Idézet: avman - Dátum: 2010. 06. 16. 15:26
...
belenyomtam a másik hálókarit. egyelőre nem érem el rajta helyi hálón, pedig baszkuráltam a rútert, mac addresst, ...
Persze hogy nem éred el, hisz attól még, hogy 2 hálókártya van a gépben, nem fogja tudni, hogy melyiken beérkező csomagot melyikre kell továbbítania (szóval NEM fog switch-ként működni, ha így világosabb). Ezért írták fentebb a "route" parancsot. A gép routing táblájába kell felvenni mindkét hálózat címét, utána fog tudni routolni. Ezek statikus szabályok. Ha bejön 1 csomag, a fejlécek (IP címzése) alapján megnézi a gép, hogy merre tudja továbbítani. S mivel a saját route táblájában szerepel a másik háló címe, s a csomag IP-je is "ráilleszkedik" erre, hát abba az irányba tudja majd továbbítani. Szóval KELL routolni, ez a lényeg.
ps.: most olvastam, hogy XP pro tud routolni, nem kell a táblát sem csesztetni, csak registry-ben:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters kulcs IPEnableRouter értékét 1-re állítani, aztán rebootolni.
Ettől függetlenül Jahno-val egyetértek, jobb volna a hálót topológiailag átrendezni. S akkor nem kell bekapcsolva lennie a hs-nek ahhoz, hogy a mögötte levő lan elérhető legyen. Meg a gigákat is máshova lehet tologatni. De a 100-as switch így is úgy is lehúzza.
Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 21. 07:02 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."