Idézet: ngyulus - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:35
Sajnos az AM2 Sempron vs. C'N'Q ügyben még mindig nem találtam semmi infót, de hogy én is témánál maradjak, leírom miért érdekes az egész.
Egy HTPC épülne a következő induló alkatrészekkel:
Alaplap: Abit NF-M2 nView
Proci: Athlon64 3000+ vagy Sempron 2800+
Memória: Kingston 2x256MB DDR2 667MHz Kit
HDD: használt Seagate Barracuda 7200.7 80GB SATA
ODD: LG GSA-H22N
Bill. : Logitech Cordless Desktop S510
Ház+Táp : Antec NSK2400
Teljesítményben elég lenne a sempron, de kell a C'N'Q. Valakinek valami infó?
Nekem is folyamatban van egy HTPC

Eddig ugyan csak tervben/elméletben... 2 alternatíva maradt:
a) bnőm mostani 754es Sempronos rendszere (de akkor kéne vmi tvout-os vga)
b) Asrock AliveNF4G + 2800Sempron + 2×256/533 (minek ezeknek nagyobb?

) + apróságok (kicsi táp, nagy passzív hűtő, tv tuner, hangfalszett)
Utóbbi előnye, h b*zi LCD tv-kre vagy projektorokra is ráköthető idővel (+kártya nélkül), míg előbbi mellett az szól, h már megvan a legtöbb hozzávalója

Mindezt pedig rákötném egy 21"-os síkképcsöves monitorra (Buzz-on olvastam erről jó ötleteket

)
A64 egy HTPC teljesen felesleges (Sempronok még játékokban is megállják a helyüket, akkor nehogy net/filmek stb téren vérezzenek el

)
LG helyett (persze ha már eleve megvan, más a helyzet) inkább NEC/Pio
CnQ miatt ne izgulj.. az új AM2es Sempronok szinte semmit nem esznek és amúgy is visszavehetsz a teljesítményükből, HTPC-k elmennek egy P3-assal is. (visszaveszed 1V-ra a vcore-t és 4-5re a szorzót)
Minek kell automatikus állítás, mikor az életben nem menne 100%-on?

Szinte mindent elvinne CnQ-ban is (Ha lenne benne... ha meg van, akkor no problem)
--------
Szerk: elvileg AM2-nél is igaz a 754-nél már megszokott 1800MHz-es szabály - tehát csak efölött müxik a CnQ.
Pár angol fórumon találtam ezzel kapcs bejegyzéseket - egyiken panaszkodott emberünk, h nem felez a sempronja, e-mail-eztek AMD-vel is akik összevissza hadováltak neki... másikon meg az illető egy 3200+ Sempront hajt a szerverében, ami CnQ-val 1G-n futott.
De ezek mind 35W-ot esznek alapon és CnQ-val se mennek 20 alá. (AMD)
Szerkesztette: Smooth 2007. 01. 08. 20:00 -kor