Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 14:31
Biztos? Inkább AP client router szokott lenni, vagy hasonló. Már ha tudja a vas, meg a szoftvere.
WDSben pld. az AP-k tudnak egymás közt varázsolni, routernél szerintem nem is láttam ilyen opciót, max. herélt Tomatóval, de ott megint nem a WDS-t kell állogatni, ha wlanon veszel, wan/lan felé adsz.
> Biztos? Inkább AP client router szokott lenni, vagy hasonló. Már ha tudja a vas, meg a szoftvere.
FYI, router tipust nem tud, nem mondott. Akar azt is mondhatnad, hogy lehet, hogy kek, felteve, hogy nem sarga.
> WDSben pld. az AP-k tudnak egymás közt varázsolni
define varazsolni?
> routernél szerintem nem is láttam ilyen opciót
lattad az osszes routert? Lehet, hogy modosult a mai elnevezese, de amikor kitalaltak, akkor alapvetoen arra szolgalt, amit a kerdezo kivancsi volt. Vannak persze cisco aironet AP-k, ahol valoban van root bridge, nonroot bridge, client ap, workgroup ap es mind mind mast jelent.
De valahogy ketlem, hogy aironetje lenne, plane, hogy ez nem is router. Az persze megint nem derult ki, hogy router alatt igazi routert ert-e, avagy ezeket a homebox vackokat.
> wlanon veszel, wan/lan felé adsz.
Az en ertelmezesebnen egy ilyen felallashoz a wan portnak koze nincs, sot, a wlanon vetel es a wan/lan adas kozott sem latom az osszefuggest, de biztosan csak mert hajlamos vagyok nagyban eloadni, azert nem ertem.