HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1601 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 31. 15:27

Bekötötték a kábelnetet, és napi 1-2x elmegy, és nem tudom, hogy miért.
Ha áramtalanítom csak a kábelmodemet, akkor utána megy rendesen a net. Ha áramtalanítom csak a routert, akkor is megy utána rendesen net. Nem tudom eldönteni, hogy melyik szarakodik?
Ha resetelem a routert, akkor is megy utána a net.
Van valami tippetek, vagy módszer, amivel ki lehet deríteni, hogy melyik miatt megy el a net?
A másik érdekesség, hogy ha jól emlékszem, a helyi háló megmarad, csak a net megy el.

Szerkesztette: Lipton 2009. 08. 31. 15:30 -kor

#1602 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 15:33

Köszönöm, ez lesz a megoldás. :up:

Switch márka még kérdéses, mert a falat fogták, amikor mutattam nekik árat, de sebaj, majd lenyugszanak.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1603 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 16:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. aug. 31., hétfő - 13:52

Lama kérdésem: közhálós rack-szekrénybe (iskola) szabad egyéb eszközt (patch panel, switch) rakni, ha fér még?

Hivalatosan nem. De én is beleköltöztem.

#1604 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 08:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. aug. 31., hétfő - 12:52

venni 2 db-ot (cat5e). Switch-ből 2 db 24 portos árban jobban jön ki, mint 1 db 48 portos (nem menedzselhető, de nem gond), de mégis a 48 portosat preferálom. Gondolom, nem hülyeség.

En biztos ket 24 portosat vennek.  Ha bedoglik az egyik, akkor a kulcs vegpontok (szerver, internet-vegzodteto) atdughatoak a mukodore, es legalabb a fel gepteremben meg mindig lesz halozat.

Ha csak 1 switched van, ami SPoF es tonkremegy, akkor lesz szaladgalas.  Hat meg ha olcsobb is a 2x24, akkor biztos azt vennem.

#1605 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 08:48

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 9:05

En biztos ket 24 portosat vennek.  Ha bedoglik az egyik, akkor a kulcs vegpontok (szerver, internet-vegzodteto) atdughatoak a mukodore, es legalabb a fel gepteremben meg mindig lesz halozat.

Ha csak 1 switched van, ami SPoF es tonkremegy, akkor lesz szaladgalas.  Hat meg ha olcsobb is a 2x24, akkor biztos azt vennem.

Köszi, a probléma megoldása folyamatban, meggondolás alatt. A gond az lesz majd szerintem, hogy a közhálós szekrényben nem lesz "elegendő U". Azaz meglehet, hogy ha csak 1 switch-et rakok bele, akkor is épp beleférek. Meglátom.

Árakra néztek nagyot, volt hümmögés, pályázati pénz lenne bőven pedig, s nem is volna drága az egész cumó, még akkor sem, ha komplett szekrény kellene. Aztán nemsokára meglátom, mi lesz belőle. A szándék megvan. :)

ps.: ja igen, ha 2 switch.-ben gondolkodok, akkor én is spórolhatok, ha 1 db-ban, akkor valóban kritikusabb a helyzet. De azért a régi kicsi switch-eket elrakom jó helyre, hátha szükséges lehet még. Max. be a szekrény aljába. :)

Jut eszembe: a közhálós cuccban van már 1 switch, amit nem használnak, backup-nak jó, szóval még filózok, a lényeg, hogy ők mennyi számértéket mondanak, ami Ft. :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 01. 08:54 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1606 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 08:52

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. aug. 31., hétfő - 17:15

Hivalatosan nem.   De én is beleköltöztem.

Azt mondták a sulisok, hogy hivatalosan (ha jól tudják) a kózháló intézménye hozhat cuccot a szekrénybe, azaz valóban nem rakhatok én bele. Hát ki vagyok én... :) Ők meg biztos jó occcsón hoznának bármit is. Suli meg most nyert hatalmas zsét pályázaton, de ezen az 1%-on is spórolni akarnak...

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 01. 08:53 -kor

#1607 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 08:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. aug. 31., hétfő - 16:27

...
A másik érdekesség, hogy ha jól emlékszem, a helyi háló megmarad, csak a net megy el.

Ezt akartam kérdezni, hogy ha pl. a routert a kliensről pingeled, válaszol? (olyankor, ha elmegy a net)

#1608 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 10:29

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 9:48

Jut eszembe: a közhálós cuccban van már 1 switch, amit nem használnak, backup-nak jó, szóval még filózok, a lényeg, hogy ők mennyi számértéket mondanak, ami Ft. :)

Az egy felprogramozott, különböző ip tartományokhoz rendelt portokkal rendelkező, sok minden tudó switch. Túlzottan másra nem használható.

1db 48as hp procurve azt annyi. 

#1609 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 9:56

Ezt akartam kérdezni, hogy ha pl. a routert a kliensről pingeled, válaszol? (olyankor, ha elmegy a net)

Azt hiszem megy, de majd kipróbálom ha elmegy a net, 1x legalább elmegy naponta.
A kábelmodemen rendesen ég minden lámpa, online a modem, a router is megy. Azt nem értem, hogy mindegy melyiket húzom ki, lesz net. :think:

#1610 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 19:15

itthon netkapcsolatban picit továbblépek (120 mbit upc-re). felmerült hogy routerem tuti nem bír ennyi, jóesetben is csak a felét.
viszont 3 ip cím jár hozzá, így legegyszerűbb és legolcsóbb ha veszek egy gigabites switch-et, erre dugom rá a gépem kábellel, és routert hogy tudjak család többi tagjának wifin netet adni. nekik nem számít a sebesség, szóval tök8 hogy mennyi megy át wifin....

kérdés hogy milyen gigabites switchet érdemes venni?
van-e érdemi (sebesség) különbség 5ezer körül kapható legolcsóbb (tp-link) és 10k körül kapható (linksys, d-link, netgear, planet, edimax) switchek közt?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1611 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 03. 22:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 20:15

kérdés hogy milyen gigabites switchet érdemes venni?
van-e érdemi (sebesség) különbség 5ezer körül kapható legolcsóbb (tp-link) és 10k körül kapható (linksys, d-link, netgear, planet, edimax) switchek közt?

Az 5 és a 10k-s közt nincs különbség, ha úgy jön össze, akkor 30 megabitet is le tudnak tolni :-)

20ezer körül van kis 8 portos gigás HP, az már sohoban nagyjából jó valamire.
Make love not Wor.

#1612 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 23:10

tehát azt mondod, hogy ezek 120 mbites net 1 gépre való eljuttatásához kevesek?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1613 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 03. 23:24

Mostanában felraktam a notimra egy windwos7et és hiába állítom be a hálózatot a noti csak magát látja a többi gép amin xp van azok látják továbbra is egymást de a notit nem mi lehet a gond? munkacsoportot is állítottam be neki.

#1614 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 06:40

Idézet: Cseresznye - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 0:24

Mostanában felraktam a notimra egy windwos7et és hiába állítom be a hálózatot a noti csak magát látja a többi gép amin xp van azok látják továbbra is egymást de a notit nem mi lehet a gond? munkacsoportot is állítottam be neki.

XP-kre fel van telepítve az LLTD válaszadó?
http://support.microsoft.com/kb/922120
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1615 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 06:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 0:10

tehát azt mondod, hogy ezek 120 mbites net 1 gépre való eljuttatásához kevesek?

Igen, azt. :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1616 Felhasználó inaktív   eoi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 04. 07:23

Sziasztok!

Otthoni hálózatban a köv a helyzet.
Egyik oldalon egy Edimax (nem WDS-es) wifi router WPA2-vel titkosítva, másik oldalon rákapcsolódnék wifin egy WDS képes TP Link routerrel. Semmi konkrétumot nem találok a dologról.
Tudnátok nekem segíteni, hogy miként tudnám beállítani a WDS-es TP-Linket?

Szerkesztette: eoi 2009. 09. 04. 07:29 -kor

#1617 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 08:22

Idézet: eoi - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 7:23

Sziasztok!

Otthoni hálózatban a köv a helyzet.
Egyik oldalon egy Edimax (nem WDS-es) wifi router WPA2-vel titkosítva, másik oldalon rákapcsolódnék wifin egy WDS képes TP Link routerrel. Semmi konkrétumot nem találok a dologról.
Tudnátok nekem segíteni, hogy miként tudnám beállítani a WDS-es TP-Linket?

ha tl-wr543, akkor gond nélkül. Ha nem, akkor gáz, mert neked AP/kliens kellene.....

#1618 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 08:45

Idézet: lrajmon - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 9:22

ha tl-wr543, akkor gond nélkül. Ha nem, akkor gáz, mert neked AP/kliens kellene.....

Az 543 tudna wds-t?    Szerintem nem.
Ha wifin "vesz" akkor azt csak kábelesen tudja "tovább adni".

A tl-wa501g  AP  viszont tud mindenféle ilyesmit.

#1619 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 09:22

Lenne egy láma kérdésem: az alaplapomon halottnak tűnik az integrált hálókártya, már régóta usb-n használom a kábelmodemet. Most csomagot váltanék a 15 megásra, ugye ide is elég az így történő kapcsolódás? Esetleg érdemes lenne beszerezni vmi hálókártyát, van vmi előnye, ha azon keresztül használom? Gondolom ha igen, akkor bőven elég vmi 10/100-as, nem kell Gigabites? Előre is köszi!

#1620 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 10:50

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 10:22

... bőven elég vmi 10/100-as, nem kell Gigabites? ...

Realtek 8139, 10/100, 1200 Ft.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.