Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 04. 30. 22:31
Egy végpont átlagára 8-20 ezer között mozoghat, anyagminőségtől függően, szerelvényekkel, patch-panellel, rackszekrénnyel együtt.
Erős a gyanúm, hogy még nem csináltál ilyet.
Ha nem villanyászboltban veszed meg a legalja cuccokat, akkor talán hálózat lesz belőle, de tartok tőle, hogy falba vésett csövezésbe akarod "behúzni". Lehet azt is, de akkor nem biztos, hogy 100-as vagy 1000-es hálód lesz, csak nyolceres drótod, amin úgy-ahogy elballag a jel.
A 3000/75=40 méter. Vagy nagyon kis területen akarsz játszani, vagy sikerült rávenni a megrendelőt, hogy a rack a terület közepén legyen.
A 75 önmagában is érdekes szám, általában párosával dolgozunk.
Ennyi végpont kell most, vagy ebben már benne van a 10-12%-os ráhagyás is? Nem maradt ki semmi a számításból (telefon, fax, hálózatos nyomik, stb...)
Szia,
először is köszönöm szépen, hogy válaszoltál.
Nem ez az első amit csinálok, de ez az első amikor ki kellene számolnom a munka árát ezért is kérdeztem rá csak a munkadíjra.
Az eszközök ára már megvan és nem a "legalja cuccok", valamint nem akartam szétbonyolítani a kérdést a telefonokkal ráhagyással stb.
Egyébként a kábelek álmennyezet felett futnak majd és a legtöbb végpont esetében az építési vállalkozó által előre beépített gégecsöveken jutnak majd le a mennyezetről a parapet csatornákban kiépítendő végpontokhoz.
Sajnos a neten nem igazán találtam hozzá árakat a legtöbb hálózatépítéssel foglalkozó cég ugyanis előzetes felmérés után ad árakat (ami amúgy teljesen rendben van).
Persze a legjobb az lenne ha ismerném a hálózatépítéssel foglalkozó cégek árképzési mechanizmusát.
Nekem az is jó ha meg tudod mondani, hogy hogyan számoljak.
Pl: a végpontok esetében ha azt mondod 8-20e Ft, akkor ezek szerint jelen esetben a munkadíj=(75×8-20e Ft)-anyagköltség?
Vagy ha azt mondják a kábel behúzásának métere 100 Ft akkor az mit takar? Pl. ahol mondjuk párhuzamosan fut 4 kábel annak a behúzása 100 Ft lesz egy méteren vagy 400 Ft?
Ha ezekben tudnál segíteni akár magam is ki tudnám számolni és az lenne a legnagyobb segítség.
Előre is köszönöm.
Üdv.