Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 14:29
Ha meg van a hálózat. Médiaenkóder a legtutibb, az királyság, ingyé MStől, csókolom, amit az kiküld a MediaPlayer bírja fogni.
De routerekkel csak szopolni fogsz, ha még életedben nem láttál olyat. Mármint nem az otthoni bedugom működik, hanem ilyen kliensmód/bridge meg egyéb összepárosítások.
Antennábül ezek jók, de kell hozzá még kábel, esetleg pigtal kábel. Bár nem értem hogy amit lassan anyagra költesz, abból valaki akár oda is mehet, aztán megcsinálja. Aztán ellesed jól, jövő héten haverral összerakod, legközelebb Te csinálod. Ebből már csak kapkodás, meg idegbetegség szokott lenni. De reggelig még sok idő van, olvasgass hálózatos topikot, napi kérdés a pont-pont kapcsolat, néha sikerül, néha hónapok múlva sikerül.
Eredmények: 13HUF ért (bruttó) lehet kapni 16(vagy 18?)dB-es antennát a Wlan-ok kft-nél (
http://www.wlan-ok.hu), azt mondták, hogyha van rálátás, akkor 1000m-re is elvisz, de Pesten nem annyira (tehát lehet, hogy nem megy). Azt ígérték, hogy ha nem megy mégse, akkor sértetlen állapotban visszavihetem. Erre az esetre van nettó 36-ért 5GHz-es eszköz (antenna: 15e, + átalakító: 21e), ebből kell két oldalra, azaz összesen bruttó 86HUF. Azt mondták ezzel már biztosan fog menni (fogjuk rá, hogy van rálátás).
A routerek bridge-ként való összekapcsolását tényleg nem csináltam még... valóban érdemes lenne rendesen begyakorolni

) Az ember nem tudhat mindent, meg mindig van mit tanulni.
Az, hogy pedig valakit megbízzunk az ügylettel, és olcsóbb lenne... Kit bízzunk meg?
Mert kilyukadtam egy céghez, aki mikrohullámos internettel foglalkozik, és 300e+ÁFA-ból akarták megcsinálni reggel 9-től délután 6-ig az összeköttetést 20Mbit-en.
A fenti 86e-es megoldásra 54Mbit-et igértek.
De a végén nem lett az egészből semmi... Lefújták.
Azért köszi a tanácsokat!