HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#3321 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 26. 09:23

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 8:54

Köszi.
Egyébként ezt honnan tudod? Mi mindent  nem lehet egyéb módon beállítani, csak parancssorból?  :confused:

Egyrészt itt olvastam, másrészt a súgóban is megtaláltam, ha a hibernáció szót beírom.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#3322 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:27

Hali!

Nekem minden masodik progira azt irja ki:
" a program mukodese hiba miatt leallt."
Semmi mas nincs csak egy ok gomb.
Ilyet ir ki pl ha a mediaplayerrel akarok lejatszani egy filmet.

Vagy miert van hogy a Nero recode lefagy VIsta alatt?

Vagy azt tudja valaki hogy miert nincs jogom rendszergazda kent a sysem32-ben torolgetni????

#3323 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:46

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 8:51

Jól. :(
Remélem csak egyelőre.
Nekem SB Audigy 2-m van, de csak béta driver van hozzá, aminek van pár hibája, pl nincs EAX támogatása, meg ilyen apróságok :D
Meg nem ismeri fel pl a Winamp sem úgy, hogy Direct Sound Output eszköz, hanem csak Wave Output-nak, így nem lehet a hangerőt szabályozni Winampban, csak a windows hangerőszabályzójában :nevet2:
Meg van úgy, hogy pár perc MP3 hallgatás után elkezd recsegni a hang, és csak a lejátszó újraindítása után áll helyre.

EAX-ot ne is várjál mert audigy 2 nem fogja tudni Vista alatt. Ja és Directsound-ot se keresd mert megszüntette a Microsoft és pont ezért nem megy az EAX se. X-Fi kártyáknál van megoldás a directsound hiányára és az EAX támógatásra játékok alatt, Alchemy project vagy mi a neve.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3324 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:46

Neroból gondolom a legeslegutolsó verzió van fent, ugye? ;)

#3325 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:52

Idézet: tjanika - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 9:27

Hali!

Nekem minden masodik progira azt irja ki:
" a program mukodese hiba miatt leallt."
Semmi mas nincs csak egy ok gomb.
Ilyet ir ki pl ha a mediaplayerrel akarok lejatszani egy filmet.

Vagy miert van hogy a Nero recode lefagy VIsta alatt?

Vagy azt tudja valaki hogy miert nincs jogom rendszergazda kent a sysem32-ben torolgetni????

A programok legfrissebb verziójával próbálkozol?

A system32-ben meg amúgy se célszerű törölgetni, tehát jó, hogy nincs hozzá jogod.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3326 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:52

valaki tapasztalt mar olyat, hogy a vista leallitasakor a vegen nem all le el elsore a winyo? kattan majd, felporog, aztan ezt negyszer megcsinalja es csak utana all le.. az angol es a magyar vista is ezt csinalja, xpvel nincs gond, mi lehet a problema?

ja es tovabbra sem bir felebredni alvasbol sem a magyar sem az angol, de az esemenynaploban az van, hogy sikeresen felebredt, pedig en csak a fekete kepet latom, igy kikapcsolom teljesen es ugy kell inditani..

es meg egy problema: halk a mikrofon a magyar vistan. az angolban attudtam allitani a Speech Recognition Options menuben, de a magyarban ez nem erheto el, igy allitani sem tudom.. otletek?:)

#3327 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:59

Mediaplayer az ami alapbol a vistaban van a nerobol 7 pont valahanyas de most leszedem a legujabat.
Hatha az jobb. A system 32ben azert akarok torolgeni mert kiakarom cserelni a boot kepernyot ( winload.exe ) egy olyanra ami nem egy csik.

#3328 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:26

Idézet: tjanika - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 9:59

Mediaplayer az ami alapbol a vistaban van a nerobol 7 pont valahanyas de most leszedem a legujabat.
Hatha az jobb. A system 32ben azert akarok torolgeni mert kiakarom cserelni a boot kepernyot ( winload.exe ) egy olyanra ami nem egy csik.

Adjál teljes jogot a felhasználódnak a kérdéses fájlhoz.

#3329 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:56

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:52

valaki tapasztalt mar olyat, hogy a vista leallitasakor a vegen nem all le el elsore a winyo? kattan majd, felporog, aztan ezt negyszer megcsinalja es csak utana all le.. az angol es a magyar vista is ezt csinalja, xpvel nincs gond, mi lehet a problema?

ja es tovabbra sem bir felebredni alvasbol sem a magyar sem az angol, de az esemenynaploban az van, hogy sikeresen felebredt, pedig en csak a fekete kepet latom, igy kikapcsolom teljesen es ugy kell inditani..

es meg egy problema: halk a mikrofon a magyar vistan. az angolban attudtam allitani a Speech Recognition Options menuben, de a magyarban ez nem erheto el, igy allitani sem tudom.. otletek?:)

Valami ACPI bibi lehet, a nem szabályos leállás, ill. a működésképtelen sleep eléggé erre utal. Oka lehet régebbi/nem meggfelelő BIOS vagy driver.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3330 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 11:21

Idézet: bon - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 9:26

Adjál teljes jogot a felhasználódnak a kérdéses fájlhoz.

Eszembe sem jutott mert admin vagyok. es elmeletileg........

#3331 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 11:23

Idézet: tjanika - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 11:21

De nem teljes jogú admin vagy, így muszáj lesz jogot adni magadnak.

#3332 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 11:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 9:56

Valami ACPI bibi lehet, a nem szabályos leállás, ill. a működésképtelen sleep eléggé erre utal. Oka lehet régebbi/nem meggfelelő BIOS vagy driver.

Eleg erdekes a dolog, raktam fel masik ACPI drivert, de nem segitett.

Na es ami erdekes: leall a gep alvasnal, mintha jo lenne, aztan bekapcsolom es nem indul, azaz tolt, de a monitor nem kapcsol be meg a bill sem megy. igy kinyomom a gepet es elinditom, sokaig tolt es evgul olyan, mintha alvasbol jott volna vissza! mintha hibrid sleep lenne, de az nincs bekapcsolva...

mondjuk nem is ez zavar, hahem az, hogy leallaskor 5sozr allitja le majd porgeti fel a winyot.. felek, hogy kinyirja

#3333 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:16

Idézet: tjanika - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 11:21

Biztonsági beállítás. Így a sok otthoni admin meg van védve attól, hogy jöjjön valami fíreg, és adminisztrátori jogkörrel kódokat kezdjen futtatni, a felhasználó tudta nélkül.

#3334 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:26

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 9:52

Ha készenléti állapotra gondolsz, akkor az nálam jó volt mindig. Nekem olyankor teljesen kikapcsol a gép. Viszont egyszer itthagytam tölteni éjszakára a gépet, másnap csak fekete képernyő, és semmit nem csinált. Nem tudom, hogy ez állandó probléma lett volna e ( vagy lett e volna?), mert nem hagytam itt többször a gépet hosszabb ideig.
Most újra Xp, és minden működik :)

#3335 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:33

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 12:36

Eleg erdekes a dolog, raktam fel masik ACPI drivert, de nem segitett.

Na es ami erdekes: leall a gep alvasnal, mintha jo lenne, aztan bekapcsolom es nem indul, azaz tolt, de a monitor nem kapcsol be meg a bill sem megy. igy kinyomom a gepet es elinditom, sokaig tolt es evgul olyan, mintha alvasbol jott volna vissza! mintha hibrid sleep lenne, de az nincs bekapcsolva...

mondjuk nem is ez zavar, hahem az, hogy leallaskor 5sozr allitja le majd porgeti fel a winyot.. felek, hogy kinyirja

Egy régebbi laptopon tapasztaltam hasonlót (még XP alatt), ott a BIOS nem volt megfelelő. Vagy újraindult leállás helyett, vagy annyira leállt hogy csak akksi kivétel/visszatétel után indult ez. Az eseménynaplóban a rendszer szekció alatt minden induláskor jelezte hogy bizonyos BIOS hívások nem megfelelő memóriaterületre írnak. A HDD-nek ez hosszútávon semmiképpen sem tesz jót. Nézz bele az eseménynaplóba hátha talaálsz valamit. A többi eszköz driverei rendben vannak?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3336 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:51

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 11:33

Egy régebbi laptopon tapasztaltam hasonlót (még XP alatt), ott a BIOS nem volt megfelelő. Vagy újraindult leállás helyett, vagy annyira leállt hogy csak akksi kivétel/visszatétel után indult ez. Az eseménynaplóban a rendszer szekció alatt minden induláskor jelezte hogy bizonyos BIOS hívások nem megfelelő memóriaterületre írnak. A HDD-nek ez hosszútávon semmiképpen sem tesz jót. Nézz bele az eseménynaplóba hátha talaálsz valamit. A többi eszköz driverei rendben vannak?

gen, mar mindent lecsereltem vistasra. xpbol semmi problema

#3337 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 13:05

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 11:51

gen, mar mindent lecsereltem vistasra. xpbol semmi problema

van egy "jo" hirem! xp sem jon vissza alvasbol! biost frissitettem, de nem segitett.. xp viszont szerencsere elsore leall, nem pedig otodik kattanasra.

#3338 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 14:29

Idézet: Newfronter - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 8:56

Technet Plus Direct-es 2 hónapos licensz, habár ez a 2 hónap csak annyival rosszabb az 1 évesnél, hogy 2 hónapos. :)
Tehát a kulcsokat nem korlátozzák.

Szóval akkor azt mondod, hogy lehet akár 50 gépre is telepíteni, de nem egyszerre? Mert akkor ez nagyon jól hangzik! :)

Ha teljes verziók akkor persze. Technetes szabályzatot kellene igazából látni hozzá, hogy van-e valami speciális kitétel.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3339 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 15:29

Hat ha valakinek kell:
http://www.hamaddarw...tent/index.html
Vistabol kimaradt hatterkepek (oldal aljan letoltheto egyben).

#3340 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 26. 16:44

Ha még nem lett volna:
a hivatalos Microsoft lista a Vista-kompatibilis programokról

A lista folyamatosan bővül!

Szerkesztette: Mykee 2007. 02. 26. 16:47 -kor

Téma megosztása:

• (192 Oldal)