HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#3061 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 10:52

Na, emberek, most kúszott fel a gépemre a Vista 64bites verziója. Arról netezek most.
Telepítésnél volt egy jópár lehetőség melyik csomagot válasszak. Volt mindegyik verzióból olyan, hogy ugyan az volt a neve, csak egy "N" volt a végén(pl. HomePremiumN). Az mit jelent?
Ami vicc, hogy a driver listájában nincs egy Creative cucc sem  :nevet2: nekem meg Audigy2-m van.
Egyelőre úgy néz ki működik minden jól, nem lassú meg ilyenek, pedig 1G ram van "csak" a gépemben.
Van egy ilyen teljesítménymutató izé, azt minek rakták bele?  :think: 4,1-et mutat nálam.
Meg van az Energy Savingen belül 3 lehetőség. Teljesítmény, Balanced, Energiaszegény :D
Nem teljesen értem. Ha energiaszegényre teszem, akkor hogy tudja lecsökkenteni a teljesítményt? :think:

Szerkesztette: Melorin 2007. 02. 22. 10:54 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#3062 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 10:55

Én többek között ezért is váltottam vissza angolra :D

Néha tényleg nem értettem, hogy az lefordítva magyarra mi akart lenni.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3063 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 10:58

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 10:52

Na, emberek, most kúszott fel a gépemre a Vista 64bites verziója. Arról netezek most.
Ami vicc, hogy a driver listájában nincs egy kreative cucc sem  :nevet2: nekem meg Audigy2-m van.
Egyelőre úgy néz ki működik minden jól, nem lassú meg ilyenek, pedig 1G ram van "csak" a gépemben.
Van egy ilyen teljesítménymutató izé, azt minek rakták bele?  :think: 4,1-et mutat nálam.
Meg van az Energy Savingen belül 3 lehetőség. Teljesítmény, Balanced, Energiaszegény :D
Nem teljesen értem. Ha energiaszegényre teszem, akkor hogy tudja lecsökkenteni a teljesítményt? :think:

Az azert van hogy minositse a szamitogep hardver teljesitmenyet:processzor memoria stb, ha energia szegenyre teszed lekapcsolja a procit hamar kikapcsolja a monitort meg ijesmik persze ha a biosz is tamogatja.Ha pl. tuningolod a pc-t az ertek megyen feljebb alitolag 6-ig ha igaz en meg csak 4,8 ig vitem.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3064 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 10:59

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 10:49

Ultimate-hez majd elméletileg update-ek között lesz, addig is türelem. Persze csak ha Ultimate-et vettél :p

Igen ultimate,koszi.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.

#3065 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:03

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Home Premium-ban a Media Center Edition benne van?

Véletlenül egy összesítő linkje nincs valakinek a Vista verziókról? Eddig Home Premium vételen gondolkodtam el igazán.

#3066 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:06

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 12:03

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Home Premium-ban a Media Center Edition benne van?

Véletlenül egy összesítő linkje nincs valakinek a Vista verziókról? Eddig Home Premium vételen gondolkodtam el igazán.

Abban van meg az Ultimate-ben, a többiből kihagyták.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3067 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:09

:respect:

#3068 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:13

Windows One Care föltelepül a magyar Vistára?
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#3069 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:17

Sztem egy mui nem befolyásolja a programot..

#3070 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:18

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 8:49

Uraim azt szeretném kérdezni, hogy a vistát próbálgatók már a 64 vagy még csak a 32 bites verziót bütykölik?

Valamint az érdekelne, hogy a 64bites vistahoz milyen biztonsági szoftverek vannak megfelelő vista támogatással (vírus, tűzfal, antispyware)?

Nekem 64 bites van fent. A gépemből csak a TV tunerekhez nincs hozzá driver. Én ezeket a programokat raktam fel: Azureus, Nero 7, Nod32, Power DVD, Sniper Elite, Windows Messenger, Winrar, XnView, Your Uninstaller 2006!, Daemon Tools. Ezek elvileg mind kompatibilisek, és működnek rendesen. De vannak komoly problémák, ami miatt valószínű visszaállok Xp-re.
Nem tudom használni a tunereket, nincs driver a webkamerámohoz, nincs driver a telefonomhoz, nagyon nem szeretem a nero 7-et, a 6 sokkal jobban tetszik, a Sniper Elite nevű játékban néha megáll a kép, olyankor alt+tab-ot kell nyomni, hogy újra menjen.
És ami úgy látom sokaknak probléma, egyszerűen nem tudja kezelni a hálózatot meg a netet. Csomószor nem ismeri fel, hogy van net. Hálózatnál pedig véletlenül sem látom a többi gépet.
A kezelés megszokható, de sok dolog hiányzik nekem ami Xp-ben volt. Elég lassan dolgozik a zip csomagolója, meg pl a lomtár ürítés is, lehet, hogy azért, mert azzal tököl, hogy a hátralévő időt számolgassa. Media Playerben ha lépegetek a zenében, ott is nagyon lassan reagál.
Röviden ennyi a tapasztalatom. Lehet, hogy még kipróbálom a 32 bitest is. Nem tudom, hogy azzal megoldódnának e a driver problémák.

#3071 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:44

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 13:18

Nekem 64 bites van fent. A gépemből csak a TV tunerekhez nincs hozzá driver. Én ezeket a programokat raktam fel: Azureus, Nero 7, Nod32, Power DVD, Sniper Elite, Windows Messenger, Winrar, XnView, Your Uninstaller 2006!, Daemon Tools. Ezek elvileg mind kompatibilisek, és működnek rendesen. De vannak komoly problémák, ami miatt valószínű visszaállok Xp-re.
Nem tudom használni a tunereket, nincs driver a webkamerámohoz, nincs driver a telefonomhoz, nagyon nem szeretem a nero 7-et, a 6 sokkal jobban tetszik, a Sniper Elite nevű játékban néha megáll a kép, olyankor alt+tab-ot kell nyomni, hogy újra menjen.
És ami úgy látom sokaknak probléma, egyszerűen nem tudja kezelni a hálózatot meg a netet. Csomószor nem ismeri fel, hogy van net. Hálózatnál pedig véletlenül sem látom a többi gépet.
A kezelés megszokható, de sok dolog hiányzik nekem ami Xp-ben volt. Elég lassan dolgozik a zip csomagolója, meg pl a lomtár ürítés is, lehet, hogy azért, mert azzal tököl, hogy a hátralévő időt számolgassa. Media Playerben ha lépegetek a zenében, ott is nagyon lassan reagál.
Röviden ennyi a tapasztalatom. Lehet, hogy még kipróbálom a 32 bitest is. Nem tudom, hogy azzal megoldódnának e a driver problémák.

Ez se valami biztató dolog.
A fő rendszeremet az xp-t mondjuk tuti meghagyom, amikor ilyen oprendszer próbálgatás van mindig egy másik vinyóra installálok, hogy kiderüljön milyen. Ezt csináltam az XP64-el is aztán egyszer meguntam azzal is a tökölést és kivettem a boot menüből.
My photos

#3072 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:57

A Teljes cikk az alant szereplő linken található ;)
http://www.gamestar....k.php?sid=26064

Idézet

„Egyelőre nem érdekel a DirectX 10”
John Carmack és Todd Hollenshead, az id Software két vezéregyénisége a Game Informerrel ült le beszélgetni a játékipar különböző vonatkozásairól, amely a PC-t és konzolt egyaránt érintették. Carmack többek között azt is elhintette, hogy egy teljesen új címen dolgozik (melynek semmi köze a korábbi játékaihoz), illetve, hogy a sorozatuk következő tagja, a Quake Wars nem támogatja majd a DirectX 10-et.
A DirectX 10 kapcsán Carmack kijelentette, hogy per pillanat nincs semmi olyan feature benne, amely arra motiválná, hogy az új API-t alkalmazza a Quake Wars-hoz, mivel teljesen elégedett azzal, amit jelenleg a DX9, illetve az Xbox 360 nyújt.
„A DirectX9-el nagyon szép munkát végzett a Microsoft, nagyszerűen lehet fejleszteni és a visszafelé kompatibilitással sincs probléma. Amit pedig a legjobban élvezek, az az Xbox 360-ra való fejlesztés: designer szempontból ez a legtökéletesebben kialakított architektúra, amellyel valaha is dolgom volt.” Hmm… szép, szép, ezt biztos elégedetten olvassák a Microsoft fejesei reggeli kávézás közben, ám Carmack következő kijelentéseire térve szerintem félrenyelve és prüszkölve igyekeztek valahogy kitisztítani a barnás foltot az inggallérjukról: „Jelen pillanatban semmi kedvem áttérni a DX 10-re. Várok egy kicsit, aztán meglátjuk, hogy tényleg szükség van-e rá…”

Idézet

„Nem vagyok elmosva a Vistától”
Aki DirectX 10-re vágyik, annak a Windows Vistára is át kell váltania, Carmack azonban nincs elájulva a Microsoft új operációs rendszerétől sem. „Nos, az az igazság, hogy itt cégnél nálunk csak pár ember használ Vistát… Valahogy ez is olyan dolog, amire úgy nem nagyon vagyunk ráizgulva. Tipikusan az a „muszáj-kategória”: ha lesz rá piac, akkor nem túl lelkesen ugyan, de mi is fejlesztünk külön Vistára.”
Carmack hasonlóan a DX9-hez, a Windows XP-ről is elmondta, hogy tökéletesen elégedett vele, szerinte semmi szükség a Vista újításaira. „A Microsoft megpróbálja kikényszeríteni a játékosoktól, hogy a DX10 miatt áttérjenek a Vistára.” Carmack szerint rengeteg nagyszerű újítás volt anno, amelyért megérte Windows 95-ről XP-re áttérni, viszont a Vista esetében igazából nincs semmi ilyesmi. „Én csak azt érzem az egészen, hogy azon görcsölnek a Microsoftnál, hogy mindenáron újítsál operációs rendszert, én viszont köszönöm szépen, de még pár évig elleszek a Windows XP-vel…”

Ezt a fickót kellett volna meghívni a magyar Vista bemutatójára (a nemzetközire meg főleg )  :Đ
Persze lehet, hogy meghívták, de nem valószínű, hogy a pódiumról beszédet mondott volna :D

Milyen nagy szám lett volna, ha  SB ugrabugrálása után mint sztár vendég, az előrebemagolt marketing szöveg helyett , előadta volna a fenti cikkben szereplőt  :Đ

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 02. 22. 13:16 -kor

#3073 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 22. 13:26

Idézet: 128bit - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 0:28

Mi lehet ez?  és miért? :)Kép

Ez a VIVO-s ATI kártyák problémája és a vicc, hogyha kézzel akarod feltenni a drivert, resetel a Vista. Nálam legalábbis, ahol van egy Theater 550 Pro is a gépben, amit meg felismer a Vista.
Az ATI megint nagyot alkotott, vagy épp nem alkotott..  :reklamacio:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#3074 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 13:53

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 13:57

A Teljes cikk az alant szereplő linken található ;)
http://www.gamestar....k.php?sid=26064

Milyen nagy szám lett volna, ha  SB ugrabugrálása után mint sztár vendég, az előrebemagolt marketing szöveg helyett , előadta volna a fenti cikkben szereplőt  :Đ

A vicces az benne, hogy ...

Ő OpenGL alá fejleszt inkább (mert ha már DX10 fika, gondolom nem a DirectInputot szidja) ...
Éppenséggel Xbox360-ra fejleszt és szénnédícséri ... ezek szerint még se fizettele az MS?  :omg:

#3075 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 22. 13:56

Hát ez nagyon vicces ...  :p

Vista price petition pops up on Government site
We the undersigned

Idézet

AFTER LINGERING  Prime Minister Toby Blair effectively told the two million-odd road tax epetition-signers to go boil their sumps, another campaign popped up on the government's toy website.

This one demands that Blair "bring pressure on Microsoft for the huge difference in prices between the UK and the US".

The petiton claims that, in the UK, a "full copy of Vista Ultimate would cost you £350, in the US it would cost you £195. The US version of Vista is exactly the same as the UK version. There is no difference".

Why should Microsoft expect us to pay more than the Yanks, the petitioner wants to know.

"I ask people to sign this petition in the hope that the Prime Minister will bring pressure to bear on Microsoft over their pricing as it is my belief they are simply overcharging the people of the UK and therefore are ripping us off."

The petition has currently mustered 142 signatures.

#3076 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:41

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 12:18

Egyet ertek vagy ket napot tokoltem vele es megsem ismerte fel a wi-fi adaptert pedig kettot is belepakoltam de hiaba most vagy mi nemertunk a visztahoz vagy a viszta nemert hozzank.javascript:emoticon(':reklamacio:')

#3077 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:03

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 14:41

... vagy mi nem ertunk a visztahoz vagy a viszta nem ert hozzank...
Szellemesen hangzik, de azért mindannyian tudjuk, hogy a drivergyártók a sárosak...
De nagyon. Egyszerűen nem kényszteíti őket semmi se a 64 bitre való fejlesztésre.
Ugyanúgy, ahogy a játékgyártókat se a rendes munkára: hogy menjen vmi. atin és nvidián, hogy ne kelljen javításokat keresgélni egy dögdrága játékhoz. Minek megtanulni a dx10 használatát, ha így is jól megélnek.

Szerkesztette: pp9 2007. 02. 22. 15:04 -kor

#3078 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:09

Sziasztok!
Az létezhet, hogy nem támogatja az új 100.65-ös nvidia driver az FX-es szériát? Az idén kijött Vistás nvidia driverek egyikét sem tudtam feltenni. Csak a 96.85-ös ment föl. Geforce FX 5700 LE-m van. Tudna vki megoldást a problémámra?
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#3079 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:20

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:03

Szellemesen hangzik, de azért mindannyian tudjuk, hogy a drivergyártók a sárosak...
De nagyon. Egyszerűen nem kényszteíti őket semmi se a 64 bitre való fejlesztésre.
Ugyanúgy, ahogy a játékgyártókat se a rendes munkára: hogy menjen vmi. atin és nvidián, hogy ne kelljen javításokat keresgélni egy dögdrága játékhoz. Minek megtanulni a dx10 használatát, ha így is jól megélnek.

Kiadunk egy zsak penzt a visztaert es kezdhetunk kukazni a neten driverekert, miert nem lehet eleve benne a rendszerben ? Pl nekem nforce 4 es csipszetem van de ez konyorgom nem mai gyartmany hanem 2005 ben is megvolt akkor miert nem lehetett beleteni eleve az op rendszerbe ,ezek szamomra erthetetlen dolgok.javascript:emoticon(':confused:')

#3080 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:24

Én se találtam újabbat Geforce FX 5700 LE-hez:

Idézet

Products Supported [100%]
Last Updated: Jan 02, 2007
http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_..._supported.html
Miért akarsz újabbat, ezzel nem műxik rendesen?

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.