HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#3361 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 27. 13:35

Idézet: Tovi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 13:31

A Nero 7 Premium pl ezeket:

* Nero Burning ROM 7: optikai lemezeket írhatunk tetszőleges tartalommal
    * Nero Express 7: egyszerűen használható varázsló a Nero Burning ROM 7-hez
    * Nero Home: központi program, amellyel fájlokat és alkalmazásokat érhetünk el (akár tv-n is)
    * Nero MediaHome: hang-, video- és képfájlokat oszthatunk meg hálózatunkon (UPnP-n is)
    * Nero ShowTime 3: médialejátszó program
    * Nero Vision 4: videoszerkesztő program
    * Nero Recode 2: a világ leggyorsabb videokonvertere (a Nero szerint)
    * Nero BackItUp: adatmentő szoftver
    * Nero SoundTrax 2: saját audiomixek készítése egyszerűen
    * Nero WaveEditor 3: hangfájlok felvételéhez és editálásához készült program
    * Nero InCD: merevlemezként használhatjuk optikai meghajtónkat
    * Nero Coverdesigner: optikai lemezek borítóinak, címkéinek tervezéséhez
    * Nero CD-DVD Speed: meghajtók sebesség- és teljesítménytesztje
    * Nero DriveSpeed: optikai meghajtók szoftveres halkítása
    * Nero ImageDrive: virtuális CD/DVD-meghajtók létrehozása
    * Nero InfoTool: információ meghajtókról és lemezekről
    * Nero PhotoSnap: képszerkesztő program
    * Nero PhotoSnap Viewer: képnézegető
    * Nero ProductSetup: a fenti programok frissítése, beállítása (nyelvbeállítás is)
    * Nero StartSmart: az összes programot egy helyről érhetjük el vele
    * Nero Scout / Nero Search: fájlindexáló és -kereső alkalmazás
    * Nero Mobile: hordozható eszközeinkre (telefon, PDA, PMP) multimédiás tartalmakat tölthetünk, konvertálhatunk, játszhatunk le
    * Nero Sipps: ingyenes VoIP telefonálás
    * Nero BurnRights: lemezírási jogosultságok beállítása

Koszi kiprobalom. :respect:
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3362 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 13:46

skacok-skacok:) ez nem egy ilyen felhasználói bénaság volt, higgyétek el:) szedhettem control panelből, vagy akárhonnan, nem szedte le, mert elszállt a windows installer hibával:)

amúgy nem csak a nero-t ismerem, de ezt szeretem:)
Per Aspera Ad Astra

#3363 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 13:54

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 13:46

skacok-skacok:) ez nem egy ilyen felhasználói bénaság volt, higgyétek el:) szedhettem control panelből, vagy akárhonnan, nem szedte le, mert elszállt a windows installer hibával:)

amúgy nem csak a nero-t ismerem, de ezt szeretem:)

Amugy a neronak mely valtozata visztakepes?
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3364 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 13:58

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 13:54

Amugy a neronak mely valtozata visztakepes?

a 7.7.5.1 biztosan az.
Per Aspera Ad Astra

#3365 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 14:35

Idézet: -KP- - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 10:50

néhány órán belül veszek egy új vinyót valszeg egy 250es wd lesz. gondolkodom rajta h felpallom a vistát msdnaa-n keresztül rendelkezem egy legális business verzióval. az hogy angol nyelvű a legkevésbé sem érdekel, középsulis korom óta használtam rendszeresen angol winfost. a kérdésem az lenne hogy ti hogy partícinálnátok a vinyót? akarok egy XP-t és egy vistát, de lehet hogy felrakom az win2k3 server enterprise editiont (szintén msdnaa), nemsokára úgyis ismerkedni kell vele :) futattam vista upgrade advisort és úgy tűnik hw gond nem lesz vele, persze tűnik, majd kiderül :)

én arra gondoltam hogy xp 20 g 2k3 10g vista 60g + maradék.

bár a vistán gondolkodom mindenhol 40gb ajánlott helyet írnak csak nemtom miért, ha feltelepítve olyan 8-9 giga. rendszer mellé nem szoktam játékot vagy filmet zenét tenni, csak office meg delphi meg visual studio...

várom a válaszokat ötleteket.

Előre is kösz!

Üdv.:
KP

:respect:

Na udv!

En a kovetkezot szoktam ajanlani, ha tobb rendszer van:

1. kb 20 gigas particio az xpnek, es ez legyen az aktiv, mivel ez egy stabil rendszer eleg eselyes, hogy ugysem kell majd reinstallalni.
2. kb 50-60 gigas particio a vistanak
3. particio, ha kell egy harmadik rendszernek. ( bar utoljara en ekkor a vistat telepitenem, hogy jo legyen a boot menu is.
4. home particio, ami olyan 15-20 giga, en erre rakom a dokumentumokat, kedvenceket, outlook.pst, meg ami meg eszembe jut, ez azert jo, mert minden rendszer alatt atiranyitom ide a mappakat, amiket emlietettem, igy minden rendszer alol ugyanazt a dokumentumokat , levelezest stb-t tudom hasznalni es ha barmelyik rendszert letorlom, akkor sem tunik el semmi.
5. egy temp particio, amin az atmenti fajlok vannak, ami nem tudom meddig kell, illetve a gep temp cuccait is ide iranyitom, ami azert jo, mert igy tudom formatalni es tuti minden temp eltunik:)
6. pedig az adat mappa, amin minden mas van.

na kb ennyi:)

ja es egy vista dolog, ami tetszik: ha egy user belep es dolgozik, aztan zarolja a gepet, akkor masik usr is betud lepni, anelkul, hogy az alap usernek bezarna a cuccait...

#3366 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:25

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 0:45

nah:) sikerült felraknom úgy egy nerot, ami inkompatibilis a vistával, hogy se leszedni nem tudom, se másikat felrakni helyette:)) büszke vagyok magamra:) nomeg a microsoftra:) meg az ahead-re is:) meg mindenkire

Én a wmvare-t raktam fel úgy hogy unsinstall-nál kékhalál volt :)
Mondjuk figyelmeztetett telepítés közbwn lwgalább3x hogy nem fog menni, de hát....
Végül úgy sikerült leszedni teljesen, hogy nagyrészét kitakarítgattam a registriből, utánna fölraktam egy magasabb verzió számút és ezekután már sikerült unistallálni.

Azért kellett regisztiben turkálni, mert miután elkezdtem unisntallálni, eltünt a telepített programok közül, de mivel kékhalállal elszált az unistall (volt közben memória dump is :) ilyet eddig nem láttam)  közben ezért nem szedte le teljesen és ha telepíteni akartam egy ujabbat akkor nem engedte azt mondta szedjem le a régit :) Megpóbáltam úgy is unsitallálni hogy még1x elindítottam a telepítőt reménykedve abban hogy lesz egy unsitall / repair stb lehetőség, ami persze nem jött be mert ismét azt mondta szedjem le a régit utánna próbálkozzak :)
Csökkentett módben sem ment az unsinstall mert nem indította el a megfelelő szervizeket. Ezért úgy döntöttem marad a registri -ben való törölgetés.

#3367 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:32

Idézet: Tovi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 13:31

A Nero 7 Premium pl ezeket:

* Nero Burning ROM 7: optikai lemezeket írhatunk tetszőleges tartalommal
    * Nero Express 7: egyszerűen használható varázsló a Nero Burning ROM 7-hez
    * Nero Home: központi program, amellyel fájlokat és alkalmazásokat érhetünk el (akár tv-n is)
    * Nero MediaHome: hang-, video- és képfájlokat oszthatunk meg hálózatunkon (UPnP-n is)
    * Nero ShowTime 3: médialejátszó program
    * Nero Vision 4: videoszerkesztő program
    * Nero Recode 2: a világ leggyorsabb videokonvertere (a Nero szerint)
    * Nero BackItUp: adatmentő szoftver
    * Nero SoundTrax 2: saját audiomixek készítése egyszerűen
    * Nero WaveEditor 3: hangfájlok felvételéhez és editálásához készült program
    * Nero InCD: merevlemezként használhatjuk optikai meghajtónkat
    * Nero Coverdesigner: optikai lemezek borítóinak, címkéinek tervezéséhez
    * Nero CD-DVD Speed: meghajtók sebesség- és teljesítménytesztje
    * Nero DriveSpeed: optikai meghajtók szoftveres halkítása
    * Nero ImageDrive: virtuális CD/DVD-meghajtók létrehozása
    * Nero InfoTool: információ meghajtókról és lemezekről
    * Nero PhotoSnap: képszerkesztő program
    * Nero PhotoSnap Viewer: képnézegető
    * Nero ProductSetup: a fenti programok frissítése, beállítása (nyelvbeállítás is)
    * Nero StartSmart: az összes programot egy helyről érhetjük el vele
    * Nero Scout / Nero Search: fájlindexáló és -kereső alkalmazás
    * Nero Mobile: hordozható eszközeinkre (telefon, PDA, PMP) multimédiás tartalmakat tölthetünk, konvertálhatunk, játszhatunk le
    * Nero Sipps: ingyenes VoIP telefonálás
    * Nero BurnRights: lemezírási jogosultságok beállítása

:offtopic:

Ez mind szép és jó de én cd/dvd-t akarok írni nem pedig cd borítót zenét videot stb szerkeszteni

Én is nerot használok, de a hideg kiráz ettől sok (számomra) feesleges hülyeségtől amit belepakoltak, ezért nem is telepítem föl csak a legszükségesebbeket.

:offtopic:

#3368 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:33

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 15:25

Én a wmvare-t raktam fel úgy hogy unsinstall-nál kékhalál volt :)
Mondjuk figyelmeztetett telepítés közbwn lwgalább3x hogy nem fog menni, de hát....
Végül úgy sikerült leszedni teljesen, hogy nagyrészét kitakarítgattam a registriből, utánna fölraktam egy magasabb verzió számút és ezekután már sikerült unistallálni.

Azért kellett regisztiben turkálni, mert miután elkezdtem unisntallálni, eltünt a telepített programok közül, de mivel kékhalállal elszált az unistall (volt közben memória dump is :) ilyet eddig nem láttam)  közben ezért nem szedte le teljesen és ha telepíteni akartam egy ujabbat akkor nem engedte azt mondta szedjem le a régit :) Megpóbáltam úgy is unsitallálni hogy még1x elindítottam a telepítőt reménykedve abban hogy lesz egy unsitall / repair stb lehetőség, ami persze nem jött be mert ismét azt mondta szedjem le a régit utánna próbálkozzak :)
Csökkentett módben sem ment az unsinstall mert nem indította el a megfelelő szervizeket. Ezért úgy döntöttem marad a registri -ben való törölgetés.

mind1.. visszaraktam az xpt.. amíg nem lesz rendes overlay, meg nem megy 5.1-ben a cuccos, addig engem nem érdekel a vista.. ezek úgyérzem olyan alap dolgok, amiket így 2007 hajnalán minden oprendszernek tudnia kéne..
Per Aspera Ad Astra

#3369 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:37

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 15:33

mind1.. visszaraktam az xpt.. amíg nem lesz rendes overlay, meg nem megy 5.1-ben a cuccos, addig engem nem érdekel a vista.. ezek úgyérzem olyan alap dolgok, amiket így 2007 hajnalán minden oprendszernek tudnia kéne..

Szerencsére nekem nem kellett emiat újratelepíteni semmit, főleg, hogy az xp is szépen megvan egy másik partícion :)
Ez az 5.1-es probléma sem érint jelenleg mivel evan egy Creativ DDTS100-as dekoderem és ebbe eddig is csak sztereo jelet engedtem majd ez tolta szét 5.1-re
Igaz egy játékoknál kicsit csalóka :) de filnézéshez tökéletese főleg hogy a dts és ac3- hangokat egy az egyeben kódolja...
Jó ez nem jelent megoldást a problémádra...csak megemlítettem...ma egy ilyen OFF napom van :)

#3370 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:37

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 15:33

Én is így vagyok vele. Egyenlőre marad az SP2-es XP-m, aztán ha a Creative hajlandó lesz egy újabb drivert kidobni, hát megpróbáljuk újra :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3371 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:47

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 16:44

Ha még nem lett volna:
a hivatalos Microsoft lista a Vista-kompatibilis programokról

A lista folyamatosan bővül!

Csak a nálam is lustábbaknak írom, a "Works with Windows Vista"-k közt ott van az MS office 2003 család is, eldugva a lista vége felé.
Nem muszály 2007-ért rohanni a boltba.

#3372 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:00

https://www.hwsw.hu/hirek/32996/microsoft_w...felulet_ui.html

#3373 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:03

es ebben mi a vicces?
macbook air 2014

#3374 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:22

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 14:35

Na udv!

En a kovetkezot szoktam ajanlani, ha tobb rendszer van:

1. kb 20 gigas particio az xpnek, es ez legyen az aktiv, mivel ez egy stabil rendszer eleg eselyes, hogy ugysem kell majd reinstallalni.
2. kb 50-60 gigas particio a vistanak
3. particio, ha kell egy harmadik rendszernek. ( bar utoljara en ekkor a vistat telepitenem, hogy jo legyen a boot menu is.)
4. home particio, ami olyan 15-20 giga, en erre rakom a dokumentumokat, kedvenceket, outlook.pst, meg ami meg eszembe jut, ez azert jo, mert minden rendszer alatt atiranyitom ide a mappakat, amiket emlietettem, igy minden rendszer alol ugyanazt a dokumentumokat , levelezest stb-t tudom hasznalni es ha barmelyik rendszert letorlom, akkor sem tunik el semmi.
5. egy temp particio, amin az atmenti fajlok vannak, ami nem tudom meddig kell, illetve a gep temp cuccait is ide iranyitom, ami azert jo, mert igy tudom formatalni es tuti minden temp eltunik:)
6. pedig az adat mappa, amin minden mas van.

na kb ennyi:)

ja es egy vista dolog, ami tetszik: ha egy user belep es dolgozik, aztan zarolja a gepet, akkor masik usr is betud lepni, anelkul, hogy az alap usernek bezarna a cuccait...

Hehe! Azt hittem csak én szoktam agyon-partícionálni a merevlemezt. Majdnem ugyanígy csinálom, de:
"3. particio, ha kell egy harmadik rendszernek. ( bar utoljara en ekkor a vistat telepitenem, hogy jo legyen a boot menu is.)"
Én utoljára 1 linuxot telepítenék, 3 win kicsit sok lenne. Ahhoz meg kell egy swap partíciót is csinálni.
"5. egy temp particio, amin az atmenti fajlok vannak, ami nem tudom meddig kell, illetve a gep temp cuccait is ide iranyitom, ami azert jo, mert igy tudom formatalni es tuti minden temp eltunik:)"
Ilyet nem szoktam, pedig a tempek közt kártevők bujkálhatnak, jó kinyírni őket és azért is jó, mert így a temp fájlok nem töredezik szét a rendszerpartíciót.

#3375 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:33

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:00

Szokásos elfogult, szakszerütlen bulvársajtócikk. almáék szponzorálták?
Jellemző, hogy az Aerot próbálja a Vista legfontosabb újításának beállítani,
a felhasználó szerinte hülye és nem tudja kikapcsolni azokat az effekteket, amik bosszantják, stb.

#3376 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:50

Idézet: firewall - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 0:09

hello mindenkinek. ha valakinek van müködő vista nvidia drivere notebook-okban használatos 7600go kártyákhoz az ne tartsa vissza már 3x húztam újra a windowst mert összeomlott a driverektől. Kezdem úgy érezni, hogy feladom.  :(  :confused:

Pillanatnyilag ezek vannak, (Lásd a Bug Reportot is ugyanitt.):
http://www.nvidia.co...yassurance.html

#3377 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 21:07

Idézet: firewall - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 1:09

hello mindenkinek. ha valakinek van müködő vista nvidia drivere notebook-okban használatos 7600go kártyákhoz az ne tartsa vissza már 3x húztam újra a windowst mert összeomlott a driverektől. Kezdem úgy érezni, hogy feladom.  :(  :confused:

Acer TravelMate 4280-ban levő Go 7600-hoz a 97.55c-t használja egyik kollégám. Letölthető az Acer support oldaláról. (nagydarab vista update zip file-ban van.) ftp://ftp.work.acer-euro.com/pub/
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3378 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 27. 22:09

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:33

Szokásos elfogult, szakszerütlen bulvársajtócikk. almáék szponzorálták?
Jellemző, hogy az Aerot próbálja a Vista legfontosabb újításának beállítani,
a felhasználó szerinte hülye és nem tudja kikapcsolni azokat az effekteket, amik bosszantják, stb.

Az Aero a leglátványosabb különbség (Xp-hez képes) és egyben a legjelentéktelenebb változtatás, ettől a Vista gyökereiben többet, mást nyújt elődjéhez képest. Ha valaki csak ezt veszi észre az vagy elfogult, vagy egyszerűen csak amatőr és nem ért hozzá. My vélemény. :smoker:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#3379 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 22:11

hogyan lehet visszaállítani a hagyományos nvidia panelt Vista alatt? 100.xx driver van fenn, és csak az ujfajta ablakos panel jelenik meg....  :(  hozzáadtam a coolbit 2-t de semmi
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3380 Felhasználó inaktív   Greag 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 27. 22:23

Idézet: magic-box - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 5:51

Szerintem be van kapcsolva nálad a BSPlayernél az Overlay Mixer, ha ezt átváltod pld. WMR9 renderless-re, akkor nem lesz ez a problémád. Codec pack felesleges, ffdshow bőven elég.

Köszi a segítséget neked is és Tovi-nak is. A problémát az ffdshow codec + a bs-ben a WMR9 renderless oldotta meg. Csak a kettő együtt. Thx mégegyx.

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.