HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1881 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 17. 20:14

Idézet: asdf - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 20:03

Sajna ez sem jott be, stimmelt a problemas gepen ez a lista.
Host file-ba irt aladar.domain.hu tovabbra is elerheto, bela.domain.hu meg nem. Tovabbra is ugy velem, vagy mind a kettonek, vagy egyiknek sem lenne szabad mukodnie. Kollegaval is hummogtunk ma rajta remote assistance-szal 20 percet, hat, nem jutottunk elorebb :/

Ooooooooo kerem szepen, hat engem sz**nak...
Tehat a kovetkezo a stajsz: az aladar.domain.hu az bejegyzett cucc. Az ip-je 111.111.111.111-re mutat, de a host file-ba mast kell irnom, tehat ott mondjuk 222.222.222.222-n kell keresni. En meg a nagy csodalkozasban nem vagtam le, hogy pingulni ugyan pingul, na de hat nem az, aminek kene (meg meg kell mondjam, nem is gondoltam, ha egyszer nekem kell host file-ba irnom, akkor publicban is meg van csinalva, milyen seggfejseg ez mar?). Ergo nem felig mukodnek a host file-ba irt bejegyzesek, hanem egyaltalan nem.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1882 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 17. 20:27

Idézet: asdf - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 20:14

Ergo nem felig mukodnek a host file-ba irt bejegyzesek, hanem egyaltalan nem.

Nemtom, de júzer így szokta nálma tesztelni a domainjait, míg nem költözik el, vagy míg nincs domain.hu. Beírja az IP-tz a hostfilébe, onnantól kezdve lekezeli, kész. Aztán el ne felejtsük kiszedni.
Make love not Wor.

#1883 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 20:28

Idézet: Mészike - Dátum: 2010. febr. 16., kedd - 17:19

Ez mitől lehet? Zywall5-ös router, p2p tiltva, lehúztam mindenkit, csak egy gép volt rajta. Invitel ADSL.

Az is lehet, hogy itt ugrik meg útközben: ten0.3.1.0-vh-br1.vivendi-th.net
Make love not Wor.

#1884 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 23:01

Idézet: asdf - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 20:14

blablabla

Ergo nem felig mukodnek a host file-ba irt bejegyzesek, hanem egyaltalan nem.

Winsock fix volt a baratom :) Kicsit keson gondoltam ra, de azert nem volt haszontalan gondolat ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1885 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 12:03

Sziasztok!

Három otthoni gép között szeretnék kialakítani egy minél egyszerűbb hálózatot, file másolás és nyomtató megosztás céljára. A három gépből kettő, kábellel csatlakozik a routerhez, a harmadik wireless. Az összes gépen Win7 Ultimate van. Próbálkoztam HomeGroup létrehozásával, de mindegyik gép önálló hálózatot akar létrehozni, ahelyett, hogy a meglévőhöz csatlakozna. Hálózat témában teljesen amatőr vagyok, ezért kérném a segítségeteket.

#1886 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 23. 03:44

Jo reggelt!

Hol a koleraba lehet (Budapesten) ANNEX-B ADSL splittert venni raktarrol, megrendeles meg minden nelkul? Mindenhol webshop van meg futar, rendeld meg az 1000Ft-os (se) szart, aztan majd harom het mulva 1500-ert hazhoz szallitjuk, hulyek ezek. BTW ha nem ISDN, hanem sima POTS telefonom van, akkor esetleg ANNEX-A splitter is jo lehet? (amugy T-Com teruleten vagyok)

Kb. annyi tortent, hogy van egy rendszer, ami ebben a formaban mukodik 2+ eve (vonal bejon, rajta splitter, azon DSL modem (ami kb. 3 honapja lett cserelve mas tipusra de eddig nem volt gond), a POTS porton eloszto, azon 3 telefon, egy telefon a bejovo kabelen megy vissza egy darabon, de mas erparon), aztan a telefon egyszer csak azt mondta, hogy jonapot, nincs vonal, nem csong ki, mar telep sincs, viszont neha erdekes zajt hallani a kezibeszeloben, ha a DSL modem szinkronban van. A telefont a splitter ele kotve sincs vonal, de lehet, hogy csak ido kell a portnak amig visszaall. Ja, viszont internet van, a sebesseggel sincs baj.
Ha a splitterre a fali aljzat helyett egy ATA portjat kotom, masik telefonrol felhivom az ATA-t, amig a DSL modem probal kapcsolodni eros rozsaszinzaj hallhato, miutan a modem rajon, hogy nincs vivo utana kuss van, a zaj eltunik, max. arra tudok gondolni, hogy a splitter megfekudt valahogy es az telefonvonalra atjuto zajtol besokallt a kartya a kozpontban vagy valami)

#1887 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 23. 04:22

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 04. 23. 04:44

Hol a koleraba lehet (Budapesten) ANNEX-B ADSL splittert venni raktarrol, megrendeles meg minden nelkul?

első sarki T-bolt, vagy becsettegsz mittomén Váci útra EnterNethez, vagy akármi. De szerintem nincs olyan, hogy A vagy B, mert vivőfreki ugyanaz.

Modemem most van tonna, splittert nem tudom. Minnyá iszom egy sört, aztán ha jó kedvem van, még találok is.
Make love not Wor.

#1888 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 23. 14:40

Na, reggelre ideert a T-Com-os mokus is, atkototte az egesz mindenseget masik erparra, most mukodik. Mondjuk nem ertem, hogy mitol mukodott ugyanazon a vonalon az ADSL 10+Mbps sebesseggel gond nelkul, amin az 'igenytelen' analog telefon nem (en barmilyen kabelproblema eseten pont az ellenkezojere szamitanek), de sebaj.

#1889 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 23. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 04. 23. 15:40

Na, reggelre ideert a T-Com-os mokus is, atkototte az egesz mindenseget masik erparra, most mukodik. Mondjuk nem ertem, hogy mitol mukodott ugyanazon a vonalon az ADSL 10+Mbps sebesseggel gond nelkul, amin az 'igenytelen' analog telefon nem (en barmilyen kabelproblema eseten pont az ellenkezojere szamitanek), de sebaj.

A többesetes kispesti-lörinci kábellopáskor a telefon elhalt, de az adsl ment sokaknál.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1890 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 12:08

Es ennek mi is a pontos oka?

#1891 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 04. 24. 13:08

Es ennek mi is a pontos oka?

Gondolom nem a DSLAM és az otthoni netező közötti szakaszon vágtak, hanem olyan szakaszon, ahol csak a telefon ment a kábelen. Pl. a DSLAM valahol útközben lett berakva az előfizető és a központ közé. Vagy a központ után vágták, az net meg más útvonalon ment a DSLAM-hoz...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1892 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 04. 24. 14:00

Gondolom nem a DSLAM és az otthoni netező közötti szakaszon vágtak, hanem olyan szakaszon, ahol csak a telefon ment a kábelen. Pl. a DSLAM valahol útközben lett berakva az előfizető és a központ közé. Vagy a központ után vágták, az net meg más útvonalon ment a DSLAM-hoz...

Ok, ez a kispesti esetre ez stimmel, de itt AFAIK egy PBX es egy DSLAM van, illetve DSLAM lehet tobb is, de valoszinuleg ugyanott (nem olyan nagy ez a varos:), a kabelhiba pedig kb. ket hazzal elottunk lehet, mert ott turtak a foldet a napokban.

#1893 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 12:57

Feladta a harcot a switch-em, a power led-en kívül minden más led kialudt rajta. Úgyhogy újat kell vennem, két lehetőség közül tudok választani, melyiket javasoljátok?

TP-LINK TL-SG1008

vagy

LINKSYS EG005W

tudom, az egyik 8 portos a másik 5, csak 5 portra van szükségem.

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 25. 12:57 -kor

#1894 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 25. 13:57

Feladta a harcot a switch-em, a power led-en kívül minden más led kialudt rajta. Úgyhogy újat kell vennem, két lehetőség közül tudok választani, melyiket javasoljátok?

TP-LINK TL-SG1008

vagy

LINKSYS EG005W

tudom, az egyik 8 portos a másik 5, csak 5 portra van szükségem.

A TP_LINK inkább üzleti kialakítású (rack-be is szerelhető), a Linksys (árat nem néztem) olcsóbbnak tűnik, ha nem kell egy komoly, üzleti akkor inkább a Linksys-t vedd meg.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#1895 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 04. 25. 14:18

A TP_LINK inkább üzleti kialakítású (rack-be is szerelhető), a Linksys (árat nem néztem) olcsóbbnak tűnik, ha nem kell egy komoly, üzleti akkor inkább a Linksys-t vedd meg.

Messze van ez a komoly üzletitől.
Make love not Wor.

#1896 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 16:29

Nagyjából egy árban van a kettő, de akademikus a kérdés, ugyanis közben kiderült, hogy csak a tápja halt meg a jelenleginek.

#1897 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 16:33

Sziasztok!

Vettem a neten egy SMC7004VWBR használt routert. Olcsó volt és az én céljaimnak tökéletesen megfelel. Az a gondom vele, hogy frissítettem rajta a firmware-t és azóta nem tudom megnyitni a "kezelőfelületét", mivel az én általam adott jelszót nem fogadja el. Hogyan tudom a jelszót megváltoztatni?

#1898 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 04. 30. 15:33

Sziasztok!

Vettem a neten egy SMC7004VWBR használt routert. Olcsó volt és az én céljaimnak tökéletesen megfelel. Az a gondom vele, hogy frissítettem rajta a firmware-t és azóta nem tudom megnyitni a "kezelőfelületét", mivel az én általam adott jelszót nem fogadja el. Hogyan tudom a jelszót megváltoztatni?

Először lépj be a default password/login név párossal, aztán adj másik jelszó/felhasználónév párost.

A default meg itt lesz valahol:
SMC default

#1899 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 04. 30. 17:33

Sziasztok!

Csak a frissítéstől nem változik a jelszó, de akkor reset és újra beállítás, smcadmin az alapértelmezett.
Make love not Wor.

#1900 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 16:46

Isten vagy! :) Köszönöm. A smcadmin jó lett.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gopher - Dátum: 2010. 04. 30. 17:41

Először lépj be a default password/login név párossal, aztán adj másik jelszó/felhasználónév párost.

A default meg itt lesz valahol:
SMC default

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »