HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 29. 17:13

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 17:10

Ja Aida32 meg régi everest....és az új cuccokat már nem ismerik fel!

Ja igaz. Én most az Everest Ultimatet használom. Talán még a Fresh Diagnose progi is jó erre. Úgy emlékszem ingyenes.

#22 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 29. 17:18

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 18:13

Ja igaz. Én most az Everest Ultimatet használom. Talán még a Fresh Diagnose progi is jó erre. Úgy emlékszem ingyenes.

Ingyenes és olyan is! :rolleyes: Nem ismerte fel a hangkártyámat és a PCI + AGP felsorolást is összekeverte. Erre írtam nekik a hibáról és riportot is küldtem, de azóta se változott semmit a program ezügyben! :omg:

Szerkesztette: Csokis 2006. 10. 29. 17:18 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#23 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 06:43

DVI kimenetes Conroe lapot látott már valaki? VGA+DVI lenne a legjobb, de már egy DVI is több a semminél. Az Intel listájában BTX lapokat láttam DVI-jal, de ez viccnek is rossz.

Az AMD procikhoz minden jobb sarki trafikban van VGA+DVI (esetleg +S-video is) alaplap. Most mindenki azt mondja, a Conroe jobb, jó, hát nézzük meg, de mit kezdjek, ha nincs DVI-os alaplap?

#24 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 10:15

Idézet

nyunyu Létrehozva: 2006. okt. 29., vasárnap - 7:27
Mellesleg pl az Emlíettt Coolermaster ház... vagy picikével többért a 3000B  már jóval többet kínál (szilikon bakok, tölcsér, vga szellőzés, van bvenne több anyag, porszűrő, kivehető hdd keret, gyors 5,25 helyek, etc.

Az emlegetett CoolerMaster hazba megneznem, hogy raksz be egy vinyot.

Ha hosszabb videokartyad van (pl. 7900GTO), az kiuti a ket felso vinyohelyet.
De az alsoba sem fogsz tudni berakni SATA vinyot, ha A8N-E lapod van, ugyanis annal az alaplap legszelen vannak a SATA csati, vinyo meg majdnem ralog, 1 centid van, hogy behajtogasd a kabelt.

Tul rovid a haz...

kérünk képet Smoothtól és meglátjuk :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 10. 30. 10:43

Idézet: bean - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 7:43

DVI kimenetes Conroe lapot látott már valaki? VGA+DVI lenne a legjobb, de már egy DVI is több a semminél. Az Intel listájában BTX lapokat láttam DVI-jal, de ez viccnek is rossz.

Az AMD procikhoz minden jobb sarki trafikban van VGA+DVI (esetleg +S-video is) alaplap. Most mindenki azt mondja, a Conroe jobb, jó, hát nézzük meg, de mit kezdjek, ha nincs DVI-os alaplap?

http://www.asrock.co...Roe945G-DVI.htm

#26 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 11:41

Azt már láttam, hogy vannak 1000MHZ-es memórák, de ezeket támogató lapokat még nem.
Valaki tudna ilyet mutatni?
Lehetőleg ilyen jobb féléből: MSI, AbIt, ASUS, Gigabyte, stb.
Ja és persze Core 2-est támogasson.

És az 2006. okt. 29., vasárnap - 13:35 hozzászólásomra tudna valaki válaszolni?
Az a gondom, hogy vagy 1) HeatPipe-os (vagy minek hívják a hőelvezető csöves rendszert) lapot vegyek-e és mellék proci, VGA, 1 vagy 2 db házhűtő (esetleg 1 elől, 1 hátul).
2) Vagy HeatPipe nélkül ugyanez.
A tuningolást is szem előtt tartva, ha biztosan tudom majd mit csinálok, megpróbálok tuningolni is. Inkább úgy alakítom a gépet, hogy kibírja azt is szükség esetén.
Persze az is fontos, hogy elférjenek az alkatrészek a csövektől. Ilyen előfordúlhat?

Szóval melyik módszernek jobb?

Előre is köszönöm.

Szerkesztette: zserrbo 2006. 10. 30. 11:53 -kor

Elküldve: 2006. 10. 30. 11:46

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 12:41

Azt már láttam, hogy vannak 1000MHZ-es memórák, de ezeket támogató lapokat még nem.
Valaki tudna ilyet mutatni?
Lehetőleg ilyen jobb féléből: MSI, AbIt, ASUS, Gigabyte, stb.
Ja és persze Core 2-est támogasson.

minden alaplap támogatja amibe ddr2 megy, ha felhúzod annyira akkor annyin megy, lásd ddr1 400 felettiek.

#28 Felhasználó inaktív   Leon121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:03

Üdv!

Alaposan fejlesztenék a gépemen, ezért véleményt szeretnék kérni tőletek a következőkről:

Proci: AMD X2 (AM2) 4200+ (esetleg kisebb, ha amúgy túl sok lesz a végösszeg)
Alaplap: kérdéses, ajánlatot szívesen fogadnék (stabil, megbízható, tuningbarát, jóféle)
Videokártya: 7900GS PCI-E (valószínűleg Innovision, de attól függ milyet találok)
Táp: ? Gondolom a konfignak egy 400 W-os elég lenne, ha két vinyóban meg egy DVD-íróban gondolkozok, semmi egyéb extra fogyasztó..? Márkaajánlat?
Memória: 1x1 Gb DDR2, egyelőre, utána valószínűleg rövid időn belül mégegy.
Wichester, optikai meghajtó, egyebek maradnak a régiek.

Vélemény, javaslat a hiányzó helyekre, változtatás?

Előre is köszi szépen.
"Már elmúltam húsz // Még nem vagyok negyven
Tudom hogy kell győztesnek lenni // De nincsen hozzá kedvem"

Lovasi András: Mire megtanultam

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:10

Idézet: Leon121 - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 13:03

Üdv!

Alaposan fejlesztenék a gépemen, ezért véleményt szeretnék kérni tőletek a következőkről:

Alaplap: kérdéses, ajánlatot szívesen fogadnék (stabil, megbízható, tuningbarát, jóféle)
Videokártya: 7900GS PCI-E (valószínűleg Innovision, de attól függ milyet találok)
Táp: ? Gondolom a konfignak egy 400 W-os elég lenne, ha két vinyóban meg egy DVD-íróban gondolkozok, semmi egyéb extra fogyasztó..? Márkaajánlat?

Előre is köszi szépen.

mennyi pénzed van rá? leírod az összeget és mi írunk neked boltot, vagy embert ahol vagy akinél meg tudod venni az adott árból a legjobbat.

#30 Felhasználó inaktív   Leon121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:28

Idézet: diegho - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 12:10

mennyi pénzed van rá? leírod az összeget és mi írunk neked boltot, vagy embert ahol vagy akinél meg tudod venni az adott árból a legjobbat.

Uh, hát ez picit bonyolultabb dolog, mert lehetséges, hogy bolti árnál olcsóbban tudok majd vásárolni. De ha mégsem: az összeg olyan 160-180 eFt körül mozog, amiben viszont már ház is bennevan (csak az ugyebár eléggé szubjektív dolog, ezért nem is kérdeztem rá :) ).

Szerkesztette: Leon121 2006. 10. 30. 12:29 -kor

#31 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:57

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 16:52

Amúgy meg vagy feltört Ultimatet használ vagy még ott van az AIDA 32 vagy amit te is írtál. Emellett még biztos van más módszer is.

Mondjuk, hogy megveszi?  :think: Vagy az tre, mert lopni sokkal trendibb? :confused:

Elküldve: 2006. 10. 30. 13:32

Idézet: Leon121 - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 13:28

Uh, hát ez picit bonyolultabb dolog, mert lehetséges, hogy bolti árnál olcsóbban tudok majd vásárolni. De ha mégsem: az összeg olyan 160-180 eFt körül mozog, amiben viszont már ház is bennevan (csak az ugyebár eléggé szubjektív dolog, ezért nem is kérdeztem rá :) ).

akkor úgy írd hogy mi kell pontosan mire akarod használni ebből vond le a házat, ha külön veszed, mert 10ért is lehet jó házat venni. hdd is kell? odd? vagy minek kell benne lennie a 160-180ban? jó lenne ha világosan és érthetően leírnád hogy mit is akarsz venni

#33 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 14:25

Idézet

Az emlegetett CoolerMaster hazba megneznem, hogy raksz be egy vinyot.

Ha hosszabb videokartyad van (pl. 7900GTO), az kiuti a ket felso vinyohelyet.
De az alsoba sem fogsz tudni berakni SATA vinyot, ha A8N-E lapod van, ugyanis annal az alaplap legszelen vannak a SATA csati, vinyo meg majdnem ralog, 1 centid van, hogy behajtogasd a kabelt.

Tul rovid a haz...

Nem tudom, h most mihez éred ezt a házat, de ami biztos;
- Nevetségesen alacsony árához képest elég extrás
- X1800XL-em van (ha jól emléxem, ez nem egy tipikusan rövid vga)
- 2 HDD van bent, és tökéletesen elférnek.

Egy dologban igazad volt, a VGA molex csatija miatt egy HDD hely kilőve. (ha csak nem akarod nagyon meghajlítgatni a kábelt.) DE! A jobb szellőzés/HDD-k megfelelő hűtése érdekében, érdemes egy helyet kihagyni köztük (én legalábbis így csinálom), így pedig pont az az egy marad ki :) Tehát lényegében semmit nem vesztettem. Ha égis tele akarod zsúfolni (amire akkor már minden épeszű ember egy Stacker-t vesz pl), akkor is be tudsz rakni 4db HDD-t (az sztem éppen elég is).
Eljátszottam beszerelésnél azzal is, h fordítva raktam be a HDD-ket (kábelek a front felé néztek), így tökéletesen elfért még a VGA előtt is (persze ilyenkor az előlapi 120as venti kiesik).
Itt válaszolnék Geimin egyik hozzászólására: van benne hátul gyárilag egy 120as CM hűtő, illetve gyárilag jár egy tölcsér is a proci fölé + az alatt van egy méretes perforált terület is a VGA-nak.

Nem azt mondom, h tökéletes, de nagyon kis odafigyeléssel/ráfordítással tökéletesíthető :)
Gyorsan, könnyen szerelhető, remek szellőzés, minőségi összeszerelés (bár én azért a hdd-k oldalán egtoldottam egy gumilappal, illetve valami öntapadós rezgéscsillapítót is kap majd a ház oldallapja).

Hosszabb mint az előző házam volt, és abban is elfértek ezek a cuccok :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#34 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 14:45

Üdv!

Előre is köszi szépen.

Asus M2N-E (mint alaplap)
400W-os táp bőven elég, de akkor ilyeneket keress; Chieftec, FSP, Coolink..stb
Ha nincs még ház, akkor táppal együtt Asus TA-581 ~12k-ért. (350 vagy 360as táp van benne asszem, de bőven elég a rendszerednek :))

Vélemény (ha érdekel): 4200+ helyett inkább E6300 + egy 10essel drágábban lapot alá, amihez elég lehet egy 667-es ram is (már azon is nyertél valamennyit) - ha pedig nem kell ekkora teljesítmény, akkor X2 3600+ (ami nem kicsit olcsóbb ezeknél), és esetleg még különösbb feszemelés és extrásabb hűtő nélkül is képes 4200+ teljesítményét hozni (merész kijelentés volt :D), de az biztos, h alapon a 3800+tól nem marad el, és kb 6k-val olcsóbb.

Szerkesztette: Smooth 2006. 10. 30. 14:51 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#35 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 15:20

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 18:11

A kicsit feljebb írt hozzászólásomra tudna valaki válaszni. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Köszi.

Sztem jók a HeatPipe-os rendszerű hűtések... nekem is olyan lapom van, és egy AC Freezer64Pro-val meg egy CM 120-assal megtoldva tökéletesen szellőztetik a hőleadó felületét. Próba erejéig (1-2napra) 2400MHz-ig húztam ezzel a megoldással a procit (ekkor 800on ment a ram), és még ekkor is gond nélkül vitte, de ha erős tuningra van szükség, akkor vagy nagyon támogasd meg azt a Heatpipe-ot, vagy inkább keress valami jó aktív hűtőt a chipre. (Ha core-ban gondolkozol, az intel chipek talán nem annyira forrófejűek mint az nF)

Az M2N-E-n szuperul vannak elhelyezve a dolgok, nem akad semmi a pipába (ezért is kellett leközdenem Abit fanatizmusomat :D), ugyanis a KN9 elrendezésénél ez sokkal szimpatikusabb volt.

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#36 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 15:38

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 14:35

Úgy ésszerű, ha valamilyen hőelvezető csöves lapot veszek és mellé proci hűtő, VGA hűtő és 1 db 12 cm-ess házhűtő? Esetleg olyan házat nézek, aminél elől beszív, hátul kifúj egy 12 cm-es venti.
Szóval arra akarok ki lyukadni, hogy jó ötlet-e a passzív csöves és az aktív ventis megoldást kombinálni?
Vagy talán a vízhűtéssel, de inkább a ventinél maradok.

Melyik pipe fajra az jobb (OTES 1-3, Q-OTES, STB.)? Persze az árat sem dobja meg nagyon, max/kb 5000 Ft.
Amúgy a csövektől elférnek az alkatrészek a lapon rendesen?

Még nem igazán tuningoltam, de a VGA-t fogom majd. Mivel az tudtmmal könnyú. NVIDIA-nál az overclocking résznél lehet, ha jól tudom. A proci, ram, FSB-t is szeretném, ha megtanulnám hogyan kell gyakorlatilag. Persze nem csillagos égig húznám fel. Például, ha 7900 GT-t veszek, ha jól emlékszem 1700MHZ-ig tudnák felhúzni, akkor én max 1600-1650-ig húznám fel csak. Vagy inkább 1550MHZ.

Na sorban :rolleyes:

1, természetesen valamilyen huzat keltő kell a passzív bordák mellé, mert megsülnek a saját levükben. Csak jó házszellőzés+passzv nb hűtés sokkal halkabb mint egy visító 4cmes egy***a bordána nb-en. (chipen az alaplapon)

2, terészetesen normális házat nézz mindenképp, minden egyéb hűtéstől függetlenül. Én az Antec3000B/Coolermaster Elite házakat javaslom ócsóé'.

3,egyik pipe fajta sem jobb  másiknál, mind ugyanúgy műxik, tökmindegy.

4, elférenk

5, Atinál is van tuning, sőt, 2dban alacsonyabb órajellel, 3Dben gyorsabbal -overridenak hívják asszem. Vagy AtiTrayTools-al ezt még finomabban és még sok-sok mást megtehetsz.  (Bár ez annyira nem fontos, annyit dönts el hogy kell-e egyszerre HDR+FSAA!)

Olvass teszteket a ph-n, kevesebb kérdésed lesz...

Ha hűtéstechnikai kérdéseid vannak még, aláírásomban is utánajárhatsz...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 30. 15:40 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#37 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 16:25

Idézet

Ha hűtéstechnikai kérdéseid vannak még, aláírásomban is utánajárhatsz...

Esetleg "HeatPipe" vagy "Léghűtés közelmúlt/jelen" topicban...
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#38 Felhasználó inaktív   Leon121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 16:33

Idézet: diegho - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 13:32

akkor úgy írd hogy mi kell pontosan mire akarod használni ebből vond le a házat, ha külön veszed, mert 10ért is lehet jó házat venni. hdd is kell? odd? vagy minek kell benne lennie a 160-180ban? jó lenne ha világosan és érthetően leírnád hogy mit is akarsz venni

"Wichester, optikai meghajtó, egyebek maradnak a régiek."
Írtam, tehát "csak" a felsoroltakon újítanék (alaplap, processzor, memória, ház+táp (együtt vagy külön), videokártya).

Játékokhoz kellene. Akár hardverigényesebbekhez is.

Pénzügyi keretnek akkor számoljunk mondjuk 180e-t, de ha netán valamivel túllépi, még esetleg belefér. Viszont annyira nem ragaszkodok a maximális teljesítményhez, ha ez azzal jár, hogy mondjuk alig pár százalékos teljesítményemelkedés tízezrekbe kerül. Nem tudom érthető-e, remélem igen. :)

Tehát egy elég izmos, de még korrekt ár/teljesítmény aránnyal rendelkező alkatrészösszeállítást keresek olyan 180 eFt körül.

Ja még valami: Intel v AMD, nVidia vagy ATI lényegtelen, nem húzok egyik oldalhoz sem.

#39 Felhasználó inaktív   Leon121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 16:54

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 14:45

Asus M2N-E (mint alaplap)
400W-os táp ...

Ilyesmi válaszokra gondoltam, nem is mertem remélni, hogy netán komplett megoldásokat fog valaki ajánlani. :)

Érdekel a vélemény, hisz azért kérdeztem, viszont ezt

Idézet

4200+ helyett inkább E6300 + egy 10essel drágábban lapot alá, amihez elég lehet egy 667-es ram is (már azon is nyertél valamennyit)

nemigazán értem. 4200+ helyett E6300-as proci, odáig oké, de miért jó, ha egy tizessel drágább alaplapot veszek alá..?

(Bocs ha hülyének tűnök, de viszonylag régen foglalkoztam már gépfejlesztéssel, és bár igyekeztem behozni a lemaradást, azért még nem vagyok teljesen képben.)

Szerkesztette: Leon121 2006. 10. 30. 16:55 -kor

#40 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 16:58

Üdv!

Előre is köszi szépen.

4200+nál elég kisebb is ha tuningolsz
1 modullal dual chanel proci sokkal lassabb
INNOT NE vegyél!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.