HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#881 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:09

Idézet: Armand77 - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:04

Ezt a  "User accounts and family safety" részt hol találom meg az oprendszeren belül?

Próbáld ki a pista beépített keresőjét! A legtöbb ablak jobb felső sarkában ott van a keresődoboz, csak beírod, hogy "family" vagy hogy "accounts" - nagy valószínűséggel az első találat lesz ;)

Szerkesztette: ion 2006. 11. 26. 20:10 -kor

#882 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:14

Idézet: bon - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 19:01

Legális váltózatnál külön van 32 és 64bites Vista. Legalábbis külön elérhető a Microsoft-nál.

Természetesen nem egy lemezen lesz az x64 és az x86 verzió. Ez teljesen lehetetlen lenne a natív 64-es kód miatt.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#883 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:19

Idézet: ion - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:07

Megkérdezhetem, hogy te miért kontrázol mindenre értelmetlenségeket?

Persze megkérdezheted.. és én megkérdezhetem, hogy mit nem értesz ? Azt írta, hogy a vista telepítő készlete tartalmazza a 32 bites meg a 64 bites verziót is, ami csacsiság ,mert nem így van :)

#884 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:19

Azt írta, hogy a vista telepítő készlete tartalmazza a 32 bites meg a 64 bites verziót is, ami csacsiság ,mert nem így van :)

Nem, azt írta, hogy a Vista alapból kezeli a hangerőszabályzó billentyűket a billentyűzeten. Legalábbis ezt idézted. ;)

#885 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:24

Idézet: Armand77 - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:04

Ezt a  "User accounts and family safety" részt hol találom meg az oprendszeren belül?

Control panel-ben, csak ne klasszikuson legyen. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#886 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:29

Idézet: ion - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:07

product key

Ja így már értem. Én még nem kaptam pk-t.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#887 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:34

Idézet: bon - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:29

Ja így már értem. Én még nem kaptam pk-t.

Ok, köszönöm. Igazából nem vagyok türelmetlen, csak megkérdeztem, hátha lemaradtam valamiről vagy a spamszűrő megint túlteljesített.

#888 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 19:43

Telepiteskor valaszthatsz, hogy x64-et akarsz-e telepiteni, vagy simat.

Ha WinXP alol inditod a telepitest, akkor x32-ot hajlando csak felhuzni, x64-re nem tud upgradelni.

@debaj: erre értendő írni, hogy csacsiság :)

#889 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 20:49

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:42

Ezt mostmár értem, de a többit.. Például, hogy a pista unalmas, és belöksz egy youtube-os linket, amin suse-t demoznak.. ennek mi értelme van?

#890 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:06

Az az uncsi benne, hogy fekete, mé nem lehet változtatni rajta? :D Én vok ennyire láma, na meg is nézem, mert a tálca így nem mindig jön be. :) Amúgy azért "uncsi", mert egy viszonylag elég hosszú teszt időszakon vagyunk túl, ahol gyakorlatilag elég sok minden nem müködött, nincs elég progi hozzá még, meg stb., és ez a teszt időszak meg úgy jött le, mint ha egy "normál" oprendszert használtunk volna, mint mondottam, hogy hosszú, és viszonylag "sivár" körülmények közt nem volt ez a legjob, kicsi fáradt vok, de remélem nem lett kesze-kusza. :D A lényeg, hogy jövőre sokkal jobb lesz minden. :D Például jön jövőre is a mikulás. :D
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#891 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:06

Idézet: ion - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:49

Ezt mostmár értem, de a többit.. Például, hogy a pista unalmas, és belöksz egy youtube-os linket, amin suse-t demoznak.. ennek mi értelme van?

Az pedig arra volt értendő, hogy anyir fényezve van a Vista csak azért mert windows, és mert 5 év után ez az első windows, hogy a csap is belőle folyik, és tudod jóból is... szóval egy idő után ha egyebet nem hallasz csak vista vista meg vista, akkor uncsi lesz, főleg, úgy hogy tudod, hogy valószínűleg korán sem lesz bug mentes, mert mint tudjuk bug mentes oprendszert készíteni bonyolult feladat ... nem kicsit ... :)
Szóval úgy kellene megközelíteni a Vista kérdést, hogy egy a sok közzül se több se kevesebb. 1997 óta foglalkozom informatikával a nap 16 órájában kb, szóval lehet agyamra ment a dolog kicsit, arra kiváncsi lennék, hogy 1997 körül a win 98 beta miatt is csináltak ekkora felhajtást,  ja hogyne, akkr is csinálták a nagy showt dehát az sem lehet világváltó oprendszer ez sem lesz. A windowsnak 4 vonzereje van, és java része az emberek lámerségénerk köszönhető.

1. A legtöbb PC játék windows-ra jön ki. Most ide teszek egy megjegyzést, bár magam is rengeteg játékot vásárolok windowsra, és nincs konzolom, de mégis miért van az, hogy az embere ha játszani akarnak inkább vesnek Vistat PC-vel mint vesznek egy konzolt PS-t vagy Xboxot és kész ? Kicsivel drágább a játék, de csak a játk ,mert gépet nem kell minden évben bővíteni, é oprendszet sem kell 4 - 5 -6 konzol játék áráért.

Szerintem, és majd flowman erre úgyis ír valamit, másnem, hogy hülyeség annyit, a windowsnak ha az emberek játékra konzolt használnának főleg, munkára meg internetre, csetelésre az ingyenes linuxot, akkor nem lenne ekkorapiaci részesedése, és az áraikat is meggondolnák, ez azért nincs így mert az emberek buták és lamerek.
2. Szinte valamennyi Hardware gyártó elsőként általában windowsra készíti el a driverét.
3.A linuxból több disztribució is van,és a kevésbé tapasztalt felhasználók a melyiket próbálja ki kérdésnél megrettenek.
4. A linux nem igazi alternatíva.

Az hab a tortán, hogy a földön egy 50 000 - 60 000 főt munkáltató cég monopóliumot tudott szerezni és nincs oprendszer téren megszorongatni képes konkurense. A google sem csinál semmit az ügy érdekében. Az EU sem.

#892 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:12

Még valami, azt kérdezted, hogy mit keres ott a youtube-os link ahol suse-t demoznak, hát azért tettem be, hogy láthassátok az is tud csili vili trükköket, csak annyi a különbség a suse meg az Ms között, hogy az MS az Aerot állandóan fényezi, meg ilyen kis 30 -40 perces riportfilmben áradozik róla az indiai bevándorló kinézetű programozójuk, hogy ehh ez már technology, ők meg szép csendben megcsinálták. 2005-ben mondott valami olyasmit a novell elnüke, hogy a novell suse akkor tartott azon a szinten ,mint majd a vista fog amikor megjelenik :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 26. 21:13 -kor

#893 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:33

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:06

1. A legtöbb PC játék windows-ra jön ki. Most ide teszek egy megjegyzést, bár magam is rengeteg játékot vásárolok windowsra, és nincs konzolom, de mégis miért van az, hogy az embere ha játszani akarnak inkább vesnek Vistat PC-vel mint vesznek egy konzolt PS-t vagy Xboxot és kész ? Kicsivel drágább a játék, de csak a játk ,mert gépet nem kell minden évben bővíteni, é oprendszet sem kell 4 - 5 -6 konzol játék áráért.

Szerintem, és majd flowman erre úgyis ír valamit, másnem, hogy hülyeség annyit, a windowsnak ha az emberek játékra konzolt használnának főleg, munkára meg internetre, csetelésre az ingyenes linuxot, akkor nem lenne ekkorapiaci részesedése, és az áraikat is meggondolnák, ez azért nincs így mert az emberek buták és lamerek.
2. Szinte valamennyi Hardware gyártó elsőként általában windowsra készíti el a driverét.
3.A linuxból több disztribució is van,és a kevésbé tapasztalt felhasználók a melyiket próbálja ki kérdésnél megrettenek.

Az hab a tortán, hogy a földön egy 50 000 - 60 000 főt munkáltató cég monopóliumot tudott szerezni és nincs oprendszer téren megszorongatni képes konkurense. A google sem csinál semmit az ügy érdekében. Az EU sem.

Persze ha játékra mindenki konzolt venne, csökkene az eladások száma. Viszont windows egy egyszerűen kezelhető operációs rendszer a kezdetek óta. Az más kérdés, hogy most a linux-os kollegák is rájöttek arra, hogy máshogy nem tudják eladni a cucucukat, csak ha a felhasználóbarátság irányába mennek el. Azért van monopóliuma, mert jó a termék. Csinál valaki jobbat, akkor majd lehet versengeni.... EU meg kussoljon. :)

#894 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:34

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:12

Még valami, azt kérdezted, hogy mit keres ott a youtube-os link ahol suse-t demoznak, hát azért tettem be, hogy láthassátok az is tud csili vili trükköket, csak annyi a különbség a suse meg az Ms között, hogy az MS az Aerot állandóan fényezi, meg ilyen kis 30 -40 perces riportfilmben áradozik róla az indiai bevándorló kinézetű programozójuk, hogy ehh ez már technology, ők meg szép csendben megcsinálták. 2005-ben mondott valami olyasmit a novell elnüke, hogy a novell suse akkor tartott azon a szinten ,mint majd a vista fog amikor megjelenik :)

Szép csendben megcsinálja, nem ismeri senki, mert nincsen marketing = bukta

#895 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:44

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:06

Az pedig arra volt értendő, hogy anyir fényezve van a Vista csak azért mert windows, és mert 5 év után ez az első windows, hogy a csap is belőle folyik, és tudod jóból is... szóval egy idő után ha egyebet nem hallasz csak vista vista meg vista, akkor uncsi lesz, főleg, úgy hogy tudod, hogy valószínűleg korán sem lesz bug mentes, mert mint tudjuk bug mentes oprendszert készíteni bonyolult feladat ... nem kicsit ... :)
Szóval úgy kellene megközelíteni a Vista kérdést, hogy egy a sok közzül se több se kevesebb. 1997 óta foglalkozom informatikával a nap 16 órájában kb, szóval lehet agyamra ment a dolog kicsit, arra kiváncsi lennék, hogy 1997 körül a win 98 beta miatt is csináltak ekkora felhajtást,  ja hogyne, akkr is csinálták a nagy showt dehát az sem lehet világváltó oprendszer ez sem lesz. A windowsnak 4 vonzereje van, és java része az emberek lámerségénerk köszönhető.

Egy kereskedelmi termékeket gyártó cég szerinted mit csinál a világban, ha nem fényezi a saját termékeit? Az általad belinkelt Suse demo is pont ezt teszi, csak egy kicsit túl későn.

Ha 97 óta foglalkozol informatikával napi 16 órában, akkor nem tudom, hogy van gyomrod itt osztani az észt. Én is közel annyit foglalkoztam ezzel az egésszel, mint Te, de én megtanultam, hogy ez a stílus nem játszik, főleg amióta linux után van alkalmam napi 8 órában mac-en is dolgozni. Egyébként könnyű lelamerezni másokat, de előtte kérdezd meg magadtól, hogy mi az, amihez te nem értesz, mások viszont igen, és mi az a terület, ahol te rohansz oda sipítozva a szakértőhöz, hogy ezhogyvanakkormost.

Idézet

Van erre külön topik, de szvsz azért nem vesznek sokan konzolt, mert pc-be "fektették" a pénzüket. Sok esetben elég csak a vidkarit lecserélni, ha játszani akarnak.

Idézet

Ez a melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás tipikus esete.

Idézet

És ez most újdonságnak számít vagy erről is az ms tehet?  Egyébként sokkal jobb a helyzet, mint régen. Most fel lehet rakni egy Ubuntut, Gentoo-t, PCBSD-t minden különösebb gond nélkül.

Idézet

Ha szerinted nem az, akkor minek reklámozod egy frissen elkészült Windows verzió topikjában, ahol nem elsősorban az a kérdése a fórumozóknak, hogy windows vagy linux, hanem hogy xp vagy pista?

Idézet

Ez is olyan régi történet, ha 16 éve nyomod, akkor miért pont itt hozod föl? Ne haragudj, hogy az összes mondatodat ezzel intézem el, de tényleg, nekem nincs kedvem itt ezekkel foglalkozni.

Idézet

Szerintem a visszatérő fórumozók nagyon is tisztában vannak az XGL/Compiz-zal. A többieknek pedig nem a Vista topikban kell reklámozni a Suse-t. Ez offtopik, a fórumszabályzat sem engedélyezi, és ha ilyen régóta foglalkozol informatikával, tehát netizen vagy, akkor igazán tisztában lehetnél vele, hogy szabályzat ide, szabályzat oda, az ilyesmi nem illendő. Egyébként a Novell megoldása nem éppen a legjobb, de erre itt ne is térjünk ki. Csak annyit mondok, hogy szerintem totál hiteltelen, ahogy az ilyenirányú véleményedet itt megpróbálod kifejteni.

Inkább beszéljünk "az indiai bevándorló kinézetű programozójukról". Ez valami vicc? Azt hiszed, azok a hindu vagy akármilyen kazah, kínai programozók, akik ott dolgoznak a microsoftnál, véletlenül vannak ott? Ráadásul te a Channel9-os videókban elhangzottakat fikázod, amely weboldalt leginkább fejlesztők látogatnak.

Ne haragudj, de szerintem elég tájékozatlan vagy, ha azt hiszed, hogy itt bárki is megelőzött bárkit. Egyébként, ha szerinted a novell elnöke ilyesmit mondott, akkor hallgasd meg Pistikét is az Apple-től, azt fogod hallani tőle, hogy "mi már megcsináltuk 100 évvel ezelőtt". Mindenki mond kurta dolgokat, de attól még nem kell minden FUD-nak bedőlni.
Nekem nem tisztem a ms-ot támogatni/védeni, de ha már Microsoft alfórumban diskurálunk, akkor figyelembe kéne venni, hogy ezek az óriáscégek nem a gyártás (ms esetében szoftverfejlesztés pl) közben találják ki, hogy mit fognak csinálni, hanem évekkel, félévtizedekkel előre le vannak fektetve a technológiáknak az alapkövei.

Szerkesztette: ion 2006. 11. 26. 21:50 -kor

#896 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:33

Persze ha játékra mindenki konzolt venne, csökkene az eladások száma. Viszont windows egy egyszerűen kezelhető operációs rendszer a kezdetek óta. Az más kérdés, hogy most a linux-os kollegák is rájöttek arra, hogy máshogy nem tudják eladni a cucucukat, csak ha a felhasználóbarátság irányába mennek el. Azért van monopóliuma, mert jó a termék. Csinál valaki jobbat, akkor majd lehet versengeni.... EU meg kussoljon. :)

A linuxhoz képest egyszerűen kezelhető volt a windows, de inkább a marketing és a jó fejlesztőeszközöknek köszönheti a sikerét. Nem?

#897 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:19

Idézet: ion - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 22:44

Egy kereskedelmi termékeket gyártó cég szerinted mit csinál a világban, ha nem fényezi a saját termékeit? Az általad belinkelt Suse demo is pont ezt teszi, csak egy kicsit túl későn.

Ha 97 óta foglalkozol informatikával napi 16 órában, akkor nem tudom, hogy van gyomrod itt osztani az észt. Én is közel annyit foglalkoztam ezzel az egésszel, mint Te, de én megtanultam, hogy ez a stílus nem játszik, főleg amióta linux után van alkalmam napi 8 órában mac-en is dolgozni. Egyébként könnyű lelamerezni másokat, de előtte kérdezd meg magadtól, hogy mi az, amihez te nem értesz, mások viszont igen, és mi az a terület, ahol te rohansz oda sipítozva a szakértőhöz, hogy ezhogyvanakkormost.

Van erre külön topik, de szvsz azért nem vesznek sokan konzolt, mert pc-be "fektették" a pénzüket. Sok esetben elég csak a vidkarit lecserélni, ha játszani akarnak.

Ez a melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás tipikus esete.

És ez most újdonságnak számít vagy erről is az ms tehet?  Egyébként sokkal jobb a helyzet, mint régen. Most fel lehet rakni egy Ubuntut, Gentoo-t, PCBSD-t minden különösebb gond nélkül.

Ha szerinted nem az, akkor minek reklámozod egy frissen elkészült Windows verzió topikjában, ahol nem elsősorban az a kérdése a fórumozóknak, hogy windows vagy linux, hanem hogy xp vagy pista?

Ez is olyan régi történet, ha 16 éve nyomod, akkor miért pont itt hozod föl? Ne haragudj, hogy az összes mondatodat ezzel intézem el, de tényleg, nekem nincs kedvem itt ezekkel foglalkozni.

Hopp. most erre reagálni legalább 2 -3 oldalt lehetne.

97 óta azért nem 16 év telt el  eddig :D

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 26. 22:20 -kor

#898 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:19

Idézet: ion - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 22:10

A linuxhoz képest egyszerűen kezelhető volt a windows, de inkább a marketing és a jó fejlesztőeszközöknek köszönheti a sikerét. Nem?

Egyetértek.

#899 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:42

Akkor tessék ezt idézni, ne össze-vissza. ;)

#900 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:56

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 23:24

Akkor tessék ezt idézni, ne össze-vissza. ;)

Ja  :Đ

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.