HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 13:21

Hello! Én lenni újreg :) (illetve csak keveset hozzászóló)

Szóval Chello: nekem pontosan 2 éve van classicom, és eleddig semmi problémám nem volt vele (technikai) (technologiai annál inkább: 512 up, 30gb korlát). Ha ezeken javítanátok/változtatnátok továbbra is maradnék hűséges előfizetőtök, és nem keresnék más szolgáltatót. Szóval hajrá, mindent emelni, bízom a UPC erejében(??) ! Előre is köszi :)

Tisztelettel: mizso :cool:

#902 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:16

Idézet: Parker - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 11:02

Mióta feloldották a korlátot a "lekorlátozottak" alól érezhetően nagyon rossz a net. A magyar chello-s sebességmérő oldal a következő dobta ki:

Jelenleg 97.33 KB/sec sebességgel tudtál letölteni a szerverünkrõl.

Hát ez igen lassú a a kb. 350 KB/s-hez képes (chello classic-unk van).

Megnéztem egy gyors ftp-ről való letöltéssel is, szintén max. 100 KB/s a letöltés.

Tudom nem illik reklamálni, mert Karácsony van, meg feloldották a korlátot (Megj.: jó gyerek voltam direkt spóróltam  hónap végére a forgalommal, nehogy lekorlátozzanak), de szerintem ez egy kicsit gáz.

Más is jár hasonló cipőben, vagy csak nekem kellemes ünnepeket? :D

Nalam is tokeletesen jo minden!
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#903 Felhasználó inaktív   SortrënD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:18

Nálam is jó. Amikor van korlát, akkor is előfordulnak ezek a problémák.

#904 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:35

visszaolvastam , semmi :p

akkor tőőtök tovább énis nyugodtan  :respect:

Szerkesztette: MarKinG 2006. 12. 28. 15:37 -kor

A man must accept his fate or be destroyed by it.

#905 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:36

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 15:35

nincs decemberben korlát a csellónál vagy mi?  :think:

Kb karácsony óta nincs, egészen jan 1-ig Offline...

#906 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 18:30

Tegnap kora délután óta jó a sebesség, meg a pingek, úgyhogy tényleg központi probléma volt, amit valószínűleg elhárítottak.

#907 Felhasználó inaktív   perselus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:03

Idézet: mizso - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 13:21

Szóval Chello: nekem pontosan 2 éve van classicom, és eleddig semmi problémám nem volt vele (technikai) (technologiai annál inkább: 512 up, 30gb korlát). Ha ezeken javítanátok/változtatnátok továbbra is maradnék hűséges előfizetőtök, és nem keresnék más szolgáltatót. Szóval hajrá, mindent emelni, bízom a UPC erejében(??) ! Előre is köszi :)

Nekem több mint 1 éve van chello classicom, soha nem volt gondom vele, a levélkezeléssel sem. Sőt soha nem korlátoztak, igaz, óvatosan töltögettem. Ha hiba vagy lassulás volt, azt központi hiba okozta, nálunk történetesen kábelátvágás. Én egyike lennék a teljesen elégedett ügyfeleknek, ha a korlátot emelnék. :D  :D  :D

#908 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:10

Idézet: mizso - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 14:21

Nehogy már 3M down-hoz keveseld az 512k up-ot. Kábelen általában 1:8, 1:10 arány szokott lenni Up:Down viszonylatban, hogy örülni kéne, hogy ennyit az az upc. Nagy valószínűséggel lehetséges, hogy csak a down irányt fogják növelni.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#909 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:13

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 23:10

Nehogy már 3M down-hoz keveseld az 512k up-ot. Kábelen általában 1:8, 1:10 arány szokott lenni Up:Down viszonylatban, hogy örülni kéne, hogy ennyit az az upc. Nagy valószínűséggel lehetséges, hogy csak a down irányt fogják növelni.  :think:

Én "tök örülök", hogy ennyit ad az UPC. De egy 1,5 upnak sokkal jobban tudnék örülni. Egy kicsit már "unalmas" két éve (nem tudom mióta, kb azóta) ez a feltöltési sebesség. Részemről le is állhatnának a letöltési sebesség emelésével. Két problémát említettem: up sebesség, és korlát. Ha ez a kettő pozitívan változna, számomra az UPC lenne az atyaég...

#910 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 08:18

Idézet: mizso - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 1:13

Én "tök örülök", hogy ennyit ad az UPC. De egy 1,5 upnak sokkal jobban tudnék örülni. Egy kicsit már "unalmas" két éve (nem tudom mióta, kb azóta) ez a feltöltési sebesség. Részemről le is állhatnának a letöltési sebesség emelésével. Két problémát említettem: up sebesség, és korlát. Ha ez a kettő pozitívan változna, számomra az UPC lenne az atyaég...

Nekem elég lenne bőven az is, ha UP-abb lenne az UP...
;)
BUÉK mindenkinek!

#911 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 08:27

Idézet: HJM - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 9:18

Nekem elég lenne bőven az is, ha UP-abb lenne az UP...
;)
BUÉK mindenkinek!

Persze, mindenki örulne neki. De ITT a válasz, hogy miért is nem lehet az upot annyira növelni, nézd meg a táblázat utolsó sorát - Mbps/Node értéket.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#912 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 08:41

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 8:27

Wao, a DOCSIS 3 jelentős ugrás lesz a 2-höz képest.  :)

#913 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:19

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 8:27

Persze, mindenki örulne neki. De ITT a válasz, hogy miért is nem lehet az upot annyira növelni, nézd meg a táblázat utolsó sorát - Mbps/Node értéket.  :think:

Ezek a számok erősen viszonylagosak. Pl nem is tudom értelmezni a MBit/node értéket. A node egy fizikai hurok, a kábelnek meg nincs ilyen explicit átviteli sebessége. A MBit/channel már közelebb van a valósághoz, de ott pl a számok nem fedik a valóságot, 1.1-gyel DS csatornánként 50-55 MBit között van a maximum, US csatornánként pedig olyan 9,5 MBit (a 40/10 tehát kicsit fura), ráadásul ezek az értékek is modulációfüggőek, azaz ha rossz minőségű a CATV hálózat és hibatűrőbb modulációt kell alkalmazni, akkor a csatornánként átvihető sávszél is alacsonyabb.
A DOCSIS és a EuroDOCSIS között is van különbség, hogy hány MHz széles sávot foglal le, ebből következik >> más a maximum adatátviteli sebesség, mi pedig EuroDOCSIS-t használunk.

A DOCSIS 3.0 ráadásul erősen tájékoztató jellegű, hiszen még meg sem száradt a tinta a szabványon, ráadásul ott teljes hardvercserére van szükség (mind a TeraComm >> EuroDOCSIS migrációnál), mert más tunerekre van szükség CMTS és modemoldalon is a channel bonding miatt.

Az az 50/9,5 MBit csatornánként meg nem annyira sok, hogy egekbe lehessen növelni az upstream sávszélt, még akkor sem, ha összefogunk 2-3 US csatornát. Hiszen ez nem userenként értendő, hanem CMTS-enként.

Szerk: szószedet
CMTS
moduláció

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2006. 12. 29. 10:23 -kor

#914 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:26

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 8:41

Wao, a DOCSIS 3 jelentős ugrás lesz a 2-höz képest.  :)

A 2 is nagy ugrás az 1.1-hez képest US irányban, ráadásul ott hardvert sem kell cserélni. Csak feljavítani megfelelőre a CATV hálózatot.

#915 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:48

Mindig megfogadom, hogy "Na most! Most végigolvasom NSD írását, kerül amibe kerül!"...aztán a 3. sor környékén feladom  :) Kegyetlen. Onnan egy kukkot nem értek :) Én csak egy mezei user vagyok, aki szeretné, ha a karácsonyi filmeinket hamarabb megkapná távoli unotestvérem :)

#916 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 11:27

Mióta feloldották a korlátot teljesen belassult a web böngészésem. Minden oldal olyan 15 másodperces késéssel jelenik meg. Igaz a sebesség letöltésnél normális, de mi lehet a baj a web böngészéssel. Ez a jelenség még a földrengést megelőzően is megvolt és ráadásul a magyar oldalakra is igaz.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#917 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 11:55

Nekem ugyanolyan jó minden mint eddig!  :cool:

#918 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:11

Én sárga modemet szeretnék jövőre, olyant, amin kéken villognak a ledek.  :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#919 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:34

Idézet: mizso - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 11:48

Mindig megfogadom, hogy "Na most! Most végigolvasom NSD írását, kerül amibe kerül!"...aztán a 3. sor környékén feladom  :) Kegyetlen. Onnan egy kukkot nem értek :) Én csak egy mezei user vagyok, aki szeretné, ha a karácsonyi filmeinket hamarabb megkapná távoli unotestvérem :)

postazd el neki DVD-n ;)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#920 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:21

Igen komolyan megnőtt UPC forgalma az elmúlt 1 hétben. 8 napja egy hsz-emben írtam épp hogy heti BIX átlag forgalom 3.5/1.2 Gbps volt. Most ez 8 nappal később 4.6/1.6 Gbps ami 1/3-os növekedés. A napi átlag még több 5.3/1.85 Gbps(Tíkomnál 6.5/2.7 Gbps). A download peakje is igen komolyan megugrott 1 hete még 5 Gbps volt e héten már 6.9 Gbps. Tíkomnál nem nőtt ennyire a peak 7.4 Gbps-ről úgy 8.4 Gbps-re.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.