HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 20:40

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 21:20

Tudnál ajánlani konkrét típust, hogy milyet érdemes?

Konverterből pld. TP-Link az optimális, optikával meg nem nagyon lehet mellényúlni, max. a panel ha gagyi, akkor kicsit lötyögnek a csatlakozók, de az a kutyát nem érdekli, kábel/bizbaszból többnyire úgyis Huber Suhner van, mert az jó.
Make love not Wor.

#1562 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 21:24

Utánanézek ezeknek az optikai dolgoknak, mert ilyet nem nyomkodtam élőben. Holnap megpróbálok egy ismerős lan-os cégéhez, tanoncnak bejutni.

#1563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 21:55

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 22:24

Utánanézek ezeknek az optikai dolgoknak, mert ilyet nem nyomkodtam élőben. Holnap megpróbálok egy ismerős lan-os cégéhez, tanoncnak bejutni.

Semmi extra, lesz 2 vége, oda bedugod a konvertert, azon UTP van. Innentől olyan, mint a sima UTP. Magadnak úgysem fogod csinálni, de newnetwork.hu az nálam bevált. Kihozzák, összerakják, jó lesz.
Make love not Wor.

#1564 Felhasználó inaktív   megabyte 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 05. 13:02

Sziasztok!Tisztelt fórumtagok!Hogyan lehetne egy saját hálozatot csinálni ahol nem wep vagy wpa2 titkositás van hanem egy saját szerveren azonositanánk be a klienseket?Igy nem kellene semmilyen szürés és titkositás.Várom hozzáértó válaszaitokat.

#1565 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 14:00

Idézet: megabyte - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 14:02

Sziasztok!Tisztelt fórumtagok!Hogyan lehetne egy saját hálozatot csinálni ahol nem wep vagy wpa2 titkositás van hanem egy saját szerveren azonositanánk be a klienseket?Igy nem kellene semmilyen szürés és titkositás.Várom hozzáértó válaszaitokat.

radius szervernek hívják, ott lehet adni mindenféle opciót, majd az AP-router az innen olvassa ki a jelszavakat. Régi trükk, ha routert/tűzfalat/szervert megtörik, akkor azon nincsenek júzerek/jelszavak, hanem egy másik, mögötte lévő szerverről szedi.
Make love not Wor.

#1566 Felhasználó inaktív   megabyte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 14:41

Erröl a radius szerverröl hol olvashatnék bövebben?Nagyon érdekel a téma.Fel vettelek msn-re.

#1567 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 15:19

Idézet: megabyte - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 15:41

Erröl a radius szerverröl hol olvashatnék bövebben?Nagyon érdekel a téma.Fel vettelek msn-re.

msnnek az a legnagyobb baja, hogy nem tudsz küldeni rajta sört  :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 16:57

Idézet: VKP - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 16:19

msnnek az a legnagyobb baja, hogy nem tudsz küldeni rajta sört  :D

Mondjuk ez a másik véglet sem egy rossz opció, hogy hozza a söröket, oszt örül, ha nekem reszelhet dolgokat. Én meg ma rájöttem mitől van sülthús szag a kocsiban  :omg:
Make love not Wor.

#1569 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 21:19

Szóval komolyra fordítva a szót, attól, hogy van radius, attól még kell titkosítás, mert ha nincs, akkor simán elkapnak egy mac címet, amit beírva már megy is a csatlakozás.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1570 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:56

Üdv mindenkinet!  :Đ
Szeptembertől új albérletbe fogok költözni. A házban két lakás van: a földszint + az emelet az egyik, az alagsor a másik lakás. Én az utóbbiban fogok lakni és a neteléréssel voltak gondok tavasszal, amikor ott laktam. Konkrétan: mivel a router az emeleten van, az alagsorban eléggé rapszodikus a jelerősség, de van egy fix hely, ahol konstansan jó. Sajna a router típusára nem emlékszem, de a szolgáltató által adott doboz alapbeállításokkal. Arra gondoltam, hogyha viszem a saját routerem és arra a "szent helyre" rakom, lenne jel mindenütt odalenn is. A kérdésem: be lehet-e konfigurálni valahogy, hogy az Internetet ne a dedikált Internet-porton nézze a router, hanem a WLAN interface-en? A routerem típusa: Linksys WRT160N, a firmware pedig DD-WRT v24 sp2 (BrainSlayer). Minden választ hálásan köszönök!

#1571 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 08:32

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 9:56

A kérdésem: be lehet-e konfigurálni valahogy, hogy az Internetet ne a dedikált Internet-porton nézze a router, hanem a WLAN interface-en?

wds

#1572 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 04:31

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 8:32

wds

Köszi!  :respect:

#1573 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 14:31

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 9:32

wds

Biztos? Inkább AP client router szokott lenni, vagy hasonló. Már ha tudja a vas, meg a szoftvere.

WDSben pld. az AP-k tudnak egymás közt varázsolni, routernél szerintem nem is láttam ilyen opciót, max. herélt Tomatóval, de ott megint nem a WDS-t kell állogatni, ha wlanon veszel, wan/lan felé adsz.
Make love not Wor.

#1574 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 07:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 14:31

Biztos? Inkább AP client router szokott lenni, vagy hasonló. Már ha tudja a vas, meg a szoftvere.

WDSben pld. az AP-k tudnak egymás közt varázsolni, routernél szerintem nem is láttam ilyen opciót, max. herélt Tomatóval, de ott megint nem a WDS-t kell állogatni, ha wlanon veszel, wan/lan felé adsz.

> Biztos? Inkább AP client router szokott lenni, vagy hasonló. Már ha tudja a vas, meg a szoftvere.

FYI, router tipust nem tud, nem mondott.  Akar azt is mondhatnad, hogy lehet, hogy kek, felteve, hogy nem sarga.

> WDSben pld. az AP-k tudnak egymás közt varázsolni

define varazsolni?

> routernél szerintem nem is láttam ilyen opciót

lattad az osszes routert?  Lehet, hogy modosult a mai elnevezese, de amikor kitalaltak, akkor alapvetoen arra szolgalt, amit a kerdezo kivancsi volt.  Vannak persze cisco aironet AP-k, ahol valoban van root bridge, nonroot bridge, client ap, workgroup ap es mind mind mast jelent.

De valahogy ketlem, hogy aironetje lenne, plane, hogy ez nem is router.  Az persze megint nem derult ki, hogy router alatt igazi routert ert-e, avagy ezeket a homebox vackokat.

> wlanon veszel, wan/lan felé adsz.

Az en ertelmezesebnen egy ilyen felallashoz a wan portnak koze nincs, sot, a wlanon vetel es a wan/lan adas kozott sem latom az osszefuggest, de biztosan csak mert hajlamos vagyok nagyban eloadni, azert nem ertem.

#1575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 08:46

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 8:37

lattad az osszes routert?

Az en ertelmezesebnen egy ilyen felallashoz a wan portnak koze nincs, sot, a wlanon vetel es a wan/lan adas kozott sem latom az osszefuggest, de biztosan csak mert hajlamos vagyok nagyban eloadni, azert nem ertem.

Nem láttam, de sarki jóskapista átlagos modelljeit, meg pár hasonló nagyobbat ismerek. Ennyi meg elég szokott lenni a mintavételhez.

Ember azt kérdezte, hogy wlanon szeretné kapni a netet. Így vagy wan, vagy lan felé natol. Mert ugye még a PIXnek is volt külön wan portja, legfeljebb a többit is lehetett msra programozni. Esetleg van amin ethernet van, oszt csinálsz vele amit akarsz. A bazári vackokra nem sűrűn jelemző, hogy nincs wan port, valamint nem is WDS-t kell beállítani, valamint legtöbb router nem tudja ezt a funkcót, amit szeretne. Van olyan, ami menüben tudja, gyakorlatban nem.
Make love not Wor.

#1576 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 11:33

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 8:37

FYI, router tipust nem tud, nem mondott.  Akar azt is mondhatnad, hogy lehet, hogy kek, felteve, hogy nem sarga.

ott van: linksys wrt160n

#1577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 12:22

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 12:33

ott van: linksys wrt160n

Tomatóval opciósan mehet a dolog, az tud wlan felől lanra natolni.

Vagy másik router, esetleg AP, ami tud kliens módot, aztán vezetékessé konvertál, vagy köztes helyre repeatert tenni, aminek a működése olyan izééé, khmmm. Szóval ja :-)

Vagy húzzon már le egy dráútot.
Make love not Wor.

#1578 Felhasználó inaktív   Mr_Laslow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 15:00

Sziasztok!
Új vagyok a forumon, és nem volt időm visszaolvasni, szal bocs, előre is ha olyat kérdezek, ami már volt!
Tehát. Adott egy hálózat, mely a következő képpen épül fel.
ADSL modem -> Router (Linksys WRT54GL) -> Swithch (nem menedzselhető 3com 16os gigabites) -> számítógépek.
Szeretném a routert uplinkelni egy ugyan ilyennel (meg van a router, dd-wrt firmware-el). Az egy sima utp kábellel meg lesz ugyebár oldva.
A második routert csak wi-fi-re használnánk. Az a kérdés, hogy el tudom-e azt érni, hogy az aki a 2-es routerre csatlakozik rá csak internetet kapjon, a hálózathoz semmiképpen ne férjen hozzá?

Köszi a segítséget előre is!

Üdv,

Laci

#1579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 18:01

Idézet: Mr_Laslow - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 16:00

Adott egy hálózat, mely a következő képpen épül fel.
ADSL modem -> Router (Linksys WRT54GL) -> Swithch (nem menedzselhető 3com 16os gigabites) -> számítógépek.
Szeretném a routert uplinkelni egy ugyan ilyennel

az aki a 2-es routerre csatlakozik rá csak internetet kapjon, a hálózathoz semmiképpen ne férjen hozzá?

ddwrtnek nem ismerem a tűzfalazását, de biztos meg lehet oldani. 2. routerben a DHCP-t kikapcsolod, managelhetőség miatt adsz a lan oldalának a tartományodból valami fix IP-t, aztán az új routernél ha lan portot a régi lanodba dugod, akkor egyből van egy accespointnak hívott valamid.

Ellenben a lant ugynúgy eléri, azt már a cuccban találd ki, vagy fordítsd meg, dugjad a wan portjába, ugyanúgy beállítod a netet, aztán ismét nem tudom milyen lehetőségek vannak a tűzfalába, hogy az előtte lévő lanos tartományt kitiltsad.

Vannak opciók, ddwrt nem kezel valami vlant?
Make love not Wor.

#1580 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 14:19

Idézet: Mr_Laslow - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 15:00

Tehát. Adott egy hálózat, mely a következő képpen épül fel.
Szeretném a routert uplinkelni egy ugyan ilyennel (meg van a router, dd-wrt firmware-el). Az egy sima utp kábellel meg lesz ugyebár oldva.
A második routert csak wi-fi-re használnánk. Az a kérdés, hogy el tudom-e azt érni, hogy az aki a 2-es routerre csatlakozik rá csak internetet kapjon, a hálózathoz semmiképpen ne férjen hozzá?

Javaslom az új wifi-s routert a modem és a jelenlegi routered közé tedd. Így meg van oldva a probléma. Egyébként lehet kapni direkt olyan routereket is amik 2db ssid-t tudnak kezelni (pl: D-Link DIR655), az egyikre csak az internet, a másikra a lan eszközök mehetnek (amik szintén elérik a netet), a két hálózat nem látja egymást..

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.