HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:18

OKés.

Ramból Adata az ajánlott, tápod még nem derült ki hogy milyen, hogy az új vas etteéséhez jó lesz-e.
WD REből nincs 200 gigás, 160/240/320Gbosak vannak. Prohardveren olvastat a tesztjét vagy visszaolvastál hogy miéet az RE-t ajánljuk?

7900et azért vettem bele hogy alsóközéptől felső középig, vagy felsőkategória aljáig rendbe rakjuk hogy minek hol a helye és mennyiért mi éri meg.

7600Gs sima pedig egy nem jó vétel, igen.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 20. 16:19 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1962 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:03

Kicsit off, de úgy gondoltam ide írom :D

Milyen HDD Silencert ajánlanátok? Fontos, hogy jól működjön, tehát ne melegedjen túl a vinyó benne, ne legyen ventis, és ne legyen drága.
Egy 300GB-os Sata Maxtor menne bele.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1963 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:22

A ne legyen drága a bibi...
Quiet Drive SQD-1000 12K-val az egyik legolcsóbb és egyik legjobb...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1964 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:25

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 20:22

A ne legyen drága a bibi...
Quiet Drive SQD-1000 12K-val az egyik legolcsóbb és egyik legjobb...

Csak hol szerzek ilyet?
zoty listájában van ilyen:
Scythe Quiet Drive SCQ-1000(passiv) 8 500 Ft
De ez meg nincs is a scythe oldalán :confused:

van még a silentmaxx®-HD-silencer 10k-ért. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:50

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:40

Te inkább csak kussolj.

és a fórumon kussoltatni akar egy ilyen :D istenem ez a legnagyobb :nevet:

#1966 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:14

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 20:25

Csak hol szerzek ilyet?
zoty listájában van ilyen:
Scythe Quiet Drive SCQ-1000(passiv) 8 500 Ft
De ez meg nincs is a scythe oldalán :confused:

van még a silentmaxx®-HD-silencer 10k-ért. :think:

SCQ csak elírás szvsz... :think:
Már akkor is kint volt nála, mikor én szemeztem passzív HDD hűtőkkel, és akkor se találtam ilyet.
(HBH-101 lett végül a kiszemelt, de az nem dobozol, csak hűt - és nem is vettem meg :D)
Kérdezz rá z0ty-nál!
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1967 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 23:10

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 20:50

és a fórumon kussoltatni akar egy ilyen :D istenem ez a legnagyobb :nevet:

Nagy rád a mellény, öreg... :smoker:
Rhino666

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:04

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jan. 20., szombat - 23:10

Nagy rád a mellény, öreg... :smoker:

nagy? hűha, te meg túl okos vagy erre a fórumra, de pláne a bolthoz... ;)

most nem akarom összeszedni az okosságokat amiket írtál ide eddig, mert túl sok van már belőle, de aki olvasgatja az írásaid és tudja hogy boltot akarsz nyitni, jókat derül ezen... nekem nincs semmi bajom veled, csak kicsit értelmesebb dolgokat is írhatnál néha tényekkel alátámasztva...

Szerkesztette: diegho 2007. 01. 21. 01:12 -kor

#1969 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:07

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:14

SCQ csak elírás szvsz... :think:
Már akkor is kint volt nála, mikor én szemeztem passzív HDD hűtőkkel, és akkor se találtam ilyet.
(HBH-101 lett végül a kiszemelt, de az nem dobozol, csak hűt - és nem is vettem meg :D)
Kérdezz rá z0ty-nál!

Bepróbálok egy Scythe-t, ha lehet egyáltalán kapni :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:15

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:07

Bepróbálok egy Scythe-t, ha lehet egyáltalán kapni :D

sok sikert a maxtorhoz, nálunk eddig szinte mind meghalt, lehetett sata, pata akármelyik 1 évnél eddig 1db bírta tovább, de az még mindig tökéletesen megy, én a helyedben eladnám és amennyibe a hűtő kerül annyiból vennék egy WD RE-t, nálam abszolút nem melegszik, éppen hogy langyos, pedig idén még nem kapcsoltam ki a gépet.

#1971 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:28

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:15

sok sikert a maxtorhoz, nálunk eddig szinte mind meghalt, lehetett sata, pata akármelyik 1 évnél eddig 1db bírta tovább, de az még mindig tökéletesen megy, én a helyedben eladnám és amennyibe a hűtő kerül annyiból vennék egy WD RE-t, nálam abszolút nem melegszik, éppen hogy langyos, pedig idén még nem kapcsoltam ki a gépet.

Ha idleben érezhetően halkabb akkor jó vétel lehet, még átgondolom :) Nem érdekel hogy 30 vagy 35 fok, csak legyen halk.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:34

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:28

Ha idleben érezhetően halkabb akkor jó vétel lehet, még átgondolom :) Nem érdekel hogy 30 vagy 35 fok, csak legyen halk.

hát nekem semmi hangja ez tény... csak mikor load van... persze ha be lenne csavarozva és nem mozogna kicsit, akkor nem lenne ekkora hangja, de majd jövőre :D

Szerkesztette: diegho 2007. 01. 21. 01:34 -kor

#1973 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:37

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:34

hát nekem semmi hangja ez tény... csak mikor load van... persze ha be lenne csavarozva és nem mozogna kicsit, akkor nem lenne ekkora hangja, de majd jövőre :D

Inkább átnézem a teszteket aztán kitalálom mi legyen :D

szerk:
többe kerülne a váltás, mint a hűtő :(
Vagy bukok 50 GB helyet. Nehéz ügy :)
Eza táblázat mondjuk jól néz ki :)

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 01. 21. 01:45 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:41

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:37

Inkább átnézem a teszteket aztán kitalálom mi legyen :D

Kép

#1975 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 01:53

Idézet

Enyhén meglepődtünk, amikor meghallottuk a merevlemez hangját, vagyis egyáltalán nem hallottuk, már egy lépésről sem. Csak egészen közel hajolva lehet érzékelni enyhe motorhangot, nincs susogás, visítás, búgás, süvítés, a Caviar RE16 egyelőre számunkra a leghalkabb tesztelt merevlemez, amivel valaha találkoztunk.

Ez persze jól hangzik, csakhogy a teszt 1 éves :D
Azóta remélem csak javult a gyártástechnológia :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1976 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 09:44

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:53

Ha olvasnad a csendes vinyok topikot, ott pont az ellenkezojere panaszkodnak.
Mostani RE-k egyre gagyibbak, mint akar a fel evvel ezelottiek.

#1977 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 10:50

én is gondolkozom, hogy mire cseréljem a samsungomat. nem mintha baj lenne vele, de szerencsétlen elmult 2 éves októberben, és még ugy akarom eladni, hogy van rá gari valamennyi, addig hátha ér is valamit. gari nélkül ugyis csak sz*rért-h*gyért visznek el egy winchestert.
tehát akinek van kedve és ideje, kereshetne teszteket, hogy mit is érdemes venni. szokásos kritériumok szerint, azaz gyors legyen és halk :D az ár most mellékes. 200 gigánál csak indokolt esetben kell több.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1978 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 21. 11:59

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:04

nagy? hűha, te meg túl okos vagy erre a fórumra, de pláne a bolthoz... ;)

most nem akarom összeszedni az okosságokat amiket írtál ide eddig, mert túl sok van már belőle, de aki olvasgatja az írásaid és tudja hogy boltot akarsz nyitni, jókat derül ezen... nekem nincs semmi bajom veled, csak kicsit értelmesebb dolgokat is írhatnál néha tényekkel alátámasztva...

Nem hiszem el, hogy tényleg ennyire okosabbnak hiszed magad csak azért mert játszol. Ha szerinted az "okosság", hogy csak nekem jutott eszembe, hogy tápot is kell cserélni - ha valami gyengébb van a mostani gépébe -, akkor nyugodtan sorolhatod az "okosságaimat". Ha meg azért nem tartasz alkalmasnak a boltossághoz, mert rosszul emlékeztem az MX1000 dpi felbontására, akkor csak gratulálni tudok. 5s alatt korrigálni lehet az ilyen elfelejtett dolgokat.

Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy valaki passzív hűtésű videókártyát szeretne, te meg tukmálod rá a Zalmanos 7300GT-t. De legalább korrigáltad, mikor megértetted, hogy passzív kell, beajánlottál valami X300SE szintű HM f*st. :omg: Ha szerinted ez a szakértelem, akkor tényleg nagy guru vagy... :respect:
Rhino666

#1979 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:26

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 2:53

Ha halk vinyóról van szó, nem tudom iért nem WD RE tesztet linkeltek neked, bár azt sem hogy ezt te miért nem találod meg magadtól!

Kép
Kép

Megbízhatóságot meg a Maxtorral nem mérjük össze, hogy egy RaidEditon WD hova alázza ;)

Idézet

A meghajtó RAID Edition, azaz "RAID kiadás" elnevezése kissé megtévesztő, szó sincs csakis RAID-ben való működésről vagy RAID-ben való teljesítménycsúcsról. A Caviar RE egy ugyanolyan egyszerű merevlemez, mint a Caviar SE, csak néhány megkülönböztetésben részesült a WD részéről. Egyrészt a Caviar RE 1 millió órás (114 év) MTBF-fel rendelkezik szemben a Caviar SE 750 ezer (85 év) órájával. Másrészt a Caviar RE ismer egy úgynevezett Time Limited Error Recovery (TLER) funkciót, ami javítja a merevlemez és a RAID-vezérlők közötti kompatibilitást, illetve megakadályozza, hogy a merevlemez hibajavítással töltött idejét esetleg végleges meghibásodásnak értékelve a RAID-vezérlő kidobja a tárolóegységet a RAID kötetből. Emellett a Caviar RE 5 év garanciával kerül forgalomba. Sokak számára talán mindezen szempontoknál is fontosabb, hogy a gyártó csökkentette a merevlemez fogyasztását, illetve javított akusztikus paraméterein (zaj és vibráció). Összehasonlításul a gyári adatok alapján a Caviar SE üresjáratban 9,5 wattot eszik és 34 dBA hangos, míg a Caviar RE csak 8,75 wattot fogyaszt és 28 dBA zajt csap.

gemini:
Leghalkabbak a Samsung 40gigás slim vinyói amik 7200esek. A noti vinyók még ilyen halkak, de azok 5400esek.
Aztán a ténylegesen kapható vinyók közül jó (nem csúcs) sebességű a WD RE, és a leghalkabb. Csodát ettől sem lehet várni, de aki még nem hallott igazi néma vinyót, azoknak tetszikhogy milyen halk, seekelési hangja az általam messze a leghalkabb. [Kár hogy kettővel elötte 40es Samuim néma seeklését semmi nem tudja :( natív satásan és legalább 80gigás kapacitással.] És  lényeg, hogy megbízható. Szóval szvsz ezt érdemes venni, sebesség meg ezeknek az öreg mechanikus amúgy is kényes téma, hisz 5éve nem gyorsultak gyk semmit. Azért hajtja a sebességorientált ember Raidben.

És közben várjuk az SSD meghajtót eljövetelét, amire az Adata már 128GiB-os meghajtóval is készült... csak kapható legyen és olcsó már... néma... gyors... és nem zavarja a rezgés... kívánhatunk jobbat? :)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 21. 12:35 -kor

#1980 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:42

Nekem a WD RE 16 megás van. Gumibakos beszerelőkeretben, 5v/8centis ventivel. Egy ippeg, hogy hallható kis zümmögést lehet hallani, amikor megrángatja a fejet seekeléskor. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.