HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:30

Nekem nem ez van.
Hanem ilyen:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1842 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 10:35

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:51

Nem muszaj az UE-t hasznalni, csak a helyet pazarolja a felesleges sallangjaira.
Igazabol a Home Premium vagy a Business is eleg a legtobb celra.

Egyebkent meg varjuk meg a Vista SP1-et, az talan mar hasznalhato lesz, meg addigra a hardvergyartok is osszehoznak valami epkezlab drivert.

Meg kulonbenis a hiper-szuper biztonsagi izeit a legtobb power user azonnal kikapcsolja, mert csak idegesitik az embert a napi hasznalatban.

Ja nehogy azt hidd, h vmi vindóz fanatikus vagyok :) Csak gondoltam, felteszem, átnézegetem, kipróbálgatom, beállítgatom, megnézem az erőforrásigényeit (mindenhol mást hallani ezekről).
Az az igazság, h töltöttem én mindent, amit találtam, de kb ez az egy volt, ami működött is. Először csak VPC-n akartam kipróbálni, de ott folyton hibaüzengetett.
Így aztán mindegy alapon maradt élesben, végülis mostanság úgysem csinálok semmi hasznosat a gépen :D
Boot-nál is van még vele némi gond (csak DVD-vel hajlandó, különben win32 panaszai vannak - nem láttam, csak amikor eljöttem és öcsém is meg akarta nézni, bekapcsoláskor ezt kapta).
1280×1024-re csak úgy lehetett állítani, ha engedélyeztem a TV-t is :D
Hálózat pedig csak úgy működik jelenleg, h én látom öcsém és húgom gépét is, utóbbin tudok tallózni is, de az enyémet csak öcsém látja, és onnan is csak egyirányú a műveletek lehetősége :s
Dizájn az tuti, de a sebesség messze nem az igazi.
Én sem akarom napi használatra fent hagyni (legalábbis SP1-ig tuti nem), aztán meg majd meglátjuk :)
Biztonsági kütyüit meg frissítési hülyeségeit már az XP-nek is kikapcsolgattam. - router fizikai tűzfalán kívül mástnem használok, de nem is szívok be soha semmi xart :)

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1843 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:43

Féloff:
Nekem X2vel 2 giga rammal a béta remekül ment, nem lehet 1 szavam se a ringyóz sebességre; sőt, néha pörgősebb volt mint a sima XP. Igaz, raidet is használok, de XPn is - de gondolom a Vista mégjobban szereti a raid0át :)

On:
Szabi, azonkívűl hogy nem túl kraftos és hangos kissé; semmi. De ha vesz az ember és érdekli a zaj meg a tuning is esetleg, akkor vegyen olyat amin jó hűtés van, pláne hogy X1950Prokból van kínálat rendes hűtéses karikból. :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1844 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:48

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:54

Bocsi, ezt egy picit túlzásnalk érzem. Akik annyira HC felhasználók azok már régesrégóta tisztában vannak vele; akik meg 'csak' Pro-k, azok azért tudnak játszani többmindenen is. Vannak akik ezt nagyon komolyan veszik; pedig annyira sztem azért nem vészes. Igaz, 10-12 embernél többel nem játszottam, de akkor még X800GTOval röhögve ment a gém, 60 alá nem ment egy tömegjelentnél esetén sem (3200+@ 2,8Ghz). Szal azért nem játszahatatlan core2őn kívüli procikkal. :respect: Meine meinung.

a vga szinte mellékes source téren.
csak a nyers processzorerő kell.
én is tudok játszani a gépemen, de van hogy diavetitést nézek. ezt el lehet kerülni egy c2d-vel. mással perpill nem.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1845 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 12:43

On:
Szabi, azonkívűl hogy nem túl kraftos és hangos kissé; semmi. De ha vesz az ember és érdekli a zaj meg a tuning is esetleg, akkor vegyen olyat amin jó hűtés van, pláne hogy X1950Prokból van kínálat rendes hűtéses karikból. :respect:

A vinyó kellemes hangja mellett a VGA-t nem hallom.  :D
Több lóvé nem volt VGA-ra, ebben az árban meg ez volt az ajánlott.  :cool:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1846 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:21

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 2:12

attól függ mire...

Szerver feladatokra, természetesen. ;)
Rhino666

#1847 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 8:18

Kép
vs
Kép

Majd 100W hőnél ez már nem mindegy hogy magát+procit+tápot fűti vagy kimegy a meleg. Nem?

Ill ugyanazt a hűtési teljesítményt halkabban hozza ált az IceQ, és a max hangerő is jóval kisebb mint a zalmanon. Ezért szimpibb nekem; próbáltam sok léghűtést is, saját gépben is, másnál is, mindig jobb megoldás volt ha kiszállítottuka meleget.

Nekem az utóbbi van, 40%-os ventivel 53 fok max a GPU loadban, idleben meg 25%-os ventivel(megkerestem mi az a sebesség ahol még nem áll le a venti) 42 fok. Ez aztán nem fűti a házat az tuti :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1848 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 14:16

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 14:26

Nekem az utóbbi van, 40%-os ventivel 53 fok max a GPU loadban, idleben meg 25%-os ventivel(megkerestem mi az a sebesség ahol még nem áll le a venti) 42 fok. Ez aztán nem fűti a házat az tuti :)

Ácsi.
Szerinted kiizadja vagy oxigénné alakítja a hőt? Attól hogy hamar lefújja a hőt a magról még a házban marad!

Nem azt mondtam hogy nem lehet elég erős a nem kifele fújó; csak hogy jobb a rendszernek ha kiviszzük a meleget! Ha a prociról tölcsérrel/papírtákolmánnyal leszigeteljük a meleg levegő útját a hátsó házventihez már csak a chipset/ram/vinyók jelentéktelen hőjét kell a tápnak kiszívnia, amit nagyon nagyon halk működéssel és hosszabb kondi élettartammal hálálnak meg!
Céges gépen ezeket a módosításokat elvégezve a 350es Ct úgy fújja ki a levegőt, hogy csak nedves kézzel érzem. Zaj gondolom sejted :D. (Igaz, úgy csináltam hogy a ház tettején lévő ventihelyről kap csak levegőt; de kb ua az eredmény.)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1849 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 14:24

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 14:16

Ácsi.
Szerinted kiizadja vagy oxigénné alakítja a hőt? Attól hogy hamar lefújja a hőt a magról még a házban marad!

Nem azt mondtam hogy nem lehet elég erős a nem kifele fújó; csak hogy jobb a rendszernek ha kiviszzük a meleget! Ha a prociról tölcsérrel/papírtákolmánnyal leszigeteljük a meleg levegő útját a hátsó házventihez már csak a chipset/ram/vinyók jelentéktelen hőjét kell a tápnak kiszívnia, amit nagyon nagyon halk működéssel és hosszabb kondi élettartammal hálálnak meg!
Céges gépen ezeket a módosításokat elvégezve a 350es Ct úgy fújja ki a levegőt, hogy csak nedves kézzel érzem. Zaj gondolom sejted :D. (Igaz, úgy csináltam hogy a ház tettején lévő ventihelyről kap csak levegőt; de kb ua az eredmény.)

Ne ácsizzál itt :reklamacio:  :Đ
Volt IceQ-s VGA-m, nem a halkságáról volt híres :(
A sima Silencerek viszont jók.

Az sem mindegy mekkora az a hő! Ezért írtam a hőfokokat. Ez nudli, semmi. Ez már nem 1800/1900 XT :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1850 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 14:42

Jó, kérdezd meg a tápod mennyi meleget szeretne :D. Mostmé', Asus kártyája szted hangos? Vagy IceQ3? Kettes ventijét (meg egyesét is :Đ) azért cserélték mert volt rajta csiszolni való; hallottam ilyet, korrekt.

Persze legtutibb ha rax rá blokkot, és néma házventik szellőztetik azért még a nyákot; de most arról van szó hogy melyik X1950Prot érdemes megvenni, sztem IceQ3 és az Asusé elsősorban. Természetesen a stock cooleres is életképes, de arról van szó hogy melyik lekhet a legjobb ezek közül :respect: .

Nekem spec most Accelero2őm van az X1900XTn, blokk meg lóg alatta, mert egy csavarral enm bírok el, és nem tudom felrakni a blokkot. 100%on sem hallani gyakorlatilag, ami köszönhető a gumis ventifelfogatásnak is. De mégiscsak a házba fűt; bár nálam kb ennyi az öszz hő amit ki kell vezetni; így még szerencsére a házventik kiszippantják 80-90%át.

off: Ha valaki garanciát vállalva leszedi fizetek neki egy fél rekesz sört :)

#1851 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 14:52

IceQ 3-as XT-m volt, soha többet :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1852 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:16

Szerintem a videókari melege nem jut el a tápig, a procinál lévő kicívó venti szvsz kiszíjja.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1853 Felhasználó inaktív   Fary86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 17:29

Hali! Mivel ez egy processzor, alaplap fórum gondoltam ezezkre terelem a szót így hirtelen... Szóval venni szeretnék új gépet, és az a gondom hogy core2 6400 alá P5B simát vagy deluxe-t vegyek? Mindenképpen DX10es kártyával szeretném és valami olyasmit hallottam hogy ezek a kártyák már számolják a cpu helyett a fizikát (dx10 es játékoknál persze). Na most akkor kilogikáztam hogy a core elbír 2 komolyabb videókarit is, vagy nem? Ja és még egy fontos! Igazából olyat is halucunáltam valahol hogy nem muszáj azonos típus számú kártyákat kötni sli-be és akkor is megy, mert pl most nekem nincs zs-m 8800ra ezért majd csak (reméljük a közel jövőben) 8600ot vennék és kb 1-1,5 év múlva mellé valami komolyabbat. Na az lenne a lényeg hogy oktassatok ki mert igazából nem vagyok full képben! Előre is köszi!

#1854 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:39

Akkor számol fizikát, ha az adott program támogatja. SLI-t nem tudom lehet-e benne összehozni, de szvsz nem, mivel CF-et támogat a lap.  SLI-nél amúgy egyforma kártyákra van szükség Nvidia, ha még esetleg nem lenne tiszta, CF-nél, ami ATI lehetnek különbözőek a kártyák, ott viszont még nincs DX10.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1855 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:08

Cimborám ma felhivott, hogy mást is megkérdezett a gépvásárlással kapcsolatban.
Ez teljesen érthető több infó nagyobb esély a jó döntésre.
Viszont amivel nem értek eggyett az én asus m2n4-sli 21e ajánlatommal szemben m2v 19e ajánlat szerintem érdemesebb kiadni azt a plusz 2e forintot.
Szerintetek?
Ugyanez igaz VGA-ra 30e 7600gs vagy 32e 7600gt?
Én a GT-t javasolnám mindenféleképp.
Procira 3200+ amit mondtak neki 20e, mig én probálom rábeszélni a duál magra.
Moncsiból samsung 920N amire ajánlatot kapott míg én probáltam az LG 1952S-t javasolni, sajna egyiken sincs DVI aminek pedig örülnék. De ő meg nem szeretne még 10e-vel többet költeni.
Hozzá nem értőként csak annyit lát, hogy én mindenből picivel drágábbat akarok mint amit máshonnan ajánlottak neki.
Nehéz ügy.
Szerintetek maradjak az én ajánlatomnál, vagy van valami amit érdemesebb a másik oldal ajánlatából venni?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1856 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:05

Idézet: Fary86 - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 18:29

Hali! Mivel ez egy processzor, alaplap fórum gondoltam ezezkre terelem a szót így hirtelen... Szóval venni szeretnék új gépet, és az a gondom hogy core2 6400 alá P5B simát vagy deluxe-t vegyek? Mindenképpen DX10es kártyával szeretném és valami olyasmit hallottam hogy ezek a kártyák már számolják a cpu helyett a fizikát (dx10 es játékoknál persze). Na most akkor kilogikáztam hogy a core elbír 2 komolyabb videókarit is, vagy nem? Ja és még egy fontos! Igazából olyat is halucunáltam valahol hogy nem muszáj azonos típus számú kártyákat kötni sli-be és akkor is megy, mert pl most nekem nincs zs-m 8800ra ezért majd csak (reméljük a közel jövőben) 8600ot vennék és kb 1-1,5 év múlva mellé valami komolyabbat. Na az lenne a lényeg hogy oktassatok ki mert igazából nem vagyok full képben! Előre is köszi!

Akkor utána kellene olvasni, nem karba tet kézzel várni hogy kiselőadást fognak tartani. Szerintem.
Bocsi ha bunkónak tűnök, de ez a topic nem erről szól.
Ez arról szól hogy x összegből y célokra kellene gép, esetleg még ezt meg ezt megjegyzem hozzá. Amit te írtál abból csak annyi derül ki hogy sok lét el akarsz költeni te sem tudod mire; fizikai gyorsítás a kkanyarban sincs, dx10es játék pláne, meg egyáltalán.

Olvass vissza, vagy nem tudom, nem tudok mit kezdeni a hozzászólásoddal...

És 1000.jére: SLI/Crossfirenak csak akkor van értelme ha 2 csúcskártya van a gépben, minden egyébb esetben nem éri meg, kvázi hülyeség. Típus azonos legyen, gyártó mindegy.

szabi: Most mi mondjuk meg hogy érdemes-e vagy nem tudom pontosan... tesztet linkeljünk be? 1 bites eldöntendő kérdés legyen hogy megéri-e a nem tudjuk milyen márkájú milyen ramos 7600gs helyett a 7600gt+2ezerért? :think:

Megéri a plusz kétezret az a lap, de ha light tuning elég neki és atom driverek kellenek kockázat nélkül akkor az M2V.

Monitorból Samsung és LGnek is van 60Kért 19"os wide monitorja amin DVi csatoló van(sőt, samsungnak még állítható magasságú a talpa is), 7600 tesztekért meg olvasson prohardvert vagy hwt-t. Akkor lehet hogy arra is rábukkan hogy ennyiért (megint plusz 2K) X1650XT-t is kaphat ha utánajár, és jobban megéri mint a 7600GT-t.

Mond meg neki hogy ami többet tud mivel tud többet és miért. Mutass neki 3-4 tesztet, elég ha ránéztek a ph-ra. Ha nem érti meg, akkor vegyen azt amit ajánlottak. Ha megérti, éjj'en... Ha nincs keret, vmin spórol, de 2ezreken egy új gépnél nem ezért spórolnak szvsz... Esetleg még hátha LG optikai meghajtó és Codegen tápsárkány lesz a jutalma garasoskodásának... :rolleyes:

#1857 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:33

ok.  :cool:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1858 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:32

128GiB-os SSD meghajtó az Adatától!!!

Kép

#1859 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:29

'szameg, mar megint elfelejtettem felhivni a HRP-t a 128MB-s SSD-k miatt :omg:

#1860 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:30