HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1851 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 14:52

IceQ 3-as XT-m volt, soha többet :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1852 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:16

Szerintem a videókari melege nem jut el a tápig, a procinál lévő kicívó venti szvsz kiszíjja.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1853 Felhasználó inaktív   Fary86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 17:29

Hali! Mivel ez egy processzor, alaplap fórum gondoltam ezezkre terelem a szót így hirtelen... Szóval venni szeretnék új gépet, és az a gondom hogy core2 6400 alá P5B simát vagy deluxe-t vegyek? Mindenképpen DX10es kártyával szeretném és valami olyasmit hallottam hogy ezek a kártyák már számolják a cpu helyett a fizikát (dx10 es játékoknál persze). Na most akkor kilogikáztam hogy a core elbír 2 komolyabb videókarit is, vagy nem? Ja és még egy fontos! Igazából olyat is halucunáltam valahol hogy nem muszáj azonos típus számú kártyákat kötni sli-be és akkor is megy, mert pl most nekem nincs zs-m 8800ra ezért majd csak (reméljük a közel jövőben) 8600ot vennék és kb 1-1,5 év múlva mellé valami komolyabbat. Na az lenne a lényeg hogy oktassatok ki mert igazából nem vagyok full képben! Előre is köszi!

#1854 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:39

Akkor számol fizikát, ha az adott program támogatja. SLI-t nem tudom lehet-e benne összehozni, de szvsz nem, mivel CF-et támogat a lap.  SLI-nél amúgy egyforma kártyákra van szükség Nvidia, ha még esetleg nem lenne tiszta, CF-nél, ami ATI lehetnek különbözőek a kártyák, ott viszont még nincs DX10.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1855 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:08

Cimborám ma felhivott, hogy mást is megkérdezett a gépvásárlással kapcsolatban.
Ez teljesen érthető több infó nagyobb esély a jó döntésre.
Viszont amivel nem értek eggyett az én asus m2n4-sli 21e ajánlatommal szemben m2v 19e ajánlat szerintem érdemesebb kiadni azt a plusz 2e forintot.
Szerintetek?
Ugyanez igaz VGA-ra 30e 7600gs vagy 32e 7600gt?
Én a GT-t javasolnám mindenféleképp.
Procira 3200+ amit mondtak neki 20e, mig én probálom rábeszélni a duál magra.
Moncsiból samsung 920N amire ajánlatot kapott míg én probáltam az LG 1952S-t javasolni, sajna egyiken sincs DVI aminek pedig örülnék. De ő meg nem szeretne még 10e-vel többet költeni.
Hozzá nem értőként csak annyit lát, hogy én mindenből picivel drágábbat akarok mint amit máshonnan ajánlottak neki.
Nehéz ügy.
Szerintetek maradjak az én ajánlatomnál, vagy van valami amit érdemesebb a másik oldal ajánlatából venni?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1856 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:05

Idézet: Fary86 - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 18:29

Hali! Mivel ez egy processzor, alaplap fórum gondoltam ezezkre terelem a szót így hirtelen... Szóval venni szeretnék új gépet, és az a gondom hogy core2 6400 alá P5B simát vagy deluxe-t vegyek? Mindenképpen DX10es kártyával szeretném és valami olyasmit hallottam hogy ezek a kártyák már számolják a cpu helyett a fizikát (dx10 es játékoknál persze). Na most akkor kilogikáztam hogy a core elbír 2 komolyabb videókarit is, vagy nem? Ja és még egy fontos! Igazából olyat is halucunáltam valahol hogy nem muszáj azonos típus számú kártyákat kötni sli-be és akkor is megy, mert pl most nekem nincs zs-m 8800ra ezért majd csak (reméljük a közel jövőben) 8600ot vennék és kb 1-1,5 év múlva mellé valami komolyabbat. Na az lenne a lényeg hogy oktassatok ki mert igazából nem vagyok full képben! Előre is köszi!

Akkor utána kellene olvasni, nem karba tet kézzel várni hogy kiselőadást fognak tartani. Szerintem.
Bocsi ha bunkónak tűnök, de ez a topic nem erről szól.
Ez arról szól hogy x összegből y célokra kellene gép, esetleg még ezt meg ezt megjegyzem hozzá. Amit te írtál abból csak annyi derül ki hogy sok lét el akarsz költeni te sem tudod mire; fizikai gyorsítás a kkanyarban sincs, dx10es játék pláne, meg egyáltalán.

Olvass vissza, vagy nem tudom, nem tudok mit kezdeni a hozzászólásoddal...

És 1000.jére: SLI/Crossfirenak csak akkor van értelme ha 2 csúcskártya van a gépben, minden egyébb esetben nem éri meg, kvázi hülyeség. Típus azonos legyen, gyártó mindegy.

szabi: Most mi mondjuk meg hogy érdemes-e vagy nem tudom pontosan... tesztet linkeljünk be? 1 bites eldöntendő kérdés legyen hogy megéri-e a nem tudjuk milyen márkájú milyen ramos 7600gs helyett a 7600gt+2ezerért? :think:

Megéri a plusz kétezret az a lap, de ha light tuning elég neki és atom driverek kellenek kockázat nélkül akkor az M2V.

Monitorból Samsung és LGnek is van 60Kért 19"os wide monitorja amin DVi csatoló van(sőt, samsungnak még állítható magasságú a talpa is), 7600 tesztekért meg olvasson prohardvert vagy hwt-t. Akkor lehet hogy arra is rábukkan hogy ennyiért (megint plusz 2K) X1650XT-t is kaphat ha utánajár, és jobban megéri mint a 7600GT-t.

Mond meg neki hogy ami többet tud mivel tud többet és miért. Mutass neki 3-4 tesztet, elég ha ránéztek a ph-ra. Ha nem érti meg, akkor vegyen azt amit ajánlottak. Ha megérti, éjj'en... Ha nincs keret, vmin spórol, de 2ezreken egy új gépnél nem ezért spórolnak szvsz... Esetleg még hátha LG optikai meghajtó és Codegen tápsárkány lesz a jutalma garasoskodásának... :rolleyes:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1857 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:33

ok.  :cool:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1858 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:32

128GiB-os SSD meghajtó az Adatától!!!

Kép
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1859 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:29

'szameg, mar megint elfelejtettem felhivni a HRP-t a 128MB-s SSD-k miatt :omg:

#1860 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:30

Kb milyen árban vannak ezek? :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 16. 23:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 21:30

Kb milyen árban vannak ezek? :think:

ez engem is érdekelne ramiris-nél nem láttam még. rendszervinyónak lehet nagyon megérné egy ilyen, még a legkisebb méretben is.

#1862 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 23:49

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 23:40

ez engem is érdekelne ramiris-nél nem láttam még. rendszervinyónak lehet nagyon megérné egy ilyen, még a legkisebb méretben is.

Én is ezen agyalok :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 16. 23:51

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 23:49

Én is ezen agyalok :)

egy 16 gigás simán jó lenne nekem ide rendszernek, persze ha van ilyen kicsi.

#1864 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 07:23

Szerintem lesz, és az is ilyen 30-40 ropi környékén elinte :(. A katonai 80as fél milla... és attól katonai hogy nem hozták az ára miatt kereskedelmi forgalomba.

De ne legyen igazam és kapjuk meg 20ért, a 8 gigást meg 12ért, és jövőre a 128ast meg 30ért :D.

Nem szeressük HDD szeressük SSD és várjuk nagyon :wub: :lollypop:

(Mondtam én hogy Adata a király :cool: )

Esküszöm, 100× jobban várom mint a dx 10-11---20at, core4-8, K8L-K9 és társait! Pláne ha végre sebességban is kihasználja egyszer a sata1et, sőőőt... (ki se mondom hogy akár idővel a sataIIőt...)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 17. 07:27 -kor

#1865 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 12:35

Kösz srácok, rátok mindig számíthatok. :Đ
Rhino666

#1866 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:25

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 2:11

Tyan Tiger
4x AMD Opteron64 X2 2,4GHz
16x 1GB Nanya DDR-II 800MHz
10x 500GB Western Digital SATA-II 15000rpm RAID
2x 600W Enermax redundáns

+videókártya, ház, sallang...

Szerintetek ez jó? :think:

Bár a sataII 15.000 rpm szokatlan, meg akkor ha 10 vincsi gondoltam scsi raid kari kéne, de hát lehet hogy márnem futja :).
De azt meg úgyis a saját topicjában mondják meg hogy mi lenne faca.

#1867 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:32

SATA-II RAID miért nem jó? :confused:
Rhino666

#1868 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 14:16

Jónak jó; csak ebbe scsi "dukálna", nem mintha nem lenne használható satásan. De milyen vezérlőn lesznek? Az a fontosabb, nem annyira a csatoló típusa. Meg itthon nem nagyon láttam 15ezres satás wd-t.

Tyűűű, 16 gigás modul mibe fáj?

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 17. 14:25 -kor

#1869 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:48

Milyen 16 gigás modul? :confused: Meg milyen SCSI? :think:

A winyákat nagyon benéztem. :omg: A SATA-II WD Raptor "csak" 10000 rpm-es és 150 gigás a legnagyobb belőle. :( Ja, és "csak" 8db fér a lapra. :rolleyes:

Kép

Ha már ott tartunk, hogy mit nem lehet beszerezni itthonban... Én Tyan lapokat meg redundáns Enermaxot se láttam még bolti forgalmazásban. :(

Szerk: 16 x ~28eFt = ~450eFt.

Szerkesztette: Rhino666, az médium 2007. 01. 17. 16:08 -kor

Rhino666

#1870 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 17:17

Üdv mindegykinek!
Segítségeteket kérném egy gépvásárláshoz.
Szempontjaim:
1. csendes (egy szobában kell élnem a géppel, és nem szeretném, ha hajszárító hangerővel zúgna)
2. Főleg fényképszerkesztés (10-100MB), videószerkesztés, grebbelés folyna a gépen. A játék nem cél, de nem szereténk hosszú másodperceket várakozni a monitor előtt (monitorom és optikai meghajtóm már van)
3. a keret 100ezer körül (igazából "majdnem" mindegy).
4. a háznak dizájn nélküli, egyszerű kinézetű, de igényes kellene lennie... (de ez csak a 4. szempont).

A fórumon kb. egy tucat oldal hozzászólást elolvastam már, de nem találtam még választ arra, hogy a core dual stb. AMD processzorok vagy a szimpla Athlon processzorok igényelnek kevesebb hűtést (vagyis csendesebbek).

előre is kössz a segítséget

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.