitását akkor az alkalmazást parkolópályára küldi. Számomra pont az volt a meglepő, hogy a Vista zokszó nélkül engedte az alkalmazás kernelszintű kalózkodását.
Szerk:
Anno az XP kezdetének hajnalán mikor még igencsak kevés "XP kompatibilis" alkalmazás volt a WinonCD mely 9x, és Win2000 rendszerekre volt telepíthető XP-n telepítve az első újrainduláskor közölte a rendszer, hogy az alkalmazás nem kompatibilis az XP-vel és mivel veszélyezteti a rendszer stabilitását ezért megakadályozta a program indulását.
És mivel a Vista védelmi kialakításának pont az lenne a lényege, hogy egy alkalmazás ne tudjon olyan kernel piszkát végrehajtani ami a rendszert padlóra is küldheti ezért furcsa számomra ez az összeomlás. Az összeomlást a szó szoros értelmében kell érteni mivel az op. rendszer már nem indult el.
Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 08:37 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 08:38
Azóta minden rendszerhez jelenik meg valamiféle kompatibilitási lista, hogy mit ne használj.
Elküldve: 2006. 11. 24. 08:54
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:38
Azóta minden rendszerhez jelenik meg valamiféle kompatibilitási lista, hogy mit ne használj.
Ez szép meg jó csak éppen arról van szó, hogy a Vista pont abban tér el a régebbi MS rendszerektől, hogy sokkal komolyabb és megbízhatóbb védelmi rendszere van ami biztosítja az alkalmazások és az op. rendszer elszigeteltségét azaz egy "mezei" alkalmazás mely még nem rendelkezik jogosultsági szintek átlépéséhez szükséges információ szolgáltatási kiegészítéssel az nem férhetne hozzá közvetlenül a rendszer kerneléhez. A virtualizációs környezetnek pont az lenne a lényege, hogy ha az alkalmazás nem képes közölni a rendszerrel azokat az információkat melyek szükségesek a magasabb szintre lépéshez akkor az op. rendszer egy virtuális környezetbe kényszeríti az alkalmazást és így megóvja magát a káros kernelpiszkák okozta összeomlástól. (Még a szerdai Technet-en is ezt sulykolták belénk az előadók.)
Továbbá még az sem lehet indok a magasabb szintre lépéshez, hogy az alkalmazás admin jogokkal lett telepítve és elindítva hiszen a Vistában az admin jog nem olyan tejhatalmú mint az XP-ben azaz attól mert admin joggal fut egy alkalmazás még alapból nincs joga a rendszer alsóbb rétegeihez. Márpedig ha a McAffe ezen verziója így képes belepiszkítani a rendszer legalsó rétegébe akkor op. rendszer szinten még igencsak nagy problémák vannak (persze az is lehet, hogy ez az 5728-as RC1 egy igen jelentős buggal van felvértezve).
Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 09:02 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 09:30
Elküldve: 2006. 11. 24. 09:34
Nod 2.70 nem megy fel. Azt mondja a Vista, hogy nem kompatibilis és nem engedi telepíteni.
Ha lesleepelem a notimat, akkor az ethernet csati mellett lévő mindkét led világít.
Elküldve: 2006. 11. 24. 09:36
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 8:18
Szerk:
Anno az XP kezdetének hajnalán mikor még igencsak kevés "XP kompatibilis" alkalmazás volt a WinonCD mely 9x, és Win2000 rendszerekre volt telepíthető XP-n telepítve az első újrainduláskor közölte a rendszer, hogy az alkalmazás nem kompatibilis az XP-vel és mivel veszélyezteti a rendszer stabilitását ezért megakadályozta a program indulását.
És mivel a Vista védelmi kialakításának pont az lenne a lényege, hogy egy alkalmazás ne tudjon olyan kernel piszkát végrehajtani ami a rendszert padlóra is küldheti ezért furcsa számomra ez az összeomlás. Az összeomlást a szó szoros értelmében kell érteni mivel az op. rendszer már nem indult el.
Ha jol Latom RC1-es vistat hasznalsz. mibol gondolod, hogy a golden code vista enegdelyezni fogja a nem kompatibilis szoftver telepiteset? a beta/teszt allapotu szoftver pontosan azert beta/teszt allapotu, hogy teztelni lehessen alatta dolgokat. az ilyen szoftver nem arra van tervezve hogy a vegfelhasznalo mindennapi igenyeinek megfeleljen. ezen szoftvertipus developereknek ill. informatikai szakembereknek keszul, ez utobbiak szamara pontosan azert, hogy lathassak, a meglevo alkalamazasparkjuk mennyire hasznalhato vista esetere.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 11. 24. 09:37 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 09:44
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 9:36
Látom nem érted. Én pont, hogy szakmabeli vagyok és éppen ezért dobtam egy hátast hiszen eddigi tapasztalataim a Vistával ill. a technet-es konzultációk alapján nem számítottam ilyen jellegű hibára. Ma este majd megnézem RC2 alatt is mert lehet, hogy ez csak az 5728-as bugja.
Idézet
Nem használom hanem informatikus lévén kivesézem.
Szerk:
Idézet
Nem csak videózással foglalkozom ám
Idézet
Ha egy kicsit belemélyedsz a Vista működésébe ill. ha átrágod magad az MS által kiadott szakembereknek szóló dokumentációkon akkor érteni fogod, hogy pont az a lényeg, hogy a legalsó szinthez mezei alkalmazás nem férhet hozzá. Éppen a teljesen átírt szintkezelés az aminek meg kellene akadályoznia azt, hogy egy alkalmazás olyan jellegű beavatkozást végezzen az op. rendszer kernelében, hogy az rendszerösszeomláshoz vezessen. (Persze mint ahogy azt már írtam lehet, hogy ez csak ennek a verzónak a hibája.)
Ha eltekintünk az op. rendszer bugjaitól akkor a Vistában elméletileg egy alkalmazás nem generálhat teljes rendszerösszeomlást.
Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 10:30 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 10:31
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 9:44
Nem használom hanem informatikus lévén kivesézem.
Szerk:
Nem csak videózással foglalkozom ám
Ha egy kicsit belemélyedsz a Vista működésébe ill. ha átrágod magad az MS által kiadott szakembereknek szóló dokumentációkon akkor érteni fogod, hogy pont az a lényeg, hogy a legalsó szinthez mezei alkalmazás nem férhet hozzá. Éppen a teljesen átírt szintkezelés az aminek meg kellene akadályoznia azt, hogy egy alkalmazás olyan jellegű beavatkozást végezzen az op. rendszer kernelében, hogy az rendszerösszeomláshoz vezessen. (Persze mint ahogy azt már írtam lehet, hogy ez csak ennek a verzónak a hibája.)
Ha eltekintünk a bugoktól akkor a Vistában elméletileg egy alkalmazás nem generálhat teljes rendszerösszeomlást.
Ugye megnyitották a kernelt a víruskergetők számára, mert az EU pattogott. Na ez lett az eredménye. Egyébként meg a Vista nem engedné a hozzáférést, de te megnyomtad az "ALLOW" gombot a telepítésnél.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 11. 24. 10:33
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:31
Persze, hogy megnyomtam.
Szerk:
Kíváncsi leszek, hogy jövő ilyenkorra mennyire fogják szétcseszetni az MS-el az alapból igen jól megtervezett kernelvédelmet az EU-s tagállamok mondván, hogy az MS megint visszaél a hatalmával
Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 10:36 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 10:39
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:33
Szerk:
Kíváncsi leszek, hogy jövő ilyenkorra mennyire fogják szétcseszetni az MS-el az alapból igen jól megtervezett kernelvédelmet az EU-s tagállamok mondván, hogy az MS megint visszaél a hatalmával
Megpróbálom beszerezni ezt McAfee izét, aztán megnézem RTM-en mit produkál. Egyébként ha jól tudom hamarosan lesz 8.5, az már talán kompatibilis.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 11. 24. 10:45
szal a rencer szolt, hogy baj lehet belole. te bevallatad es lett. igy jartal
Szerkesztette: SFIJ 2006. 11. 24. 10:48 -kor
Elküldve: 2006. 11. 24. 10:46
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:39
Amit én próbáltam az a cégünknél használatos Active Virus Defense Suite csomag (3.5f verzió) része melyben ott csöcsül az E-Policy Orchestrator, GroupShield, stb.
Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 24. 10:48 -kor

Súgó
A téma zárva.