HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1841 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 02. 01:59

Idézet: [Joe] - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 2:30

Na igen. Olvasgattam es azt latom, hogy ezek az ertekek se nem tul jok, se nem tul rosszak.

Akkor szerintetek ennyi es kesz?

Azért még meg lehetne próbálni kicserélni a telefonvezetéket, ha lehet akkor az oszloptól/doboztól, mert ahogy írtad, elég régi a bekötés, akármi is történhetett vele.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1842 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 02:32

Idézet: VKP - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 1:59

Azért még meg lehetne próbálni kicserélni a telefonvezetéket, ha lehet akkor az oszloptól/doboztól, mert ahogy írtad, elég régi a bekötés, akármi is történhetett vele.

Es ilyen ket eres rez vezetekkel probaljam vagy mostanaban mit hasznalnak? Csak azert gondolom, hogy mas mar a modi, mert ez viszonylag vastag kabel(vastagabb mint a CAT kabelek) es ezt be sem lehetne kotni szerintem egy RJ dugoba.

#1843 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 08:09

Idézet: [Joe] - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 2:30

Akkor szerintetek ennyi es kesz?

Ja. Lejjebb kéne menned egy kissebb csomagba, feleslegesen fizeted a papíron levő nagyot.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1844 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 02. 14:08

Idézet: [Joe] - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 2:32

Es ilyen ket eres rez vezetekkel probaljam vagy mostanaban mit hasznalnak?

UTP kábel jobb lenne. A sima telefon is elvileg bőven elég, de minek lefelé kísérteni az ördögöt a minőséggel.
Make love not Wor.

#1845 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 20:24

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 8:09

Ja. Lejjebb kéne menned egy kissebb csomagba, feleslegesen fizeted a papíron levő nagyot.

Ha nem javul akkor ez lesz. De most meg jobban duhit a dolog, mert most voltam a szuleimnel es nekik a 5/05 T-comos net fullon megy egy kis faluban.

Belemerultem este kicsit a temaba es mar ertem Jahno miert irta, hogy az a ketszaz meter nem biztos, hiaba van itt a sarkon a kozpont.
De ha 10km-re innen csutkan megy a net, akkor itt a 10/05-os csomagnak jobban kellene menni mint 3,8/02 , meg akkor is ha tudom, hogy az ott ujabb kiepitesu vonal.

De lehet, hogy en vagyok nagyon lama. Soha nem erdekelt a netem sebessege mert ment rendesen es nekem az eleg volt. Most wifi routert kellett vennem es amikor a neten nezegettem oket akkor tunt fel, hogy egyesek milyen Mbit sebessegeket emlegettnek. Nosza, lemertem a sajatomat es nem ment csak 2 Mbit korul. Ekkor neztem meg a szolgaltatom honlapjan az uj csomagokat es olcsobban megkotottem ezt a 10/05-ost. Par napra ujra mertem es lattam ezt a 3,8/02 erteket. Gondoltam megtortent az emeles.

Ahogy tegnap kutakodtam a neten akkor lattam (en tudatlan), hogy 2007-ben volt savszelemeles es lehet, hogy akkor a 2 Mbitet felemeltek 4 Mbitre csak mikor mertem valami gubanc lehetett. Ezert remenykedem, hogy meg nem allitottak at erre az uj csomagra es amit most meregetek az valojaban a regi sebessegem.

Azt lehet tudni, hogy kb. mennyi ido mig dijcsomagvaltaskor megemelik a sebesseget? 

Ja es az igenyelt 10/05 csomag garantalt sebessege 3/0,25. A letoltes meg is van (3,8) de a feltoltes nem eri el a garantaltat (0,2)

#1846 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 00:38

Idézet: [Joe] - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 20:24

De ha 10km-re innen csutkan megy a net, akkor itt a 10/05-os csomagnak jobban kellene menni mint 3,8/02 , meg akkor is ha tudom, hogy az ott ujabb kiepitesu vonal.

Éppen írni akartam, hog yújabb vonal, kevesebb kötés, nem ázott be az elosztó, nem toldott, satöbbi, satöbbi. Nekem a rekordom, mikor a szomszédban volt 5 megabit, itt meg semmi, mert +10 kilométer meg volt a kettő közt.

De Pesten 7 kerben is Dob utcában van központ, Dob utca sarkára meg 2 kerülettel odébbról adták az ADSL-t, mert úgy jött ki a lépés.
Make love not Wor.

#1847 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 17:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 0:38

Éppen írni akartam, hog yújabb vonal, kevesebb kötés, nem ázott be az elosztó, nem toldott, satöbbi, satöbbi. Nekem a rekordom, mikor a szomszédban volt 5 megabit, itt meg semmi, mert +10 kilométer meg volt a kettő közt.

De Pesten 7 kerben is Dob utcában van központ, Dob utca sarkára meg 2 kerülettel odébbról adták az ADSL-t, mert úgy jött ki a lépés.

Meglehet, hogy nalam is ilyesmi problema lesz. Meg varok kicsit, aztan megkerdezem a szolgaltatot. A kabelt mindentol fuggetlenul kicserelem, mert pl. talaltam egy reszt, ahol hianyzik par centi burkolat a kabelrol.  Es nem is mindenhol latom a kabelt...

Ha meg semmi sem segit akkor kerek egy kisebb csomagot.

Nektek meg koszonom a segitseget!

Szerkesztette: [Joe] 2010. 01. 03. 17:40 -kor

#1848 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:05

Na, meg mindig porgok. Illetve annyira nem porgok, mint lathato, csak neha nezelodok kicsit, mikor van egy kis idom :D Itthon gyak nem talalok olyan lapot, amin ket ethernet van. Illetve ha veletlen megis van listaban, akkor horror aron. Usb viszont mindegyiken van doszta, szerintetek egy ilyen lofasz usbs ethernet eleg az adsl fele?

Szerk: meg egy koltoi kerdes: mi a feneert nincs egyik atomos lapon sem wifi?

Szerkesztette: kroozo 2010. 01. 06. 22:10 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1849 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:10

Idézet: kroozo - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 23:05

Usb viszont mindegyiken van doszta, szerintetek egy ilyen lofasz usbs ethernet eleg az adsl fele?

Persze, hogy elég.

Idézet: kroozo - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 23:05

Szerk: meg egy koltoi kerdes: mi a feneert nincs egyik atomos lapon sem wifi?

Ha gonosz akarok lenni, azt mondom azért, hogy külön kelljen megvenned, és így nagyobb a haszon rajta...

Szerkesztette: potyo 2010. 01. 06. 22:11 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1850 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:12

Idézet: potyo - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 22:10

Persze, hogy elég.

Elmeletben jep, az usb 1.1 is 12Mbit, az rendben, csak kisse fosok, nem igazan neznek ki ipari megoldasnak :) No, de akkor felirom a kugli listara, hogy keressek valamit, ami megy linux alatt normalisan.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1851 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:14

Idézet: potyo - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 22:10

Ha gonosz akarok lenni, azt mondom azért, hogy külön kelljen megvenned, és így nagyobb a haszon rajta...

Hat, nyasgem nekik :p Az a fo bajom vele egyebkent, hogy akkor mar raisert is kell keriteni hozza, es argus szemekkel kell megbamulni a hazat, hogy bele lehet a preselni a kartyat? :reklamacio:

#1852 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:16

Idézet: kroozo - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 22:05

szerintetek egy ilyen lofasz usbs ethernet eleg az adsl fele?

A leggagyibb is vitt 10 megabitet, amit valaha is láttam.
Make love not Wor.

#1853 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:23

Idézet: kroozo - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 23:12

Elmeletben jep, az usb 1.1 is 12Mbit, az rendben, csak kisse fosok, nem igazan neznek ki ipari megoldasnak :) No, de akkor felirom a kugli listara, hogy keressek valamit, ami megy linux alatt normalisan.

Hát igen, ha ipari megoldás kell, akkor az USB-s nem pont annak néz ki http://www.helpingin...ages/414lan.jpg De ha úgy kell a cuccot összerakni, nem készen lesz véve, akkor szerintem elmegy így is.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1854 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:30

Oks, kosz, akkor ez lesz :)

#1855 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:25

Nem biztos, hogy ide a legjobb, de hata. Szoptam ma kicsit dnssel, mar reg csinaltam. bind9, solaris10en. Vilagtol tok elzarva, lokalis zona. Ket dolgot szeretnek elerni vele:
AAAA queryket, illetve PTR queryket hogyan lehetne azonnali "fingomsincs" uzenetekkel dijazni? Mer igy nehany hulye program var a timeoutra, en meg a hulye programra.

(Attol most tekintsunk el, hogy a solaris egyebkent is kapja be, hogy a ping probal ip6on feloldani, mikozben az baromira le van kapcsolva a dobozon, az ftpd meg az explicit megmondott "ne kerj revereset" opcio ellenere vidaman kuldozgeti a PTR queryket.)

Szerkesztette: kroozo 2010. 01. 13. 21:26 -kor

#1856 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 01:32

Egy "spéci"  :think: hálózati kiépitésre kérnék tippeket. Három különbözö igényt kell kiszolgálni.
Kell egy "erös" gép, sql alapú üzleti alkalmazással viszi a cég ügyeit. Ezt csak az irodában lévök érhetik el, és nekik is különbözö hozzáférési jogosultságuk lesz. (Max. 5 fő)
Na de, erröl az "erös gépröl" legalább hetente frissitett adatok - "riport" egy részét weben is publikálni kell.
Tehát vagy egy webserver, vagy egy bérelt tárhely kell, amelyek legalább hetente frissülnek az "erös" gépröl. Az elöbbi mellett szól az elektronikus levelezés központi kezelhetösége.
Valamint lesz egy "multimédiás" laptop audio, video és képszerkesztésre, valamint egyéb, pl. cad alkalmazásra.
Ezekhez kell egy központi tárolót is biztosítani, tehát minden gépről minden adatot ide kell tudni menteni, és minden adat csak egyszer szerepelhet.

Ami nem fér a fejembe, az az, hogyan lehet megoldani, hogy a max. 5 "Mancika" úgy kapcsolódjon az "erös" gépre, hogy közben tudjanak internetezni is a webserveren keresztül, söt esetenként webröl kapott adatokat kell beadni az "erös" gépen futó alkalmazásokba, és a kapott végeredményt weben továbbitani, de úgy, hogy az "erös" gép végig láthatatlan maradjon esetleges külsö támadók elött.

Valamint azt se értem, hogyan lehet megoldani, hogy az "erös" gép és a webserver merevlemezeinek adatai folyamatosan legyenek mentve egy központi adattárolóba, de úgy, hogy elkülönülve legyenek, söt, amikor a laptopot is becsatlakoztatják ebbe a tárolóba, akkor az is automatikusan szinkronizáljon és az új adatok mentésre kerüljenek, de szintén elkülönülve a két másik gép adataitól.
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#1857 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 02:15

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 1:32

Ami nem fér a fejembe, az az, hogyan lehet megoldani, hogy a max. 5 "Mancika" úgy kapcsolódjon az "erös" gépre, hogy közben tudjanak internetezni is a webserveren keresztül, söt esetenként webröl kapott adatokat kell beadni az "erös" gépen futó alkalmazásokba,

Kicsit hosszú, és egyedi megfejtős. Szerintem Te sem tudod pontosan, hogy mit szeretnél, meg a júzer sem. Oszt maradjunk ennyiben.

Erős gépet max. lanról lehet támadni, ami nyilván egy webről helyben futó exploit is lehet. 3 fős cégnél tipikusan nem ez szokott a probléma gyökere lenni, mert kicsit megszűrös, vlan, aztán szólhat az egész, elég ritka az olyan explolit, ami csak lanon tör SQL-t, de persze mindenre fel lehet készülni.

Majdnem layer2-ben meg lehet oldani, el kell törpölni, mi a valós igény, valamint mi pénze van a júzernek megvalósításra, pld. laptopon központi profil, ami a DC-n tárolódik, meg hasonlók.
Make love not Wor.

#1858 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 02:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 2:15

Szerintem Te sem tudod pontosan, hogy mit szeretnél, meg a júzer sem.

Hardverügyileg nem vagyok képben. A háromféle alkalmazási igényt látom fixnek, és nagyon nem értem, miért akarnak mindenáron egy "közös" hálózatot és egy közös adattárolót csinálni.

#1859 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 02:54

exploit
megszűrös, vlan,
layer2
DC-n tárolódik, meg hasonlók.

Na, ezek azok, amihez már szótár és tolmács kell nekem. És nem azért, mert hajnali 3 van.
(Igaz, van alibim, nincs asszonykám, aki ágyban marasztalna.)  :rolleyes:

#1860 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 02:58

Erős gépet max. lanról lehet támadni, ami nyilván egy webről helyben futó exploit is lehet. 3 fős cégnél tipikusan nem ez szokott a probléma gyökere lenni, mert kicsit megszűrös, vlan, aztán szólhat az egész, elég ritka az olyan explolit, ami csak lanon tör SQL-t, de persze mindenre fel lehet készülni.

Asztatat nem értem, hogy minek egy bebiztositott, külön helyre elzárt szerverhez közvetlenül odaengedni a Mancikákat, akik ráadásul egyszerre több hálózathoz csatlakoznak és a gépükön keresztül össze-vissza másolhatnak adatokat a szerverek között is.

Mintha a műtőben az orvost csak fertőtlenitve és gumikesztyűbe engednék be, de ha bent van, nyugodtam cigarettázhat, majd a füst miatt kinyithatná az ablakot és az ajtót is.  :think:

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.