HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#561 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:49

Idézet: csapdani - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 22:32

Köszi, az összes hálókártyát visszavettem 10MBitesre, így minden működik  :up:

Rossz a kábel vagy rossz a bekötése!

#562 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:47

Sziasztok!

Remelem a megfelelo topicban teszem fel a kerdesemet. Itt vagyok angliaban rokonnal es megkert ra,hogy hozzam ossze neki a lakasban a nyomtatot es a laptopot wirelessel. (usb-n keresztul lehet nyomtatni).

A problemam nagon egyszeru :D Soha eletemben nem lattam meg wirelesst se elmeletben, se gyakorlatban. Fogalmam sincs, hogy hogyan kene hozzaalnom. Hogy megis hogy nez ki a gyakorlatban...

Van egy wireless rooter a szobajukban, ami ha jol sejtem megosztja az internetet. (legalabbis most nincs bedugva semmi a laptopba :p ) Aztan van 1 nyomtato ( HP Photosmart 2575 All-In-One ) es van 1 Belkin Wireless G All-In-One Print Server (1 kis telefon mertu antennas dobozka) mellekelve hozza egy UTP kabel es persze a halozati adapter.

A laptop wgy Packard Bell laptop. Windos Vista Home op.rendszerrel.. (eleg ismeretlen szamomra).

Kerdes: hova dugjam a jus Wireless G All-In-One Print Servert? az UTP kabellel betudom dugni a wireless rooterjukbe, a laptopba es a nyomtatoba is. ill. a Windowsban mit es hogyan kene allitgatni? A Print Serverhez kapam egy CD-t, rajta driverrel, melyet sikeresen telepitettem.  :cool:  :D

Elore is koszonom a segitseget! :respect:

Udv,
Chris

//Az angol bill miatt nincsenek ekezetek ill. az Y-t es Z-t lehet felcsereltem itt-ott....
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:59

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:47

Kerdes: hova dugjam a jus Wireless G All-In-One Print Servert? az UTP kabellel betudom dugni a wireless rooterjukbe, a laptopba es a nyomtatoba is. ill. a Windowsban mit es hogyan kene allitgatni?

Ez kicsit nagy falat lesz egyszerre, ha még nem láttál hálózatot... Olvassál megosztásos topikot, hozd össze hálózatba az egészet, aztán indítsd el a printszerver CDjét. De keress 4 sörélrt valami hozzáértőt, mert annak is szopós lehet, ki tudja hol buksz be, ha cucc installja meg csinál valami virtuális interfészt, akkor elég jól el lehet kefélni, sosem fog működni, de lehet az is, hogy elsőre menni fog.
Make love not Wor.

#564 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 14:14

4 sorert itt Higham Ferrersben en nem fogok talalni hozzaertot. En csak konyhanyelven beszelek angolul. Nagybatyjam pedig 60+ igy lovese sincs errol. Nem hiszem, hogy elfogja tudni mondani a joembernek, de emlitette, hogy van valami support itt... ugyeskedek vele 1 kicsit. Ha nem megy akkor hagyom a fenebe es elmegyek a PC Worldbe segitsegert.

Koszi :respect:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#565 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 14:22

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 15:14

4 sorert itt Higham Ferrersben en nem fogok talalni hozzaertot.

Háát, ha szállás van, akkor én mindig szívesen jártam pár napra angolok felé :-)
Make love not Wor.

#566 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 14:33

majd megbeszelem a csaladdal :p nemigen akarok solozni a korenyeken.. eltevednek 5 perc alatt. aztan eleg gazdag ret ez is eleg amolyan pokhendiek. ha nem beszelek hozzajuk perfektul nem akarjak megerteni... :@

#567 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:36

Sziasztok, lenne egy kérdésem, nem igazán számítógép hálózat, hanem kicsit telefon. :)
Kissé elszaporodtak a telefonok a házban, így kérdésem lenne, mivel most nehezen tudnám elmagyarázni a dolgot, így inkább lerajzoltam. A kérdés az lenne, hogy a A1 jelölésű fali csatlakozó és az "A" jelzésű elosztó közé kell-e splittert rakni? Mert ma úgyvettem észre, hogy azaz egy splitter nem elég, lévén ha a splitter előtti részen veszem fel a kagylót valamelyik telefonnál (1-es és 2-es készülék a képen), akkor szakad a dsl.
KÉP :)

Szerkesztette: Socket 2007. 08. 14. 14:38 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:47

Idézet: Socket - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:36

lévén ha a splitter előtti részen veszem fel a kagylót valamelyik telefonnál (1-es és 2-es készülék a képen), akkor szakad a dsl.
KÉP :)

Így van. 1-es 2-es telefonok elé is kell splitter.
Make love not Wor.

#569 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:05

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 13:49

Rossz a kábel vagy rossz a bekötése!

Vagy fali kabelre szerelt UTP dugot, es nem jol erintkezik.

#570 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 16:05

Vagy fali kabelre szerelt UTP dugot, es nem jol erintkezik.

Elég kicsi ennek a hibaszázaléka.
Többnyire kényszerbõl csináljuk. Megígérjük a cserét patch-kábelre, elfelejtõdik, és egy-két év múlva jut eszünkbe, amikor új meló van náluk, mert bõvülnek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#571 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:54

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 16:39

egy-két év múlva jut eszünkbe, amikor új meló van náluk, mert bõvülnek.

De addig bírja is. Igazából én elég gyakran melózom így falikábellel, sima dugóval sincs semmi baja.
Make love not Wor.

#572 Felhasználó inaktív   teso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:37

sziasztok
lenne egy kérdésem elmagyarázná valaki hogy tudok két gépet össze kötni hogy ha wireless g usb network adaptert használok. nekem sehogy nem jön össze.

#573 Felhasználó inaktív   Tsippsy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:59

Sziasztok!

Itt egy véres probléma :(
Remélem összehozzuk :)

Adott két XP SP2-vel elátott gép
egy rádióhullámos net kapcsolat, a tetőröl, egy koaxkábelel.
adott egy picur HUB 4 bemenettel.
A szolgáltatónk ANet.
adott egy-egy háló (100Mbit/s) kártya a két gépben.
Adott: egy átlag user, aki nem szeretne switch-et, vagy routert venni, (mert arra most nem tellik).
A Cél: netet szeretnék mind a két gépre...és akkor is működjön, ha az egyik ki van kapocsolva
A szolgáltató egy állandó ip-t ad, és a mac cím is rögzített.
A MAC cím kijátszva, így mind a két gépnek ugyanaz a mac címe, köszönhetően a (SMAC2 )proginak.

Most szólok, azoknak, akik rögötn azt mondják, hogy hubbal nem lehet, hogy kb egy héttel ezelőtt fa****n ment mind a két gépen, bár pontosan én sem tudom, hogy mert csak a powert húzgálgattam a hubbol, meg az egyik gépet hibásan állítottam le, majd mikor újra indítottam volt net mind kettőn.
Most viszont bármit húzogatok, kapcsolok nem megy, mivel ahogy rákapcsolom a hubra a másik gép kábelét, miközben már az egyiken van net, a másik nem tud rá menni, ha pedig mind kettő benne van, akkor egyiknek sem engedi...
Légyszi segítsetek

#574 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:31

Idézet: Tsippsy - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:59

Sziasztok!

Itt egy véres probléma :(
Remélem összehozzuk :)

Adott két XP SP2-vel elátott gép
egy rádióhullámos net kapcsolat, a tetőröl, egy koaxkábelel.
adott egy picur HUB 4 bemenettel.
A szolgáltatónk ANet.
adott egy-egy háló (100Mbit/s) kártya a két gépben.
Adott: egy átlag user, aki nem szeretne switch-et, vagy routert venni, (mert arra most nem tellik).
A Cél: netet szeretnék mind a két gépre...és akkor is működjön, ha az egyik ki van kapocsolva
A szolgáltató egy állandó ip-t ad, és a mac cím is rögzített.
A MAC cím kijátszva, így mind a két gépnek ugyanaz a mac címe, köszönhetően a (SMAC2 )proginak.

Most szólok, azoknak, akik rögötn azt mondják, hogy hubbal nem lehet, hogy kb egy héttel ezelőtt fa****n ment mind a két gépen, bár pontosan én sem tudom, hogy mert csak a powert húzgálgattam a hubbol, meg az egyik gépet hibásan állítottam le, majd mikor újra indítottam volt net mind kettőn.
Most viszont bármit húzogatok, kapcsolok nem megy, mivel ahogy rákapcsolom a hubra a másik gép kábelét, miközben már az egyiken van net, a másik nem tud rá menni, ha pedig mind kettő benne van, akkor egyiknek sem engedi...
Légyszi segítsetek

Valszeg a szolgáltató észrevette, hogy arról a csatlakozásról idegen mac addrresses gép kapcsolódik és beállította a tiltásokat rendesen.

Szóval vegyél egy routert, ne szivasd magad.

#575 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:37

Marha egyszeru, nem lehet 2 azonos MAC cim a halozaton, igy nem tudja eldonteni, hogy melyik gephez is kene tolni az adatot.

Routerben a szolgaltatonal bejegyzett MAC cim klonozasa, utanakotott ket gepen meg eltero MAC beallit, valamint automatikus IP beallitasok.

#576 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:10

Hi! Olyan topickot kerestem volna, amiben azt targyaljak ki, hohy hogyan is lehet egy otthoni gepet elereni tavolrol barhonnan, pl. a munkahelyrol. Ha letezik ilyen topic segitsetek pls en semmit sem talaltam. Lehet rosszul kerestem, de ugy emlekszem mintha lettt volna ilyen. Na mind1. Egy topic cimet pls.  :respect:
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:11

Idézet: Advocat - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 15:10

Hi! Olyan topickot kerestem volna, amiben azt targyaljak ki, hohy hogyan is lehet egy otthoni gepet elereni tavolrol barhonnan, pl. a munkahelyrol.

https://forum.hwsw.h...c=124889&st=330
Make love not Wor.

#578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:17

Faszomat már, volt ugye Legrand partneroktatás, meg nyomultak a mrketingesek, én meg jól rászoktam. Viszont azóta nem lehet kapni Legrand kábelt raktárról. Felhívtam a képviseletet, mondom kellene sima CAT5 UTP falikábel, meg mondjuk LSOH-s, meg valami CAT6.

CAT6-ost tekercsben adnának, 200 forint/méter árban, sima UTP CAT5-ből 305 méteres standard méret 40ezer/nagyker. Nabumm. Persze Draka van minden sarkon, de többiektől is bocs, ez szerintem egy szar. Viszont Legrand nincs, ha van, akkor sem lehet megfizetni.
Make love not Wor.

#579 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 15:11

:up:  :respect:
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#580 Felhasználó inaktív   deme 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:34

Sziasztok!

Gépem és laptopom routeren keresztül csatlakozik, minden megy. A gondom annyi, hogy a másolás (ideis-odais) kb. 560 kbyte/sec. Ez normális dolog szerintetek?

Gépem: Celeron 1300Mhz, 512ram XPprof  LAN 

Laptop: HP 600 MHz 256ram. XPprof. és VEZETÉK NÉLKÜL csatlakozik a routerre.

Router: TP-link TL-GR641

Köszi előre is!

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »