UPC chello: bővítések és korlátozások VII
Elküldve: 2006. 11. 05. 00:10
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 11. 05. 07:56
Természetesen a neveket, és az email címeket módosítottam.
A lényege, hogy magán célra bárki letölthet, másolhat, és tárolhat zenét, videót, nem kell az eredeti számla, vagy eredeti példány, de szoftvereket NEM LEHET MÁSOLNI!!!
Érdemes elolvasni, mert írnak pár érdekes dolgot.
http://bereckei.uw.h...gi-kerdesek.htm
http://bereckei.uw.h...i-kerdesek2.htm
Elküldve: 2006. 11. 05. 09:55
Azt szeretném megtudni h a közeljövőben(jan.1) megszűnik-e az adatkorlát, vagy esetleg emelnek-e rajta???
Az utóbbi időben(juni-tól) folyamatosan mérnek néha pontatlanul is és azonnal belassítanak ahogy meghaladom a 30-at. Nem panaszkodni akarok de ez nem valami fejlesztést sejtet, h ilyen pontosan bekorlátoznak, már most 11215 MB a forgalam ami kicsit irreális foggalmam nincs h mértek az egyik nap 3,5 gigát mikor letöltöttem 3db 100 megás fájlt.
Jövőév elejére igérik a ADSL2+ szolgálltatást ugye nem kell bemutatnom mit tud, ugyanennyiért mint a chello. És abban biztos vagyok ha semmi nem válltozik a chellonál akkor én igénybeveszem és a eddigi chello classic-nak lőttek. És abban is biztos vagyok h jön a környék is.
u.i:
Normális válaszokat szeretnék leugató, beszólos hsz nem érdekel.
Kösz.
Elküldve: 2006. 11. 05. 10:39
Idézet: Rapman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 10:55
Azért az adsl2-től sem szabad csodákat várni, bár ma sokan ezt teszik. Amit az adslnél mindenki elfelejt, hogy erősen távolságfüggő, és ha nem vagy a központhoz kellően közel, akkor máris buktad a 10-20mbit-es csodanetet. A másik fele meg az, hogy nem fog egyik pillanatről a másikra átállni a világ adsl2-re, szépen lassan fog terjedgetni mindenhol, főleg bp-n meg a nagyobb városok sűrűbben lakott körzeteiben. A tcom sem fog mindenkit átállítani nagyobb sebességekre, szerintem lesz egy emelési hullám megint, meg lesznek adsl2-es csomagok, jó drágán.
Elküldve: 2006. 11. 05. 10:59
Kiváncsi vagyok mi fog kisülni ebből a hurokátengedéses rendszerből 0,5-1 év alatt.
Elküldve: 2006. 11. 05. 11:22
Idézet: CorsairS - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 10:59
Kiváncsi vagyok mi fog kisülni ebből a hurokátengedéses rendszerből 0,5-1 év alatt.
Figyelembe véve, hogy a T-Com foggal-körömmel védi a pozícióit, szerintem sokkal inkább az NHH-n múlik. Ha figyelemmel kíséred a Panteles topicot, ott is elhangzott pár dolog, amivel meg tudják fingatni a hurokhordozókat és az alternatívokat szolgáltatókat is. Mert ugye az alternatív átveszi tőle a hurkot, amin most esetleg 16 megáig lehetne szolgáltatni, de a T-Com a hurokhordozásnál egy tök másik hurkot ad át, másik nyomvonalon, esetleg régebbi építésű infrastruktúrából elöregedett zajos vezetékekkel... se az alternatív, se a user sem tehet semmit, a hurok megvan, egyik végpont az előfizetőnél, másik a központban az átadási ponton, papíron minden jó.
A T-Comtól sem várhatja senki, hogy a legjobb hurkokat engedjék át puszira. Csak ha kötelezik őket, hogy pontosan azt a hurkot kell átengedni, ami korábban is az előfizetőnél volt, akkor fogják azt adni. Sajnos így megy ez...
Elküldve: 2006. 11. 05. 14:25
2rol 6mbitre, es nem valtozik az ara
de nem erdekel, mert nalunk tokeletes a UPC!
ha viszont nem lenne az akkor biztos valtanek foleg ha mar nem is kellene telefonvonal hozza azon a helyen ahol eppen elek
Elküldve: 2006. 11. 05. 15:13
Egyébként az elmúlt időben többször is hívtak adsl bekötés miatt, de nem tudtak rábeszélni!
Ha meg ekkorát emelnek akkor UPC is tuti tud lépni erre! Valahogy olyan érzésem van hogy van ott még tartalék(ha mégsem akkor az illetékes megcáfolhat...) és nem nagyon tudnák megszorongatni! Az upload sebességekről már ne is beszéljek!
Szóval december végén jár le hűség vagy elején és megyek is meghosszabbítani cuccost!
szerk.:linket tudnál adni keksznet a hírhez?
Szerkesztette: pzstm 2006. 11. 05. 15:14 -kor
Elküldve: 2006. 11. 05. 16:15
talan meg az uploadot is emelik, de az nem biztos mert t-* nagyon warez ellenes es az csak jot tenne neki
Elküldve: 2006. 11. 05. 16:22
Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 15:25
2rol 6mbitre, es nem valtozik az ara
de nem erdekel, mert nalunk tokeletes a UPC!
ha viszont nem lenne az akkor biztos valtanek foleg ha mar nem is kellene telefonvonal hozza azon a helyen ahol eppen elek
Azért kíváncsi leszek én arra a 2->6 emelésre adsl fronton, mert sok helyen már az 1->2 váltás is agyonvágta a tcom hálózatot, egy ilyen hatalmasat dobna az alaphálózat forgalmán, nem tudom bevállalja-e ezt a tcom. Én inkább arra tippelek, hogy az iptv-hez tesztelték a hálót, az a 4mbit különbség nagyjából az iptv sávszél igénye. Felmérik hogy mekkora az a kör, akinél elérhető az iptv, és indul a reklámhadjárat karácsonyra. A tcom nem hiszem hogy csupán jószándékból megtriplázná minden adsl-es sávját, az neki rengeteg pénzébe kerülne, és nem hozna semmi plusz bevételt, és még csak rá sem kényszeríti senki és semmi egy ilyen lépésre.
[DREAM]
Ha ezt mégis meglépnék, az igen komoly hatással járna szerintem, egyrészt a feltörni akaró alternatívokra lenne csapás, másrészt lépnie kellene upc-nek és a többi konkurensnek is. Azzal meg csak mi, előfizetők járnánk jól...
[/DREAM]
Elküldve: 2006. 11. 05. 17:29
Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 17:22
[DREAM]
Ha ezt mégis meglépnék, az igen komoly hatással járna szerintem, egyrészt a feltörni akaró alternatívokra lenne csapás, másrészt lépnie kellene upc-nek és a többi konkurensnek is. Azzal meg csak mi, előfizetők járnánk jól...
[/DREAM]
Nem hiszem hogy lesz ilyen emelés. Drasztikus sebesség emelést csak akkor történhetne, ha mellette hasonlóan limites csomagokra térne át a Tíkom mint pl. UPC. Pl. mint angoloknál a British Telecom esetében, ahol idén tavasszal megnövelték a sebességet minden előfizetőnél up to 8 Mbps-re. Viszont ott 2, 6 és 40 GB-os limitek vannak. Szerintem inkább csak egyes csomagoknál lesz emelés és mellette új csomagok jelennek meg, mint ahogy németben DT-nél. Ott is 2004 év elején bevezették az 1, 2 és 3 Mbps-es csomagokat, amiből egyedül a 3 Mbps-est emelték meg 6Mbps-re tavaly nyáron. Idén tavasszal pedig behozták még mellé a 16 Mbps-es csomagot, ősszel pedig a VDSL2-es csomagok által a 25 és 50 Mbps-eseket.
Egyébként attól mert a csomagsebességet növelik a forgalom nem fog vele arányosan növekedni. A nagyobb sebesség mellett nem változik meg egyik napról a másikra drasztikusan a felhasználói szokásai. Pl. nekem 2002-ben még 512/512 kbps-es netem volt, amit tavaly februárban 2/2 Mbps-re, idén januárban meg 3/3 Mbps-re emeltek. De ettől még nem töltök le szignifikánsan többet mint előtte a hatod sebességű nettel. Szeretek sorozatokat nézni, de attól meg 6x gyorsabb lett a netem még nem fogok 6x több sorozatot megnézni.
Ez globálisan a felhasználók döntő többségére hasonlóan így van, aki meg kényszeresen úgyis egész nap tölt max sebességen, annak tök mindegy milyen sebességet kap azzal is ugyanazt fogja tovább tenni.
Az IPTV-ről már többször is volt szó, semmi köze a unicast forgalomhoz, mivel multicastos. Épp ezért tök mindegy hogy száz előfizető van vagy száz ezer, ez lényegesen nem hoz változást az adatforgalomban. Mivel az IPTV egy teljesen külön szolgáltatás, semmi köze a nethez épp ezért a szolgáltató is ennek megfelelően lövi be a szükséges infrastruktúrát. Ha van 50 csatorna ami mondjuk 2 Mbps-es streamben ad, az összesen 100 Mbps multicast forgalom lesz a gerinchálózaton. Ez az IP alapú DSLAM-oknál nem gond, hisz ott már gigabit ethernet az uplink, ellentétben a régi generációs ATM alapúakkal ahol ez jellemzően E3-as(34Mbps) vagy STM-1-es(155Mbps) volt. Épp ezért kezdte el még tavaly ősszel a Tíkom a DSLAM hálózat átalakítását IP alapúvá, mert csak ezzel lehet megteremteni az alapot a triple playhez.
Elküldve: 2006. 11. 05. 18:24
Idézet: bean - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 8:41
Nekem le van tiltva az aláírás.
Elküldve: 2006. 11. 05. 18:45
Idézet: shabba - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 18:29
Akkor tévedésben vagy, mert nekünk már jóval 6 mega fölött pörög a cucc, tegnap vagy azelőtt óta. (Lehet, hogy ez csak tesztfázis)
830 KByte-tal töltök lefelé. Felfelé pedig 50 Kbyte/sec a sebesség.
Mondjuk, tuti, hogy a UPC is lépni fog.
Idézet
Nahát pont ezért kell nálunk is a 6 Mbit. Még még így is többszörös a lemaradás.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)
Martin
Elküldve: 2006. 11. 05. 19:10
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2006. 11. 05. 20:01
Idézet: Rapman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 9:55
Azt szeretném megtudni h a közeljövőben(jan.1) megszűnik-e az adatkorlát, vagy esetleg emelnek-e rajta???
A chello ilyen témában kőagyú. Állandó szabályozáskényszerben szenved, valahol mindig uralkodni akar a felhasználóin. Az egyetlen előnye a stabilitása, bár ahogy elnézem a fórumot, ez nem mindenhol van így. Mindig kullogunk a többiek után, csak hogy éppen ne érje meg átmenni máshova. Most azonban nálunk lehetőség nyílt a pantel adsl-re előfizetni, ahol 10k összegért 4Mbit + ingyen telefon van (100 óra ingyenes beszélgetés egész belföldre). Akárhogy is nézem ez 4-5k spórolás a fatáv + upc párosítás mellett. Én belekezdtem, remélem nem bánom meg (bár a korlát miatt már most biztosan jó választás...)
SzaboZE
Elküldve: 2006. 11. 05. 22:29
Idézet: Martin - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 18:45
A Zunióban 1000-1500 euró a minimálbér. Azon a téren is többszörös a lemaradás, akkor emelik a magyar minimálbért is?
Elküldve: 2006. 11. 06. 19:39
Elküldve: 2006. 11. 06. 20:22
Idézet: ebertek - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 19:39
Biztos nem azért van,mmert 2 hétig nem voltatok otthon. Nekem még tegnap rendben volt, ma meg tetű. igaz közben egyszer kikapcsoltam a gépem.
Na most mi lesz
Nagyon sok pénzem nincs a telefonra
Így a UPC nyer a dolgon
Nem értem, mi a sz@rt csináljunk, hogy ne legyen ez az ingadozás :confused: :confused:
Hahó! Fő okosok, tessék gondolkozni!!!!
Elküldve: 2006. 11. 06. 22:24
Idézet: chhoward - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 21:22
Na most mi lesz
Nagyon sok pénzem nincs a telefonra
Így a UPC nyer a dolgon
Nem értem, mi a sz@rt csináljunk, hogy ne legyen ez az ingadozás :confused: :confused:
Hahó! Fő okosok, tessék gondolkozni!!!!
Akinek lehetősége van, váltani kell. A Chello stabilitása már csak városi legenda. A legócskább sarki ISP is stabilabban szolgáltat.
Ezt kell csinálni. Ha tömegesen mennek el az emberek, akkor két lehetőség van:
1: Az UPC talán odafigyel a szolgáltatás minőségére is, nem csak a számlázás gördülékeny működésére. (ez eléggé valószínűtlen).
2. Lecsökken a profit, és már nem éri meg tovább működtetni ezt az egészet. És az UPC visszamegy oda, ahonnan jött.

Súgó
A téma zárva.