Sziasztok!
Gépet szeretnék venni, ehhez kérek tanácsot tőletek. A jelenlegi gépemet kb 5 éve vettem, azóta bővítgettem ( az alaplap még mindig egy Abit KT7A ), de most új alapokra helyezném a dolgot a következő szempontok alapján:
- főleg netezésre, letöltésre lenne használva, ritkán egy kis játék (főleg stratégia. pl. CIV3), kevés 3D-vel
- fontos a későbbi esetleges bővíthetőség. Nem baj, ha most nem számít csúcs gyorsnak, de olyan alaplapot akarok választani, amibe később simán rakhatok nagyobb processzort. Pl. amennyire tudom az AM2 ilyen megoldás, emiatt gondoltam egy Sempronra, majd később átállnék egy dupla magos Athlonra, amikor már bagóért adják
- kritikus, hogy ha nincs CPU terhelés, akkor keveset fogyasszon, illetve halk legyen. Éjszakára is be lenne kapcsolva a letöltések miatt. A jelenlegi gépemben egy nem "hővédett" Athlon van, nem szeretném, ha leégne a ház, mert a hűtőventillátor megáll. Jó lenne, ha a tápegység ventillátora is csak a szükséges módon menne, semmi fölösleges pörgés
- de azért az ár is számít

Minél olcsóbbat akarok, így EE-t nem tudom most megfizetni. Alapvetően az az irány, hogy most működjön egy Sempron 3000+ nagyságrendű processzorral (intel vagy AMD) és majd később bővíteném.
- a DVD íróm és a jelenlegi ATA 133-as HDD-m jó lenne, ha működne tovább, egyelőre nem akarok SATA-ra átállni, de nem lenne baj, ha olyan alaplap lenne, aminél később meggondolva magam, menne a SATA is.
- akár egy alaplapra integrált VGA/hangkártya is megfelel. Jelenleg egy Geforce4 MX440 AGP-s videókártyám van, de nem ragaszkodom hozzá, hogy maradjon, azt hiszem az AGP port már amúgy is elavult.
- mindegy, hogy AMD vagy Intel
Szerkesztette: maxgéza 2007. 02. 11. 20:28 -kor