Idézet: Aircraftman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 6:28
Sziasztok!!
Hehe.. Szoval ti azt mondjatok hogy dobjam el a 6600 GT met amit akkor mellesleg annyiert vettem mint masnak a fel gepenek ara, es csak azert nem vettem a 6800 GT-t mert csak 50 000 rem volt 6600 GT-re..
Es akkoriban a legjobb vga-khoz tartozott de ti most azt mondjatok hogy dobhatom ki..
Ez most kicsit letor mert akkor miert vettem meg 50 000 ruppeszert?
Ami azt illeti most tenyleg nem akarok uj vgat venni.. : (
Eleg nekem egy uj profi alaplapban es egy kompatibilis processzorban gondolkodnom, igy se uszom meg
60 000 alatt.. Mellesleg meg nem mondtatok konkretumot mit lenne erdemes megvennem..
...
Tenyleg szeretnek egy AGP es DDR(1), valamint IDE HDD tamogatasuu profi alaplapot venni, de fogalmam sincs milyet erdemes ezert kerdezlek titeket azt hittem a forum ezert van..
Igy is meggyulik a bajom ha megvan a megfelelo alaplap mert egy mai jo procit nem kapok meg
30 000-40 000 alatt es ehhez meg huutot is kell vennem. Tehat eddig ossz-vissz alaplap+proci+huuto
70 000 es akkor meg azt mondjatok hogy vegyek uj vga-t mert a 6600 GT elavult es kukaba valo.. : (
Inkabb vegyem meg a 7600 GT-t vgat mellejuk szinten szep aron hogy elegedett legyek veluk?
...
Nezzetek nekem profi gep kell de nem a NASA-nak!
...
Szeretnem ha megoldast talalnatok a problemamra tenyleg segitene mert en noob vagyok ehhez..
...
nem veletlen kertem.. Ellenkezoo esetben en is segitenek az illetonek csak mint mashol itt is en vagyok
a gyengebb es a segitsegre szorulo es magatehetetlen.. Miert nem segit valaki? En is segitenek ellenkezoo esetben..
Koszi, sziasztok
Ahogy nyunyu is mondta, az azért kicsit durva, hogy fél éve 50-ért vettél 6600GT-t.
Eddig ha jól emlékszem azt írtad, hogy 50.000-ig keresel alaplapot, most meg 60-ig lehetne elmenni alaplap + proci párossal?
OK, ha abból indulunk ki, hogy eredendően kizárólag alaplapot akarsz cserélni (persze új procit belé), úgy hogy a memória és a videokártya az eddigi maradjon, akkor megveheted nyugodtan a nyunyu ajánlotta 865-ös Asrock lapot, az már más kérdés hogy nagyon nem érné meg. Ez béna és sarkító hasonlat, de kb. olyan mintha azért nem vennél mondjuk egy új kocsit, mert te odavagy a kockaladád formájáért, és mindenáron csak a motort szeretnéd átszereltetni, mert az viszont kell.
Én nem kötözködni meg mindenáron mindent leszólni akarok, de jó lenne konkretizálni végre hogy miért kell hardverfrissítés, pontosan mennyi pénz lenne rá, és persze a "mire kéne", de gondolom főleg játszanál rajta (hiszen filmet nézni, zenét hallgatni, letölteni, szöveget szerkeszteni stb. egy P3 is elég).
És nem azt mondom, hogy dobd el a 6600GT-det, hanem hogy ADD EL. Az nem ugyanaz. Engem is sok minden letör, a számítástechnika fejlődik, ez van. Én is 48000-ért vettem a 9600XT-met (mondjuk az tényleg drágább volt az akkor szokásosnál, de márkás, sulinetes és két év garival), most meg... Amúgy pont a VGA a talán leggyorsabban fejlődő terület, amíg még fél évente voltak generációváltások, addig tudtam követni nagyjából, de azóta már én sem.
Írd le légy szíves hogy jelenleg milyen konfigod van, és mennyit szánsz a fejlesztésre (bruttó). Máris könnyebb lenne segíteni.
Így én most azt mondom, hogy S939-es lap, valami A64 proci (ha van mani rá akkor X2, bár szerintem egyelőre felesleges a dupla mag), és akkor megmaradnak a DDR memóriád (persze ha min. 400-asak), plusz bele egy Galaxy 7600GS(T) GDDR3-as PCI-E vidkari, és akkor egy viszonylag kiegyensúlyott konfigod lenne.