Idézet: StSanya - Dátum: 2015. 11. 15. 09:18
Megoldás az lenne, hogy közös alhálóba hozod a két routert. Vagy a nyomtatót a 2. routerre konfigolod, s akkor lesz két külön hálózatod. Én lehet hogy az utóbbit csinálnám, mert nálad még a TV-k is keverik a helyzetet...
Köszi a választ, az már nyilvánvaló nekem is hogy két külön hálózat van, mert az 1 routerre csatlakozó laptopot nem tudtam a 2 routerre csatlakozó számítógépekkel közös otthoni csoportba hozni, nem látják egymást. A bosszantó az, hogy a korábbi fő router esetén működött az a megoldás, hogy a liknsys routernél tiltottam a DCHP -t és a LAN-ba csatlakoztattam a bejövő és kimenő vezetékeket is, így egy hálózat volt az egész lakásban, és valamennyi gép tudott egymással kommunikálni.
A nyomtatót nem tudom a 2. routerre konfigurálni, mert akkor meg valószínűleg az 1 routerhez csatlakozó laptop nem tud nyomtatni, meg fizikailag is túl távol van a 2 router a nyomtatótól. A cél az, hogy valamennyi gépről lehessen nyomtatni, és valamennyi gép egy otthoni csoportban legyen (úgy mint azelőtt volt).