HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 11:52

A komplett üzenet, cakompakk. Az a legegyszerűbb, ha csatolmányként elküldöd az egész levelet. (Nyitsz egy új üzenet ablakot, visszakattintasz a főablakba, és a kívánt levelet áthúzod az új üzenetbe, akkor csatolmányként tudod küldeni.)

Vagy felballagsz webmailre, ott ha megnyitsz egy emailt, akkor kibontja a teljes fejlécet.

SZERK.: Csak hogy lásd, mi kell neked:

Return-Path:  <******@******.com> 
Received:  from *****-blu-R.bigfish.com ([xxx.xxx.xxx.xxx]) by viefep19-int.chello.at (InterMail vM.6.01.05.04 201-2131-123-105-20051025) with ESMTP id <20061214105103.KFVP791.viefep19-int.chello.at@******-blu-R.bigfish.com> for <*******@chello.hu>; Thu, 14 Dec 2006 11:51:03 +0100 
Received:  from ******-blu.bigfish.com (localhost.localdomain [127.0.0.1]) by ******-blu-R.bigfish.com (Postfix) with ESMTP id D1245133057B for <*******@chello.hu>; Thu, 14 Dec 2006 10:51:02 +0000 (UTC) 
Received:  from *****-blu-R.bigfish.com (unknown [xxx.xxx.xxx.xxx]) by ******-blu.bigfish.com (Postfix) with ESMTP id BC99C600055 for <******@chello.hu>; Thu, 14 Dec 2006 10:51:02 +0000 (UTC) 
Received:  from ****-blu (localhost.localdomain [127.0.0.1]) by ****-blu-R.bigfish.com (Postfix) with ESMTP id 761DD19783F3 for <*****@chello.hu>; Thu, 14 Dec 2006 10:51:02 +0000 (UTC) 
X-BigFish:  VP 
Received:  by *****-blu (MessageSwitch) id 1166093462463036_30789; Thu, 14 Dec 2006 10:51:02 +0000 (UCT) 
Received:  from eurosmtp.******.com (eurosmtp.********.com [xxx.xxx.xxx.xxx]) by*****-blu.bigfish.com (Postfix) with SMTP id ACFC81BB006A for <*****@chello.hu>; Thu, 14 Dec 2006 10:51:01 +0000 (UTC) 
Received:  through eSafe SMTP Relay 1163167121; Thu Dec 14 11:49:27 2006 
Received:  from ******.eu.autoedir.com ([xxx.xxx.xxx.xxx]) by ******.eu.autoedir.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.1830); Thu, 14 Dec 2006 11:54:09 +0100 
X-MimeOLE:  Produced By Microsoft Exchange V6.5 
Content-class:  urn:content-classes:message 
Subject:  teszt 
MIME-Version:  1.0 
Content-Type:  text/plain; charset="iso-8859-2" 
Content-Transfer-Encoding:  quoted-printable 
Date:  Thu, 14 Dec 2006 11:54:09 +0100 
Message-ID:  <B26E54159A42EB4FB58045CBF7894B01197836@EITMSG001A.eu.autoedir.com> 
X-MS-Has-Attach:   
X-MS-TNEF-Correlator:   
Thread-Topic:  teszt 
Thread-Index:  Accfbby56lRwLE7NSRWFu3Nz2rTqjg== 
From:  "*******" <*******@********.com>   
To:  <*******@chello.hu> 
X-OriginalArrivalTime:  14 Dec 2006 10:54:09.0580 (UTC) FILETIME=[2ED31EC0:01C71F6E 

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 14. 12:02 -kor

#642 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:33

Idézet: HookR - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 20:57

...

Idézet

Termeszetesen nem csak ARP-n keresztul kapom a szeretetcsomagokat (de donto tobbsegeben ott: 99,8%), hisz a tuzfal (belinkelt) logjabol derult feny ra, hogy UDP-n es TCP-n erkeznek a veletlenszeru kapcsolodasi kiserletek. Vagy nem jol ertem, hogy a TCP es UDP csomagokhoz sok-sok ARP csomag tartozhat (akar tobb ezer)? Az ARP-n erkezettek kimagaslo szama mar onmagaban gyanus?
Szamomra eddig az ARP csomagok a nem kivanatos adatforgalom mertekenek meghatarozasaban nyujtottak segitseget.

Az UDP és TCP-k szerintem jellemzően 135,137-139 körüli portokról jöhet ami az M$ hálózati megosztásából származik, sajna ez állandóan csomagokat küldözget, elég idegesítő egy LAN-on. Az ARP kapcsolódhat ehhez de nem ekkora mértékben. Az ARP IP-MAC, MAC-IP megfeleltetések kiderítését szolgálja, vagyis IP-hez deríti ki a layer2-es MAC címet subneten belül. Az ARP szükséges a működés fenntartásához, de nem ekkora mértékű a csomagáradat mint amiről írsz.

Idézet

Ezt hol tudom megnezni?

Elkepzelheto, hogy ez kifejezetten felem iranyulo flood? Tekintve, hogy az en esetem elter a tobbiek altal emlitettol.

Azt írtad Ethereal-lel nézted, ott minden adatot elég részletesen kifejtve megtalálsz az adatcsomagokról. Ethernet fejlécben a src és dst mac addrest, ip fejlécet, tcp, udp további layerek adattartalmát. ARP-nél a dest jellemzően broadcast szerintem mert azt a kérdező mindenkinek szétküldi a subneten, hisz csak így kaphat valós választ, célzottan nem igazán lehet küldi hisz akkor már tudná a feleletet a feltett kérdésre, akkor meg már minek. Szerintem ezeket az ARP csomagokat megkapja mindenki adot subneten belül. Azt hogy ki küldi az a mac src-ban találod. Ha ez fix érték akkor pl. egy arp -a paranccsal megnézheted melyik IP-hez tartozik. Ha az IP ismerős, pl. a headed/fejállomás akkor onnan jön. Ha véletlenszerű akkor biztos valamelyik user gépén a subneten belül van valami vírus ami ontja magából az ilyen fake csomagokat, elárasztva a hálózatot.

Idézet

Tehat az ARP csomagok fuggetlenek a TCP-s es UDP-s csomagoktol?

Bizonyos szinten kapcsolódnak. Ha egy adott IP-re akarsz küldeni csomagot és az subneten kívüli akkor a gateway IP-re fogja tovább küldeni a géped, ha subneten belüli(a gateway is az) akkor szüksége van a MAC addressére hogy tudja melyik hálózati eszköznek küldje. Arp -a paranccsal meg tudod nézni az ARP táblázatot ahol nyílván tartja a géped a mac-IP cím kapcsolódásokat. Ha olyan IP-t talál subneten belül amihez még nem ismeri a MAC-et akkor küld egy broadcast ARP kérést hogy válaszoljon az IP tulajdonosa és árulja el a mac címet. Ha az megteszi akkor abból már tudja a géped az IP-MAC megfeleltetést és el tudja küldeni a csomagot. Az ARP táblázatban egy idő után elévülnek a bejegyzések, ezért néha frissíti a rendszer, de azért nem 500x mp-enként, elég azt percenként is. Sima internet használat esetén a csomagok jellemzően subneten kívüliek, ezeket meg a gatewaynek küldi el, annak meg mindig ugyanaz a MAC addresse így nem kell állandóan előtte ARP-zni, elég ha belenéz a táblázatba és kiveszi onnan a szükséges kombinációt. Szóval a válasz az van kapcsolat, de nem olyan mértékű mint ami nálad jelentkezik.

#643 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:45

Idézet: onkelz - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:16

Aha.

(Mi az a hiteles felhasznalo es hol kapcsolom ki?  :confused: )

Kozben megtalaltam.Koszi az infot, sokat segitett.

En ellenben nem talaltam meg.

Pontosabban, en ket levelezot hasznalok:
1. MS Outlook (a chellos cimmel) - ezzel nincs gond.
2. Netscape (egy freemail-es cimmel) - ez eddig ment, de most nem megy.

#644 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:50

A freemailes SMTP-nek sok köze nincs a Chellóhoz. Viszont én már hónapok óta nem tudom a freemailes címemet levelezőprogival használni, bár, jobban belegondolva máshogy sem használom sűrűn. :)

#645 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 12:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 11:50

A freemailes SMTP-nek sok köze nincs a Chellóhoz.

Annyi "koze" van, hogy tudtommal nincs freemail-es SMTP szerver (nagyon regen volt, azutan megszintettek, es csak a fizetoseknek van). Tehat a Netscape ugy van beallitva, hogy a POP3 a fremail-rol szedi a leveleket, viszont a Chellos SMTP-n keresztul kuld (freemail-es sender nevvel).
Ez eddig ment.
Most viszont nem. (Tolem is jelszot ker)

#646 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 13:08

Idézet: malvin - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 12:59

Annyi "koze" van, hogy tudtommal nincs freemail-es SMTP szerver

Valóban, igazad van, gondolkodtam rajta, hogy miért is nem ment, meg tán itt a fórumon is írták annó, miért nem, csak nem jutott eszembe. :)

Idézet

Ez eddig ment.

Tőlem is kért, csak éppen semmit sem fogadott el. :)

#647 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 13:09

Idézet: malvin - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 12:59

Annyi "koze" van, hogy tudtommal nincs freemail-es SMTP szerver (nagyon regen volt, azutan megszintettek, es csak a fizetoseknek van). Tehat a Netscape ugy van beallitva, hogy a POP3 a fremail-rol szedi a leveleket, viszont a Chellos SMTP-n keresztul kuld (freemail-es sender nevvel).
Ez eddig ment.

Nemtudom netscapeben hol lehet, de az SMTP beállításoknál kell keresned. Thunderbirdben, outlookban, outlook expressben megtom mondani hol van :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#648 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 13:17

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 11:52

Az a legegyszerűbb, ha csatolmányként elküldöd az egész levelet. (Nyitsz egy új üzenet ablakot, visszakattintasz a főablakba, és a kívánt levelet áthúzod az új üzenetbe, akkor csatolmányként tudod küldeni.)

Ez nem megy sajna. Azt írta vissza az abouse, hogy:

Idézet

Kérjük, hogy ne a leveleket küldje el számunkra, mert ezeket a UPC biztonsági szoftverei kiszűrik. Kérjük, hogy a forrásból emelje ki a kezdő sorokat és a levelébe foglalja bele.

Nekem kell kibogarászni. Még tömörítve sem lehet elküldeni nekik, mert azt is kiszűrik.

Szerkesztette: JOINT72 2006. 12. 14. 13:19 -kor

#649 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 13:21

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 13:17

Nekem kell kibogarászni. Még tömörítve sem lehet elküldeni neki.

Akkor a legegyszerűbb megoldás, ha pár napra beállítod a levelezőprogramodat, hogy a leveleidből hagyjon egy másolatot a kiszolgálón (Outlookban, ha jól emlékszem, a fiókbeállításoknál tudod beállítani), összeszedsz pár spamet, és webmailből kimásolod a fejléceiket a jobb egérgombbal kijelöl-ctrl+c módszerrel.

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 14. 13:22 -kor

#650 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:05

Most jár le először a chello hűségem dec. 31-én. Ugye hosszabítani csak a lejárat után lehet? Tehát csak januárban. Akkor pedig már új akciók lesznek. "Véletlenül" nem tudja valaki milyen akciók lesznek?

Vagy esetleg ha teszem azt weben most vagy dec. 31-én meghosszabítom a hűségemet, akkor a mostani akciók közül lehet választani?

#651 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:22

Idézet: exbow - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 15:05

Ugye hosszabítani csak a lejárat után lehet?

Hosszabbítani bármikor lehet, csak a szerződéskötésnél figyelj a dátumokra.

#652 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:54

Idézet

Azt írtad Ethereal-lel nézted, ott minden adatot elég részletesen kifejtve megtalálsz az adatcsomagokról.

Eloszor csak hagytam futni a capture-t, nem tudtam, hogy meg kell allitani a reszletesebb informaciok megjelenitesehez. :)

Idézet

Ethernet fejlécben a src és dst mac addrest, ip fejlécet, tcp, udp további layerek adattartalmát. ARP-nél a dest jellemzően broadcast szerintem mert azt a kérdező mindenkinek szétküldi a subneten, hisz csak így kaphat valós választ, célzottan nem igazán lehet küldi hisz akkor már tudná a feleletet a feltett kérdésre, akkor meg már minek. Szerintem ezeket az ARP csomagokat megkapja mindenki adot subneten belül. Azt hogy ki küldi az a mac src-ban találod. Ha ez fix érték akkor pl. egy arp -a paranccsal megnézheted melyik IP-hez tartozik. Ha az IP ismerős, pl. a headed/fejállomás akkor onnan jön. Ha véletlenszerű akkor biztos valamelyik user gépén a subneten belül van valami vírus ami ontja magából az ilyen fake csomagokat, elárasztva a hálózatot.

<Ethereal>
Ha a headend a bunos, akkor az uzemzavarra utal, vagy elofordulhat rendeltetes szeru hasznalat mellett is?

Idézet

Bizonyos szinten kapcsolódnak. Ha egy adott IP-re akarsz küldeni csomagot és az subneten kívüli akkor a gateway IP-re fogja tovább küldeni a géped, ha subneten belüli(a gateway is az) akkor szüksége van a MAC addressére hogy tudja melyik hálózati eszköznek küldje. Arp -a paranccsal meg tudod nézni az ARP táblázatot ahol nyílván tartja a géped a mac-IP cím kapcsolódásokat. Ha olyan IP-t talál subneten belül amihez még nem ismeri a MAC-et akkor küld egy broadcast ARP kérést hogy válaszoljon az IP tulajdonosa és árulja el a mac címet. Ha az megteszi akkor abból már tudja a géped az IP-MAC megfeleltetést és el tudja küldeni a csomagot. Az ARP táblázatban egy idő után elévülnek a bejegyzések, ezért néha frissíti a rendszer, de azért nem 500x mp-enként, elég azt percenként is. Sima internet használat esetén a csomagok jellemzően subneten kívüliek, ezeket meg a gatewaynek küldi el, annak meg mindig ugyanaz a MAC addresse így nem kell állandóan előtte ARP-zni, elég ha belenéz a táblázatba és kiveszi onnan a szükséges kombinációt. Szóval a válasz az van kapcsolat, de nem olyan mértékű mint ami nálad jelentkezik.

Most mar ertem, koszonom.

Kivancsi vagyok, NSD mit szol a lattotakhoz.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#653 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 15:17

Idézet: HookR - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 14:54

Eloszor csak hagytam futni a capture-t, nem tudtam, hogy meg kell allitani a reszletesebb informaciok megjelenitesehez. :)

<Ethereal>
Ha a headend a bunos, akkor az uzemzavarra utal, vagy elofordulhat rendeltetes szeru hasznalat mellett is?

Most mar ertem, koszonom.

Kivancsi vagyok, NSD mit szol a lattotakhoz.

A headend felől jön az ARP szemét, de ez eddig is ilyen volt és ilyen is marad. Forgalomba értelemszerűen nem számít, több okból sem.

#654 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 16:24

https://www.hwsw.hu/hirek/32614/nhh_interne...gi_kifogas.html
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#655 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:11

hejj, 1 eve van chellom es ma bekorlatoztak
hogy ez h tortenhetett :confused:  :think:  :D

#656 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:01

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 18:11

hejj, 1 eve van chellom es ma bekorlatoztak
hogy ez h tortenhetett :confused:  :think:  :D

:D  :D
Lehet, hogy egy éve van, de még soha nem fizettél?
Akkor jogos.

#657 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:10

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 11:20

Hogy van most ez a chello plus akció? Csak upc telefonnal együtt érvényes? Ha telefon nélkül akarom megrendelni akkor nem jár a kedvezmény? Vagy érdemes megrendelni a telefonnal, még akkor is ha nem használom, aztán 1 év múlva a telefon lemondani, ha már nem lesz ingyen a havidíja? Jól értem, segítsetek :) Thx.

Rendeld meg nyugodtan telefonnal együtt! Bukni nem bukhatsz rajta, mert legfeljebb 1 év múlva visszamondod. (bár szerintem meg fogják hosszabbítani ezt az egy évet)
Én valamikor szeptember elején váltottam plusra és akkor ez még nem volt. De azóta jöttek a modemet kicserélni és automatice aktiválták a telefont is. :)

#658 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 15:02

NSD,
adott modemről ugye bármilyen chellos user alá be lehet provolni?
köszi
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#659 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 15:06

Idézet: moq - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 15:02

NSD,
adott modemről ugye bármilyen chellos user alá be lehet provolni?
köszi

aha

#660 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 16:20

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 16:06

aha

es a korlat az modem v user specifikus?
(bar gondolom modem :()